Mark Knopfler - Kill to Get Crimson (2007)

Label: Universal

1. True Love Will Never Fade (4:21)
  2. The Scaffolder's Wife (3:52)
  3. The Fizzy and the Still (4:07)
  4. Heart Full of Holes (6:36)
  5. We Can Get Wild (4:19)
  6. Secondary Waltz (3:44)
  7. Punish the Monkey (4:38)
  8. Let It All Go (5:18)
  9. Behind with the Rent (4:48)
  10. The Fish and the Bird (3:45)
  11. Madame Geneva's (3:59)
  12. In the Sky (7:31)
avatar van the viking
Mark Knopfler is toch wel afgegleden naar een zeer bedenkelijk niveau. Dire Straits is en blijft fantastisch. Ook zijn uitstapje daarna met The Notting Hillbillies mocht er zijn(denk aan het schitterende Missing) Maar deze voortkabbelende folkachtige muziek is niet aan mij besteed helaas. De man begint mijn inziens een karikatuur van zichzelf te worden.

avatar van Yak
Yak
Taalfout-berichten verwijderDT.

the viking schreef:

Eric , toch denk ik dat jij dit album eens vaker moet horen , ik weet niet hoe vaak jij hem geluisterd hebt , maar kom niet met 1 luisterbeurt tot 2,5 ster .
Punish The Monkey bv wordt steeds beter hoe vaker je hem hoort , en zo zijn er nog meer , misschien moet je het een eerlijke kans geven .

avatar van wvv89
Ik ben bekend met Dire Straits(Romeo and Juliet, Walk of Life, Sultan of Swing, Money For Nothing, Telegraph Road) en Mark Knopfler's solo carriere (What Is, Sailing to Philadelphia, Boom It Like That), maar verder dan ook niks(shame on me!?)

Deze CD ga ik toch even helemaal beluisteren, want ik wil toch wel wat meer dan bovenstaande nummers.

Na Kill To Get Crimson ga ik ook zeker de andere albums van Mark Knopfler en Dire Straits beluisteren.

Dat moet toch eens een keer tijd worden.....

avatar van rudiger
In The SKY ( met de sax van Chris White ) .

avatar van Thuurke
Rudiger, Waarom is de broer van Mark Knopfler ooit uit de Dire Straits gestapt, want met hem zijn toch de twee beste Dire Straits albums gemaakt?

avatar van Lamontagne
rudiger schreef:
In The SKY ( met de sax van Chris White ) .

Prachtig

Hey allemaal,

Ik ben lange tijd weggeweest hier, maar ik lees nu deze enorme discussie. Rudiger had mij al paar keer gemaild over mijn MK/DS interesse. Dus ik kom de echte fans ff helpen in deze discussie

Ik vind het ook een superalbum! 5 sterren gegeven!

Prachtige nummers zoals we can get wild, punish the monkey, let it all go, madame geneva's in the sky and behind with the rent! En true love... Allemaal super!!

Enne, ik heb kaarten voor de HMH en Ahoy! Ook 2x dus!

Het concert in berlijn heb ik live op de radio gehoord en opgenomen, wat een goed concert, dat beloofd wat voor de echte tour! En natuurlijk hoop ik kaarten te winnen voor 26 sept in de melkweg amsterdam Maar rudiger en lamontagne ongetwijfeld ook toch?

Oja, in the sky vind ik het mooiste nummer van het album, 1 van de mooiste MK solo nummers! WAT een plaat is dat!

Voor zover mijn rentree

Thuurke schreef:

ruzie tussen mark en z'n broer...

Hey allemaal,

Ik vind het ook een superalbum! 5 sterren gegeven!

Enne, ik heb kaarten voor de HMH en Ahoy! Ook 2x dus!

Voor zover mijn rentree

Welkom terug Superessy .

thnx;)

avatar van Thuurke
Nou weer 2 jaar in de kast tot de volgende plaat verschijnt, doei.

Thuurke schreef:
Nou weer 2 jaar in de kast tot de volgende plaat verschijnt, doei.

Doei , tot over 2 jaar .

avatar van Thuurke
ruudje, ik ga hem dit weekend kopen.

Thuurke schreef:
ruudje, ik ga hem dit weekend kopen.

ik dacht dat jij het album al had , en hem 2 jaar in de kast laat liggen .
misverstand .

avatar van rudiger
album van de week op radio 2 , 3fm mogen ze van mij van de kabel halen , ik heb radio2 altijd beter gevonden .

rudiger schreef:
ik dacht dat jij het album al had , en hem 2 jaar in de kast laat liggen .
misverstand .

Nee, Ik bedoelde superessy, geintje.

WernerGSF
dat is ook niet aardig, Thuurke

avatar van superessy
Dit geloven jullie nooit, ik deed mee aan prijsvraag voor kaarten voor Mark Knopfler voor aanstaande woensdag in de melkweg. Het intieme concert voor slechts 300 mensen. Radio2 gaf 50x2 kaarten weg. Ben ik gebeld door ze toen ik in de les zat. Kon dus niet opnemen. Weg kaarten Heb ze laten opgebeld, ja, moest ik maar opnemen zeiden ze Ik kan echt wel janken jongens. en het stomme is... 4 fans die ik ken hebben wel gewonnen. Ik gun het ze van harte, maar wat zou ik er graag bij zijn geweest zeg. Ik had alleen maar hoeven opnemen vanochtend.... 11.35...

Rudiger weet wel waar ik het over heb... Ik hoop dat hij wel kaarten heeft! Ik gun het iedereen van harte! Maar dit voelt zo erg klote!

superessy schreef:

dat is zeker klote , ik kan je zeggen dat ik nooit mee doe aan prijsvragen , ik heb wel 500 euri over voor het kaartje in de Melkweg , maar prijsvragen NEE.
trouwens ik heb deze cd nu constant in mijn cd speler zitten en hij begint me steeds beter te bevallen .

WernerGSF
Hey Rüdiger, ik ben m nu aan t luisteren.
het begin is erg goed.

avatar van superessy
Tja, je had eerlijk waar bij deze prijsvraag van radio 2 een hele grote kans! Ik ken er dus 4 die hebben gewonnen, en ikzelf dus eigenlijk ook... Als ik maar...

De vraag was trouwens:

Wie wilde mark knopfler in bellen in 1991?

a.david
b.sting
c.elvis

Makkelijker kun je die kaarten niet winnen toch?

WernerGSF
het is dat ik net op internet een stukje daarover had gelezen, anders had ik t niet geweten

avatar van rudiger
ik denk dat In The Sky 1 van mijn favo MK nummers gaat worden .
absolute klasse nummer .
ik ga wel mijn score verlagen van 5,5 naar 5.

WernerGSF
hahahaha hoe komt dat Rüdiger? moet het niet van 5,5 naar 6? want het is wel absoluut geweldig, die CD

avatar van Running On Empty
Kill To Get Crimson is een CD die groeit naarmate je hem meer beluistert. Het lijkt mode alles wat Knopfler doet als saai te bestempelen, maar de man levert een wereld CD af. Nummer één blijft voor mij de CD Sailing To Philadelphia, maar deze is absoluut nummer twee. Beter dan de overige solo CD's. Zowel muzikaal als tekstueel hebben we hier te maken met een groeibriljantje.

avatar van superessy
En alsnog heb ik kaarten gewonnen!! 2x zelfs!

Via radio 2 alsnog en vandaag via universal met de ticket-cd combi-actie!

Daar heb je toch wel aan meegedaan rudiger???

Ik heb dus 4 kaarten voor morgen Wat een feest morgenavond!

superessy schreef:
En alsnog heb ik kaarten gewonnen!! 2x zelfs!

Via radio 2 alsnog en vandaag via universal met de ticket-cd combi-actie!

Daar heb je toch wel aan meegedaan rudiger???

Ik heb dus 4 kaarten voor morgen Wat een feest morgenavond!

nee beste kerel , ik heb niet meegedaan , waarom niet .
op mijn werk staat geen radio aan , dus ik krijg niets mee wat er op radio 2 gebeurd .
erg jammer want ik had natuurlijk ook graag kaarten gehad , maar ja je kan niet alles hebben in het leven , dus wachten tot maart 2008.

Running On Empty schreef:

eindelijk iemand die de muziek van MK begrijpt .
dit is inderdaad een weergaloze cd van de absolute meester .
het is elke keer weer knap hoe Mark een parel van een cd in elkaar zet , zonder ermee aan comerciele doeleinden te denken .
hij hoeft het allang niet meer voor het geld te doen , en hits maken daar doelt hij ook niet meer op .
tegenwoordig maakt Mark alleen nog maar muziek wat hij zelf leuk vindt om te doen , en gelukkig weet hij mijn muziek smaak steeds te raken .
ik denk dat ik deze cd ong 20 keer gedraaid heb , en zoals jij al zegt hij wordt steeds beter hoe vaker je hem hoort .
de beste nummers op dit schijfje vind ik nr 1 t/m 12 .

[quote] de beste nummers op dit schijfje vind ik nr 1 t/m 12 .[ quote]