Linkin Park - Hybrid Theory (2000)

Label: Warner Bros.

1. Papercut (3:05)
  2. One Step Closer (2:36)
  3. With You (3:23)
  4. Points of Authority (3:20)
  5. Crawling (3:29)
  6. Runaway (3:04)
  7. By Myself (3:10)
  8. In the End (3:36)
  9. A Place for My Head (3:05)
  10. Forgotten (3:14)
  11. Cure for the Itch (2:37)
  12. Pushing Me Away (3:12)
  13. My December * (4:22)
  14. High Voltage [2000 Reprise] * (3:47)
  15. Papercut [Live at BBC1] * (3:47)
  16. Papercut [Live at Docklands Arena, London] * (3:13)
  17. Points of Authority [Live at Docklands Arena, London] * (3:30)
  18. A Place for My Head [Live at Docklands Arena, London] * (3:11)
avatar van steve harris
Kid A(cid) schreef:

Op je veertigste een Linkin Park album kopen vind ik toch een beetje eng...
WAAROM?????????

guess who
joeri592 schreef:
mijn top 3 is papercut, one step closer en in the end, watis die van jullie??

1) one step closer
2) with you
3) by myself

avatar van MusicFreak
Ik heb het niet zo op dat 'geschreeuw' en vind de wat rustiger nummers beter zoals In The End of One Step Closer beter. (behalve het kleine stukje waarin ie dat toch doet)

1,0
Heb erg veel spijt dat ik dit album gekocht heb. Wat me bezielde, ik zou het niet weten.
Maar goed...
Hybrid theory is een schreeuwerig verschrikkelijk overrated album.
Ik had natuurlijk kunnen weten dat het een shit album is want Hybrid theory is een combinatie van de twee meest verschrikkelijke genres is de muziek namelijk:Hiphop en nu metal.

guess who
Shadowplay schreef:
wil niet moeilijk doen, maar hier moet een kleine fout zitten:
nu-metal = hiphop + metal
nu-metal + hiphop = hiphop + metal + hiphop

joeri592
haha xD

tja als je niet van schreeuwen houdt zit je bij linkin park verkeerd,maar dat neemt niet weg dat dit toch zeker een van de beste debuut cd's ever is, luister bijv. naar by myself,runaway,point of authority etc.

joeri592
a place for my head is echt een vet nummer !!

avatar van jellecomicgek72
Jaaa, lekker hadbangen op dat nummer man!

avatar van Gniuz
PriestMaiden schreef:
Album is wel goed, goeie herinneringen aan. Meteora vind ik iets beter, maar die twee albums lijken wel op elkaar. Minutes to Midnight is wel een stap achteruit voor Linkin Park en dan dat gedoe met een commercieel iemand als (c)rapartiest Jay-z heeft mijn zin om Linkin Park te draaien heel wat verlaagd

Ik vind dat je niet naar Jay-Z kan verwijzen met "commercieel iemand als (c)rapartiest Jay-Z. Hij heeft zeker zijn strepen verdiend in de hiphop. Hij is de afgelopen jaren zeker afgezwakt, dat vind ik wel. Maar the black album was een heel degelijk album, zeker in deze tijd dat je vaak echt kuthiphop op tv ziet. Jay-Z is één van de weinige mainstream rappers die toch ook heel vette shit kan maken en vooral ook heeft gemaakt. Check maar eens de albums "Reasonable doubt" en "The Blueprint". Jay-Z is geen crap artiest man. Ik vind die samenwerking ook niet heel briljant moet ik zeggen, het idee erachter was misschien een soort run dmc + aerosmith na-aperijtje...dat weet ik niet. Maar anyway, denk na voor je zo een artiest beledigt want die man heeft toch zeker wel skills (check ook "da graveyard" op het album "Lifestyle ov da poor and da dangerous" van Big L).

Pritje
Dit is een van mij favorieten albums die Linkin park heeft. En ja zit niet zo veel rap in vergeleken bij Reïnimation, ik ben daar niet weg van. Rock moet gewoon wel rock blijven anders moet je samen gewoon maar gaan rappen. Verder goeie sound, mooie nummer.

avatar van Joeri_000
Beste album van Linkin Park.
Daarna ook niet verder gaan luisteren.

avatar van Stapler
Pritje schreef:

Maar het is Nu-Metal en daar hoort Rap bij . Zoek maar op .

avatar van jacobz
Old school classic. 38 min kippenvel!!!

kingofrock
linkin park, de band die zon beetje me leven veranderd heeft, was van de lelijke top 40 muziek met al die rappers en barbietjes (sorry voor de fans) overgestapt naar rock en metal muziek, luisterde toen ik met rock begon alleen maar linkin park en papa roach, nu luister ik weer andere muziek maar blijf toch altijd respect hebben voor deze bands en trouw hun albums kopen

linkin park is een soort mix tussen rap en rock, meestal zijn de coupletten rap en dan het refrein rock en bij het einde van het nummer gaan ze vaak grunden, het heet als ik het goed heb nu metal, het klinkt erg vet en het is leuk om naar te luisteren alleen luister ik linkin park tegenwoordig nooit meer, maar het klinkt nog altijd goed, de nummers worden op een lekker tempo gezongen en ze zijn ook erg kort, vaak vind ik dat niet zo erg, ik vond (vind?) deze plaat altijd erg goed en vond ook echt elk nummer goed, ik skipte dus geen enkel nummer, dat is bijzonder want de meeste albums worden steeds slechter, de eerste 5 nummers zijn dan goed en dan gaat het bergafwaarts, maar dit album blijft lekker op niveau, ik vond papercut en one step closer wel het best, en het einde van a place for my head is ook erg vet!

het is een leuke band die me muzieksmaak helemaal heeft veranderd naar rock/metal. ik luister het nu niet meer maar ik blijf altijd respect hebben voor linkin park

als ik de band nu pas zou kennen zou het waarschijnlijk 3 sterren mischien 3,5 sterren krijgen nu zit tussen de 3,5 en 4 sterren in, voor de goede tijden maak ik er maar 4 sterren van

avatar van Don Cappuccino
Ik kreeg toen ik 6 jaar was kreeg ik dit album, het was mijn eerste album. Ik had toen de clip van In The End gezien en was helemaal enthousiast. Ik heb hem echt kapot gedraaid. Het zou me niet verbazen als er een grijze rand op zit Maar 8 jaar later vind ik het album nog steeds heel goed. Van begin tot eind geweldig, geen een slecht nummer.

Ik luister nu veel meer extreme metal, jazz maar ook Pink Floyd, Yes, Radiohead en nog veel meer, maar dit album blijf ik goed vinden. Dit was voor mij het begin van meer hardere rock en metal luisteren.

avatar van CarealotCarrot
Alleen de singles zijn leuk. De rest van de nummers stellen niks voor. Vroeger vond ik dit allemaal leuk en aardig, maar nu merk ik pas hoe simpel het is. Helemaal tekstueel gezien. Toch denk ik dat de combinatie van rap en metal goed kan uitpakken. Suggesties?

leander?

Rage Against the Machine natuurlijk.

avatar van jacobz
Ik vind dat er eigenlijk geen slechte nummers op staan. Er zijn wel een paar nummers die erboven uit steken, zoals crawling en in the end

avatar van Guinness1980
Toen dit album uit kwam vond ik hem heel goed. Destijds zelfs op LP gekocht.

Tegenwoordig luister ik er nooit meer naar.

leander? schreef:

Rage Against the Machine natuurlijk.

En Faith No More natuurlijk!

kingofrock schreef:

bro
wat is er kaztor? Ik geef toe dat ik Linkin Park op hun eerste twee cd's ook nog altijd goed vind (ook al is mn jeugdig enthousiasme over hen verdwenen), maar ik luister er ook gewoon niet meer naar. Een mens heeft nu eenmaal na een bepaalde tijd nieuwe muziek nodig

avatar van RogerV
Nee, dit vond ik vreselijk. Het komt me allemaal erg geforceerd en gemaakt over. En ondanks hun ruige imago is het allemaal zo glad gelikt dat het forumlematig aan doet. Boyband muziek voor de jongens die wat harders willen.

je overdrijft.
Laat u niet misleiden door mijn stem,ik ben zelf geen groot fan meer. Maar toch, je overdrijft.

avatar van LucM
Een album die ik niet meer beluister wijst erop dat de muziek vergankelijk is (en dat is met dit album wel degelijk het geval) en geef ik ook geen 4,5*.

bro
Tuurlijk, alle muziek is vergankelijk, teminste als je er voldoende en regelmatig naar luisterd. En bij de meeste mensen met een Linkin park geschiedenis is dat zeker het geval. (En als er nu ook maar iemand alleen al maar durft te denken dat niet alle muziek vergankelijk is... laat me dan met gerust aub, haha )

RogerV schreef:
Boyband muziek voor de jongens die wat harders willen.

Inderdaad, dit is doelgroepmuziek bij uitstek.

bro
Ach man, het zijn zo reacties waarom ik al zooooo lang een hekel heb aan mume, en waarom ik weigerde nog veel posts te plaatsen (want als database kan ik mume niet missen). Maar ach, laat ik me nog eens lekker ergeren, 't is lang geleden.

Geen idee waarom ik Linkin park zit te verdedigen. Misschien omdat de reacties altijd serieus kinderachtig zijn, en ironisch genoeg dan nog wel altijd door mensen ouder dan 30 worden gepost.
Ik wou dat er een leeftijdslimiet op mume was, want soms lijkt het alsof de "wij zijn goed, en alles dat jeugdig is is slecht"-knop na een bepaalde leeftijd aangaat, en vast blijft zitten.

go go go moderatortjes ! Delete mijn post als offtopic!

Waar maak je je druk om?

Ik heb toch helemaal niet gezegd dat ik LP slecht vind? Het is niet mijn muziek, maar de singles heb ik altijd wel leuk gevonden.

avatar van RogerV
Qua leeftijd (geboren in 1983) had dit wel bij mijn jeugdige smaak kunnen passen maar ook toen vond ik het al niks.

Het probleem is dat deze muziek zo van noot tot noot is uitgebalanceerd op hitpotentie dat smaak er een beetje vanaf is. Het loopt allemaal tussen allerlei voorbedachte lijntjes. Evenals de geforceerde zang en rap. Het is allemaal zo niet-spontaan.