Moderat - MORE D4TA (2022)

Duitsland

8. Numb Bell (5:23)
  9. Doom Hype (4:07)
  10. Copy Copy (4:24)
avatar van -SprayIt-
Eens met de bovenbuurman. Een Burial in hoogtijdagen gaat mij overigens qua vergelijking veel, veelste ver!

Ik vind het een redelijk lekkere plaat met een redelijk hoge repeat-waarde zo is gebleken, maar toch voelt het wat kitcherig en te bedacht allemaal. Dat euvel hadden ze bij de vorige plaat ook al vind ik. Deze valt voor mij wel hoger uit dan nummertje 3, maar aan de eerste twee albums kan dit voor mij echt niet tippen. Kijk desalniettemin zeer uit naar het concert op DTRH.

avatar van Johnny Marr
Teleurstellend hoor, wat een tegenvaller. Vooral omdat de voorganger 5* scoort bij mij. De opener is wel meteen een knaller maar niks kan dat daarna nog overtreffen ik hoor vooral dat ze Daft Punk leuk vinden, en Sacha zingt net iets te weinig naar mijn goesting.

Kom er maar in Mjuman!

avatar van Mjuman
Tidal vertelt me dat dit het album is dat ik afgelopen maand het meest - via Tidal - heb beluisterd. Zulks levert de uitvoerenden 2 € op; is iets minder dan de royalty's bij een aankoop - die ga ik echter niet doen. Gewoon niet goed genoeg. Luistert lekker weg bij quality time, verder ...

avatar van remcodurez
Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk ben ik ook weer volledig gevallen voor dit album. Ja de verrassing is weg en ja af en toe klinkt het wat cheesy zoals die oerwoudgeluiden oa in het begin van Drum Glow, maar als je dit los van de eerste drie albums ziet is dit toch weer een goeie plaat. Hoewel ik geen overtuigende favoriete track heb zijn alle nummers aangenaam en zoals altijd vol van geluid met zware bassen en kicks.
Ik kijk uit naar dit live te horen in de AB in oktober!

avatar van Kos
Kos
Ik zie hier allerlei vergelijkingen, Daft Punk, Burial (??) maar dit is vooral onmiskenbaar Moderat.
Je herkent hun geluid uit duizenden.
Wel jammer dat het in de 2de helft van het album wat inzakt.

avatar van Mjuman
Tja de opening is sterk, onmiskenbaar Moderat, maar ik ben zo vrij te vinden dat de lat die door de eerste twee albums werd gelegd niet door dit album - maar ook niet door III - wordt aangetikt. Stel jezelf een avond bieren met maten voor of de special edition van deze (voor ca 30) doen mij dan maar het bier - het kortstondige plezier.

Ik zou 'em op 3,25 zetten.

Dim
Als Moderat zich iets meer zou concentreren op het ritme en de beat en iets minder op het produceren van op zich interessante maar toch ook vrij vage bijgeluiden, zouden er meer weergaloze tracks als Neon Rats van de band rollen. Ook jammer dat er soms naar een climax gewerkt lijkt te worden, maar dat dan het nummer afgelopen is.

avatar van sj0n88
Voor Moderat-begrippen is dit toch wel een mager en beetje zielloos album geworden. Easy Pray, Neon Rats en Drum Glow vind ik erg fijne nummers, van het niveau dat ik van onze Duitse vrienden gewend ben. Maar voor de rest is het toch vooral net niet of zelfs helemaal niet. Opener Fast Land is hier een goed voorbeeld van: de track heeft wel iets aardigs, maar voelt vooral onaf. Alsof het een demo is die nog bewerkt dient te worden. Ook nummers als Copy Copy en More Love klinken naar mijn bescheiden mening erg gezapig. Dit valt enerzijds te wijten aan het gebrek aan muzikale spanning, en anderzijds aan uiterst oninteressante zang. Nummers als Running wisten mij juist met een fraai refrein in te pakken, maar het grootste deel van de zang op dit album gaat volledig langs me heen.

Slecht wordt het dus nergens op dit album, maar ik merk soms dat ik mezelf moet dwingen om dit album weer 's op te zetten. Iets wat me bij de voorgaande drie albums nog nooit gebeurd is. Van een comeback na zes jaar had ik meer verwacht. Zeker van Moderat.

avatar van orbit
Nieuwe Moderat, erg bekend geluid. Eigenlijk precies wat je van een Moderat plaat kan verwachten, lekker poppy electronic met warm stemgeluid. Verschilt niet zo erg van hun oudere werk. Ik vind deze ook wel wat minder, kan me prima verplaatsen in de meningen hieronder. Misschien wil Moderat iets te hip doen en staan er daarom enkele misplaatste Oneothrix point never fillertjes op, zoals Soft edit. Had niet gehoeven. En ook is het niveau een beetje wisselvallig, alhoewel het weer een plaatje is dat je makkelijk opzet. Maar de vorige bekleven meer, duidelijk

avatar van itbites
Hm het raakt me wat minder dan de vorige albums. Het kwartje valt misschien nadat ik het live heb gezien over bijna twee weken. Ben zeer benieuwd in ieder geval.

avatar van remcodurez
Live moeten de nieuwe nummers niet onderdoen voor de ouderen. Fijn optreden zojuist gezien in de AB in Brussel

remcodurez schreef:

Ik ook, maar dan woensdag. Wel frustrerend dat ze Rusty Nails niet hebben gespeeld bij ons. Wij kregen dan weer Neon Rats van dit album.......

Johnny Marr schreef:

Nu je het zegt, die heb ik ook niet horen passeren. Moet eerlijk zijn dat ik soms de titels en albums waar ze op staan wat door elkaar haal.

'Animal Trails' zat er gelukkig weer in en is live echt goed. En de verrassing van de avond was 'Milk' die ze praktisch integraal gespeeld hebben.
En voor mij blijft 'Bad Kingdom' toch het hoogtepunt. En natuurlijk de visuals

remcodurez schreef:

En voor mij blijft 'Bad Kingdom' toch het hoogtepunt. En natuurlijk de visuals

Jaaaa, Animal Trails Sowieso is het derde album hun meesterwerk. En Rusty Nails hebben ze wel degelijk gespeeld gisterenavond. En wat blijft die videoclip van Bad Kingdom toch fantastisch!

Johnny Marr schreef:
En Rusty Nails hebben ze wel degelijk gespeeld gisterenavond. !

Oh, ja zie het nu ook in de setlist. Zo zie je dat ik de nummers soms gewoon niet uit elkaar krijg gehouden.

'Neon Rats' had ik wel graag live gehoord. ipv vb nr22. En 'Damage Done' had ook nog genomen.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Copy Copy vond ik maar tegenvallen, maar de remix van Logic1000 & Big Ever is echt aan: