M.I.A. - Kala (2007)

3. Boyz (3:27)
  4. Jimmy (3:29)
  5. Hussle (4:25)

met Afrikan Boy

6. Mango Pickles Down River (3:53)

met The Wilcannia Mob

jimmy
paper planes
come around

tnf schreef:
Het nummer klinkt zo verschrikkelijk synthetisch en 'bedacht hip' dat het al het bloed onder m'n nagels vandaan haalt. Het Gwen Stefani-syndroom zou ik het ook wel willen noemen.

heel hip, 't is van een oud bollywood-nummer ofzo..zoek ns op op youtube. ge weet ni wa ge zegt dus.. fantastisch nummer trouwens.

Heerlijk, explosief, funky, krachtig. Top cd. En Jimmy is inderdaad speciaal in die Bollywood stijl opgenomen, maakt de cd juist nog wat afwisselender.

avatar van Bastet
keest schreef:
Jimmy is een oude bollywood filmhit (disco dancer????)
heerlijk cdeetje trouwens dikke 4

Haha, ''Jimmy'' is inderdaad uit de film ''Disco dancer''.Voor de kenners heeft dat liedje haast nostalgische waarde!

avatar van nootjes
Bamboo Banga blijft zelfs na ettelijke luisterbeurten met voorsprong mijn favoriet van dit album, al staan er hopen geweldige songs op. Die beat alleen al is om een musical high van te krijgen! Ik luister eigenlijk nog maar zelden naar Arular nu Kala in huis heb... Wel jammer van het gatlelijke artwork.

avatar van musicfriek
Deze laatst beluisterd en vind dit een heerlijke, aparte plaat! Het is weer eens wat anders. Met Jimmy vind ik weinig mis eigenlijk, alhoewel ik wel een beetje het songfestivalgevoel krijg bij dat nummer. Maar er staan veel betere nrs op dit album. Bamboo Banga is grote favoriet. M.I.A. is cool

avatar van Carolaah
Oehw.. best een lekker plaatje...

Zigstar
Vind ik wel tof voor een paar nummertjes, maar een heel album is me iets teveel van het goeje. Mijn aandacht verslapt meestal ook na het 6e nummer, waardoor het voor mij eigenlijk maar een halve plaat is..

weet iemand waar ik de bonus tracks :

Far Far
What I Got

kan downloaden want alleen die 2 heb ik nog niet en dan kan ik ff zelf de cd maken;)

Mr_White
Album was beter afgeweest zonder Hustle en Mango Pickles Down River. Die twee nummers verpesten voor mij echt de flow van het album. Dus gewoon album op repeat en bij 20 Dollar opzetten zodat ik alle toffe nummers achter elkaar kan luisteren en na Jimmy het album gewoon kan afzetten. Zoals velen al gemeld hebben, Bamboo Banga is het beste nummer.

avatar van 'State Of Mind'
Echt grappige track die ''Paper Planes'' van de ene kant vind ik haar stem niet om aan te horen maar het heeft op de een of andere manier toch iets speciaals

handsome_devil schreef:
Jammer van 20 Dollar. De rest is wel tof. 3,5*

Dat nummer is juist erg goed!

avatar van Reint
'State Of Mind' schreef:

Misschien die geniale beat? Die is trouwens gesampled van The Clash - Straight To Hell. Viel me tegen dat dit nog door niemand opgemerkt was.

Oké ik ben al weg hier.

tuktak
verdikkie paper planes hoor ik echt op elke zender gewoon, zelfs op jazz fm en 100% holland nee, maar hij wordt wel ontiegelijk veel gedraaid, niet heel erg, want ontzettend catchy deze track. ik ben niet een superfan van diplo en switch, maar dit is dan wel weer aardig gedaan. echt van die tracks die je over een maand nooit meer horen wil.

Oké ik ben al weg hier.

Zit je wel bij het goede album?

avatar van hectometersnor
Via de trailer van Pineapple Express bij deze dame terecht gekomen. Echt heerlijke muziek. Normaal gesproken echt geen fan van dit genre maar dit is de uitzondering op de regel voor mij. Vind vrijwel elk nummer heerlijk om te beluisteren en Paper Planes is echt verschrikkelijk goed.

Denk dat deze dame iets origineels heeft neergezet waar veel nieuws uit zal vloeien.

Nu nog even haar debuutalbum beluisteren

Arrie schreef:

Zit je wel bij het goede album?

Ja.

avatar van Gyzzz

Videoclips van 1 dollar... afgeraffelde beats.. geschreeuw door de vrouw.

Je legt precies uit wat hier wél tof aan is.

Ja.

Ik vind de beats helemaal niet afgeraffeld, en ik vind haar ook totaal niet schreeuwen, maar het zal wel.

avatar van Kill_illuminati
Paper plane is weer zo'n gehypte track.

avatar van Lexicon Devil
Kan zij er wat aan doen dat ie op de radio wordt gedraait?

Harco
Paper Planes. Met M.I.A. is het altijd hit or miss bij mij. Ene track is geen reet aan, de ander is weer geweldig. En Paper Planes is geweldig.

M.I.A., third world democracy
Yeah, I got more records than the K.G.B.

1,0
Kill_illuminati schreef:
Paper plane is weer zo'n gehypte track.

Maar wel zo ontzettend lekker . Valt een beetje onder de noemer Ting Tings. In feite quick en dirty nummertjes die lekker liggen.

Superbeertje
Ik ben niet echt weg van M.I.A. maar vind Paper Plane wel erg lekker klinken (hetzelfde had ik met een paar andere oudere nummers van haar)

avatar van Kos
Kos
Paper Planes is echt een ubersaai nummer. Echt weer een raadsel voor mij hoe zoiets een hit kan worden.

Gyzzz schreef:

Je legt precies uit wat hier wél tof aan is.

Oké.

Ik denk dat dit meer ligt aan je persoonlijke mening eigenlijk. Kijk maar hoeveel mensen dit wel heel vet vinden. En ik vind persoonlijk dat M.i.A een gigantisch gevoel voor muziek heeft. Bijna niet normaal. Als je goed luistert naar alle details in de beats.. Dat doen veel artiesten haar niet na.

aire.

Oké.

Nee, want dat zei je ook helemaal niet

Superbeertje
muziekfreakjuh schreef:

Maakt MIA haar beats zelf dan? Nee toch..