Depeche Mode - Memento Mori (2023)

Pop / Electronic
Label: Columbia

1. My Cosmos Is Mine (5:16)
  2. Wagging Tongue (3:24)
  3. Ghosts Again (3:58)
  4. Don't Say You Love Me (3:48)
  5. My Favourite Stranger (3:57)
  6. Soul with Me (4:15)
  7. Caroline's Monkey (4:16)
  8. Before We Drown (4:05)
  9. People Are Good (4:24)
  10. Always You (4:18)
  11. Never Let Me Go (4:03)
  12. Speak to Me (4:35)
avatar van Johnny Marr
gerre schreef:
Ik vind deze ook niet bijzonder. Had het ook niet meteen nog verwacht.

Ze hebben niks meer te bewijzen, beste Jeroen. Maar dan nog vallen die loftrompetten me extra hard op. Ze zijn God niet hé (al komen ze wel heel dicht in de buurt).

avatar van Mjuman
Johnny Marr schreef:

Ga nou eerst luuster'n Piet Plezier - en probeer de verwijzingen te begrijpen - voordat je je oordeel velt. Roeptoeteren kan altijd nog. Zo niet, vraag ik Tante Leen even bij jou te gaan Spoken

Voorlopig ben ik door dit nummer in de ontvankelijke stand gezet

Johnny Marr schreef:
Matig nummer, niet veel aan... ene oor in en het andere weer uit... Zzzzzzz... Wat een slappe hap zeg.

En jij bent oa van dat walvissengezang van Sigur Ros en dan dit niks vinden?

avatar van Mausie
Johnny Marr schreef:

Zet hem eens een tweede keer op dan.

avatar van Johnny Marr
Kun je mijn gebruikersnaam alstublieft wijzigen in Piet Plezier, meter_fan? Dank bij voorbaat.

avatar van coldwarkids

Te makkelijk inderdaad.

avatar van luigifort
Gaat om them feelz bruh...

luigifort schreef:

En jij bent oa van dat walvissengezang van Sigur Ros en dan dit niks vinden?

Depeche Mode is een ge weldige legendarische band. Maar waren de voorbije 15 jaar een niet te missen aanvulling aan hun oevre? Geen schande eh. Het zou straf zijn dat de opwinding nog groot is na liefst 40 jaar bestaan..

luigifort schreef:
Gaat om them feelz bruh...

Als de compositie nogal gewoontjes is, hoop je dat het raakt ja. Misschien komt dat nog.

avatar van coldwarkids
gerre schreef:

Dat dus!

avatar van laboomzaa
Ik word wel blij van Ghost Again.
Heerlijk nummer!!

laboomzaa schreef:
Ik word wel blij van Ghost Again.
Heerlijk nummer!!

ik ook

avatar van chevy93
aERodynamIC schreef:
Lekker nummer en kijk Madonna: je kan ook op normale manier ouder worden

avatar van Boris1
chevy93 schreef:
Ik weet niet of dit de juiste band is om die opmerking te maken.

Als je grootste hit Enjoy the silence heet heb je in ieder geval voldoende zelfspot in huis om dit te handelen....

chevy93 schreef:
Ik weet niet of dit de juiste band is om die opmerking te maken.

Het is inderdaad maar hoe je dit bekijkt

avatar van Man of Sorrows
Ik vind Ghosts Again een fijne toevoeging aan de naar mijn mening fraaiste back catalogue out there. Wel even schrikken hoe oud Martin Gore is geworden, als ik die videoclip zo zie.

avatar van luigifort
Alsof ie magere Hein zelve is...

Man of Sorrows schreef:

Is dat niet bewust met make-up aangedikt? Hij speelt in de clip immers de rol van Pietje de Dood.

Alleszins fijne eerste single, die qua sound terugharkt naar Violator-tijden. Simpele melodie, inderdaad, maar het is nu niet dat hun klassiekers altijd zoveel vernuftiger waren. Het ingenieuze synth-werk uit het Wilder-tijdperk komt zonder Wilder sowieso nooit meer terug. Wat me nog het meest van al verheugt is het poppy, uptempo karakter van deze single. Als de rest van de plaat ook zo is, hoor je mij niet zeuren (een ijdele hoop wellicht).

Ik vind de single best ok, normaal vind ik zowiezo de singles het mindere werk en vind ik de albumtracks vaak veel leuker.
Wou net de cd bestellen, maar was een beetje verwarrend.
Op bol.com staat ook de deluxe-versie waarop schijnbaar 4 bonusnummers zouden staan (als dat zo is koop ik deze) maar op allerlei andere sites lees ik dat er geen bonusnummers op de deluxe editie staan.
Even wachten op wat betrouwbaardere info.

avatar van lennon
duran schreef:
Wou net de cd bestellen, maar was een beetje verwarrend.
Even wachten op wat betrouwbaardere info.

Geen extra songs... dus deluxe is alleen extra artwork.

Eindelijk het gevoel terug wat ik sinds Ultra niet meer heb gehad bij DM. Ik heb twee, Wagging Tongue en My Favourite Stranger, nummers, in zeer slechte kwaliteit, gehoord, en kan alleen maar zeggen dat ze de juiste snaar (weer) hebben gevonden.

My Favourite Stranger doet mij denken aan The Cure (in goede begin jaren 80) en Jou Division denken met een DM sausje.

Ik ben benieuwd naar de rest van het album.

Deepee, je maakt me zeer benieuwd.
Zowiezo zie ik ze mei in de Ziggodome.

avatar van Castle
deepee je schept bij mij hoopvolle verwachtingen
Na Ultra ging het voor mij kaarsje soort van uit…

avatar van Alicia
Ik kijk zoals altijd weer uit naar een nieuwe Depeche Mode. Ghosts Again vind ik alvast een prima eerste single. Ik moet er nog wel enorm aan wennen dat Andrew Fletcher er niet meer bij is.

avatar van blur8
De opname van Memento Mori in de studio waren al lang afgerond voordat Fletch omviel.
Dit album is het resultaat van meerdere jaren :
Songwriting (Martin), schaven aan zang (Dave) , schaven aan Bass/Synths (Fletch) .
Op dit Album zijn ze nog een trio.

Ad Blur8± nee hoor. Een paar weken na zijn dood (Fletch) zijn ze de studio ingegaan. Fletch heeft geen noot gehoord van MM.

avatar van blur8
Ik put uit een interview van Dave waarin ie vertelt dat het songmateriaal de afgelopen jaren is ontstaan.
Hoe de interactie was als trio en inclusief de interne discussie wel of niet uitbrengen van de songs .
Wel interessant hoe je dat dan mag interpreteren .....
Nog een paar weken en we kennen de album credits.

Ik denk dat het wel een bewuste keuze is geweest om met de ideeën aan de slag te gaan. Misschien zelfs om het verlies van Andrew Fletcher te verwerken. Neemt niet weg dat ze de vervolgstappen pas na zijn dood gemaakt hebben.

Klopt, tevens heeft Dave aangegeven dat Fletch niks heeft ´meegekregen´ van het nieuwe album.
Ach ja, lekker belangrijk . Gaat uiteindelijk om de muziek.....