Linkin Park - Hybrid Theory (2000)

Label: Warner Bros.

1. Papercut (3:05)
  2. One Step Closer (2:36)
  3. With You (3:23)
  4. Points of Authority (3:20)
  5. Crawling (3:29)
  6. Runaway (3:04)
  7. By Myself (3:10)
  8. In the End (3:36)
  9. A Place for My Head (3:05)
  10. Forgotten (3:14)
  11. Cure for the Itch (2:37)
  12. Pushing Me Away (3:12)
  13. My December * (4:22)
  14. High Voltage [2000 Reprise] * (3:47)
  15. Papercut [Live at BBC1] * (3:47)
  16. Papercut [Live at Docklands Arena, London] * (3:13)
  17. Points of Authority [Live at Docklands Arena, London] * (3:30)
  18. A Place for My Head [Live at Docklands Arena, London] * (3:11)
avatar van SiSsY bOY
Gave plaat dit hoor, nu voor het eerst sinds jaren weer eens opgezet, geweldig! Alle lyrics zitten er nog ingestampt. Nog steeds 4 dikke sterren

SR.
Tja soms zijn bands als Linkin Park of Limp Bizkit ineens niet meer cool , ze zijn ineens '' commercieel '' . Dan is het voor sommige alto-pubers ineens niet meer dwars genoeg. Vinden ineens meer mensen deze bands goed en dan is het niet meer appart.

Whatever ! het gaat om de muziek ., en dit blijft een superalbum naar mijn mening!

avatar van dvdschaaf
SR. schreef:

Helemaal mee eens!! Dat idee heb ik bij veel meer bands...

Zeer fijn album net als Meteora, alleen is Meteora net iets beter dan deze en dat komt door het liedje 'Numb', maar dit album heeft ook een heel goed nummer, namelijk 'In The End'

*4,0

fastpulseboy
SR. schreef:

huh?
dit is toch speciaal gemaakt voor "altopubers"? Dus als die kinderen de leeftijd ontgroeien om het leuk te vinden gaat het over! De nieuwe altopubers willen gewoon iets nieuws, dus...toedeloei. Maar dat wisten ze al bijvoorbaad toen ze het maakten, dus de band zal er niet van wakker liggen.

avatar van hycine
Top album een 4.5

1,0
toen in 2000/2001 dacht ik: wat een geweldige band.
Langzaam krijg je door dat het toch allemaal wel meevalt. die zanger, die vervelende videoclips maar vooral die irritante raps. Dieptepunt hierin is 'in the end'. 2 sterren voor de moeite.

Lage score (3,33) trouwens voor een top 250 plaat. Meeste top 250 platen hebben toch een score van rond de 4,00?
Zegt misschien ook wel iets. Een plaat voor de liefhebbers van het genre...

avatar van AGE-411
pepe schreef:

Zegt misschien ook wel iets. Een plaat voor de liefhebbers van het genre...

Een plaat voor toekomstige metalfans.
Ik was hier ook fan van vroeger. Dat heeft geduurt tot ik Kill 'em all van Metallica te horen kreeg.

Verbaast mij trouwens dat ie zo hoog staat. In België is dit zo goed als ongekent en in Nederland blijkbaar niet, licht misschien daaraan.

Feeder
AGE-411 schreef:

Zo goed als ongekend in België ? Mag ik jou er dan even op wijzen dat dit album nog in de album top honderd van Studio Brussel gestaan heeft ? Dat zegt al genoeg vind ik.

Charles Manson
ik ken alleen die hippie clip met al die vlindertjes en bijtjes.
en op basis daarvan heb ik altijd gezegd:
no thanx!!!!!!!!

Een aantal nummers zijn ijzersterk. De rest is wat minder.

Muzikaal en vocaal heel sterk. Chester's stem past heel goed bij de muziek.

Elvan
Vet mooie album er zyn dr meer dan 19 miljoen verkocht. En terecht!!! Alle liedjes zyn gwoon perfect en mooi, het liedje 'Crawling' en 'Points of Authority' zijn myn favoriet maar de rest is ok heel mooi. Khoop dat de nieuwe album op deze gaat lijken of op Meteora ook een super goed album daar vind ik het nummer 'Numb' en 'From The Inside' en ''Session' het mooist maar gwoon alle liedjes van hun zyn gwoon goed en mooi ga zo door zal ik tegen ze zeggen!!!!! Gwoon 5 dikke vette sterren.

dimwit
Van meteora is me niet veel bijgebleven, van dit album vind ik een aantal nummers nog wel ok.
3.5*

1,0
het nummer 'crawling' op mijn harde schijf gezet. De CD bij de kringloopwinkel neergelegd. Voor de liefhebber...
ik heb mijn stem nogmaals verlaagd

avatar van douwens
@ SR.

Ook ik sluit me hier volledig bij aan. Zelfde verhaal bij de Peppers bijvoorbeeld, dat gezeik over ja ze zijn zo mainstream etc. etc. Affijn, dit album van Linkin Park is zeer zeker een goed album, vele sterke nummers. In zijn geheel een sterke plaat, daarbij ook nog eens met het aparte Mr. Hahn, super cool nummer. Moet wel zeggen dat deze plaat echter niet meer is overtroffen door Linkin Park. *4

avatar van Gajarigon

... kortom: niet mijn ding.

Ik kwam de leden van deze band een paar jaar geleden bij Ozzfest in Dallas...Ze hebben toen m'n exemplaar van dit album gesigneerd... Later heb ik die omgeruild met iemand die wel fan was voor Umma Gumma van Pink Floyd, wat meer m'n ding is als deze plaat.
Desalniettemin heb ik deze plaat een hele tijd wel erg leuk gevonden....

avatar van The Scientist
Zooi off-topic berichten weg

The Deftone
Dit is het beste album van Linkin Park. Er staan een aantal goede nummers op zoals points of authority, one step closer en In the end.
Zeker vergeleken met de nieuwe cd is dit een goed album

Gajarigon schreef:

heb je de nieuwe cd nog niet gehoord =P heel wat anders dan jij nu zegt

nielie55 schreef:

heb je de nieuwe cd nog niet gehoord =P heel wat anders dan jij nu zegt

Klopt, de teksten van de nieuwe cd zijn veel jankeriger.

Gajarigon schreef:

whahaha, leuk bedacht

avatar van Rammetje*
In tegenstelling tot de meeste wat ruigere vormen van rock, ben ik echt wel Linkin Park-fan. Runaway, Pushing Me Away en Points Of Authority zijn heerlijk om mee te zingen (schreeuwen). In The End is naar mijn idee nog steeds het beste nummer van Linkin Park ooit! Blijft prachtig! Het rustigere nummer Crawling vind ik ook zeker niet verkeerd!

Een 3,5!

avatar van frankvankesteren
Rammetje* schreef:
Het rustigere nummer Crawling

Charles Manson schreef:
ik ken alleen die hippie clip met al die vlindertjes en bijtjes.
en op basis daarvan heb ik altijd gezegd:
no thanx!!!!!!!!

Volgens mij is dat niet Linkin Park, maar Butterfly van Crazy Town.

Elvan
Rammetje* schreef:
Het rustigere nummer Crawling vind ik ook zeker niet verkeerd!

Je bedoelt zeker My December ofso. Crawling is niet een rustige nummer. Luister 'm maar anders nog een keer.

Bobiej
Robinson schreef:

Volgens mij is dat niet Linkin Park, maar Butterfly van Crazy Town.

Nee, In The End van Linkin Park.

avatar van BStylezZ
Eeuhm, In The End en vlindertjes/bijtjes?
Heb wel libelles gezien, als ik het me goed herinner
Je haalt hem volgens mij echt door de war met Butterfly van Crazy Town, zoals al eerder genoemd is.

Na al die jaren vind ik dit nog steeds een geweldige plaat.
Crawling, Points of Authority, One Step Closer, allemaal heerlijk harde nummers.
In The End heb ik te vaak geluisterd en heeft zijn magie al geruime tijd verloren.

Enne Gajarigon, hoewel ik het niet met je eens ben: Jou alternatieve In The End versie is wel hilarisch

Bobiej
BStylezZ schreef:
Eeuhm, In The End en vlindertjes/bijtjes?

Hmm, ik dacht toch echt dat In the End met vlindertjes en bijtjes in de video had. Maar goed, die clip heb ik al ruim 1,5 jaar niet gezien.

The Deftone
waarom staat deze cd in godsnaam in de top 250? ok, ik vind het een goede cd, maar er zijn echt wel 250 betere, en de 4.5 die ik hiervoor heb gegeven vind ik te hoog, maak der 4 van.