Verbreedt je kijk op de werkelijkheid eens RoyDe Smet
Ik ben ervan overtuigd dat wij maar zo'n 5 tot 10% van de werkelijkheid zien. De natuur daarentegen, die zien wij wel nog in haar puurheid. De maatschappij is een groot hokje; iedereen draagt dezelfde kleren, iedereen praat elkaar na en wij zijn één van de enigen, van onze leeftijd, die niet klakkeloos de muzieksmaak van anderen overnemen, om maar een voorbeeld te geven. Iedereen wil de nieuwste iPhone, vooral om de nieuwste iPhone te hebben. We doen bepaalde kleren aan omdat andere mensen die mooi vinden.
Kijk, alles veranderd, daar is in principe niets mis mee. Maar het is interessant en leerzaam om eens na te denken over alle dingen die we niet zien, die anders hadden kunnen zijn en die zo vanzelfsprekend zijn. Om mezelf in dit betoog te betrekken; ik voer deze visie niet zover door als bijvoorbeeld Alexander, maar ik heb bijvoorbeeld wél een oude Nokia, in plaats van een iPhone of een Samsung. Ik heb Facebook, omdat iedereen dat heeft. Als ik ga stoppen met die dingen, verlies ik mijn band met mijn medemensen; raar maar waar. Toch vind ik het opmerkelijk dat we tegenwoordig alles zo vanzelfsprekend vinden.
Terug naar Into The Wild. Een jongen keert zijn rug naar de Amerikaanse maatschappij, trekt zich terug in de natuur en gaat dood. Het is toch prachtig om daar meer van te maken dan een gewoon doorsnee verhaal? Ook al is het vergezocht, overdrijving is een prachtig iets. Ik heb de film gisteren voor de tweede keer gekeken. De eerste keer heb ik vooral op het verhaal en de manier van filmen enzovoort gelet, maar gisteren heb ik de boodschap meegekregen. Het is toch goed als wij jonge mensen, en dan reken ik ons als intelligente jongeren, niet iedereen hoeft zo diep te gaan gelijk ons, dieper over dingen nadenken? Het maakt ons er niet dommer op, en de maatschappij niet slechter.
Misschien ben ik ook wel een romanticus, of een filosoof. Misschien denk ik wel te veel over het leven na en word ik op den duur wel gek van mezelf. Het zit blijkbaar in mijn aard om vreemd of anders over dingen na te denken en ik hoop dat mijn boodschap, en de boodschap van vele anderen, over kan brengen.
Let wel, ik wil mezelf niet afschilderen als iemand die intellectueel boven anderen staat. Alles wat ik net heb geschreven, heb ik niet geschreven om mee te pochen. Muziek is nog steeds, naast liefde en andere emoties, bijna het mooiste dat bestaat, daar kan geen enkele boodschap tegen op.