ABBA - Voyage (2021)

Zweden
Label: Polar

1. I Still Have Faith in You (5:09)
  2. When You Danced with Me (2:50)
  3. Little Things (3:08)
  4. Don't Shut Me Down (3:56)
  5. Just a Notion (3:31)
  6. I Can Be That Woman (4:01)
  7. Keep an Eye on Dan (4:05)
  8. Bumblebee (3:57)
  9. No Doubt About It (2:56)
  10. Ode to Freedom (3:32)
gigage schreef:
Nee, het was maar een beetje plagen.

En van mijn kant sarcasme

ArthurDZ schreef:
wat mij betreft mag ABBA veertig jaar na dato opnieuw naar de top van de hitlijsten schieten dus! Dat zou pas een mooi unicum zijn

Denk dat dat vast wel gaat gebeuren!

avatar van Alicia
bikkel2 schreef:
Wat Don't Shut Me Down betreft, natuurlijk is het een slimme echo uit het verleden. Lekker frivool up-tempo, maar B en B verstaan nog altijd de kunst van een perfect popliedje schrijven. Dat refein is gewoon weer meesterlijk bedacht.
Ik moest als lagere school ganger ook niets hebben van ABBA . Ik was kamp Queen, maar beetje bij beetje kwam de terechte waardering. Gewoon een top formatie die vooral uitstekende singles heeft gebracht. De albumtracks vind ik over het algemeen wat minder. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Ik kijk hier echter wel naar uit.

Hier helemaal idem dito, alleen zat ik niet in kamp Queen (verder prima band, hoor) maar meer in een soort hanekam...p inclusief veiligheidsspelden, groen/paarse haardossen en inktzwarte oogleden, alwaar je al helemaal geen ABBA liefhebber kón en mocht zijn.

Maar ietsjes ouder en hopelijk wat wijzer: de nieuwe liedjes klinken best goed, dus... kom maar op met de nieuwe ABBA!

Alicia is a Punk Rocker

avatar van devel-hunt
Alicia schreef:
de nieuwe liedjes klinken best goed, dus... kom maar op met de nieuwe ABBA!

Echte hoogvliegers zijn de 2 nummers die ik gehoord heb niet bepaald, het heeft lang niet het niveau van 45 jaar geleden, hoewel we dat graag willen horen en geloven, de zang klinkt zelfs wat onvast hier en daar, breekbaar en duidelijk ouder, wat logisch is, de tijd spaart niemand. Maar het is nu al zeker dat de nieuwe ABBA rond oud en nieuw wereldwijd op nummer 1 staat, daarnaast gaan er geruchten dat er een tour in voorbereiding is, happy New year.

avatar van bikkel2
Zeker met je eens Devel- hunt, maar de dames zijn inmiddels de 70 gepasseerd. Het is ook geen dagelijks iets meer wat ze doen. Liever zoals het nu is, dan allerlei gemanipuleer met de zang.
Ik vind de nummers ook best goed. Niets vernieuwends of zo, maar wel des ABBA.
Ik ben benieuwd hoe het verder gaat en ook naar dit album.

sq
Album inmiddels besteld in de pre-order, single krijg ik vandaag met de post. Als het goed is krijg ik vandaag ook een linkje om als eerste tickets te bestellen voor die holo-show in Londen (zit verbonden aan de aankoop van dit album als je dat nu doet). Weet niet goed wat ik er van moet denken. 7 shows per week, 4 maanden achtereen, en ik moet toch aannemen dat het een opname betreft. Er wordt speciaal een theater voor neergezet in het voormalig olympisch dorp.

sq schreef:
4 maanden achtereen

Is het maar voor 4 maanden? Zou dit niet een meer-jaren project kunnen gaan worden? Kan me niet voorstellen als ze er een speciale zaal voor bouwen.

sq
Misschien hopen ze stiekem op een tweede ‘mouse-trap’ in Londen. Maar 4 maanden is de periode waarvoor je vanaf volgende week tickets kan kopen. Of vanaf morgen dus als je dit album bestelt. Dat is alles wat ik weet. Ik denk inderdaad dat als de belangstelling overweldigend is, dat het wel verlengd gaat worden, ja.

avatar van luigifort
Tickets kopen voor een show met hologrammen? Ben je toch niet goed of wat?

Benieuwd of andere artiesten dat in de toekomst ook gaan doen, ms zelfs wel postuum..

avatar van nico1616
I Still Have Faith in You doet het helemaal voor mij, de rillingen lopen langs mijn rug als ik Frida's vertrouwde stemgeluid hoor. Die opbouw! Dat refrein! Die hoes recht uit de 70s! Don't Shut Me Down is leuk maar heeft op mij nog niet hetzelfde effect.
Björn en Benny blijven geniale songwriters. Zelfs de releasedatum van de albums doet me denken aan mijn kindertijd: Super Trouper en The Visitors verschenen ook in november en de hele eindejaarsperiode kon je dan Abba draaien

avatar van Marco dB
sq schreef:

Ik voorzie eerder een Soldaat van Oranje-scenario. Verlenging op verlenging. Ze hoeven ook alleen maar op play te drukken als het theater met alles erop en eraan eenmaal staat.

luigifort schreef:
Tickets kopen voor een show met hologrammen? Ben je toch niet goed of wat?

Als het net zo’n succes wordt als de Mouse Trap, dan wordt het vanzelf postuum.

Justinx schreef:
Het zal wel aan mij liggen, maar de eerste twee nummers vind ik echt niet om aan te horen. Als Don't Shut Me Down in het Nederlands zou zijn gezongen, had het een nummer van Corry Konings kunnen zijn.

Ja, dat ligt denk ik inderdaad aan jou, want als je de meeste Engelstalige nummers, van wie dan ook, vertaald kom je al snel uit in Volendam.

Ik vind de teksten van deze eerste 2 nummers juist heel mature en persoonlijk.

aERodynamIC schreef:

Nee voor veel langer dan 4 maanden, er wordt -as we speak- een heel nieuw theater gebouwd met een stat of the art licht show en een tienkoppige begeleidingsband die straks de ABBA-tars zal ondersteunen.

In aanvang dacht ik zeker tot 2025 en er wordt over gesproken om daarna eventueel te verlengen naar Stockholm en LA

avatar van Fathead
Voorspellinginkje: I Still Have Faith wordt hoogste nieuwe binnenkomer in de top 2000, ik denk top 10.

avatar van Roxy6
Hier een interessant You tube filmpje van vier en halve minuut over de ABBA tars

Abba Voyage : the journey ia about to begin.

ABBA Voyage: The Journey Is About To Begin - YouTube

Ponty Mython
Aan de nummers te horen denkt ABBA dat we nog in de jaren '80 zitten.

avatar van Lura
Fathead schreef:

Smaken verschillen, vind het een zeer zoetsappig nummer. Maar wellicht denkt de grote massa er anders over.

Lura schreef:

Eens met Lura. Niet goed te handelen voor mij, deze bol staande suikertaart van grote gebaren en in violen gedrenkte dramatiek. Leuk dat ze er weer zijn, maar ik moet hier niet veel van hebben. Maar goed, ik was ook nooit liefhebber van ‘ Happy New Year’ en ‘Thank you for the Music’ en dergelijke.
2e vrijgegeven nummer was beter te doen. Aangezien ik geen ABBA plaat ken die me over de hele linie overtuigde, ben ik al blij als er 5 of 6 sterke nummers opstaan.

avatar van bikkel2
Een greatest hits volstaat voor mij ook, maar vergis je niet in de kwaliteit van ABBA.
Hele knappe composities en hoewel vaak luchtig, best complex. De zangeressen waren in hun heydays top. Op maat gemaakt voor prachtige zanglijnen in de harmonie, maar ook lead.
Het is natuurlijk altijd slick geproduceerd. Glad gestreken en alle ruwe randjes bijgeschaafd.
Daarom vind ik het ook een openbaring om Agnetha en Annifrid te horen op leeftijd.
Hier is hoorbaar duidelijk weinig aan gesleuteld.
Ongeacht je smaak, ABBA staat garant voor perfecte popmuziek.
Het is niet dat ik het veel draai, maar mijn respect voor de groep is groot.

avatar van Fathead
Savant schreef:

Ik ben ook niet kapot van de laatste Iron Maiden. Al die gitaren de hele tijd...

bikkel2 schreef:
Hier is hoorbaar duidelijk weinig aan gesleuteld.
Ongeacht je smaak, ABBA staat garant voor perfecte popmuziek.
Het is niet dat ik het veel draai, maar mijn respect voor de groep is groot.

Mijn respect is eveneens groot. Daar zit het voor mij niet in. Ik hoor ook wel het vakmanschap. Ik trek dit nummer wat minder, had wellicht iets meer spannend verwacht. Deze tekst, en de muzikale aankleding en opbouw ervan, is voor mij erover. Ik heb ook niks tegen violen (en gitaren!) , maar ook hier klinkt het me teveel naar een hollywood soundtrack die weinig eigen interpretatie overlaat.

Savant schreef:

Ook voor mij de mindere goden van ABBA, maar waarom I Still Have Faith in You dan juist weer wel aanslaat bij mij? Geen idee. Misschien ben ik inmiddels gewoon een sentimentele oude zak aan het worden

aERodynamIC schreef:

Niks mis mee, Dat is mij ook aan het gebeuren .

avatar van mjk87
Fathead schreef:

Ik luister al een aantal maanden geen Radio 2 meer (luisterde vaak 's middags, maar Rob Stenders weg en die vervanger van De Wild is een verschrikking), maar wordt dit nummer gepusht daar? Dan kan dat weleens gebeuren ja.

ABBA met flink veel stijgers zie ik sowieso wel gebeuren.

Ik vind eigenlijk elk ABBA nummer uniek, maar de twee vrijgegeven tracks herhalingsoefeningen. Of ligt dit aan mij?

avatar van echoes
Ik heb die nieuwe songs nu een keer of 10 gehoord en ik vind ze echt prachtig!

I Still Have Faith in You. Wat een prachtig liedje! Heerlijke melodieën en mooie breekbare zang. Het tweede deel lekker bombastisch en ja, ook sentimentele, kleffe tekst met dito strijkers, maar van Abba pik ik dat en van een Abba reünie anno vandaag al helemaal.

Don't Shut Me Down. Tja, dit is Abba ten top. Dit zou zo een hit uit de late 70's of begin 80's kunnen zijn. Het klinkt zo enorm vertrouwd en catchy. Prachtige productie ook.

Ik zou het toch wel heel erg willen aanmoedigen dat ze deze 2 songs een keer echt live vertolken (valse hoop denk ik).

avatar van KKOPPI
Waarom is de kwaliteit van de mix zo matig? Vocals erg droog en niet aanwezig. Met name Don't Shut Me Down.

avatar van echoes
Hebben mijn versies geen last van.

avatar van tnf
tnf
Savant schreef:

Zo klinkt het inderdaad, maar het kruipt wel steeds meer onder de huid. Heel gemeen nummer, wat dat betreft. En om nou te zeggen dat ik dergelijke muziek doorgaans heel veel op zet?

M'n guilty pleasure van het jaar is bekend, denk ik.