Amy Macdonald - This Is the Life (2007)

Label: Vertigo

1. Mr. Rock & Roll (3:35)
  2. This Is the Life (3:06)
  3. Poison Prince (3:29)
  4. Youth of Today (4:00)
  5. Run (3:51)
  6. Let's Start a Band (4:05)
  7. Barrowland Ballroom (3:59)
  8. L.A. (4:07)
  9. A Wish for Something More (3:46)
  10. Footballer's Wife (5:05)
  11. This Is the Life [Acoustic] * (3:19)
  12. This Much Is True * (2:44)
  13. Somebody New * (3:30)
  14. Footballer's Wife [Live from Glasgow Barrowlands] * (5:02)
  15. Fairy Tale of New York [Live from Glasgow Barrowlands] * (5:51)

met Jamie Sefton

16. Mr. Brightside [Live from Glasgow Barrowlands] * (4:06)
  17. Mr. Rock & Roll [Live from Glasgow Barrowlands] * (3:28)
  18. Rockbottom * (3:46)
  19. The Road to Home / Caledonia * (4:27)
  20. What Is Love * (3:42)
avatar van Florsi Florsa
This Is the Life is nou echt zo'n nummer waarbij ik denk; waar moet het heen met de muziekwereld als dit op nummer 1 staat (stond, zie ik)...

Roelant
Florsi Florsa schreef:
Saai, zeurend en saai.

Totaal mee oneens!! Een van de leukste nummers die ik de laatste tijd heb gehoord en die op de een of andere manier maar niet schijnt te vervelen.

Het hele album is top met als ware uitschieter Let's start a band. Wat een prachtige opbouw heeft dat nummer zeg!

Op zich zou ik 5 sterren willen geven. Wat mij een klein beetje tegenstaat is dat de instrumenten niet allemaal even mooi naar voren komen. Er had muzikaal misschien nog wat meer uit gehaald kunnen worden.

avatar van LucM
100% eens met Roelant! "This Is the Life" is een klassieker dat nooit verveelt, ik vind dat de beste nr.1-hit sinds tijden.
"Let's Start a Band" vind ik ook het beste nummer op dit album, prima opbouw.

Baltasound
Barrowland Ballroom word ik wl vrolijk van, maar de rest is 13 in het welbekende dozijn gewauwel. 1,5*

haveman
Bij dit album moet ik toch even een berichtje schrijven.

Dit nav het nummer Footballer's wife. Dit nummer is één van mijn favoriete songteksten allertijden.

Dit liedje gaat naar mijn idee niet alleen over een voetbalvrouw maar over de 'versimpeling' van de maatschappij. Over vrouwen als Estelle Gullit, Paris Hilton en al die andere soepkippen die nog nooit iets hebben gepresteerd maar wel op de voorkant van alle mode en roddelbladen staan. En dit heeft mevrouw McDonald prachtig samengevat in een heerlijk liedje. Ik hoop dat al die soepkippen dit nummer ook horen en minstens een uurtje in een hoekje gaan zitten huilen.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ik kan dit wel waarderen! De muziek lijkt bij vlagen erg op elkaar maar Amy McDonald heeft een prettige stem en haar spel klinkt erg fris. Bovendien vind ik de hoes erg mooi!

Overigens is Amy tegenwoordig zelf een footballer's wife ze gaat namelijk met een spits van Aberdeen

waar RTL Boulevard al niet goed voor is;)

DesireableMusic
Het nummer ''This Is The Life'' vindt ik gewoon heel slecht haar engels ook net boers engels

avatar van Arno
DesireableMusic schreef:

Dat heet een Schots accent, en 'vindt' is met -d.

last.fm
Toch maar een halve ster erbij.
Ik verbaas me er namelijk nog steeds over hoe dit album leuk blijft
Ook al heb ik 'm al sind vorig jaar zomer (!), op weg naar Frankrijk heb toch echt toch weer een aantal keer met veel plezier naar het album geluisterd.

(en toch ben ik ook wel heel erg benieuwd naar de opvolger!)

DesireableMusic schreef:

Je hebt gelijk dat je Paris Hilton, Hillary Duff en de Pussycat Dolls zo,n 10 x beter vindt!

Zigstar
This is the life is in ieder geval het meest irritante nummer van deze 'zomer' geweest, zoveel is zeker.

avatar van LucM
Vreemd dat smaken zó kunnen verschillen! "This Is the Life" vind ik nu eens een perfecte popsong waarbij ik mij afvroeg wie zich daaraan zou kunnen storen en Disireablemusic en Zigstar noemen dat nummer irritant. Waarom? Toch niet omdat het een (terechte) nr.1-hit is geweest? Als zij "This is the Life" al irritant vinden, wat moeten zij dan zeggen van de nummers van Rihanna, Milk Inc of Kate Ryan (die vind ik pas irritant)? Of vinden zij die soms beter?

Zigstar
Neen, omdat het een véél te hoog - hoe zal ik het zeggen - James Blunt-gehalte heeft. Da's ook met gitaar, maar ook rete-irritant. De eerste keer dat je het hoort denk je van: oke fijn. De tweede keer lukt nog wel, maar daarna raak je in een neerwaartse spiraal waarbij het steeds meer zagen en zagen wordt tot op het punt dat ik werkelijk slecht gezind werd van dat nummer. Het heeft niets te maken met nummer 1 staan of niet, en Rihanna en Kate zijn zeker niet beter. Maar ook niet slechter. Verschrikkelijk nummer.

avatar van LucM
Ik heb geen moment gedacht aan James Blunt toen ik "This Is the Life" voor het eerst hoorde, het is totaal anders. "This Is the Life" is een nummer met akoestische gitaar, aanstekelijke melodie en natuurlijke productie en daar is niets mis mee. "This Is the Life" vind ik zelfs de prettigste melodie dat ik dit jaar heb mogen horen. Trouwens, "You're Beautiful" van James Blunt (wellicht bedoel je dat nummer) vind ik ook ruim boven de gemiddelde hitparadepop uitstijgen.
In ieder geval vind ik "This Is the Life" oneindig veel beter dan Kate Ryan en Rihanna omdat in "This Is the Life" tenminste gevoel en oorspronkelijkheid steekt met prima zang en melodie, persoonlijke teksten en een sobere en natuurlijke productie, wat ver te zoeken is bij Rihanna en Kate Ryan. Als je tenminste begrijpt wat ik bedoel!

haveman
Ik ben altijd de top 40 blijven volgen en moet eerlijk zeggen dat ik sinds ongeveer een half jaar het niveau bedroevender vind dan ooit.

This is the life vind ik een aardig nummer, maar dit heeft zeker te maken met de momenten die ik daar aan verbind.

Maar er staan meerdere nummers op dit album en daarvan zijn Let's start a band en Footballer's wife de diamantjes voor mij. Vooral de tekst van laatstgenoemd nummer spreekt mij zeer aan. Dit is voor mij een bovengemiddeld popplaatje.

avatar van LucM
"Let's Start a Band" en "Footballer's Wife" vind ik ook de beste nummers op dit album, Amy MacDonald heeft heel wat meer te bieden dan de doorsnee hitparadepop of huidige idolen.

avatar van Arno
Ik begrijp dat veel mensen This Is the Life helemaal beu gehoord zijn, het is dan ook tot vervelens toe op de radio gedraaid de afgelopen maanden, maar ik blijf toch het een verdomd sterk nummer vinden. Hoe kan je trouwens in godsnaam de vergelijking maken met James Blunt? Blunt heeft een verschrikkelijke irritante zagestem, terwijl ik Amy Macdonalds stem prachtig vind, een uit de duizend. Hitparade of niet, dit is voor mij een van dé albums van de voorbije jaren.

Florsi Florsa schreef:

Helemaal mee eens.

@ LucM: This is the Life een klassieker noemen is wel heel erg overdreven he, laten we eerst maar eens even afwachten of die een aantal jaren blijft hangen.

mathieudc
Ik geniet er op deze moment in elk geval van, meer moet dat voor mij niet zijn. Als ik het later niet goed meer vind is dat een probleem voor later, en kan ik mijn score nog altijd aanpassen, maar nu geniet ik er nog van. En welke nummer-1 hit was de afgelopen maanden beter dan 'This Is the Life'?

Lost Highway
LucM schreef:

Ik onderschrijf je mening helemaal. Dit is de leukste nummer 1 die we in jaren gehad hebben. Ik volg de hitlijsten nog steeds een beetje ( uit interesse ), en als je dan zo een nummer hoort op de eerste plaats, tussen al die vreselijke éénheidsbagger van Timbaland/Rihanna en andere Ryan's, dan denk je even dat het nog niet zo hopeloos gesteld is met de algemene muzieksmaak. Hoe mensen zich hieraan kunnen ergeren is me een raadsel.

Ik vond het al een fijn nummer toen ik het de eerste keer hoorde, en was later verbaasd dat het op de eerste plaats stond. Een goed nummer is en blijft natuurlijk een goed nummer; of het nu al dan niet succes heeft doet hier niet ter zake. Dé zomerhit van 2008, en ook gewoon veel leuker dan dat irritante American Boy.

Arno schreef:

En ik vind dat ons Amy gewoon ook een irritante zagestem heeft..

avatar van LucM
Die stem is volgens mij een kwestie van wennen, Amy heeft een aparte stem en ze maakt er goed gebruik van. De enige stemmen die ik irritant vind zijn geprefabriceerde stemmen (Rihanna, Kat DeLuna) of die daadwerkelijk niet kunnen zingen (Yoko Ono).

avatar van sjoerd5
Prachtig album, stuk voor stuk mooie songs.
Alleen Run vind ik wat minder, en barrowland is ietsje anders dan de rest van het album, maar daarom niet minder leuk.
Favorieten; Youth of today, This is the life en vooral Footballer's wife.

goede cd. door het liedjes This Is the Life heb ik deze cd geluisterd. ik vind dat ze goed zingt.

3.5*

avatar van Thunderrock
Ze was me nog nooit echt opgevallen, maar Mr. Rock 'n' Roll is toch wel een klasse nummer. Ben sinds kort in het bezit van de cd.
Bevat vele toppers, misschien wel een beetje veel van hetzelfde maar het blijft op de een of andere manier wel boeien.
Hopen dat een volgende plaat wel wat meer afwisseling zal gaan brengen.
Petje af voor zo'n jonge meid met zo veel talent!!!

Een erg goed album.
De nummers van het album zijn erg gevariëerd, maar toch in de zelfde stijl. Ik kan er uren naar luisteren. This is the life is zo'n typisch nummer dat je maar niet moe wordt, hoeveel je er ook naar luisterd.

Tussen de metalplaten door is Amy een aangenaam rustoment.

favoriete nummers:
mr. rock 'n roll
this is the life
poison prince
youth of today
run
lets start a band

Lost Highway schreef:

Een mening die ik helemaal deel. This is the life is een leuk nummer dat het verdient om op de eerste plaats te staan.

En American boy is idd een irritant nummer (die zangeres heeft echt een zaagstem).

avatar van NewYorkCityLight
Jammer dat Mr. Rock & Roll de 2e single is. Naar mijn mening 1 van de slechste (al dan niet de slechste) van de CD.
Run was een betere keus geweest.

avatar van Mandylion
Redelijk mooie cd... aan de ene kant vind ik het goed en mooi met vooral een mooie sound in de nummers en een leuk dialect; aan de andere kant lijkt het wel allemaal nog een beetje teveel op elkaar en is er na 10 nummers en amper 40 minuten nog niet zoveel om te beoordelen (maar misschien ben ik teveel verwend van albums die een uur lang duren). Niet dat dat echt iets te maken heeft met de muziek, maar toch valt het me op. Verder weet het me niet altijd echt te boeien. Toch zeker geen miskoop en 4 sterren wil ik dan ook zeker wel geven.

avatar van musicfriek
Ongelooflijk, wat een verschrikkelijke zeikplaat is This Is the LIfe zeg! Nog maar 3x gehoord en ben er nu al schijtziek van! Totaal geen behoefte om de rest van dit album te beluisteren..