Queen - A Night at the Opera (1975)

Label: EMI

1. Death on Two Legs (3:43)
  2. Lazing on a Sunday Afternoon (1:07)
  3. I'm in Love with My Car (3:05)
  4. You're My Best Friend (2:52)
  5. '39 (3:31)
  6. Sweet Lady (4:04)
  7. Seaside Rendezvous (2:15)
  8. The Prophet's Song (8:21)
  9. Love of My Life (3:39)
  10. Good Company (3:23)
  11. Bohemian Rhapsody (5:54)
  12. God Save the Queen (1:13)
  13. I'm in Love with My Car [1991 Bonus Remix by Mike Shipley] * (3:28)
  14. You're My Best Friend [1991 Bonus Remix by Matt Wallace] * (2:52)
  15. Keep Yourself Alive [Long-Lost Retake, June 1975] * (4:04)
  16. Bohemian Rhapsody [Operatic Section A-cappella Mix] * (1:03)
  17. You're My Best Friend [Backing Track Mix] * (2:57)
  18. I'm in Love with My Car [Guitar & Vocal Mix] * (3:18)
  19. '39 [Live at Earl's Court, June 1977] * (3:46)
  20. Love of My Life [South American Live Single, June 1979] * (3:43)
Bobiej schreef:
Ik ga dan maar eens voor Sheer Heart Attack .

Dat zou ik zeker doen als ik jou was!

Helaas heb ik nooit geleefd in het ' Queentijdperk' Ik ben pas in 1992 geboren maar mijn vader was (en is) een enorm fan van Queen...Ik ben opgegroeid met deze muziek en ik moet zeggen..ik ben er zelf ook een enorm fan van ook al waren ze voor mijn tijd.

A night at the Opera vind ik een fan-tas-tisch album. Als je goed luistert, hebben alle nummers wel een bepaalde schoonheid. Ik kan het niet echt onder woorden brengen Het hoogtepunt vind ik toch THe Prophet's song, vooral de gitaar na het opera gedeelte. Het is gewoon een plaat die je eigenlijk een keertje lekker rustig moet luisteren. Hij krijgt van mij dan ook een dikke 5!

Marieke schreef:

Dat luisteren, dat deed ik ook geregeld als jong knaapje die zojuist kennis had gemaakt met Queen via hits als Under Pressure en Radio Gaga, en dat deed ik naar de lp die m'n oudste broer had, als ie er niet was natuurlijk, want ik mocht niet aan z'n collectie komen... Hah!
Wat een openbaring na die jaren 80-deuntjes! Alleen het begin van Death On 2 Legs al.... Onbeschrijflijk! En dan natuurlijk The Prophet's Song.... Hoe moest ik DIT nou aan m'n klasgenootjes uitleggen??

Queenlive schreef:
Vervolgens, indien je nog meer in Queen geinteresseerd raakt zou ik Queen en Queen II aanschaffen. Op die 2 albums leert Queen heel veel bij

Afgaande op Queen II heeft Queen m.i. al behoorlijk het diploma op zak, hoor...

The Prophet's Song....wat een meesterlijk nummer!!! Grandioos! Dit album staat in mijn top 10. Het is zo veelzijdig. Het is rock op een speciale manier. Zo'n album als dit zou alleen Queen hebben kunnen maken, het is uniek, het is geweldig!

Alleen I'm in love with my car vind ik niet echt goed, dus vandaar: 4,5 sterren.

Jaap_4_always schreef:

Akkoord voor wat betreft the Prophet Song : geniaal !

Maar I'm In Love with My Car (van Roger Taylor) vind ik net één van de leukste die erop staan, zo zie je maar hoe smaken verschillen hé ?

VInd dit HAAST zo goed als zijn voorganger Sheer Heart Attack, die me toch nog een stuk méér kan bekoren dan deze wiliswaar méér dan verdienstelijke opvolger !
4.5 sterren !

avatar van realvimfuego
Het album wat Queen definitief op de kaart zette, en de genialiteit van Freddie Mercury bevestigde, want hoeiwel uiteraard alle leden hun steen bijdragen, is het vooral Freddie wat de klok slaat op dit album.
Voor mij is dit een geperfectioneerde versie van Queen 2, die voor mij nog net een streepje voor heeft....desalnietemin 5 sterren......

Veel beter dan voorganger Sheer Heart Attack. Queen heeft het juiste evenwicht gevonden tussen Mercury's behaagzucht en May's intellectualisme. Helaas wordt de LP bedorven door het mierzoete Love of my life. De valse romantiek er van maakt, dat de LP buiten mijn persoonlijke top-10 valt.
Ik heb verder geen voorkeuren. Elk liedje (behalve dus ...) is zeer origineel. Toch klinkt de plaat, in tegenstelling tot Queen II, zeer evenwichtig. Welke band komt er mee weg, het revueliedje Seaside Rendez-vous onmiddellijk na het snoeiharde Sweet Lady te plaatsen? Precies.
Jammer van ....

M.Nieuweboer schreef:
Jammer van ....

Kijk, hiermee is nog maar eens bewezen dat smaken enorm verschillen.

Ik blijf Sheer Heart Attack veel boeiender en leuker vinden dan deze!

En laat Love of My Life nu nèt één van de beste songs zijn op deze plaat! Het was trouwens ook een live-favoriet van de fans, hoe zou dàt toch komen ????

En deze hier heeft dat geniale Killer Queen niet en ook het geweldige Now I'm Here dàt rockt als de pest!

Smaken verschillen dat is een cliché van hier tot Tokyo. Daarom is het waar. Alleen maakt het ook de discussie dood, zie ook de Led Zep IV draad.
Live-favoriet van de fans? Ja natuurlijk, ze konden allemaal met zijn honderdduizenden meebrullen, hoe valser hoe beter.

Zeker rockt Now I'm Here. Dat doet Sweet Lady net zo zeer. En die riff van Sweet Lady is veel boeiender dan het monotone (niet in de zin van saai, in de zin van alles op één toonhoogte) 8 noten in een vierkwarsmaat thema van Now I'm Here.
Kortom, Sweet Lady zit veel beter in elkaar.

Joy
wat mij betrefd kan deze hele site dicht omdat smaken idd nu eenmaal verschillen en het volstrekt zinloos is om met anderen over muziek te praten

verder doorgetrokken heeft het uberhaupt weinig zin met anderen te praten over onderwerpen die je bezig houden, anders dan een sociale interactie, en je kunt je afvragen waar die voor nodig is

magoed, dwaal af...

avatar van rafke pafke
Joy schreef:

magoed, dwaal af...

Haha, vreemd, das een denkbeeld dat ook al vaak bij mij opgekomen is. Waardoor het plots interessant wordt om wel over te praten!

Joy
het is gewoon waar, maar dan praat niemnd meer met een ander, end as ondenkbaar

en hoe flauwer de kul, hoe belangrijker het contact daarin met anderen

zoals ene A E Norton ooit schreef:

de formule voor kompleet geluk is erg bezig zijn met onbenulligheden

avatar van korenbloem

4 sterren

Wàt jammer, Korenbloem dat je enkel dit album kent van Queen en een paar best of's...

Probeer eens Sheer Heart Attack, dat is de plaat die nèt voor deze komt.
Ik vind die echt nog stukken beter, temeer dat Killer Queen, Brighton Rock, Stone Cold Crazy en Now I'm Here erop staan!

avatar van Hans Brouwer
EVANSHEWSON schreef:
Maar het is nooit te laat om te leren!

Volgens mij ben jij, beste EVANSHEWSON, toch ook nog bezig om de muziek te leren kennen van een niet nader te noemen Canadese band

Pieter Paal
EVANSHEWSON schreef:

Maar het is nooit te laat om te leren!

De soundtrack van 'Flash Gordon' is ook gaaf en heeft naast het fraaie titelstuk ook pareltjes zoals 'The ring (hypnotic seduction of Dale)' en 'The wedding march'.

avatar van djarend
Mijn kennismaking met Queen. LP kwam uit toen ik net een gebroken been had, ik mocht een kado uitzoeken, welnu, 3x raden wat dat werd..... vervolgens was ik verkocht, heb ze gelukkig ook nog 5 x live kunnen zien in Ahoy en de GeenGehoorHallen in Leiden.
Dit blijft hun absolute top album, maar ik vind de eerste 7 albums eigenlijk allemaal top. Daarna wat minder met als abolsute dieptepunt Hot Space. Jaren aanmodderen tot Innuendo wat wel weer een topper was en ook de posthume Made in Heaven maakte (en maakt) mij blij.

4 sterren
korenbloem je zou queen 2,a day at the races of innuendo eens kunnen proberen dat zijn ook top albums van queen net zo goed als a night at the opera,op een verzamelaar mis je toch een hoop mooie nummers, dit album blinkt vooral uit door de variatie die op dit album te vinden is,4.5 sterren voor dit queen top album

avatar van sqounk
Ik herzie mijn stemming,

drie en halve ster, (eentje meer dus)

In die tijd dat deze plaat uitkwam zou ik er zeker 4 of vier en een half geven. Wist ik toen veel ( , het was nog de tijd dat ik de grote engelse bands moest ontdekken! en ver voor de punk!

Op deze schijf staat het heerlijke Bohemian Rapsodie, You are my best friend, I am in love with my car en anderen.... heerlijk gewoon.. nummers zonder al teveel pretentie(of juist wel;-) ) en met wat humor.

Alhoewel ik Killer Queen wel het lekkerste nummer vind.:-)

Al met al blijf het de plaat voor bij de afwas of voor als je door een regenbui fietst met een vriendin achterop.. lekker meebrullen.

Door de deze muziekjes was ik enige tijd later behoorlijk resistent tegen een muziekclubje uit Zweden, die geloof ik ook wat hits maakte.

avatar van Pittaman
Plaat vloog er tot mijn verbazing direct stevig in.

Algemeen, zoals ik had verwacht. Een heel gevarieerde plaat, met ook veel studiokunstjes en andere kunstjes. Bijzonder veel stijl zonder teveel grenzen (behalve dan geen brol maken).

Veel valt er niet meer over te zeggen denk ik. Is al onmiddelijk na de eerste luisterbeurt een favoriet. Ben maar onlangs aandachtig naar queen beginnen luisteren.

Zo moet dat zijn! 4.5

You suck my blood like a leech
You brake the law and you breach
You screw my brain 'till it hurts
You've taken all my money and you want more

Midguided old mule
With your pigheaded rules
With your narrow-minded cronies who are fools of the first division

Death on two legs....etc.

Deze opener is "opgedragen" aan de, op dat moment reeds, ex-manager van Queen, die zichzelf wat al te "rijkelijk beloonde". Niets nieuws onder de zon, zou je bijna zeggen. Allemaal geteisem.
Don't fuck with Freddie. Alhoewel of Queen z'n centen terug kreeg weet ik niet. Hoe dan ook, ultieme hatesong.

avatar van ricardo
Hanzie28 als ik jou berichtjes her en der lees,lees ik vooral veel wrok en haat van een gefrustreerd iemand,en dat terwijl muziek juist ook veel vreugde en positiefs moet brengen toch? Kom op man een beetje meer vreugde en enthousiastme,of zit je op je 41 ste in de midlive crises?Overigens een top album van Queen dit met vooral veel variatie,een van de beste van Queen.

fredpit
ricardo schreef:

En hierbij nomineer ik Ricardo voor:

"musicmeter zonnestraaltje van de maand"

Feeder
fredpit schreef:

En hierbij nomineer ik Ricardo voor:

"musicmeter zonnestraaltje van de maand"

En ik maar denken dat die titel voor mij weggelegd was

ricardo schreef:

Toe maar ....aan grote woorden geen gebrek. Ik ben diep onder de indruk. Laten we je voordragen voor huispsycholoog van MuMe, onze eigen Dr. Phil met roze zonnenbril, wegens je diepgravende analyses en oppeppende quotes, want ik zie ineens in dat werkelijk ALLE muziek goed is en ALLE mensen lief en aardig zijn. Eeuwig dank daarvoor.

avatar van ricardo
Gelukkig het juiste antwoord,Ik had me immers kunnen vergissen,maar jou antwoord bevestigd in ieder geval mijn opmerking.(aan cynisme en pessimisme geen gebrek dus).Je hoeft niet ALLES positief te benaderen,maar een beetje meer optimisme kan toch geen kwaad of niet soms Hans.

avatar van Pittaman
Of gewoon niet alles te serieus oppakken, zoals queen deed met dit album.

Joy
ah, daar komt die debiele snor van drrrr -ik ben echt heel geweldig-phil vandaan

afgekeken van freddie, waar het wel bij paste