Alter Bridge - Blackbird (2007)

Rock / Metal
Label: Universal

1. Ties That Bind (3:19)
  2. Come to Life (3:52)
  3. Brand New Start (4:55)
  4. Buried Alive (4:35)
  5. Coming Home (4:20)
  6. Before Tomorrow Comes (4:07)
  7. Rise Today (4:21)
  8. Blackbird (7:58)
  9. One by One (4:20)
  10. Watch over You (4:19)
  11. Break Me Down (3:56)
  12. White Knuckles (4:25)
  13. Wayward One (4:47)
  14. The Damage Done * (3:47)
  15. New Way to Live * (5:42)
  16. We Don't Care at All * (3:46)
avatar van Thomzic
Ik vond de ticketprijs aardig aan de hoge kant voor AB. Laatst wel in 013 gezien, fantastische concert van de mannen met als uitschieter natuurlijk Trimonty.

Na enkele luisterbeurten verlaag ik mijn stem overigens. Op een gegeven moment kén je de nummers en valt er weinig nieuws te ontdekken. Het blijft echter een plaat die staat.

Dus nu een 4.5

avatar van dvdschaaf
Is dit helemaal je ding, check dan deze band ook 'ns...

avatar van andnino
Tsja, enerzijds duurt het album wel erg lang, maar anderzijds is elk nummer absoluut de moeite waard!
alleen de afsluiter Wayward One vind ik iets minder, verder is elk nummer uitstekend professioneel opgebouwd, voorzien van goede refreinen en ondersteund door excellent drumwerk. Klasse!

Blackbird is Subliem!

avatar van andnino
Nee, een 4* is hier te weinig voor. Prachtige zang, prachtige nummers, fantastisch gitaarwerk, onbeschrijfelijk. Ik houd nooit zo van "liedjes" maar deze band schrijft deze op sublieme manier. Op een manier catchy, maar erg volwassen, en bovendien getuigende van superieur muzikantschap.

avatar van Drie Banaan Kan
couldn't agree with you more!
enórm pluspunt voor mij is in ieder geval de zang, clean maar toch erg krachtig.

avatar van ForgottenSon

Op dit album staat een geweldige track met zanger Myles Kennedy. Voor hen die Sevendust nog niet kennen

Geweldig album, geweldige band. Scherpe rock met hier en daar wat kleine blues invloeden. De nummers worden echt overtuigend gebracht en er zit veel emotie in. De zang is erg goed, de opbouw van de nummers, de melodie...alles klopt gewoon. Ook de solo's zijn uitstekend. Geen onnozel geshred, maar solo's met een strakke melodie en vaak ook nog eens met ontzettend veel gevoel.

Kan niet wachten op een derde album.

avatar van Violet_Hill
Erg goed album!

avatar van rkdev
Heerlijke rockplaat, maar wel een slagje minder dan hun debuut.

Wat een overschat album is dit, zeg.
Nee, ik zet liever nog een keer 'Weathered' van Creed op, bevalt me veel beter.

avatar van jellylips
Is en blijft nog steeds een uitstekende rockplaat. Het titelnummer blijf ik waanzinnig vinden, en zal de tand des tijds doorstaan.

avatar van Klumpie
1,0
5 jaar geen post-grunge gehoord, maar wat een geweldige evolutie heeft dit genre doorgemaakt.

avatar van CTK
CTK
Klumpie schreef:
Heb jij dit al album wel echt beluisterd? Dit is gewoon pure hardrock hoor.

avatar van Klumpie
1,0
List of post-grunge bands - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

En uiteraard heb ik het album beluisterd, anders stem ik niet. Het is gewoon mijn ding niet meer.

avatar van andnino
Lol, wikipedia is the law? De definitie van post-grunge is wel erg breed dan

avatar van Edwynn
Alter Bridge is toch eigenlijk Creed maar dan met een andere zanger?

In theorie.

avatar van Epitaph
Toch een tegenvaller na het uitstekende debuut, alleen de titelsong het op ODR gepast, de rest van de songs zijn verre van slecht maar voor mij eenheidsworst. Zet velen malen liever Human Clay , Weathered van Creed of One Day Remains op. Alle hoop nu op Full Circle.

Henri van Uden
Naar mijn mening de ontdekking van de jaren 2000. Ben naar hun concert geweest in de HMH en heb onlangs de DVD daarvan aangeschaft. Beslist de moeite waard!
Het is modern, melodieus, soms lekker stevig, dan weer heel breekbaar, gespeeld door een kwartet uitstekende muzikanten.

avatar van jellylips
Hopelijk borduurt Alter Bridge's volgende album wat meer voort op de stijl uit de nummers 'Ties that Bind', 'Brand New Start' en 'Blackbird'. Vooral de epische insteek van de laatste twee, dat soort dingen kunnen die gasten gewoon heel erg goed. De rest is gewoon lekkere beukrock met een fantastische productie. Het is makkelijk glad of fout te noemen, maar als het zo vet klinkt is het moeilijk te weerstaan. En het is altijd een plezier om Myles Kennedy uit zijn dak te horen gaan!

avatar van rudiger
Handsome Dick schreef:
Wat een overschat album is dit, zeg.
Nee, ik zet liever nog een keer 'Weathered' van Creed op, bevalt me veel beter.

Moet je nou bij beide albums van Alter Bridge hetzelfde posten ,

avatar van vielip
Prima opvolger van een fantastisch debuut! Dit album duurt me net een paar nummers te lang. 11 of 12 nummers was mooi geweest. Komt ook omdat er te weinig variatie in de nummers zit. Toppers vind ik Ties that bind, Coming home, Rise today, Blackbird en Brand new start.

Heb het album al enkelle malen voledig beluisterd en het gaat zelfs na enkelle herhalingen niet vervelen, de nummers klinken echt fantastisch en je voelt dat deze band ook veel enthousiasme uitstraald... Het openingsnummer is mijn favoriet samen met Coming Home en Blackbird.

avatar van legian
weet iemand mischien waar ik het bladmuziek van dit album zou kunnen vinden?

avatar van Desert
Hier is een boek met gitaarstukjes. Zelf gebruik ik GuitarPro-files.

avatar van legian
ok thanks, zal is ff kijken als ik er wat mee kan.

avatar van Ducoz
Ik heb m gekocht, ik kan niet wachten tot ik thuis ben en hem op kan zetten!

avatar van Don Cappuccino
Vandaag keek ik op de 3Voor12 Pinkpop site en daar stond een review van het optreden van Alter Bridge. Maar een 6? Hij zei dat ze wel een aantal sterke nummers hadden en dat Watch Over You heel slecht is. Wij hebben thuis de DVD Live In Amsterdam en daar speelt de band toch retestrak hoor.

Dit album is ijzersterk. Myles Kennedy is een van de beste zangers die ik ken, wat een bereik! Zijn lage stem doet mij aan Eddie Vedder denken terwijl die hoge stem zo bij Led Zeppelin kan, ze hadden hem daar ook voor gevraagd. Hij legt heel veel emotie in zijn stem en bij nummers als Watch Over You en Blackbird kan dit voor kippevel zorgen.

Ook speelt de man samen gitaar met Mark Tremonti. Wat heeft die onder zijn niveau bij Creed gespeeld, zeg. Wat een solo´s en riffs! De riffs staan op dit album echt als een huis. Ook deze opmerking in de review van het optreden vond ik heel raar:

Hij is niet echt een verrassende gitarist, maar technische skills heeft hij wel.

Geen verrassende gitarist? Hij zou eens het titelnummer moeten horen wat misschien wel de mooiste solo van de laatste 5 jaar heeft. De opbouw van die solo is gewoon fenomenaal en bezorgt mij kippevel. Ook Myles Kennedy draagt dit nummer echt met zijn zang, ik ga er helemaal in mee.

Er is ook genoeg heavy spul op dit album, bijvoorbeeld de opener Ties That Bind met zijn nekbrekende riff en zeer catchy refrein. Of White Knuckles natuurlijk.

En de meezingers heb je ook nog. Rise Today is er zo een die je bij het refrein meebrult. Ik kan wel over ieder nummer iets zeggen maar dat wordt saai. Dit is gewoon klasse, een ijzersterk album van Alter Bridge. 5 sterren, hij valt net buiten mijn top 10. Jammer genoeg valt het derde album een beetje tegen.

avatar van GastHeer
Don Cappuccino schreef: