Cannibal Ox - The Cold Vein (2001)

Label: Definitive Jux

1. Iron Galaxy (5:56)
  2. Ox Out the Cage (3:28)

met El-P

3. Atom (5:52)

met Alaska en Cryptic One

4. A B-Boys Alpha (4:27)
  5. Raspberry Fields (4:01)
  6. Straight Off the D.I.C. (4:17)
  7. Vein (4:27)
  8. The F-Word (5:27)
  9. Stress Rap (5:31)
  10. Battle for Asgard (4:26)

met C-Rayz Walz en L.I.F.E. Long

11. Real Earth (3:57)
  12. Ridiculoid (4:46)

met El-P

13. Painkillers (5:58)
  14. Pigeon (6:10)
  15. Scream Phoenix (5:05)
avatar van Kos
Kos
Tja, moeilijk, moeilijk. Ik ken maar een paar nummers, Straight of the Dic en the F word. De man is echt wel getalenteerd, maar ik krijg een beetje koppijn van die chaotische producties.

avatar van Jordy
Fantastische El-P producties, maar die stemmen van die gasten zijn wat irritant

het omgekeerde dus wat mij betreft

avatar van BoordAppel
Mmm, ik vind de rappers goed en de productie ook

avatar van bloempje24
productie is niet gladgestreken, pluspunt. Wel lijken de nummers nogal op elkaar, maar goede release van def jux, hoor!

avatar van BoordAppel
Mijn zwaar legale cd van dit album is erg naar de klote dus besloot ik deze plaat maar eens te pindakazen. Beter dan ik het me herinner. Zit een beetje tussen Funcrusher Plus en Fantastic Damage in. Typisch El-P maar toch heel anders dan die andere twee platen.

Vooral echt geweldig geproduceerd dit album.. Je moet er alleen ff doorheen komen de eerste paar luisterbeurten.

avatar van Conway Twitty
Samen met Aesop en Cage het beste uit de Definitive Jux-roedel. Heerlijke futuristische beats die niet gaan vervelen en de flow van deze twee heren overtreft die van Cage.

[edit]: Ik heb trouwens 15 nummers, ook duren alle nummers een paar secondes langer dan hier staat.

De eerste verse van Pigeon

Pauper
Tot wat ik nu heb gehoord van het album vind ik het allemaal wel heel erg netjes, ik wacht nog even met stemmen, ik wil de muziek nog wat meer begrijpen voordat ik er iets over kwijt wil...

Harco
Improvision schreef:
De eerste verse van Pigeon

Ja, Vast Aire kan echt wel rappen.

Harco
Vast Aire, gooi jezelf uit Cannibal Ox, ditch die chaotische El-P producties, en join Bronze Nazareth en z'n mannen op Babygrande, daar kom je veel beter tot je recht!

avatar van waxs
Waarschijnlijk wel een van de beste releases op het Def Jux label van El-P, nier alleen de ijzersterke producties van El-P maar ook de scherpe poetische teksten van Vordul en Vast Aire.

sxesven
Onlangs naar 4,5* geschopt, en een 5* zit er wellicht ooit nog eens in. The Cold Vein heeft zich in ieder geval tot vrijwel mijn favoriete hip-hop-plaat weten op te werken, en niet geheel onbegrijpelijk. Want wát een gruwelijk geniale beats - ongeëvenaard wat mij betreft, met uitzondering van wat Company Flow en zulks. En tja, Vast Aire - geniale gast (Vordul ook, overigens). Zoals waxs al opmerkt: scherpe poëtische teksten, en zijn flow vind ik zachtjes briljant, vooral zoals 'ie zich soms lijkt te verslikken in zijn eigen lines - prachtig. Daarnaast vind ik de hele atmosfeer van het album (ik bedoel, die titel alleen al) machtig mooi; intrigerende thematiek, symbolisme en productie doen deze plaat klinken als uit een wellicht nabije toekomst, als muziek die het geesteskind is van de drukkende sfeer van de back alleys van New York, het dreigende van het onbekende en het organisch-mechanische van industrie in verval. Meesterlijk. 4,5*

avatar van Conway Twitty
Heerlijke review , mag wel wat meer aandacht inderdaad dit album.

avatar van waxs
Geen woord aan sxesven toe te voegen behalve dan dat ie bij mij wel die 5* heeft gekregen.

avatar van herbertwest
Vandaag weer eens herluistert en met een halfje verhoogt. Painkillers, Pigeon, The F-Word, Iron Galaxy, allemaal geweldige tracks. Atom heb ik ook iets speciaals mee omdat dat mijn kennismaking hiermee was en mijn broertje dat nummer vaak draaide op vakantie (goede herinneringen).
Verder kan ik niet anders dan het eens zijn met sxesven.

Improvision
Ik ben het ook eens met sxesvan, eerst was het weer wennen aan de producties (wat ik altijd heb met El-P), maar het is toch wel een meesterwerk. 4,5*

The Cold Vein.Het beste hip-hop album die ik in me kast heb liggen. Heb hem nu zo'n 3 jaar en hij blijft GE-WEL-DIG. De producties van EL-P klinken buitenaards. En hierop de dromerige briljante raps van Vast Aire en Vordul. Meesterlijk !! En ja, dan nog een fantastisch nummer over duiven. Verzin je toch niet...De dikke *5 voor Def Jux's juweel.

Sxesven, hierbij bedank ik je nogmaals van het aanraden en krijgen van dit album toen de tijd !!! BIG UP !

sxesven

Toffe top 10, btw!

avatar van hiphopmaster
Cannibal Ox is helaas niet meer!!! Meerdere lijmpogingen van El-P hebben geen baat mogen hebben. Helaas geen juweeltjes meer van dit dodelijke duo. Solo zijn deze gasten toch minder.
Hun enige klassieker moet ik beoordelen met een 5!!!

avatar van Osiris Apis
Verhoogd naar 5*. En een op nummer 4 in mijn top 10. Ik ben eindelijk gaan inzien dat dit album geniaal is, want een aantal jaar geleden vond ik er weinig aan. Ik kon toen maar 1 of 2 nummers waarderen. Ik vond de productie toen echt saai, maar nu vind ik het geweldig.

Het album is echt een geheel, geen nummers die ik skip.
Het is ook een tijdsloos album, want over een paar jaar vind ik dit denk ik nog steeds zo briljant.

avatar van BoordAppel
Klinkt herkenbaar, dit album is bij mij ook enorm gaan groeien.

rico-bballer
Ik vond de nummers die ik had niks, maar na een paar maanden die nummers weer te luisteren vond ik ze opeens geweldig. Die producties vind ik nu echt vet en de rappers zijn geniaal dit toch een keer halen.

Zie hier echt niets geniaal in. EL P kan me als mc en producer ook niet boeien , de irritante stemmen van dit duo doen daar niets aan veranderen.

avatar van J.M.
Wow, wat een album, tot nu toe 2x geluisterd en ik ben heel erg verrast door dit album. De producties zijn echt geniaal . Ook de stem van deze gas vind ik super dope. Maar de productie vind ik vooral erg indrukwekkend. Zal hem nog wat meer luisterbeurten gunnen, maar dit wordt bijna met zekerheid een 4,5*

avatar van J.M.
Ja, dit is een 4,5* geworden. Helemaal geweldig dit. Ik zie alleen net dat ik ook nog een bonusnummer erop heb staan ''scream phoenix''. Voor de mensen die deze niet kennen moet die zeker opzoeken, ook een topnummer.
Deze gasten kunnen echt rappen, wat een teksten.
Favorieten zijn:
- Pigeon
- The F-Word
- Straight Off the D.I.C.
- Atom

Misschien krijgt deze nog wel een plekje in mijn top 10. Maar dan moet het album voor langere tijd blijven boeien

Improvision
En Raspberry Fields natuurlijk.

Ik ga voor
- Iron Galaxy
- Atom
- Raspberry Fields
- A B-Boy's Alpha
- The F-Word

avatar van J.M.
Ik vind gewoon elk nummer wel wat hebben op dit album, bij geen nummer heb ik het gevoel dat ik wil skippen.

avatar van herbertwest
Het is inderdaad een mooi futuristisch geheel