Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Label: J

6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed / Guaranteed [Humming Vocal] (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
Gisteren gekocht,
al paar keer beluisterd

vier
krijgt het gerust.

avatar van LittleBox
Poëtisch hoor

avatar van intruder
'Long Nights' doet me heel erg denken aan de Tindersticks - en dat is een compliment! Samen met 'No Ceiling' het beste nummer van de plaat voor mij, de wat wildere nummers vind ik iets minder. Sterke soundtrack voor een sterke film.

khoop dat die "poëtisch hoor" op mijn post bedoeld was,

heerlijk droog.

Maar kga er nog half sterretje bij doen.
Gerust.

Nee, paar nummers zijn gewoon mijn enige momenten van rust en bezinning in deze dagen van examens en hard labeur.

Ik luister bijna dagelijks.

Wat een een hoopje onsamenhangende tekst is dit

Ps

waarom is er eigenlijk geen genre: filmmuziek?

avatar van Mr T
Heerlijk album. Altijd al fan geweest van het zingen van Eddie in de wat rustigere nummers van Pearl Jam.
De film en de soundtrack vullen elkaar perfect aan.

avatar van skid
Vandaag aangeschaft en na een aantal keren beluisteren tot de conclusie gekomen dat deze zonder spijt in de cd kast bijgezet mag worden . Ondanks Eddies toch wel zeer herkenbare stemgeluid heb ik alleen bij het eerste nummer nog gedacht naar iets nieuws van PJ te luisteren maar de rest van het album neemt die illusie snel weg . Juweeltje !

avatar van EGpower
Ik vind de sfeer op dit album prachtig. Ik heb de film niet eens gezien, maar als ik naar "Into The Wild" luister kan ik het me bijna voorstellen hoe die eenzaamheid moet zijn.

"As I walk the hemisphere".

Inderdaad een kort album, ik voelde me in eerste instantie eerlijk gezegd een beetje bedrogen. Maar je kunt hem eigenlijk probleemloos twee keer draaien!

Ben ook erg benieuwd naar een echt solo-album van eddie, want dit is voor mij een juweeltje. Mooi artwork ook!

avatar van Bartjeking
Gisteren in To the wild gezien, en direct krijgt dit album er een halve ster bij. 4*

avatar van timmem
Rechtstreeks mijn top 10 in. Normaal weet ik voordat ik een film zie wel wie de muziek ervoor gemaakt heeft. Toen ik Into the Wild zag was ik aangenaam verrast toen ik de stem van Eddie ineens hoorde.

Die liedjes passen zo goed in de film. Vooral als je de nummers later naluistert voel je heel en hoor je heel goed hoe de hoofdpersoon er op dat moment aan toe is (de ups en downs).

Als ik even tot rust wil komen zet ik gewoon even deze cd op. Even een dik half uur Into the Wild, Heerlijk!! 5,0 *****

De live versie van No More blijkt trouwens die uit Nijmegen te zijn. Dat is schitterend nieuws. Ik was erbij maar ergens wist ik wel dat deze gebruikt kon worden. De sfeer die avond was om meerdere redenen geweldig en het Nederlandse publiek staat bekend om het goed hard meezingen, wat juist bij deze plaat van cruciaal belang was.

avatar van Reijersen
Nou heb ik niet zo heel veel met Pearl Jam's muziek, maar vond ik de stem van de leadzanger altijd erg fijn. Daarom maar eens dit solo-project geprobeerd. Moet zeggen dat het vaak erg mooi is, er hangt in ieder geval een erg mooie sfeer in alle nummers. Prachtige verrassing!

avatar van Dridge
De tranen springen in mijn broek bij het beluisteren van "long nights"

avatar van Sven Vermant
Fantastische soundtrack behorend bij een super mooie film.

Het nummer society is wat mij betreft de absolute uiblinker met een mooie songtekst en een lekker deuntje.
Rise, Guanranteed en Long Nights zijn ook toppers.
De nummers passen ook nog eens perfect bij de film.
Tekstueel en muzikaal een absolute topplaat.

Voorlopig een 4,5*

avatar van Dridge
Sven Vermant schreef:
De nummers passen ook nog eens perfect bij de film.

Het is dan ook de soundtrack van de film......

avatar van Nicholas123
Als Soundtrack van de film is ie geweldig. Als je echter alleen de cd luisterd is begint het wel duidelijk te worden dat de nummers daar niet voor geschreven zijn. Daarvoor staan er net te weinig echt afgewerkte nummers op. Toch, vanwege Eddie Vedders stem nog 3*.

Ben het volledig eens met mijn voorganger. Ik heb de plaat een kans gegeven, maar mijn waardering wil maar niet groeien. Ik heb de film niet gezien, maar ik stel me moeiteloos voor dat de combinatie van landschapbeelden en Eddie Vedder-liedjes prachtig is, maar toch krijgt deze plaat van mij een dikke onvoldoende.

De teksten klinken ongeïnspireerd, Ze zijn vreselijk één-op-één met het verhaal van de hoofdpersoon van de film. Het lijkt wel of Vedder bang is om van het thema af te wijken. Allemaal clichés over wegvluchten van de maatschappij en geen carrière willen beginnen... Jammer...

Heeft iemand een mening over de film? Als ik die voorstukjes zo zie, doet het me heel erg denken aan zo'n 'waargebeurde-verhalenfilm' die je op rtl4 vaak ziet...

avatar van Nicholas123
De film vind ik zelf erg mooi. Ik kan hem echt aanbevelen. Het heeft een erg simpel maar toch herkenbaar en aangrijpend verhaal. Gepaard met de mooie landschappen en sfeervolle muziek is het zeker de moeite waard.

avatar van Woody
Afgelopen week tijdens een autovakantie in Zuid Spanje deze cd grijs gedraaid. De herinnering van de film, het prachtige berglandschap maken deze cd de perfecte soundtrack van.....mijn vakantie. 4*

avatar van jtsterkenburg
Het boekje van deze cd is waarschijnlijk de mooiste in mijn collectie. Echt ongelofelijk mooie foto's.

Maar dat valt nog in het niet bij de muziek. Hoewel ik de drie eerste drie nummers nogal tegen vind vallen (na de eerste drie nummers had ik behoorlijk spijt van m;n aankoop) komen er daarna alleen maar wonderschone ballads, met als absolute hoogtepunt het slotnummer. Heel erg indringende stem heeft die Eddie Vedder. Ikzelf ben totaal geen Pearl Jam fan, maar hou juist van rustige ingetogen, maar toch intense muziek. Eddie Vedder mag van mij dus nog wel zo'n meesterwerkje afleveren. De korte lengte van het album vind ik trouwens perfect, past erg goed bij de intieme sfeer die geschetst wordt en eigenlijk wil je deze ook gewoon in één keer uitluisteren.

avatar van jp
jp
Iemand enig idee waar ik een versie met bonustracks kan aanschaffen?

avatar van thetinderstick
Prachtig plaatje van Eddie Vedder. Ok, het blijft een soundtrack (van een al even prachtige film), dus er staan veel korte 'schets-achtige' nummertjes op, hoewel op 1 na alle nummers van vocalen zijn voorzien. 'Hard Sun' is hier de absolute uitschieter, maar ook 'No Ceiling', het desolate 'Long Nights', 'Society', 'Rise' en 'Guaranteed' zijn zeer geslaagd.

avatar van OldRottenhat
Na het zien van de film meteen de cd aangeschaft! Wat ontzettend mooi is dit! De film wist mij al heel erg te raken, dus tijdens het beluisteren van deze cd komen die fantastische scenes direct weer naar boven! Ik weet niet of deze cd net zo'n impact zou hebben zonder de film te hebben gezien, maar ik kan nu niet anders dan dit 5 sterren geven! Grandioos! En een top 10 plek ligt op de loer!

Ben helemaal geen fan van Eddie Vedder, maar als ik naar dit album luister, moet ik direct denken aan de film en dan met name aan de hoofdpersoon en al zijn gevoelens. Heel goed gedaan. Vol gevoel, dat zeker.

avatar van Montorsi
Nu pas de film gezien, en vind mijn 3* eigenlijk wel te mager, halfje erbij.

yEYo!
WAUW!,wat een goed album zeg.
En ik heb de film niet eens gezien,wat ik zeker ga doen binnenkort!

avatar van MuchTheSame
The Wolf en Guaranteed vindt ik persoonlijk wel de meest sfeervolle nummers van het album

Trouwens heel het album is top ! Het staat ook niet voor niks in mijn Top 10 op nr.3

avatar van Roel-
Een heerlijk album die je eigenlijk pas echt kunt beoordelen als je de film hebt gezien. Pasen in mijn ogen perfect bij elkaar. (film kreeg overigens 5* van me @ moviemeter )

Al met al prima album.

avatar van TheFunkyM
Vedder heeft een prachtige stem, dat wisten we allemaal al.
Ik vind dit een mooi album, alleen sommige nummers zijn echt te kort.. Ook heb ik het gevoel dat het album nog niet helemaal af.. was, ik weet niet precies waarom..

Tot nu toe een 3,5

kan groeien

favo: Long Nights, Society

avatar van Thuurke
Ik ben eruit in Hard Sun zit een stukje van de Bolero van Ravel.