The Beach Boys - Pet Sounds (1966)

Label: Capitol

1. Wouldn't It Be Nice (2:22)
  2. You Still Believe in Me (2:30)
  3. That's Not Me (2:27)
  4. Don't Talk (Put Your Head on My Shoulder) (2:51)
  5. I'm Waiting for the Day (3:03)
  6. Let's Go Away for Awhile (2:18)
  7. Sloop John B. (2:56)
  8. God Only Knows (2:49)
  9. I Know There's an Answer (3:08)
  10. Here Today (2:52)
  11. I Just Wasn't Made for These Times (3:11)
  12. Pet Sounds (2:20)
  13. Caroline, No (2:52)
  14. Unreleased Backgrounds * (0:50)
  15. Hang on to Your Ego * (3:18)
  16. Trombone Dixie * (2:53)
Man, wat een heerlijke plaat! Ik vind de nummers hemels klinkend. De heerlijke meerstemmige partijen geven me iedere keer rillingen.

Nog een weetje over dit album. Brian Wilson wou echt dat dit een pareltje werd. Zelf zo erg dat de BB samen kwamen, de lichten dimden, zich rond een tafel zetten en baden voor de goede afloop van deze plaat. Iedereen lijdde wel eens het gebed. God heeft blijkbaar geluisterd want het resultaat is top!;)

5 sterren!

avatar van johan de witt
Meest overschatte plaat uit de popgeschiedenis, als je het mij vraagt (op OK Computer na dan voor de MuMe-gebruikers). Er staan natuurlijk wel een aantal juweeltjes op, maar de sound en thematiek van de plaat vind ik nogal eentonig.
4 sterren.

4 sterren voor de meest overschatte plaat ooit?

avatar van johan de witt
Oke, misschien had ik 3,5 moeten geven. Ik vind het wel jammer dat MuMe geen scores van 1 tot 10 hanteert. Deze zou van mij een 7,5 krijgen.

Het is een goede plaat, maar niet 'de beste plaat uit de popgeschiedenis' zoals sommige recensenten ons willen doen geloven.

Ace
En wat is volgens jou dan wel de beste popplaat uit de geschiedenis? Is zoiets uberhaupt te definieren? Het feit dat zij beweren dat deze plaat het wel is, is net zo krom als dat jij beweert dat hij het niet is.

ps. Dit is geen verdediging van de plaat omdat ie toevallig in mijn top-10 staat. Meer een algemene vraag zeg maar, aan de hand van dit album

avatar van HiLL
johan de witt schreef:

Ik blijf het hier roerend mee eens..hoop er nog steeds op!

ja, mee eens
niet alleen vanwege die halfjes, maar het is gewoonweg veel overzichtelijker

avatar van avdj
Idem dito hier. Enkele albums die ik een 6,7 waard vindt krijgen 3,5* Maar 7+ albums ook. Het zal alleen veel problemen geven met het aanpassen vrees ik.....

nou ja,
misschien ook wel leuk om helemaal opnieuw te beoordelen

Vreven
Ik vind de nummers op dit album echt veel te gladjes en te zoet. Er staan absolute aardige nummers op, maar ik zou hem niet zo snel opzetten.

avatar van T.O.
Vaker luisteren is het devies

Aangezien ik een groot fan ben van het album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", en "Pet Sounds" een van de inspiratiebronnen van "Sgt. Pepper's" was ("Freak Out!" van Frank Zappa ook toch?), ben ik zeker van plan om dit album eens goed te gaan beluisteren. Ik heb "The Platinum Collection" van The Beach Boys al. Misschien ga ik deze (de versie met zowel de mono-, als de stereoversie) aan mijn Beach Boys-collectie (nou ja, collectie...) toevoegen.

verstandig

avatar van IMPULS
Met dank aan Bob, Ace en Hill. Heb de tranen in m'n ogen gelachen.
Pet Sounds te gladjes en te zoet (aldus Vreven) ? Trapte ik dus ook in, jaren terug. Totdat ik het verhaal rond de opnames en over het genie Wilson hoorde. Ga je Pet Sounds daarna écht wel dieper beluisteren. En heel vaak ook !

avatar van avdj

Zeker weten. Al staat hier wat mij betreft geen nummer à la "Good Vibrations" op.

Blijft toch een heerlijke cd voor deze zonnige dagen

Snowman
T.O. schreef:
Blijft toch een heerlijke cd voor deze zonnige dagen

Zeker, waarom is dit album zo populair? En de rest niet echt Surfing USA heeft maar 11 stemmen .

4,5 sterren

Snowman schreef:

Ik vind dit album toch echt een klasse beter dan die surfalbums uit het begin, zowel tekstueel als muzikaal.

Begrijp niet zo goed waarom dit album zo gelauwerd wordt... Het is gewoon een goeie plaat, met emotionele teksten en muzikaal niet al te gecompliceerde structuren. "I guess I just wasn't made for these times..." Triest, dat wel.

avatar van musicfriek
Snap ik ook nog steeds niet. Heb het vaak genoeg geprobeerd, al wetende van het verhaal van Brian Wilson, maar dan nog vind ik dit erg matig... Sorry peeps! 1,5*

avatar van Toon1
musicfriek schreef:

klopt bijna zo matig als Coldplay of R.E.M.

avatar van IMPULS
Inderdaad Musicfriek, ook je waardering is erg matig. Wil je misschien geholpen worden ? Ik snap jouw missing link bij Pet Sounds, nét als je dat bij jezelf hebt, ook niet. Even toelichten dan maar ?

avatar van musicfriek
Geholpen worden... Pffff, laat me niet lachen zeg. Is er een keer iemand die dit album niet geweldig vind, krijg je gelijk zulke commentaren. Word er niet heet of koud van, hoor.

Deze muziek is gewoon mijn ding niet. Vind het te zoet allemaal, God Only Knows is natuurlijk een wereldnummer, maar dan heb ik het ook wel gehad met The Beach Boys. Zo duidelijk genoeg?

@Toon1

Laat mij R.E.M. en Coldplay gewoon goed vinden, erg flauw dat je ineens artiesten uit mijn top 10 erbij gaat halen, doe ik bij jou toch ook niet?

avatar van Toon1
Sorry dan

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
....Word er niet heet of koud van, hoor.
Is dat zo??

avatar van Hans Brouwer
Pet Sounds is briljant, 5*

avatar van IMPULS
@Musicfriek: de hulp die jou werd aangeboden wilde enkel bereiken dat je uitlegt waaróm je Pet Sounds zo matig vindt.
Dat heb je nu gedaan.
Oftewel, geen proberen meer waard ?

avatar van HiLL
Musicfriek vindt de Beatles gewoon beter....en terecht!

HiLL schreef:
Musicfriek vindt de Beatles gewoon beter....en terecht!

Ow haha! Dat is een ding wat zeker is.

IMPULS schreef:
@Musicfriek:Als je, zoals jij schrijft, het vaak genoeg hebt geprobeerd, dan lijkt mij juist dat je het niet zeker wist.Oftewel, geen proberen meer waard ?

Ik blijf het wel proberen met deze, ik wil proberen te begrijpen wat er nou zo geniaal aan is. Maar tot op heden hoor ik het gewoon niet. Ok, God Only Knows wel en in mindere mate Sloop John B. ook. Ach, geef me nog even de tijd zou ik zeggen.