Amy Macdonald - This Is the Life (2007)

Label: Vertigo

1. Mr. Rock & Roll (3:35)
  2. This Is the Life (3:06)
  3. Poison Prince (3:29)
  4. Youth of Today (4:00)
  5. Run (3:51)
  6. Let's Start a Band (4:05)
  7. Barrowland Ballroom (3:59)
  8. L.A. (4:07)
  9. A Wish for Something More (3:46)
  10. Footballer's Wife (5:05)
  11. This Is the Life [Acoustic] * (3:19)
  12. This Much Is True * (2:44)
  13. Somebody New * (3:30)
  14. Footballer's Wife [Live from Glasgow Barrowlands] * (5:02)
  15. Fairy Tale of New York [Live from Glasgow Barrowlands] * (5:51)

met Jamie Sefton

16. Mr. Brightside [Live from Glasgow Barrowlands] * (4:06)
  17. Mr. Rock & Roll [Live from Glasgow Barrowlands] * (3:28)
  18. Rockbottom * (3:46)
  19. The Road to Home / Caledonia * (4:27)
  20. What Is Love * (3:42)
avatar van L_in_love
Mr rock& rolll, this is the life en let's start a band: de absolute uitschieters van dit album....!

Sstttt
Sven Vermant schreef:
Ik ben geen hitparade volger maar toen ik het nummer This is the life hoorde dacht ik hé dat is wel een leuk liedje.
Op mijn werk staat de radio de gehele dag afgestemd op Q music. Op zich niets mis mee natuurlijk. Feit is wel dat als This is the Life van Amy voorbij komt de radio meest van tijd een tandje harder gaat. De cd ken ik (nog) niet maar staat wel op mijn verlanglijst.

Gsus
5x in 2 dagen gehoord, verveelt nauwelijks.

Wel moet ik 'm nu even niet meer horen, anders wordt het wel weer heel overdreven vaak.

avatar van coldwarkids
Ze heeft een irritante gezang.
een heel album is te veel.

This Is The Life is typisch een nummer dat niet doodgedraaid KAN worden door de commerciële rukzenders. En het optreden op Pinkpop vond ik ook erg goed (op tv). Toch een beetje benieuwd geworden.

mathieudc
Ja inderdaad, This Is the Life is prachtig. Eén van het beste dat ik dit jaar op de radio hoorde samen met ander vrouwelijk gezelschap zoals Yael Naïm's New Soul en Adele's Chasing Pavements! Deze ga ik toch ook eens volgen, het wordt trouwens tijd dat er wat meer vrouwelijke artiesten mijn collectie binnensijpelen.

avatar van freitzen
Opvallend hoe sterk de zanglijnen van This Is The Life zijn. Sterk genoeg om op 2:07 wederom het refrein te beginnen, op het moment waar in veel andere commerciele nummers van tegenwoordig zo'n (vaak geforceerd) tussenstukje komt.
En ook sterk genoeg om een toch niet zo héél bijzonder akkoordenschema het hele nummer vol te houden. Vergelijk het maar eens met dit nummer (ook speciaal voor Kaztor ), dat een bijna identiek akkoordenschema heeft. Knap hoe de Peppers met al hun ervaring er een stuk minder van weten te bakken...

avatar van LucM
Ik luister tegenwoordig zelden naar de hitparade, maar vandaag nog een keertje wel en de nr.1 nl. "This Is the Life" van Amy Macdonald was voor mij een zeer aangename verrassing: een mooie en aparte stem, geen gelikte maar natuurlijke productie en vooral, een erg vlotte en aangename melodie die niet uit je hoofd te krijgen is, één van de beste nummers die ik dit jaar heb gehoord.
"Mr. Rock 'n' Roll" vind ik ook erg goed en de overige nummers die ik hier heb beluisterd vallen ook goed mee. Deze CD binnenkort zeker aanschaffen!

avatar van T.O.
kaztor schreef:

Oh jawel hoor, VRESELIJK nummer vind ik dat. Maar goed, dat vond ik de eerste keer ook al. Die zenders maken het alleen maar erger.

avatar van LucM
Smaken verschillen, maar "This Is the Life" vind ik een zeer sterk nummer dat de gemiddelde hitparadepop ruim overstijgt en wordt beslist een evergreen. Er zouden veel meer nummers van dit kaliber in de hitlijsten moeten staan.
Overigens vind ik het belachelijk om dat met Amy Winehouse te vergelijken (zie eerdere reacties). Buiten de voornaam heeft Amy Macdonald niets gemeen met Amy Winehouse.

avatar van Albus Dumbledore
Ik vind dit ook heel mooie muziek, hoor. This is the life is toch wel veruit de mooiste. Ik geef m een 4 sterren.

Gsus
Inderdaad erg mooi nummer, en dat voor een Top 40 song Qua opbouw vind ik Let's Start A Band het beste. Werkt heel mooi naar een climax toe!

avatar van yasnaxx
Een super cd, haar accent is gewoon zo leuk om aan te horen dat ik wil blijven luisteren. Alle nummers zijn super!!! 5*

freitzen schreef:
en stuk minder van weten te bakken...

Het zijn juuist dit soort akkoordenschema,s die me bij dit soort muziek zo mateloos irriteren

op z,n jan peter balkenende,s gezegd:Eerst het zuur en dan het zoet.
Ik vind dit gewoon platte Ikea-pop met de sferische spanning van een opblaas-badje op het gazon in een achter tuintje in een nieuwbouwwijk in Almere bij 30 graden Celsius. En misschien mankeert er wat aan, m,n gehoor: Maar ik vind de melodie lijnen ook de voorspelbaarheid hebben van een gemiddeld sinterklaasgedicht. Ik vind dit echt pure niets aan de hand muziek. Zo! en nu het zoet!
Aan de emotionele oprechte bedoelingen van deze lieve meid twijfel ik op zich geen moment. Diep respect heb ik ook voor de originele productie en ook voor haar zangprestaties. Vooral die laatste mogen er_ere wie ere toekomt- er zeker wezen.

FatBottomedGirl
Normaliter ga ik me irriteren aan een nummer als ik het vaak hoor maar This is the Life ben ik steeds meer gaan waarderen. Nu ook het gehele album beluisterd en kom tot de conclusie dat het vol staat met lekkere muziek.

Ach ja, er zit bij tijd en wijle ook een aandoenlijke authenticiteit in die ook zeker aanstekelijk is te noemen. En ach, onder alle gehypte alto-artiestjes van nu is er wel ergere bagger. Maar sorry, een beetje meer muzikale inspiratie en iets minder hang naar een soort stoffig skyradio-gehoorbehang had zeker geen kwaad gekund.
Een ongetalenteerde meid is ze niet . Maar het doet me net een beetje teveel aan Donovan en Melanie denken. Ik krig hier zo,n deprimerend
retro-hippie gevoel van.
Maar misschien is het wel mijn emotioneel
gevoelsleven die niet zo geschikt is voor dit soort albums. Het zijn gewoon haar artistieke pretenties die niet echt helemaal de mijne zijn.

avatar van Rinus
Leuk album, niks wereldschokkends, niks hoogdravends en zonder pretenties. Hoeft ook niet, het luistert lekker weg en het heeft ook een gewone albumlengte, zodat je niet gaat denken van ..Goh, wanneer is tie nou afgelopen? Beter dan dat Adele en Duffy spul, waar we tegenwoordig mee doodgegooid worden op de radio.

Meeze
yasnaxx schreef:

ga ik volledig mee akkoord, zalige stem, alle liekes zijn goed met als 2 beste mr.rock& roll en this is the life natuurlijk

freitzen schreef:

Jeetje...

Forceer je me gewoon om een nummer van het album By The Way te beluisteren?

Het staat in geen vergelijking tot Amy, dat moge duidelijk zijn.

avatar van freitzen
Sinds ik die gelijkenis ontdekte, heb ik juist meer waardering voor dat bewuste nummer weten te krijgen

Rinus schreef:

Duffy is toch een hoger niveau, denk ik..(ik weet het niet echt want dit zijn geen artiesten waar ik albums ban beluister.) Toen ik 'this is the life' voor het eerst hoorde vond ik dat echt verfrissend klinken. Nu heb ik al eerder het omgekeerde gevoel..'t Is echt iets dat je meteen beu bent, zoals de meeste hitparadepop per definitie.

avatar van LucM
Een fris en aangenaam schijfje van een vrouwelijke singer-songwriter die duidelijk veel in haar mars heeft, zo mogen er gerust nog meer zijn. Eigen sound en aparte stem, sober geproduceerd zonder pretenties en vooral degelijke tot prima songs. Het klinkt allemaal luchtig, maar daar heb ik geen probleem mee. Naast de eerste twee nummers vind ik vooral "Let's Start a Band" uitstekend.
Samen met Amy Winehouse en Duffy overstijgt ze ruimschoots de gemiddelde hitparadepop.

mathieudc
Inderdaad, dit album bevalt mij prima. Terwijl ik het bij de eerste luisterbeurt wat eentonig vond en alle nummers wat hetzelfde vond klinken krijgen de nummers nu écht hun eigen identiteit. Geen slecht nummer op te bekennen maar de eerste helft van het album vind ik toch nét dat beetje sterker. Zéér mooi debuut, ben begonnen op 3 maar dat zijn nu dus 4,5 sterren.

duffy! DUFFY! WIE IS TOCH DUFFY!?

Heb je de laatste maanden onder een steen geleefd? Dan begrijp 'k wel dat je Duffy niet kent.

Zoals eerder al vermeld, This Is The Life kan niet beu gespeeld worden en Youth of Today stijgt ook steeds meer in m'n achting.

Half puntje omhoog.

avatar van MusicFreak
haar accent vind ik zo leuk! Krijgt het meteen een uniek geluid van..
alleen live tot nu toe nog wat minder....

Maar wel een topalbum, vooral de single 'This is the life' (die verveelt idd nooit)

avatar van Devoo
Verrassend tof en fris Folk plaatje. Ik geniet van haar speelse manier van zingen, en de toffe melodietjes die deze schijf rijk zijn. Goed album! 3.5*

Ik heb de CD nog niet volledig kunnen beluisteren, maar de single "This Is the Life" staat volgens mij terecht op nummer een in de hedendaagse hitlijst (ultratop). Een fris, vrolijk liedje die blijft in het hoofd zitten.

Wat een pracht album ! Echt genieten, dag na dag.