Kanye West - Graduation (2007)

Label: Roc-a-Fella

1. Good Morning (3:15)
  2. Champion (2:47)
  3. Stronger (5:11)
  4. I Wonder (4:03)
  5. Good Life (3:27)

met T-Pain

6. Can't Tell Me Nothing (4:31)
  7. Barry Bonds (3:24)

met Lil' Wayne

8. Drunk and Hot Girls (5:13)

met Mos Def

9. Flashing Lights (3:57)

met Dwele

10. Everything I Am (3:47)
  11. The Glory (3:32)
  12. Homecoming (3:23)

met Chris Martin

13. Big Brother (4:47)
  14. Good Night * (3:06)

met ALBe. Back en Mos Def

15. Bittersweet Poetry * (4:01)

met John Mayer

88Fabian
Een album met een aantal leuke nummers,maar niet meer dan dat naar mijn idee.
de opvolger van dit album vind ik beter,meer experimenteel.

avatar van Rudie
Het album met alle stadion bombast. De eerste keer dat ik 'Stronger' hoorden had ik het volle vertrouwen dat Kanye geen 'third album syndrome' zou hebben, gelukkig heb ik gelijk gekregen. Hoogtepunten zijn het heerlijke 'Flashing Lights' en het net iets te vaak gedraaide boven genoemde 'Stronger'. Track 7 & 8 zijn steevast skip-momenten, een jammerlijk dieptepunt op een verder fantastisch album.

avatar van jordidj1
Graduation

avatar van WeztSide
Homecoming is een sterk nummer maar de rest kan me niet echt boeien

joeri592
fantastisch album! maar 7 en 8 zijn minder

joeri592
deze komt uit dit jaar in top 250

avatar van tovast
Een van de betere commerciele albums.

avatar van hiphopisntdead
tovast schreef:
Een van de betere commerciele albums.

Begint alleen wel te vervelen, na paar keer luisteren.

avatar van Nitsu91
IJzersterk album van Kanye West. Goodmorning, Flashing Lights, Stronger, Can't Tell Me Nothing en Homecoming zijn mijn persoonlijke favorieten.

avatar van jordidj1
Waarom een 4.5?

5.0!! dit album is echt mijn favoriete album!

zeer originele nummers en de beats zijn echt geweldig. CTMN en EIM zijn niet minder, maar dat kan niet baten!

avatar van Ward
Nogal een wisselvallig album. Aan de ene kant vind ik sommige nummers echt heel erg goed (Everything I Am, Can't Tell Me Nothing, Good Morning, maar vooral het meesterlijke Flashing Lights). Aan de andere kant staan er echt een paar enorme missers op (Good Life, Barry Bonds, maar vooral het echt tenenkrommende Drunk and Hot Girls). Dat hij voor een wat elektronischer geluid kiest vind ik niet erg, maar het niveau is vaak gewoon te laag. Dat hij geen al te sterke rapper is was natuurlijk altijd wel duidelijk, maar het niveau dat hij hier soms haalt qua rappen is ook voor Kanye's doen erg pover. Door de eerdergenoemde sterke nummers weet hij toch nog wel een voldoende uit het vuur te slepen. 3*

Ward schreef:

Ik vind juist dat hij de stijgende lijn die hij vanaf Late Registration op lyrisch gebied heeft ingezet hier goed doorzet. Misschien is de inhoud wat simplistischer (het is thematisch gezien dan ook een minder album dan zijn sferische voorganger) maar vooral tracks als 'Big Brother' en 'Can't tell me nothing' laten naar mijn idee toch duidelijk zien dat 'Ye een stijgende ontwikkeling doormaakt als rapper.

RedLightCityBoy schreef:
Dat is niet waarom ik nee knikte.
Het nummer is zwaar hinderlijk.

Bittersweet Poetry vind ik ongetwijfeld een van de beste van de plaat. Die lyrics vind ik erg vet.

1. Homecoming
2. Flashing Lights
3. Bittersweet Poetry

gipspoot
Ik geef dit album van Kanye West 3 ster. Wel voldoende dus maar toch vind ik dat Kanye West beter moet kunnen gezien zijn vorige albums. Geen echte uitschieter en wat meer elektronischere beats en dan vind ik zijn beats van College Dropout toch wat beter. Waren naar mijn idee wat meer soulful.
Favo nummers:

Good Life
Flash Light
Homecoming

Fantastisch album..

2 words...

The Glory!

avatar van Game
Good Morning, I Wonder, Can't Tell Me Nothing en The Glory zijn Kanye klassiekers hoor

avatar van Kill_illuminati
Ik vind dit gewoon Kanye's best geproduceerde album. Het album mocht gewoon niet te lang uit mijn Top 10 zijn.

Berichten over de top 250 verwijderd, daarover kan op het forum worden gediscussieerd.

avatar van Kill_illuminati
Kanye West had John Legend oorspronkelijk gekozen voor het nummer Good Life maar Jay-Z adviseerde Ye om T-Pain het te laten doen. Ik vind het eigenlijk een betere keuzen.

avatar van Hendrix4live
Vrij goed album van Kanye. Hij gaat al vrij de commerciële sound op maar het is het gelukkig nog niet. Stronger is dat bijvoorbeeld al bijna. Maar op Homecoming hoor je dat weer niet. Good Life vind ik ook lekker. Wel wat minder dan zijn voorgangers maar stukken beter dan dat 808 & Heartbreak of zoiets.

avatar van JoBBuS
Wat is er eigenlijk mis met Barry Bonds? Lil Wayne mag dan niet geweldig zijn in dit nummer, ik vind de rest prima aan het nummer. Lil Wayne verknalt dat voor mij niet. Bovendien begrijp ik sowieso die haat jegens Lil Wayne niet, een paar van zijn nummers zijn echt prima te pruimen.

Terug naar Kanye West: ik vind alle albums vanaf The College Dropout van kanye west eigenlijk top. Mooi dat hij zichzelf steeds opnieuw probeert uit te vinden en dat stapsgewijs doet. Voor mij is 808 & Heartbreak dan ook gewoon een volgende stap geweest in zijn 'innovatieproces' (kan niet op een ander woord komen). Ik kan nog niet bepalen welk album van Kanye ik het best vind, de Graduation neigt wel naar die persoonlijke betiteling.

P-DawG
JoBBuS schreef:

P-DawG schreef:

Tof antwoord, maar lekker onderbouwd verder...

P-DawG
Je bent niet de eerste die dit vraagt kan je verder ook niks aan doen, maar ik moest letterlijk gapen toen ik je berichtje las, vandaar.

avatar van Kill_illuminati
Big Brother is een tribute voor Jay-Z.

Kill_illuminati schreef:
Big Brother is een tribute voor Jay-Z.

En een geslaagde. Vooral omdat 's werelds grootste ego tripper her en der ook zichzelf niet ontziet.

'Big brother got his show up in Madison Square
And I'm like yea, yea we gonna be there
But not only did I not get a chance to spit it
Carleen told me I could buy two tickets

I guess big brother was thinking a little different
And kept little brother at bay, at a distance'

avatar van Kill_illuminati
Het gevoel dat dit album in mij opwekt is weergaloos. De producties zijn uitstekend en hebben allen een zelfde stijl. Zelfs Drunk and Hot Girls niet dat nummer is enkel verkeerd uitgevoerd. Toch nog steeds voor mij KanYe's beste.

avatar van VanDeGriend
Offtopic slowchat verwijderd

Vergeet de alternatieve gitaarrock van het moment. Kanye is de shit.

avatar van JoBBuS
Weer 0,5 omhoog..! Zoveel goede nummers!