M.I.A. - Kala (2007)

3. Boyz (3:27)
  4. Jimmy (3:29)
  5. Hussle (4:25)

met Afrikan Boy

6. Mango Pickles Down River (3:53)

met The Wilcannia Mob

13. Far Far * (3:20)
  14. Big Branch * (2:45)
  15. What I Got * (3:15)
sydbarrett schreef:

is afgerond een 4,5 lijkt mij toch?

pas vanaf 4,75 is t afgerond een 5

Jaa oke Ik steggelde een beetje. Maar voor het totaalplaatje wil ik het gewoon een 5 geven. Met de artwork enzo. Als ik een 4,5 geef betekend dat er minpunten zijn. En die zijn er niet vind ik eigelijk.

Artifact schreef:
Persoonlijk vind ik haar maar pseudo hip overkomen. Beetje pretenderen een eigen stijl te hebben, alternatief over te komen, maar tegelijkertijd voelt het allemaal heel erg hip en ''gemaakt'' aan. Correct me if i'm wrong

Nouja. Ik vind van niet, maar dat is myn mening. Maar ze is eigelijk geen muziek artiest altijd al gweest, ze is ook kunstenaar geweest. Ze heeft graffiti kunst gemaakt waar ook een boek van verschenen is, en ze was genomineerd voor de Alternative Turner Prize. Maar haar image nu is hip, omdat new rave in is. Ze werkt ook samen met cassetteplaya voor haar kleding , en zij is ook helemaal hip. Daarom denk ik dat je het gemaakt vind.

SilverGun schreef:
Ben ik de enige die "Jimmy, watje!" hoort?

nu je het zegt

avatar van Reijersen
Ik moet zeggen: dit album bevalt me heel erg goed. Ik begrijp deze nummers vaak bij het draaien, voor het onverwachte. Lekker plaatje voor in de auto ook. Mocht iemand tips hebben in dezelfe muziekrichting, dan is dat altijd welkom

(4 sterren)

Reijersen schreef:

(4 sterren)

try lady souvereign

avatar van Matys
Erg goed album, had als eerste de bonustracks en uit nieuwsgierigheid het album gekocht. Ben nu helemaal overtuigd, Jimmy, Paper Planes en Big Branch zijn mijn favorieten.

avatar van oruiz
kippenvel bij Paper Planes

avatar van RvL
RvL
Jezus die Big Branch is echt fokking gruwelijk!

avatar van Nickstbo
Aangeschaft wegens goeie comentaar. Ik vind paper planes meer dan humoristisch een lied dat ik niet zo op en top vindt is Bird Flu. Maar dan hebben we het niet over een tegenvaller maar over een minder nummertje
terecht een 5

Tof album.

Soms vindt ik wat 'dancehall' wel lekker. Deze maar geluisterd op luisterpaal, lekkere plaat niet geweldig maar goed. Het werkt wel.

dix
voor 8 dollars bij CDconnection - daar ga je toch niet voor downloaden ...

avatar van Nickstbo
Ik heb iets cool gemerkt , bij mij op de cover staat M.I.A. bovenaan en kala onderdaan , niet zoals deze afbeelding. cool hé
Vind art work wel te lelijk voor woorden.......

avatar van BoordAppel
Ja van design heeft ze geen kaas gegeten, die clips zijn ook echt belachelijk lelijk.

Boyz is iets minder schreef ik eerst, maar dat is gewoon onzin. Echt een geweldige track.

avatar van SilverGun
BoordAppel schreef:

Dat is volgens mij gewoon allemaal part of the fun.

Kala neigt sterk naar de 4,5 sterren nu. Machtig plaatje dit, heerlijke beats en gewoon een fantastisch, chaotisch, overtuigend geluid dat ik nergens anders mee kan vergelijken. Ieder nummer is sterk. Tot zover m'n plaat van het jaar, denk niet dat er nog iets overheen gaat.

avatar van BoordAppel
Dat is volgens mij gewoon allemaal part of the fun.

Dat lijkt me ook ja, maar het blijft foeilelijk .

BoordAppel schreef:
Ja van design heeft ze geen kaas gegeten

Een beetje een gekke conclusie, jij vindt het niet mooi, dus zei heeft er geen kaas van gegeten. Ik vind deze hoes echt fantastisch en die clip van bv. Jimmy is één grote parodie op het origineel, wat in combinatie met die Nintendo-achtige popjes een heel leuk geheel is. De clips van het eerste album (Bucky Done Gun!) waren al helemaal fantastisch.

avatar van KampF
Voor de mensen die Samir's Theme kennen.... Is XR2 niet een beetje een ripoff? Dat trompetje in het begin.

luc011190 schreef:

Als ik het niet mooi vind heeft ZIJ er volgens mij totaal geen kaas van gegeten, dat lijkt me juist een vrij logische conclusie.

Mij niet.

KampF schreef:

Is dat niet zo'n hip house-nummertje? Ik vond het ook al op zoiets lijken.

Edit: jep, Sidney Samson

avatar van Shinobi
Ik had deze via de Luisterpaal gehoord, op zich wel een aardige album. Er zitten wel wat geslaagde nummers bij, maar ook minder geslaagde waar ik me bij achter het hoofd krab. Maar je moet hier denk ik ook wel van houden van de M.I.A. beats.

Jimmy hou ik persoonlijk niet zo van, maar het lijkt net of deze track zo uit een Bollywoodfilm komt.

Beste tracks vind ik: 20 Dollar, World Town, XR2, Paper Planes tevens vind ik dat deze track het beste als afsluiter gebruikt had kunnen worden.

Ik geef 'm 3, 5 sterren voor de verfrissende beats, maar toch jammer van de niet zo geslaagde tracks.

Electro_
Shinobi schreef:

Dat komt het ook.

avatar van Nickstbo
Bamboo Banga is een geweldige track zeg......

luc011190 schreef:

Is dat niet zo'n hip house-nummertje? Ik vond het ook al op zoiets lijken.

Edit: jep, Sidney Samson

XR2 was al gemaakt voor samirs theme uitkwam Samirs theme is dus een ripoff van XR2

avatar van Nickstbo
Vandaag gelezen in Humo : Kala is de naam van de moeder van M.I.A. en Arular afgeleid van de vader. Schattig!

avatar van platedraaier
Ik hoor de Sex Pistols in het eerste nummer, even later Adam Ant, dan Ofra Haza. En ga maar door. Veel leentjebuur en zeker niet geniaal. De beats zijn in het begin wel verfrissend. Zeker voor het genre. Maar ik vind de samples vaak te kitscherig en de beats beginnen na een paar nummers behoorlijk op mijn zenuwen te werken.
Toch wel 2,5 voor originaliteit.
Want een originele sound heeft ze wel .

avatar van MacManus
Klinkt wel fijn ja dit. Zitten wat lekkere beats onder, en het stem geluid van de dame is ook wel geinig. Zeker Hip Hop/Pop muziek maar het klinkt allemaal wat rauwer en de beats zijn van goed niveau.
Zit op 3.5/4 sterren, even verder luisteren.
Meesterlijke foute hoes ook, zou bijna de cd kopen

avatar van Kos
Kos
Het is me echt een raadsel wat iedereen hier in hoort...