M.I.A. - Kala (2007)

3. Boyz (3:27)
  4. Jimmy (3:29)
  5. Hussle (4:25)

met Afrikan Boy

6. Mango Pickles Down River (3:53)

met The Wilcannia Mob

13. Far Far * (3:20)
  14. Big Branch * (2:45)
  15. What I Got * (3:15)
Electro_
En daar is hij, het nieuwe album van M.I.A. Ik kijk er alvast erg naar uit, al vind ik de nummers die al gelekt zijn wat tegenvallen. De nummers zijn wat minder electro en wat meer hip-hop, maar gelukkig nog wel typisch M.I.A.

De hoes is ook weer lekker anti-design!

avatar van psychonaatje
Bird Flu is echt het meest merkwaardige nummer dat ik tot nu toe heb gehoord in 2007.

avatar van BoordAppel
Klinkt leuk, lekker rommelig. Boyz is iets minder maar ook goed te beluisteren. Ik ben benieuwd naar het album. Het gaat zo te horen dezelfde kant op als het eerste album.

avatar van luc011190
Hier ben ik ook benieuwd naar, hoewel ik denk dat in Arular wel zo ongeveer alles eruit kwam, wat erin zit.
Wel een fantastische hoes, zeg!

Lijkt me wel een leuk album dit! Bird Flu en Boyz zijn echt geweldig en $20 is een skit die ik ook al heb gehoord! Ook de live versies van Bamboo Banger, Jimmy & Hussle die ze heeft gezongen tijdens BBC Radio 1 Big Weekend, klinken echt veelbelovend! P.S. Degene die dit album toegevoegt heeft en de videoclips ook, dankje dat je voor de clip BOYZ naar mijn video hebt gelinkt =D (ik had hem er namelijk opgezet )

Nu nog wachten tot 20 augustus! Aftellen!

avatar van Zwammer
Single Boyz vind ik geniaal, heerlijk nummer
Bird Flu vind ik te rommelig en het lijkt net of er de hele tijd een stel kippen aan het kakelen zijn..

RvL
Shit ik kan niet wachten op dit album! Ben ook echt zwaar benieuwd naar de inbreng van de SWITCH heren!

Momenteel ga ik inderdaad ook snoeihard op BOYZ

RvL schreef:

Momenteel ga ik inderdaad ook snoeihard op BOYZ

BOYZ is door switch geproduceerd ! en bird flu ook!

Nananana na na na

avatar van tnf
tnf
Ik moet een beetje aan Deee-lite denken bij het zien van die hoes (en dat is leuk).

avatar van T.O.
Wel apart trouwens om zo vroeg al de tracklist te publiceren en ook al twee videoclips te maken

T.O. schreef:

Volgens mij heeft dat ook te maken met het feit dat het album is uitgesteld... in eerste instantie stond hij op release mid juni geloof ik...

Ben nog steeds echt zeer benieuwd. Er zou een USB key single van Boyz worden uitgegeven en een EP, maar dat is dus niet doorgegaan en ze heeft ook al een aantal optredens afgezegt. Ook was er een review waar ze byna elke track beschreven behalve Bamboo Banga en Jimmy. Ze zouden Jimmy toch wel moeten beschrijven, want het is een geremixte cover van een liedje uit een Bollywood film en het beschrijft de relatie met haar en producer Timbaland. Ik ben zeer beniewd naar het album en de tracks..

Rickiee schreef:

X2 kan echt niet wachten..!

Er is een nieuwe versie van XR2 gelekt! (een stukje) hij klinkt voor my veel beter dan de versie die waarschijnlijk al veel mensen hebben gehoord!

avatar van Zwammer
Nou nou waar blijft dat album.. ik wil het nog wel voor het Lowlands-concert luisteren

avatar van BoordAppel
Ik las een heel stuk over M.I.A. en dit album in de Lowlands bijlage van de Volkskrant. Blijkbaar een aantal producties van Timbaland, alleen hebben ze er niet echt samen aan kunnen werken omdat M.I.A. volgens de Amerikaanse regering een potentiële terrorist is en dus niet de VS in mag .

avatar van Zwammer
Hehe ja dat stukje heb ik ook gelezen. Haar vader heeft banden met de Tamil-tijgers en dus mocht M.I.A. de VS niet in.. gelukkig voor haar is het nu geregeld

avatar van Comrade
Er zit een gaatje in dit album, als je begrijpt wat ik bedoel.

Een behoorlijk lekker gaatje
Jimmy, Jimmy

whut the fuck gaatje?

en wanneer lekt dit ding nou is uit... ik kan nie wachten

Of bedoel je dat met "gaatje" ?: :d

whoeehoe ja dus hhahaha

ben m aan het binnenhale! eindelijk!

Tering, vanaf klank 1 is de SWITCH invloed hoorbaar.. hahaha

WOOOOOOOEEEEEEEIIIIIII! KIPPENVEL!!!!

avatar van psychonaatje
Jimmy is echt een fantastisch nummer! Mocht ze dat op single uitbrengen, dan zou dat nog best een gigantische hit kunnen worden (mits goed gepromoot e.d.).

Electro_
Wat een geweldig album zeg! In eerste instantie was ik teleurgesteld, want de nummers zijn nu veel meer hip-hop dan electronisch. Maar eigenlijk de tweede keer al was het raak, want die hip-hop is wel typisch M.I.A.
Jimmy is wel erg leuk ja, maar totaal anders dan de rest van de nummers . Mijn favorieten zijn 20 Dollar en Mango Pickle Down River. Dit kan nog weleens uitgroeien tot mijn favoriet van dit jaar!

avatar van psychonaatje
Ik ben toch wat teleurgesteld. Het album is ergens heel erg leuk, maar niet constant genoeg. De eerste vier nummers zijn echt ontzettend goed, Down River (heb ik in plaats van World Town staan) en de laatste drie zijn ook goed (minder goed dan de eerste vier, vind ik). De rest vind ik heel erg mwah-mwah.

avatar van dix
dix
eerst 10$ en nu al 20$ ?
M.I.A. is duidelijk wat duurder geworden.

marjolein__
Echt een superalbum, overtreft voor mij zeker het vorige album! er zijn inderdaad wat mindere nummers, maar die stonden ook op arular. Bamboo bangers is nu nog mijn favoriet, ook de nieuwe versie van Xr2 klinkt goed

edejong
Het eerste album kon ik wel waarderen, binnenkort deze maar eens proberen