M.I.A. - Kala (2007)

3. Boyz (3:27)
  4. Jimmy (3:29)
  5. Hussle (4:25)

met Afrikan Boy

6. Mango Pickles Down River (3:53)

met The Wilcannia Mob

13. Far Far * (3:20)
  14. Big Branch * (2:45)
  15. What I Got * (3:15)
avatar van MacManus
Wat is er mis mee? Wil niet roepen dat we hier de beste muzikanten ooit horen. Maar de plaat lijkt lekker ruig te willen zijn en dat doet het imo erg goed. Dit album vond ik iets contanter dan haar eerste, wat meer leuke nummers. Mango Pickles Down River is lekker duister, lijken me van die kleine ventjes als in Cidade de Deus Alleen die met Timbaland is wat jammer, hij heeft altijd dat zelfde droge deuntje.

Maar 4 sterretjes heb ik wel voor over. 13, 14 en 15 heb ik niet, gewoon op de cd te vinden?

avatar van Wib0__
Erg leuk verrassend album van MIA.
Bamboo Banga is een goede beginner; die goed geproduceerd is.
De Opvolger Bird flu heeft een grappige beat (al lijken het net een stel kippen die achter me kaar aan lopen).

Boyz vindt ik aan het begin zelf wat minder; maar begin dat nu ook wel een leuk nummer te vinden.

Jimmy is voor mij het beste nummer van het album; wat een top nummer, jammer dat die gecovered is.
Maar dat maakt het nummer niet minder mooi ofzo.

Hussle, kan iemand mij vertellen waar dit voor staat?
Ik vindt dit een erg leuk nummer; maar zou willen weten waar dit nummer over gaat en/of de betekenins van dat woord willen weten.

De rest van het album vindt ik lekker.
De Timbaland-Productie vindt ik hier weinig aan toevoegen, en is matig vergeleken met de rest van de nummers.
Erg jammer.

De Bonustracks heb ik nog niet gehoord, ik ga op zoek naar deze.

Ik geef dit album een 4,5*

Imagine.
Ik denk dat ik dit album maar is een keer ga halen. Ken Paper Planes, Boyz, Jimmy en World Town al en die zijn allemaal geweldig op Jimmy na. Kan iemand mij dus even vertellen of de rest van de nummers meer in de stijl ligt van Jimmy of meer in de stijl van nummers zoals Boyz en Paper Planes?

RobertJ
Jimmy is een vreemde eend in de bijt

Het enige nummer op de cd in deze (bollywood) stijl.

Imagine.
Bedankt!

avatar van platedraaier
Wib0__ schreef:
Hussle, kan iemand mij vertellen waar dit voor staat?

Ik vermoed dat het een verbastering van Hustle is, Dat staat voor `oplichten ` en iets van geld verdienen op een verkeerde manier.

Het nummer gaat volgens mij ook over geld.

avatar van swoon
Ik vind dit ongelooflijk vernieuwend en geweldige fun! Ik heb nog nooit zoveel fun gehad als met deze plaat. Elk nummer staat op zijn plaats, buiten misschien het laatste met Timbaland. Alles strak geproduced, met de leuke zagerige stem van M.I.A. erdoor. Geweldige plaat, veel beter dan Arular en de beste plaat van 2007, vind ik.

Favorieten: Bamboo Banga, Jimmy, Hussle, 20 Dollar en Paper Planes.

4.5*

avatar van luc011190

Plezier?

Shit, Jimmy..lichtjes geniaal! Da tunetje in begin meteen: heerlijk.

avatar van swoon

Ja, was dat niet duidelijk? Sorry dan.

avatar van psychonaatje
Wow, heeft iemand al opgemerkt dat dat elektronische melodietje in 20 Dollar een beetje gejat is van Blue Monday van New Order? Het valt me net pas op.

avatar van swoon
Ik ben echt verslaafd aan deze cd. Waarschijnlijk wordt dit top 10 materiaal.

platedraaier schreef:

Het nummer gaat volgens mij ook over geld.

Of het nummer gaat over chocola dat kan ook.

avatar van Josje
my godd wat is dit een mega cd. een dikke 5*.

handsome_devil
Jammer van 20 Dollar. De rest is wel tof. 3,5*

avatar van korenbloem
lekker ritmishe album, moeilijk om bij stil te staan. Grappige liedjes. 3 sterren

Lowlands was ze ook erg goed.

avatar van keest
Jimmy is een oude bollywood filmhit (disco dancer????)
heerlijk cdeetje trouwens dikke 4

World town nummer 8 vindt ik super

Derrest vind ik maar matig .

Dit album krijgt veel lovende kritiek en ook mij hoor je niet klagen .
de eerste nummers op dit album razen je gewoon om de oren en bevatten een overvloed aan sterke geluiden .
Maar ook m.i.a. kan niet ontkomen aan het gebruikelijke dipje in het midden van een cd al maakt ze dat weer goed naar het einde toe.
Het laatste nr samen met Timbaland lijkt een vreemd eend en voelt ook een beetje kaal aan maar blijft voor mij toch één van de nummers die er zeker verdienen van op te staan net zoals het grote merendeel eigenlijk!
een heel goed album en voor mij een dikke 4/5

avatar van Rammetje*
Geinig album. Leukste nummers zijn Jimmy (zo fout), 20 Dollar, World Town, XR2 en Paper Planes. Come Around kende ik ook al van het album van Timbaland, vond dat niet een van de beste nummers van dat album, en dus ook niet van dit album.

Wooeeehiieeeee. XR2 is echt een heerlijk dansnummer. Zou ik eigenlijk 's een keer voor moeten stellen bij streetdance. Knallen maar!

avatar van Honkie
psychonaatje schreef:

Yep. Alhoewel ik jatten zo negatief vind klinken. Een deel van de zanglijn komt dan weer van de Pixies af. Ze weet de klassiekers wel te eren.

Maarten||
korenbloem schreef:

Lowlands was ze ook erg goed.

Lowlands heel goed gewoon, springend met Rico .

avatar van klaezman
Kos schreef:
Het is me echt een raadsel wat iedereen hier in hoort...

Blijven luisteren zou ik zeggen. De eerste keer dat ik 'm in de speler jaste, heb ik 'm er meteen weer uitgehaald. Verschrikkelijk vond ik het. Een week of wat later hoorde ik 'm weer in de platenzaak, maar dan vol over de speakers. Vet! Wat een vrolijkheid.

Baltasound
AaaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAaarg, wat is Jimmy een verschrikklijk "liedje"

avatar van dix
dix
heb je de tekst van het nummer erbij gehad?
ik vind't wel bizonder, zó gitzwart en zó zoet gebracht

avatar van tnf
tnf
@Baltasound: Gelukkig, ik heb een medestander.

Het nummer klinkt zo verschrikkelijk synthetisch en 'bedacht hip' dat het al het bloed onder m'n nagels vandaan haalt. Het Gwen Stefani-syndroom zou ik het ook wel willen noemen.

avatar van -SprayIt-
de hoes?
damn..
staat wel op 1 in de rolling stone van 2007
even luisteren

Heerlijk album!
de leukste nummer vind ik:

- Bamboo Banga
- Bird Flu
- World Town
- XR2

avatar van Kos
Kos
Eens met tnf!

avatar van Lexicon Devil
20 dollars met duidelijk de melodie van Love Will Tear Us Apart van Joy Division.

En ook een stuk tekst van Where Is My Mind van de Pixies. Leuk, 2 van mijn erg gewaardeerde bands

//edit: Nu helemaal beluisterd en ik vind em goed klinken. Het is goed dat dit soort artisten er zijn....deze types maken meestal de weg vrij voor nieuwe stromingen.