menu

Bony Man - Cinnamon Fields (2021)

mijn stem
3,96 (241)
241 stemmen

IJsland
Folk / Pop
Label: Bonyrecords

 1. Hole in the World (4:30)
 2. Unforgiven (3:18)
 3. Better Off (4:34)
 4. Letter to Lisa (3:40)
 5. The Bottom (4:10)
 6. If You Leave (3:49)
 7. Cinnamon Fields (6:09)
 8. I Was the Stream (3:21)
 9. Your Oar (3:02)
 10. I Was the Night (1:06)
 11. You Should Have Waited (3:51)
totale tijdsduur: 41:30
zoeken in:
avatar van Poles Apart
4,0
aERodynamIC schreef:
(quote)

Ik kreeg vandaag te horen dat hij meer albums laat persen, mede door het onverwachte succes hier in Nederland

Mooi zo, hoop dat ik er eentje te pakken kan krijgen t.z.t.! Zal dit album hier in de UK ook eens bij wat mensen onder de aandacht brengen. Wie weet wat het nog meer oplevert.

avatar van bommel
4,5
Prachtplaat, wat is dat toch, daar in Ijsland ??

avatar van Broem
4,5
bommel schreef:
Prachtplaat, wat is dat toch, daar in Ijsland ??


Ja hè, ze poppen op als 'n geiser

avatar van Lura
4,5
aERodynamIC schreef:
(quote)

Ik kreeg vandaag te horen dat hij meer albums laat persen, mede door het onverwachte succes hier in Nederland

Ik hoop echt voor hem, dat hij ze niet aangesleept kan krijgen.
Jammer, dat ik geen platenspeler meer heb, anders kocht ik ook meteen twee exemplaren. Het eerste exemplaar zou dan al zeer snel grijsgedraaid zijn.

avatar van Lura
4,5
Poles Apart schreef:

Mooi zo, hoop dat ik er eentje te pakken kan krijgen t.z.t.! Zal dit album hier in de UK ook eens bij wat mensen onder de aandacht brengen. Wie weet wat het nog meer oplevert.

Ik heb hem getipt om Folkradio UK te benaderen voor een recensie door Erika Severijns, die ik toevallig ken. Dus hopelijk binnenkort daar ook een recensie.

avatar van aERodynamIC
5,0
Vooralsnog voornamelijk liefhebbers (zal ook nog wel een keer veranderen), maar het mogen er nog wel wat meer worden. Ik weet zeker dat veel mensen met een gelijkende smaak dit zeer zeker ook gaan waarderen, dus waar zijn ze????

avatar van Twinpeaks
5,0
Mooie plaat . Het moet nog wat indalen , maar deze gaat zeker aangeschaft worden. Misschien mag ik dan ook tot de selecte groep liefhebbers gaan behoren.
Hij heeft gisteren de hele avond aan gestaan en geen moment had ik de intentie om iets anders op te zetten , terwijl ik een flinke berg bij elkaar had geharkt om te luisteren. Better Off is tot nu toe het mooiste liedje wat ik dit jaar heb mogen horen. 4 en halve ster met kans op de volle mep .

avatar van Motdattan
Iemand die ook Bon Iver-vibes krijgt bij het titelnummer?

avatar van aERodynamIC
5,0
Ik zal iedereen hier op de hoogte houden als ik nieuws heb over een fysieke release

avatar van brt
4,0
brt
Naast af en toe Villagers doet mij dit nog meer denken aan Covenhoven.
Mocht je dit album mooi vinden, dan zal dat je ook aanspreken: Covenhoven - A Kind of Revelation (2018)

Gewoon een tip, van liefhebber tot liefhebber

avatar van erwinz
5,0
recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Bony Man - Cinnamon Fields - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Bony Man - Cinnamon Fields
Cinnamon Fields van de IJslandse muzikant Bony Man is tot dusver helaas nauwelijks opgemerkt, maar het is in alle opzichten een prachtig album dat in brede kring in de smaak zal vallen

Albums die als een totale verrassing komen vind ik persoonlijk het leukst, maar zijn in deze informatiemaatschappij helaas schaars. Cinnamon Fields van de IJslandse muzikant Bony Man kwam voor mij deze week wel als een totale verrassing. De muzikant uit Reykjavik heeft zijn muziek prachtig ingekleurd, schakelt makkelijk tussen sobere en rijk georkestreerde passages, beschikt over een prachtige en zeer warme stem en schrijft songs die je vrijwel onmiddellijk betoveren. Direct bij eerste beluistering was ik om, maar Cinnamon Fields van Bony Man is sindsdien alleen maar mooier en indrukwekkender geworden. En dat moeten de seizoenen waarin deze muzikale warme deken het best tot zijn recht komt nog komen.

Musicmeter.nl is een Nederlandse muzieksite waarop volop en vaak gepassioneerd wordt gediscussieerd over albums, maar het is ook met enige regelmaat een bron van zeer interessante tips. Deze week werd op Musicmeter het eerder deze maand verschenen album Cinnamon Fields van de IJslandse muzikant Bony Man onder mijn aandacht gebracht. Het is een album dat ik zonder Musicmeter echt nooit had ontdekt, want er is nog nauwelijks geschreven over het album, dat je ook (nog) niet in de platenzaak tegenkomt.

De tip om eens te luisteren naar het debuut van Bony Man kwam voor mij eigenlijk net iets te laat, want de selectie uit het overvolle aanbod van deze week was al gemaakt, maar na eerste beluistering van Cinnamon Fields wist ik direct dat ik dit album echt niet langer wilde laten liggen.

Er is zoals gezegd nog weinig geschreven over het debuutalbum van Bony Man en ook andere informatie over de muzikant blijkt zeer schaars. Ik weet inmiddels dat achter Bony Man de uit Reykjavik afkomstige muzikant Guðlaugur Jón Árnason schuil gaat en dat Cinnamon Fields volgt op een aantal singles. Veel meer weet ik niet en dus zal de muziek moeten spreken. Dat is in het geval van Bony Man geen probleem, want Cinnamon Fields is een betoverend mooi debuut.

Veel tracks op het album openen met subtiele akkoorden op de akoestische gitaar, waarna de mooie en warme stem van Guðlaugur Jón Árnason invalt. De combinatie van akoestische klanken en de stem van de IJslandse muzikant is prachtig, maar het wordt nog mooier wanneer de muziek op Cinnamon Fields voller wordt ingekleurd met bas en drums, piano, elektrische gitaren, wat subtiele elektronica en flink wat strijkers.

Het zijn sfeervolle klanken die de ruimte prachtig vullen en al even goed bij de bijzondere stem van Guðlaugur Jón Árnason passen als de meer ingetogen klanken. Bony Man schakelt continu tussen een zeer ingetogen en een veel vollere instrumentatie, wat zijn songs niet alleen zeer sfeervol, maar ook spannend maakt.

Het zijn zeer melodieuze songs, die afwisselend in de hokjes folk en chamber pop passen en het zijn bovendien songs met een beeldend karakter. Laat de prachtige klanken van Cinnamon Fields uit de speakers komen, sluit je ogen en Guðlaugur Jón Árnason neemt je met zijn bijzondere stem mee naar andere werelden.

Het klinkt allemaal bijzonder stemmig en sfeervol, maar het debuut van Bony Man staat ook vol met aantrekkelijke songs, die je na één keer horen stuk voor stuk wilt koesteren. Hoewel de meeste songs op Cinnamon Fields een vergelijkbaar recept gebruiken, klinkt iedere song bovendien net wat anders. Zeker de songs waarin de strijkers de instrumentatie domineren doen bijna klassiek aan, maar Bony Man vertelt ook mooie verhalen in meer door folk beïnvloede songs.

De IJslandse muzikant beschikt zoals gezegd over een hele mooie stem, maar het is ook een stem die verhalen prachtig kan vertellen, wat de bezwerende werking van het album nog wat krachtiger maakt. Bij eerste beluistering sprongen er bij mij een aantal tracks uit, waaronder Better Off en de titeltrack, maar inmiddels vind ik alle tracks op het album van een bijzonder hoog niveau en de rek is er nog niet uit.

Het is werkelijk doodzonde dat een album van deze kwaliteit vooralsnog zo weinig aandacht krijgt, maar Musicmeter heeft gelukkig al eerder wonderen verricht. Dit prachtige album verdient deze wonderen absoluut. Bony Man is voor mij een van de grote ontdekkingen van 2021. Erwin Zijleman

avatar van Roxy6
4,0
Na alle bijzonder positieve berichten over dit nieuwe album en op aanraden van aERodynamIC
ben ik ook eens goed gaan zitten voor dit nieuwe werkstuk van Bony Man.
Om maar direct met de deur in huis te vallen: dit album valt in de categorie buitengewoon bijzonder goed!

Dit is inderdaad zo'n plaat die je maar eens in de zoveel tijd wegkomt en die je direct bij je lurven grijpt.
Ieder nummer is een Parel, enkele songs heb ik nu meerdere keren gehoord en ze gaan inderdaad met je op de loop.

Om te beginnen is de productie kristal helder, waardoor alle prachtige accenten vlijmscherp te horen zijn.
De stem van Guðlaugur Jón Árnason is warm, bijzonder en wordt op dit album op diverse manieren ingezet.

Sommigen nummers zingt hij tweestemmig en in de titeltrack schakelt hij op enig moment over op fluiten
(waardoor ik even een flits Bryan Ferry hoorde, die dat ook heel af en toe doet zoals aan het einde van - a song for Europe-)

In Cinnamon fields wordt zijn stem in het tweede deel van het nummer op diverse manieren ingezet.
Vaak begint een nummer subtiel met enkel een akoestische gitaar en de zang, om vervolgens uit te lopen in prachtige door elkaar lopende klankpatronen. Meesterlijke composities!

Voor mij is Cinnamon Fields het mooiste, maar eigenlijk komen al de andere nummers (er staat geen enkele zwakke song op dit album) er vlak achteraan.
Speciale vermeldingen nog voor : If you leave (wauw!!), I was the stream met mooie folkinvloeden en Your Oar en Unforgiven met geweldige strijkers.

Wellicht kan er nog heel erg veel gezegd en geschreven worden over dit mega-mooie album wat ik nu al een Evergreen durf te noemen.

Voor mij het mooiste wat ik tot dusver heb gehoord uit IJsland (en dat is best al aardig wat
(Dank Eric !!!)

avatar van aERodynamIC
5,0
Als ik denk dat wat ik zelf mooi vind en me raakt ik anderen op de hoogte moet stellen daarvan omdat zij het ook zouden kunnen waarderen dan doe ik dat.

Maar deze lof van iedereen had ik ook niet verwacht (je kan er ook naast zitten met het geven van tips).

Heel terecht, zeker voor een album dat het moet hebben van liefhebbers en het echt op eigen kracht moet doen. Het is zo zonde als mensen dit mislopen, terwijl ze het mooi zouden vinden en dat zie ik nu terug. Mooi!

Er is wel een vertraging in de bestelling van vinyl omdat Guðlaugur Jón Árnason nu een grotere order ervan gemaakt heeft dan oorspronkelijk het plan, en dat komt door de belangstelling hier

avatar van aERodynamIC
5,0
Nu zou het leuk zijn als dit album hoog in de rotatielijst komt te staan (nummer 1 mogelijk?!)

Krokus
Geef m dan een vijfje aERodynamIC. Kom op wees niet scheutig. Halfje erbij, niemand die het ziet

avatar van -SprayIt-
4,0
Ook ik kon er niet meer omheen, wie is toch die Bony Man die her en der opduikt op mijn socials en MuMe? Die plaat met de intrigerende hoes, weet iemand daar meer over toevallig?

Uiteindelijk bleek Eric weer aan de basis te staan van deze subliminale boodschappen. Het zou niet voor het eerst zijn dat Aero met rake tips komt, zoals REVERE en Nakhane destijds. Heb met Heidrik ooit hetzelfde kunnen doen. Het zorgt voor leuke en bijzondere energie tussen maker en ons users.

En ja een heel mooie plaat. Prachtige liedjes; prettige stem en passende spannende instrumentatie. Het is wat mij betreft allemaal niet heel vernieuwend, maar wel heel erg goed gedaan. Een ontspannen en warme plaat, duidelijk met liefde gemaakt. Ook in de rotatielijst gezet, deze artiest verdient alle aandacht.

avatar van Poles Apart
4,0
Nog één stem en we zitten op 21, Krokus, doe je zelf ook een duit in het stemmenzakje?

avatar van Tonio
4,5
En weer een fijne tip van Eric! Ik ben hem nu al enkele keren aan het beluisteren en dat bevalt prima.

avatar van aERodynamIC
5,0
Krokus schreef:
Geef m dan een vijfje aERodynamIC. Kom op wees niet scheutig. Halfje erbij, niemand die het ziet

Omdat je het zo lief vraagt

avatar van aERodynamIC
5,0
-SprayIt- schreef:
Die plaat met de intrigerende hoes, weet iemand daar meer over toevallig?

Ik heb het zojuist nagevraagd. Zal het antwoord hier plaatsen als ik dat krijg.

-SprayIt- schreef:
Die plaat met de intrigerende hoes, weet iemand daar meer over toevallig?


The artists name is Marco, a very talented guy from Germany living in Iceland. You can see a lot of his art on Instagram, just search for pigmentandsilver_reykjavik

I'm totally floored by the beautiful reviews here! What a great community on this site!

avatar van Twinpeaks
5,0
Boem! Naar 5 sterren . Lange tijd geleden dat ik zo geraakt ben door een album.

avatar van aERodynamIC
5,0
Bony Man schreef:
(quote)


The artists name is Marco, a very talented guy from Germany living in Iceland. You can see a lot of his art on Instagram, just search for pigmentandsilver_reykjavik

I'm totally floored by the beautiful reviews here! What a great community on this site!

Welcome here. Your album is amazing. Happy you can communicate on this site yourself now and answer questions we all have!

Voor mijn mede-users: ik kwam met het voorstel zelf een account te maken omdat het makkelijker is, en in het verleden er goede ervaring mee opgedaan met zanger Stephen van Revere die ook kon communiceren op een snellere manier. Dus mochten mensen het vreemd vinden: blame me

avatar van Roxy6
4,0
Totaal niet vreemd hoor, maar een supergedachte!

En al de MM gebruikers hebben ook aan jou te danken dat dit geweldige album onder de aandacht is gekomen.

avatar van Elbow
4,0
In België komen ze wat achter vandaar mijn eerste kennismaking. Het eerste nummer ‘hole in The world’ doet mij kwa opbouw en orkestratie denken aan The Slow Show maar de stem is hier vele beter… dit smaakt naar meer.

avatar van Elbow
4,0
Cinnamon fields, de titeltrack doet me denken aan Richard Hawley. Het album blijft groeien!

avatar van aERodynamIC
5,0
Elbow schreef:
Het eerste nummer ‘hole in The world’ doet mij kwa opbouw en orkestratie denken aan The Slow Show maar de stem is hier vele beter… dit smaakt naar meer.

Dat had ik mijn eerste luisterbeurt ook, alleen qua stemgeluid is het dan weer zo anders. Maar ik herken dit zeker.

avatar van Ducoz
4,0
aERodynamIC schreef:
Ik zal iedereen hier op de hoogte houden als ik nieuws heb over een fysieke release


De Plaatboef wil er dan ook wel een aantal..

avatar van deric raven
Zo leuk dat een onbekende artiest zo opgepakt wordt. Van mijn kant (voorlopig) geen recensie. Genoeg materiaal, en het balletje gaat hier toch wel rollen; en terecht!

avatar van aERodynamIC
5,0
deric raven schreef:
Van mijn kant (voorlopig) geen recensie.

Hopelijk ooit toch wel

Gast
geplaatst: vandaag om 12:50 uur

geplaatst: vandaag om 12:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.