Roelof schreef:
Ik besef me terdege dat ik achter lig op schema, en alles dankzij het Zuid-Afrikaner internet, dat verre van solide is. De pompbewaker gaf ik een Hollandse versie van de handshake, die hij niet begreep.
Onbevooroordeeld het oeuvre van Neil Young in. Opnieuw. Meer dan blij verrast kijk ik om naar Neil Young's debuut, dat kort gezegd een redelijk fijne herintroductie was. Nu moet ik helaas mij aansluiten bij mijn twee voorgangers. Dit is toch een klap minder. Ik wordt hier niet wild van, laat staan emotioneel, of onredelijk.
Ik hoor degelijke rock met de randjes licht verbrand, ik hoor kuchende mensen aan een barbeque, ik hoor koortjes, lelijke koortjes, ik hoor ooh-la-la's, heel lijzige ooh-la-la's. Na het pasabelle maar niet bijster memorabele cinnamon girl komt dat hard aan. Ik mag toch bidden dat het niet Neil's eigen idee was, om zulks lelijke en tenenkrullende frutsels aan zijn liedje te hangen, dat in de eerste plaats toch al niet veel om het lijf had. Een lelijk liedje, een dood geboren kalf in zijn eigen slijk, een zwart verkoolde steak en een beetje smakeloos.
Down by the river lijdt aan hetzelfde euvel, bovendien met het lelijkst gezongen refrein dat ik ooit heb gehoord. Dat het vervolgens tot twee keer toe lang blijft doorsudderen weerhoudt mij er nog net van om het hele nummer te skippen. Ik mag dat wel. Lekker lang, en een beetje onnodig.
Wat volgt zijn nog twee huilnummers uit de middenmoot en een herhaling van down by the river, alleen dan vijftig seconden langer.
Round & round springt er voor mij uit, omdat ik de eerste vijf seconden aan Sun Kil Moon moest denken. Neil's stem is aangenaam. Zo hoor ik het graag. Ik kijk dan ook alvast stiekem uit naar het volgende solowerk.
Dit sigaretje druk ik tot drie keer toe uit onder mijn laars. Daarna gooi ik het achteloos in een struik. Voor de kraaien.
Ik ga niet akkoord. Maar dit moet zo de best geschreven, meest overtuigende maar vooral grappigste recensie zijn die ik sinds héél lang heb gelezen. Fantastisch!
"Een lelijk liedje, een dood geboren kalf in zijn eigen slijk, een zwart verkoolde steak en een beetje smakeloos."