Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Label: J

6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed / Guaranteed [Humming Vocal] (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
avatar van Rogyros
Deel 1: ja
Deel 2: mwah...

avatar van henk01
Interessante cd, moet de film ook maar eens gaan kijken.
4.5*

avatar van IntoMusic
Zeker doen, want dan krijgt de cd (mijns inziens) nog meer body.

avatar van The Goss
Eerst de film gezien. Nu de filmscore meerdere keren geluisterd. Je krijgt alleen al door de muziek het gevoel uit de film terug. Kippenvel. (en de film snel maar weer eens kijken)

Na het zien van de film met deze muziek toch gaan luisteren. En wat een goede muziek! Long nights en society zijn voor mij de toppers van dit album. Maar kan geen een slecht nummer vinden. De soul zit er goed in.

5* ondanks de korte duur van deze soundtrackplaat!

avatar van The Cat woman
Het enige minpunt aan deze Cd is de lengte van de nummers. Soms zit je er net lekker in en is het alweer afgelopen

avatar van OldRottenhat
The Cat woman schreef:

Dat vind ik nu juist net de kracht van dit album

avatar van Gloeilamp
OldRottenhat schreef:

Dat vind ik nu juist net de kracht van dit album

Vind ik ook, al blijft Guarenteed ook de volle 7 minuten boeien

Choo Choo
Ik vind dit op zich wel een mooi album en zeker in relatie tot de film. Die zullen ook altijd met elkaar verbonden blijven. Je krijgt die sfeer van de film terug bij het horen van deze muziek.
Denk alleen niet dat het album op zich zelf ook zulke hoge ogen had gegooid. Weet eigenlijk wel zeker van niet. Neemt niet weg dat ik Society echt een geweldig nummer vind, maar dat komt mede door de film.

Choo Choo schreef:

Zeker weten doe je nooit natuurlijk en het is een genre die je moet liggen. Het is geen alledaags album en puur voor de liefhebber. Maar dat is met elke muziek en bij elk album.

Choo Choo schreef:

Kende het album voordat ik de film had gezien en vond het toen ook al prachtig. Dit kun je dus nooit met zekerheid stellen.

Choo Choo
Ok, laat ik het anders stellen:

IK DENK zeker te weten van niet...

avatar van Madjack71
Ik kan er wel iets bij voorstellen wat Choo Choo aangeeft. De sfeer op Into the WIld is zo ingebed met de omgeving en het verhaal van de film dat telken male als je dit album draait, je jezelf visueel weer terug waant in de film. Er zijn weinig soundtracks -althans die ik ken- die dat zo sterk hebben neergezet als Eddie Vedder met dit album.

avatar van IntoMusic
Natuurlijk is daar een kern van waarheid (overgens heb ik dat ook bij de soundtrack van The Pianist en Band of Brothers) alleen is het album zo opgezet dat het een vrij natuurlijk verloop heeft en er niet overdreven filmmuziek in zit. Dus bijvoorbeeld achtergrondmuziek tijdens een achtervolging o.i.d. Als ik dit albm vergelijk met zijn opvolger, dan heb ik 10x liever een soundtrack als deze dan een 'Jo met de banjo'- plaat

avatar van joeri_musicfreak
Eddie Vedder-Into the wild

Om te beginnen heb ik Eddie Vedder altijd al een fantastische zanger gevonden die prachtig met gevoel kan zingen. Toch heb ik Pearl Jam nooit echt goed gevonden, een aantal nummers vind ik heel goed, maar geen enkel album van Pearl Jam vind ik volledig of bijna volledig goed. Toch was ik wel meteen geintereseerd in een solo album van Eddie Vedder, omdat ik het toch ondanks dat ik geen grote fan van Pearl Jam ben één van de beste zangers vind.

Ik had (expres) eerst de film gekeken en daarna pas de cd. Ookal hoor je de cd natuurlijk ook al tijdens de film, en ja, ook ik moet eerlijk bekennen dat dit de beste score cd ooit is. Nooit heb ik een cd gehoord die zo goed bij een film past en tegelijkertijd ook zo mooi is. Zowel de cd als de film behoren tot één van mijn favorieten. Bij het luisteren van de cd droom ik altijd lekker weg, met de film erbij heb ik zelfs zin om me tas in te pakken en zijn pad te volgen. Maar dan wel met Eddie Vedder's muziek voor onderweg.

Dat de meeste nummers zo kort zijn, vind ik juist heel sterk. Dit album kan je ook gemakkelijk 2 keer achter elkaar luisteren. Long nights en guarenteed vind ik persoonlijk het mooist, maar ik vind ieder nummer erg goed en iets hebben. Is hard sun een cover trouwens? Al met al, een prachtig album, het andere album van Eddie heb ik nog niet zo vaak geluisterd maar dat komt binnenkort wel.

Toen ik hoorde dat Eddie Vedder ging optreden in Amsterdam in 2012 (waar ik woon) was ik heel blij, en dan ook nog is in carre! De prijs vind ik alleen echt te hoog ( tussen de 85-100 euro). Ik als 16 (bijna 17-jarige) jongen kan dat nauwelijks veroorloven..

avatar van Madjack71
Ja de prijzen gaan echt werkelijk nergens meer over, alsof het afhankelijk is van de veiligheidssituatie in Syrie. Hard Sun is idd een cover; ...Vedder's cover of the song "Hard Sun" (originally written by Gordon Peterson who performed under the name of Indio on the 1989 album, Big Harvest)... Bron: Wikipedia

avatar van lennon
joeri_musicfreak schreef:

Tja, het is toch een redelijk unieke locatie om de man bezig te zien. Eens dat het een helebeol geld is, maar gezien de situatie toch misschien wel de moeite waard.

De pest is dat er zoveel belangstelling is, het er dus toch wel voor betaald wordt. Neem jij het net, dan een ander wel.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
De alternatieve titel (music from the ...) terug verwijderd, vermits we die bij OST's en scores nooit plaatsen.

avatar van RoyDeSmet
Puur als album vind ik dit niet zo geslaagd. Weinig samenhangend en liedjes die over het algemeen te kort zijn om te blijven hangen en me te raken.
Filler 'Toulumne' voegt niets toe aan dit album.

'Rise', 'Hard Sun' en 'Society' blijven als nummers wel staan. Samen met het onalledaagse 'The Wolf' zijn die eerste twee genoemde mijn favorieten van dit albumpje dat slechts een half uur duurt.

Ik ken dit album al twee jaar, maar luister er niet zo verdomd vaak naar. Elke keer dat ik ernaar luister voelt het weer alsof ik het voor het eerst hoor.

Binnenkort ga ik de film maar eens bekijken!

RoyDeSmet schreef:
Binnenkort ga ik de film maar eens bekijken!

Misschien is het daarom wel dat het nog niet echt blijft hangen. Ik heb namelijk het tegenovergestelde, maar nu heb ik 'm na de film ook wel erg grijsgedraaid en dat overkomt mij de laatste jaren niet vaak meer. Tevens is de samenhang juist erg aanwezig, maar komt misschien wederom weer door de film...

avatar van RoyDeSmet
Na de film enkele weken geleden te hebben gekeken doet de muziek me niet bijzonder veel meer.
Op de live-dvd 'Water on the Road' stoorde ik me echter weer aan de korte duur van de liedjes.

Als album ga ik niet hoger dan 3 sterren.

avatar van Beeswax
When the record came out, there were some people saying “you know, whilst the new songs are really good, but…they are just…they are too short and unrealised” and I just, it didn’t really bother me, but I just thought “well that’s how long the scene was, you asshole."
Eddie Vedder

Stijn_Slayer
Dan zijn Eddie en ik het niet eens.

avatar van woutorrmusic
I know all the rules, but the rules do not know me. Deze zin vat wat mij betreft deze geweldige film prima samen. Alex en zijn anti-materialistische visie, de 'zieke' maatschappij en zijn carrière-gerichte ouders; hij ontvlucht dat alles. Ik heb gisteravond, na het zien van de film, nog zeker een uur wakker gelegen en aan deze film gedacht. Wat is de boodschap? Is de strijd tegen onze maatschappij onmogelijk te voeren, en gaat Alex/Chris daarom op het einde dood? Of is de boodschap dat het geen zin heeft om in je eentje tegen de kapitalistische wereld te vechten? Allemaal erg interessant, eindelijk een diepgaande film, die alle mensen die zeggen dat vroeger betere films en muziek werden gemaakt, ongelijk bewijst.

avatar van IntoMusic
Opmerkelijk detail in het gelijknamige boek van Jon Krakauer is dat Chris in het echt blijkt te zijn overleden door uitdrogingsverschijnselen en dat het plantje/ bes die hij at niet giftig bleek te zijn. Helemaal lullig is dat vrijwel vlak bij zijn bus (paar kilometer afstand) een pompstation lag, die zijn leven had kunnen redden.
Film heb ik op dvd, maar toch de laatste 10 minuten (na OS2012) nog net op tv gezien. Het blijft een schitterende film, prachtige muziek en waanzinnig verhaal.

avatar van woutorrmusic
Dat is inderdaad opmerkelijk. Maar toch denk ik dat al die gebeurtenissen in zijn leven een bepaalde boodschap uitdragen; zijn dood, zijn afkeer van de maatschappij en de rebellie tegen zijn ouders. Het mooiste van de hele film vind ik trouwens die foto op het eind

Stijn_Slayer
Veel counterculture films van eind jaren 60, begin jaren 70 hebben eenzelfde strekking. De opportunistische jonge rebel, die zich het keurslijf van de maatschappij niet laat opdringen, sterft uiteindelijk in zijn zoektocht naar vrijheid. Into the Wild sluit er wat dat betreft perfect bij aan.

woutorrmusic schreef:

Ik heb vanmiddag bloemen gekocht. Zit daar ook een boodschap achter? Ik betwijfel het.
Die jongen (Alex/Chris) ging gewoon dood omdat hij toch niet geheel goed voorbereid bleek/vanwege een 'domme fout'. Ik zou daar persoonlijk niet gelijk een hele betekenis achter zoeken.

"Chris/Alex stierf toen hij zich uit de maatschappij onttrok. De betekenis daarvan is dat je in je eentje niet van het kapitalisme kunt winnen", "Woutorrmusic dronk vanmorgen een glas melk bij zijn ontbijt. Normaal drinkt hij koffie. Dit staat ervoor dat je jong moet beginnen met gezond leven, wil je gezond oud worden". "RoyDeSmet kocht vanmiddag bloemen. De boodschap die dit uitdraagt is dat je genoeg water moet drinken, anders ga je dood".

avatar van IntoMusic
Als je je er niet in hebt verdiept of het allemaal onzin vindt, dan is dit inderdaad een logische redenering...

IntoMusic schreef:

Ik heb de film gezien, en vind het een goede film, en ik vind het zeker geen onzin.
In zaken als kunst zou ik dit soort 'betekenissen' ook heel snel ergens aan proberen te verbinden, maar omdat deze film gebasseerd is op een waargebeurd verhaal ben ik geneigd te zeggen dat iemands 'lifestyle' niet symbool kan staan voor iets groots als 'In je eentje kun je het kapitalisme niet verslaan'.
Als Christopher McCandless nooit had bestaan en deze film puur fictief had geweest had ik waarschijnlijk ook met een dergelijke conclusie gekomen.