The Jimi Hendrix Experience - Electric Ladyland (1968)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Label: Reprise

1. ...And the Gods Made Love (1:23)
  2. Have You Ever Been (to Electric Ladyland) (2:10)
  3. Crosstown Traffic (2:27)
  4. Voodoo Chile (15:00)
  5. Little Miss Strange (2:52)
  6. Long Hot Summer Night (3:28)
  7. Come On (Part 1) (4:09)
  8. Gypsy Eyes (3:44)
  9. Burning of the Midnight Lamp (3:40)
  10. Rainy Day, Dream Away (3:42)
  11. 1983... (A Merman I Should Turn to Be) (13:39)
  12. Moon, Turn the Tides... Gently Gently Away (1:02)
  13. Still Raining, Still Dreaming (4:26)
  14. House Burning Down (4:33)
  15. All Along the Watchtower (4:01)
  16. Voodoo Child (Slight Return) (5:13)
avatar van ricardo
Deze kun je bij frs kopen met de 3 voor 25 euro actie. Bij plato ligtie nog altijd wel voor 2 tientjes.

avatar van Hendrix4live
Hij was een hele tijd zo duur inderdaad. Het goedkoopste wat ik toen had gezien was bij plato voor 13 euro.

avatar van Ducoz
Nouja het goedkoopste dat ik hem tegen kom bij FRS is 20 euro, bij Plato 18,99 en bij Velvet 16,99

Dus inderdaad een vrij dure CD

avatar van aerogp1
De muziek behoudt blijkbaar zijn waarde

avatar van Ducoz
Ik kan er alleen niet bij waarom alle andere dan (Are You Experienced?, Axis en band of Gypsys) allemaal 10 euro of minder zijn en deze niet

avatar van Oryza
@Ducoz: Hier staat gewoon meer muziek op. Oorspronkelijk is dit ook een dubbel-lp.

Are You Experienced is ook flink aangevuld met bonustracks, maar die heeft wel een schappelijke prijs.

Nicci
Ik heb dit album als dubbel-CD. Is dat niet nog steeds zo? Dat verklaart toch simpel een wat hogere prijs?

avatar van Ducoz
Nee, hij is tegenwoordig gewoon als een enkele CD, maarja, zodra er weer centen op m'n rekening staan ga ik er toch aan geloven..

avatar van Kill_illuminati
Ik heb de plaat effen gepindakaast. En het klinkt erg goed. Heerlijk die Jazz manier van drummen. Natuurlijk doet Jimi het voortreffelijk dat moge duidelijk wezen.

avatar van woutorrmusic
Beste cover. Ooit.

avatar van Cannabooze
Het is misschien te belachelijk voor woorden, als ware muziekliefhebber. Maar dit album viel voor mij vandaag pas op mijn deurmat. Ik heb jaren naar een Greatest Hits cd van deze held zitten luisteren.

En tja.. Alles is al gezegd lijkt me.

GENIAAL !

Ik schaam me kapot dat ik nu pas aan dit studioalbum begin !!!

Wat had ik dit al jaren grijs kunnen draaien zeg, maar ik zal de schade inhalen. Heb hem nu al 3x aan 1 stuk beluisterd. Deze zal ik blijven draaien tot in het einde van dagen. Dat weet ik nu al. En daarom komt hij dan ook binnen in mijn.... JAWEL ! Top 5

Past niet echt in je top10

avatar van Oldfart
Ik schaam me kapot dat ik nu pas aan dit studioalbum begin
....ach er zijn vast miljoenen 25 jarigen die dit album nog nooit hebben gehoord.
Misschien was je er nu pas aan toe en weet je het daarom zo te waarderen

The Oath schreef:
Past niet echt in je top10

Uhm.. wat hebben andere albums te maken met waar je iets plaatst ? Bovendien is de top 10 voor mij elke dag weer anders.. Heb honderden cd's.. Ik kan echt niet DE top 10 in elkaar schroeven..

Oldfart schreef:
Misschien was je er nu pas aan toe en weet je het daarom zo te waarderen

Ik luister al zeker 10 jaar met enige regelmaat naar Hendrix. Heb me alleen nooit de moeite gedaan om deze eens aan te schaffen.
Dat is het ergste

avatar van Oldfart
Ik luister al zeker 10 jaar met enige regelmaat naar Hendrix
... en dan alleen naar een Greatest Hits plaat? Dan heb je nog veel Hendrix te gaan.

The Oath
2 plaatjes en nog wat zooi die op een dubbelCD samen te vatten is maar om een of ander duister reden over 30 verzamelCD's is uitgesmeerd.

avatar van RestLove
Kan iemand mij vertellen hoe de kwaliteit van de remasters is die recentelijk zijn uitgekomen ?

Dat valt mij wat tegen, de kwaliteit van de remasters. Nog steeds moet ik mijn basbooster gebruiken: de bas is er nog steeds matig ingemixt. Wel goed is dat de rauwe puurheid van de muziek bewaard is gebleven. En je hoort de details mooi, zoals bijvoorbeeld het orgeltje op Still Raining, Still Dreaming. En ik vind de drums goed doorkomen. Oh ja, die gitaar klinkt ook best goed....

Nicci
west schreef:

Het kan natuurlijk ook zijn dat de mensen die de plaat gemaakt hebben niet van een overdreven zware bas houden.
Ik zou apparatuur met een 'basbooster' in ieder geval mijden.

Laat ik het anders zeggen: ik vind de bas op dit album slecht geproduceerd en slecht ingemixt, ook op de remaster. Die basbooster zit trouwens alleen op mijn extra Sony setje boven, wat toch nog een vrij aardig geluid weet te produceren.

Opvallend aan dit album vind ik trouwens dat van de LP side B van een wat minder niveau is, uitgezonderd Burning of the Midnight Lamp. Side A, C & D zijn juist weer van een ongekend hoog niveau.

Donderdag 15 April op Canvas:
- Om 22u10: Classic Albums: Electric Ladyland
- Om 23u15: Het concert van Jimi op Isle of Wight in 1970

avatar van My Addiction
Ik heb gekeken en ik ben enorm verschoten van het feit dat het publiek heel erg passief is. Er wordt amper geapplaudiseerd als jimi zijn liedje gedaan is.

Een klassieker onder de klassiekers. Wat ik altijd zo grappig bij Hendrix albums vind is dat ik nou nooit weet welke ik nou echt beter vind, ze zijn allemaal zo goed.

Ik heb van dit album inmiddels twee versies de remaster uit 1997 en de 40th anniversary versie van vorig jaar en nu is er dan weer een nieuwe remaster uitgekomen (de kas moet blijkbaar weer gespekt worden). Kan iemand mij vertellen welke van deze 3 kwa geluid het beste is? Ik weet wel dat ik die 40th Anniversary remaster erg slecht vind, veel ruis naar voren, dan is die van 1997 duidelijk beter.

My Addiction schreef:

Welliswaar allemaal gedrogeerd.

The Oath schreef:

Welliswaar allemaal gedrogeerd.

ja maar dan nog, alsof ze niet wisten wat voor een fantastische man daar voor hun stond. En ik ben ook van verschoten hoe onproffesioneel het toen nog was. Toen was het puur muziek, geen show. Geen lichteffecten, jimi moet nog vragen achter een plectrum 2 min voor hij het podium op gaat Ik verschoot echt, nu staan er zeker 10 plectrums al klaar op het podium. En die mannen speelden hun liedje en als de solo kwam jamden ze maar wat, die wisten niet wat ze aan het doen waren ongelooflijk! Nu is het allemaal zo afgesproken. En ik weet niet wat het beste is, afgesproken en geregeld of wild en vrij? Je moet een combinatie vinden denk ik en dan heb je een goed optreden, ruimte voor improvisatie maar niet teveel. Zeker nu bij pop muziek is het 90 percent show en 10 percent muziek en dat zou echt niet mogen zijn. Toen was het opkomen, goede muziek spelen en terug weggaan. Prachtige tijden, verdomme ik ben in het verkeerde jaar geboren ;p

The Oath
Inderdaad. De roadies staan daar gewoon ook op het podium met een blikje bier in hun handen en een sigaret in hun mond.

avatar van Lexicon Devil
@My Addiction
Ik begrijp je helemaal.
Jimi had een uitzinnige menigte verdient en ook ik had in die tijd willen leven om hem dat te kunnen geven hehe....

Maar toen hadden ze ook niet in kunnen denken dat in het jaar 2010 pre-fab producten de scepter zou zwaaien.

avatar van My Addiction
moest ik nu eens weten wat pre-fab producten zijn ..