M.I.A. - Kala (2007)

3. Boyz (3:27)
  4. Jimmy (3:29)
  5. Hussle (4:25)

met Afrikan Boy

6. Mango Pickles Down River (3:53)

met The Wilcannia Mob

14. Big Branch * (2:45)
  15. What I Got * (3:15)
avatar van RvL
RvL
Hey die Paper Planes stond niet op mijn 1e versie die ik binnen gehaald heb, Maar dat is wel een lekkere trek!

Ik weet het nog net zo niet. Ik heb de Radio1 Big Weekend show gezien waar M.I.A. optrad met Bamboo Banga, Boyz, Hussel & Jimmy. Ik vond Bamboo Banga toen veel leuker dan de studio versie. Ook Jimmy is voor mij leuker live. Voor de rest moet ik ook nog meer luisterbeurten geven, want ik heb het gevoel dat het allemaal moet groeien nog. Voor nu geef ik nog geen cijfer dat doe ik pas als ik er uit ben.

psychonaatje schreef:
Jimmy is echt een fantastisch nummer! Mocht ze dat op single uitbrengen, dan zou dat nog best een gigantische hit kunnen worden (mits goed gepromoot e.d.).

Het is al een single de video is ook helemaal leuk.

avatar van luc011190
20$

and you'll ask yourself: where is my mind

ik zet in met 4,5*

Ik vind dit een goed album!

Jimmy,,Paper Planes,,Hussle zijn voor mij de favorite!
Ik vond haar al wel apart met haar eerste singles,,wou er niks van weten,,maar toen ik Jimmy hoorde. Was ik wel benieuwd naar haar nieuwe album!

*3.5

Na het nog een stuk of 4 keer te hebben gehoord, vind ik het heel erg goed allemaal! Ik dacht al dat het moest groeien en dat is ook gebeurd! Stuk voor stuk zijn alle tracks geweldig!

Bamboo Banga *4.5 Groeier, steeds meer luisteren, steeds beter.

Bird Flu *4 Niet slecht, maar ook niet super.

Boyz *5 Heerlijk nummer, met idiote vette beats van Switch

Jimmy *5 Een nummer met veel disco, heerlijk!

Hussel *5 Vette intro, en de rap van Afrikan Boy is niet verkeerd!

M.P.D.R. *5 Super leuk nummer met de Wilcannia Mob!

20$ *5 Zoals eerder gezegd, And you'll ask yourself, where is my mind

World Town *5 HANDS UP, GUNS OUT, REPRESENT, THE WORLD TOWN

The Turn *4.5 Mooi nummer, waarop Maya niet rapt maar zingt!

XR2 *4.5 Idioot grappige versie van de oude XR2 met al die geluidjes.

Paper Planes *5 Fantastisch nummer! Vooral met de geweerschoten in het refrein en in het einde van het nummer.

Come Around *4 Leuk nummer, maar had niet als afsluiter gemoeten.

56,5:12 =4.70833333 afgerond een *5

Oja, voor degene die Jimmy leuk vinden, je kan het album proberen, maar Jimmy is zeer anders dan alle andere tracks.

.:StillDirty:. schreef:
Ik vind dit een goed album!

Jimmy,,Paper Planes,,Hussle zijn voor mij de favorite!

*3.5

Ja verschrikkelijk dat ze zo apart was dat ze voor verfrissing in de muziek van nu zorgde. Ja verschrikkelijk. Echt verschrikkelijk

avatar van AstroStart
Fantastisch album! Ieder nummer heeft wat aparts en samen klinken ze prima!

Hoogtepunt van het album: Jimmy

avatar van AstroStart
Weet iemand trouwens of het concert van M.I.A. op Lowlands op televisie te zien is?

avatar van Zwammer
Normaalgesproken zenden ze maar 1 of 2 nummertjes uit, dus dat zal deze keer ook wel het geval zijn..

Koop dus gewoon voor 300 euro een kaartje op Marktplaats, zodat je het wel kan aanschouwen Misschien kom je mij dan nog wel tegen

Zwammer schreef:
Koop dus gewoon voor 300 euro een kaartje op Marktplaats

Grapjas

Zwammer schreef:

Kan jij het niet voor ons opnemen dan?

Electro_
Via Google is vast wel wat te vinden .
De drie extra nummers die op de Japanse versie van de CD staan zijn ook erg goed trouwens, waarvan ik vooral Big Branch misschien wel een van de beste op het album vind. Fanfare-trommels met steeldrums, erg gaaf.
Album stelt me ook nog totaal niet teleur, terwijl ik hem dagelijks meerdere malen afspeel. Voorlopig mijn onbetwiste favoriet van dit jaar!

Electro_ schreef:
Via Google is vast wel wat te vinden .

Heb je dan ook een niet album track genaamd Rain Dance gehoord? Dat is ook een heel vet nummer vind ik. En ik had nog een vraag aan jou Jij bent meer van de electronica toch? Dus als jij zou mogen kiezen zou je dan 20$ het beste nummer van het album vinden? Want daar zit het meest electro muziek in toch?

Electro_
Ja, ik luister wel voornamelijk elektronische muziek (m'n nickname heb ik niet voor niks natuurlijk) maar ben ook wel geïnteresseerd in hip-hop.
Als favoriete tracks heb ik momenteel Boyz, Mango Pickle Down River en Big Branch maar dat wisselt nu nogal.
Eigenlijk zijn de meeste nummers geweldig op dit album. 20 Dollar vind ik een erg goed nummer, maar niet perse omdat het elektronisch is hoor.

Rain Dance heb ik niet gehoord nee, maar heb hem ook nergens zien staan ofzo...

avatar van luc011190
Mango Pickle Down River lijkt heel erg geïnspirireerd door Quasimoto.

avatar van AstroStart
Iemand enig idee hoe ik de Japanse nummers op een legale manier kan verkrijgen?

En zo niet: hoe dan wel?

avatar van Pauluzz de BK
Jimmy! Lekkere cheape bij elkaar gejatte -door Timbaland- Bollywood disco (want het is een cover). Maar erg fijn.
Op Lowlands deed ze ook erg haar best (Mevrouw M.I.A had wel een enorme attitude en veel lullen en weinig doen) en ben op de rest redelijk uit mijn plaat gegaan.

avatar van BoordAppel
Jimmy is toch geen Timbaland productie?

avatar van psychonaatje
Als ik het goed heb begrepen is het nummer geen Timbaland-productie, maar gáát Jimmy over Timbaland. Timbaland en M.I.A. zouden ooit een liedje doen, maar het kwam er steeds maar niet van, terwijl M.I.A. dat wel graag wilde. Ik weet alleen niet zeker of dat verhaal klopt of niet.

Edit: Wikipedia zegt: Jimmy is a remixed cover of the song "Jimmy Jimmy Aaja" sung by Parvati Khan in Hindi from the 1982 Bollywood movie Disco Dancer, originally written by Bappi Lahiri.

avatar van SilverGun
Jimmy is geproduceerd door Switch volgens het CD boekje. Come Around is de enige productie van Timbaland op Kala.

Electro_ schreef:
Via Google is vast wel wat te vinden .

Big Branch is inderdaad een erg sterk nummer. Die steeldrums zijn echt heel erg lekker. Nadat deze begonnen, dacht ik: "Laat die drums alsjeblieft zo het hele nummer doorgaan!"

avatar van psychonaatje
Gaaaaaaaf! Dank voor de link, Luc!

avatar van SilverGun
Ben ik de enige die "Jimmy, watje!" hoort?

avatar van Raydo
psychonaatje schreef:

Volgens mij was het zo dat Timbaland en MIA samen wat zouden doen, maar omdat M.I.A. de US niet in mocht kon dat telkens niet.

avatar van psychonaatje
O ja, dat is ook zo natuurlijk. Dat werd toch onder andere in verband gebracht met de line 'Like PLO I don't surrender' van Sunshowers? Ik weet niet of dat verhaal van mij klopt, hoor. Het kan zijn dat ik het finaal verkeerd heb begrepen.

Voor de fans is trouwens hier Jimmy Jimmy Aaja (waarvan Luc de link naar dat geweldige filmpje al postte) te luisteren en te pindakazen.

Artifact
Persoonlijk vind ik haar maar pseudo hip overkomen. Beetje pretenderen een eigen stijl te hebben, alternatief over te komen, maar tegelijkertijd voelt het allemaal heel erg hip en ''gemaakt'' aan. Correct me if i'm wrong

avatar van sydbarrett
Rickiee schreef:

Bamboo Banga *4.5 Groeier, steeds meer luisteren, steeds beter.

Bird Flu *4 Niet slecht, maar ook niet super.

Boyz *5 Heerlijk nummer, met idiote vette beats van Switch

Jimmy *5 Een nummer met veel disco, heerlijk!

Hussel *5 Vette intro, en de rap van Afrikan Boy is niet verkeerd!

M.P.D.R. *5 Super leuk nummer met de Wilcannia Mob!

20$ *5 Zoals eerder gezegd, And you'll ask yourself, where is my mind

World Town *5 HANDS UP, GUNS OUT, REPRESENT, THE WORLD TOWN

The Turn *4.5 Mooi nummer, waarop Maya niet rapt maar zingt!

XR2 *4.5 Idioot grappige versie van de oude XR2 met al die geluidjes.

Come Around *4 Leuk nummer, maar had niet als afsluiter gemoeten.

56,5:12 =4.70833333 afgerond een *5

is afgerond een 4,5 lijkt mij toch?

pas vanaf 4,75 is t afgerond een 5

avatar van Raydo
psychonaatje schreef:
Klopt helemaal. Als reactie daarop had ze trouwens "Boyz" aanvankelijk zonder tekst gemaakt, om te zien hoe de Amerikanen daarop zouden reageren.