Black Sabbath - Never Say Die! (1978)

Rock / Metal

5. Shock Wave (5:16)
  6. Air Dance (5:18)
  7. Over to You (5:25)
  8. Breakout (2:35)
  9. Swinging the Chain (4:07)
Deranged
Titelnummer heeft de meest ongeïnspireerde riff waar onze riffmeister ooit mee op de proppen kwam. Hij slaat even wat power chords aan en dat is het.

Nee dit was niet veel.

Er is duidelijk te horen dat men er nog weinig zin in had met deze samenstelling.

Hierna herpakte hij zich gelukkig al snel met een andere zanger en ook weer het meer sprankelende riffwerk.

De Ozzy periode was dan weliswaar ten einde maar de meister ging door.

sugartummy
kocht deze lp lang geleden nadat ik al 2 verzamelaars aangeschaft had van sabbath. vond hem toen erg tegenvallen, maar nu vind ik slechts johnny blade en junior's eyes ondermaats. en laat ik nu net ozzy zo gewelding anders zingen op swingin', blijkt het ward te zijn!

avatar van spinout
Gezien de eerdere platen van BS, is dit een tegenvallende, maar zeker geen slechte plaat. Het geluid is eigenlijk nog het slechtste aan het album. Ze hadden deze niet zelf moeten produceren. Vooral de drums klinken ondermaats.

avatar van Rockfan
Geluid is bar slecht. Vraag is dan ook of de uitgave van Sanctuary uit 2009 veel beter klinkt

avatar van freakey
Rockfan schreef:

Ik heb deze: Black Sabbath - Never Say Die! (CD, Album) at Discogs
klinkt prima hoor...

avatar van frolunda
Zeker geen topper in het Black sabbath oeuvre maar Never say die kent zeker zijn momenten.Helaas geldt dat eigenlijk voornamelijk voor de eerste twee nummers ; het krachtige titelnummer mag er zeker wezen al blijf ik mijn twijfel houden bij de zang van Ozzy Osbourne en ook Johnny Blade is mede dankzij de geweldige solo van Tommy Iommi goed te noemen.Daarnaast is ook Breakout nog wel een aardige song.Voor de rest geldt,genoeg originele ideeën (ik hoor zelfs jazz en pop invloeden terug) maar een schrijnend gebrek aan echt sterke nummers.Ook had het geluid voor mij een stuk duisterder en zwaarder gemogen,maar dat kan ook aan de belabberde productie gelegen hebben.Vermoeiend en voor Sabbath begrippen ondermaats album (met overigens wel een hele mooie hoes).

buizen
Tja die hoes..
Black Sabbath en albumhoezen.
Wat moe(s)t dit nou in hemelsnaam voorstellen?
Uitgezonderd de hoes van het debuutalbum en die van Heaven And Hell heeft Black Sabbath de fans alleen maar op zeer wansmakelijke foute hoezen 'getracteerd'.
Ok, die van Paranoid gaat dan ook nog.

avatar van frolunda
De hoes van Headless cross vind ik in al zijn eenvoud ook erg mooi.

avatar van AstroRocker
Dehumanizer is ook erg mooi

avatar van Faalhaas
En The Mob Rules is natuurlijk ook prachtig.

En Tyr toch ook?

avatar van Kronos
En Master of Reality, Vol. 4, Sabbath Bloody Sabbath, Born Again zijn niet alleen best mooi maar ook redelijk iconisch. The Devil You Know mag er ook zijn.

Er zitten een paar miskleunen van hoezen tussen maar over het algemeen hoor je mij niet klagen.

Sabotage is dé miskleun?

Hoe raad je het?

avatar van Edwynn
Dat vind ik nog best een geinige hoes met dat gesaboteerde spiegelbeeld.
Het artwork op Forbidden vind wel echt lelijk.

Edwynn schreef:
Het artwork op Forbidden vind wel echt lelijk.

Dat vind ik op zich dan weer best wel geinig. Maar niet geschikt als hoes voor een album van Black Sabbath.

avatar van Faalhaas
De hoes van Vol. 4 mooi en iconisch noemen, dat ik dat nog eens mee mag maken.

avatar van Kronos
Staat eigenlijk wel bekend als iconische hoes. Maar ja, wat weet jij daarvan.

avatar van Faalhaas
Dat ik dat nog nooit gehoord heb. Wikipedia als "research" gebruikt zeker?

avatar van Kronos
Jij zonet wellicht. Maar de hoes van Vol. 4 stond al bekend als iconisch nog voor wikipedia bestond. Dat je dat niet wist. Lachertje.

avatar van Edwynn
Ja hoor. Vrij iconisch. Ook best vaak eerbiedig hergebruikt trouwens.

avatar van Faalhaas
Prachtig hoe mager bewijsmateriaal er meteen weer aan de haren bijgesleept moet worden. Alle klassieke Sabbath albums zijn wel hergebruikt. Dit zegt dus helemaal niets.

Of juist alles.

avatar van Faalhaas
Nou vooruit, Vol.4 is iconisch om zijn lelijkheid. Maar de combinatie iconisch en mooi, nee daar ga ik echt niet in mee.

Faalhaas schreef:
Maar de combinatie iconisch en mooi, nee daar ga ik echt niet in mee.

En ik vind de hoes van Mob Rules niet prachtig.

Dat is ook effe keihard lachen zeg!

avatar van Faalhaas
Voor iemand die in het dagelijks leven werkt als grafisch vormgever is Vol.4 verkiezen boven Mob Rules best even lachen ja.

avatar van gigage
Zo hebben de Sabs ook deze single gebruikt voor hun doeleinden
(Misschien per ongeluk)

Faalhaas schreef:

Want?

(Ik verkies de ene hoes overigens niet boven de andere. Ze zijn beide sterk op hun manier. Maar ik wil nog wat lachen.)

avatar van Faalhaas
Nee dan zijn we uitgelachen.