Jay-Z - The Blueprint (2001)

Label: Roc-a-Fella

1. The Ruler's Back (3:49)
  2. Takeover (5:13)
  3. Izzo (H.O.V.A.) (4:00)
  4. Girls, Girls, Girls (4:35)

met Q-Tip, Slick Rick en Biz Markie

5. Jigga That Nigga (3:24)
  6. U Don't Know (3:19)
  7. Hola' Hovito (4:33)
  8. Heart of the City (Ain't No Love) (3:43)
  9. Never Change (3:58)

met Kanye West

10. Song Cry (5:03)
  11. All I Need (4:28)
  12. Renegade (5:37)

met Eminem

13. Blueprint (Momma Loves Me) / Breathe Easy (Lyrical Exercise) / Girls, Girls, Girls (Part 2) (12:08)
avatar van Niek
jay1980 schreef:

Ik heb de hiphop niet zo erg meer bijgehouden recentely maar wat ik gehoord heb en weet is dat Jay-z en Nas weer down samen zijn

Klopt, Jay-Z zal waarschijnlijk te horen zijn op Nas' komende plaat HipHop is Dead.

Niek schreef:

Ah oke, ja zoiets las ik, ook iets van dat Jay-Z Nas wilde signen voor platenlabel ofzo, weet niet meer zeker of Nas nog steeds onder Sony zit

Takeover= slecht diss track
vergelijkend met ether wat echt super track is

avatar van thomzi50
Waarom vind je 't een slechte diss dan?

avatar van luc011190
Takeover= slecht diss track
vergelijkend met ether wat echt super track is

Takeover is mijn favoriete diss aller tijden, denk ik. Smaken kunnen verschillen

Relax schreef:

I sampled your voice, you was using it wrong,
you made it a hot line, I made it a hot song

Let ook daar niet op de spelfouten.

En voor de persoon die Takeover niks vind vergeleken met Ether:
Kijk Jay-Z deed het nog met wat respect voor Nas weetje maar Nas brand Jay-Z gewoon helemaal af. Maar een slechte track is Takeover zeker niet.

avatar van luc011190
Relax schreef:

Bedoel je niet:

"Yes, I've sampled your voice, you was using it wrong.
You made it a hot line, I made it a hot song"

Relax
Idd en ik was wel verbaasd dat ik zoiets kon verstaan van Jay-Z echt grappig

|Joël| schreef:

I sampled your voice, you was using it wrong,
you made it a hot line, I made it a hot song

Let ook daar niet op de spelfouten.

En voor de persoon die Takeover niks vind vergeleken met Ether:

ik ben geen jay-z fan, maar jay-z wordt gewoon keihard afgeslacht in ether en jay-z heeft misschien een paar harde dingen over nas gezegd en dan vooral dat hij maar 1 goed album in 10 jaar had maar voor de rest wordt nas niet egt hard aangepakt en dat is andersom wel anders

avatar van J.M.
kwa nummer klinkt het misschien nog wel aardig maar kwa diss vind ik het niet egt veel voorstellen

J.M. schreef:

Eigenlijk zeg je nu precies hetzelfde als wat ik al zei...
Jay-Z wordt helemaal afgemaakt in Ether maar in Takeover heeft Jay-Z wel respect voor Nas, hij maakt hem niet meteen met de grond gelijk.

Als ik Ether luister vind ik het altijd wel leuk de teksten enzo maar als je gewoon luisterd om lekker een nummer te luisteren vind ik Takeover de sterkere, maar het blijven allebij hele goeie nummers en ze hooren bij de beste diss tracks tot nu toe.

|Joël| schreef:

Omdat er ook meerdere de nodige aandacht krijgen
Mobb Deep krijgt ook een veeg uit de pan haha

jay1980 schreef:

Omdat er ook meerderen de nodige aandacht krijgen
Mobb Deep krijgt ook een veeg uit de pan haha

Één van de meest overschatte platen van de laatste jaren. Er is geen excuus voor het zwakke MC'ing van Jay-Z want hij heeft ervoor en erna veel beter laten horen. Wat jammer is, is dat veel beats op dit album erg goed zijn en het had dus de potentie om een veel sterker album te zijn als Jay on point was geweest met de lyrics. Ik heb bij deze plaat ook nooit de drang om hem op te zetten als ik hem zie liggen, heeft duidelijk aan kwaliteit ingeboekt na de release. Een paar jaar terug zou ik het album zeker 4,5 geven maar na een stel luisterbeurten heb je het allemaal wel gehoord. 3,5

Relax
Lyrisch zit het wel goed inelkaar hoor, maar het probleem is dat Jay-Z nogal ervan houd om optescheppen, maar hij is af en toe wel begrijpelijk en grappig op dit album, dat bevalt me wel.

vind het wel een goed album.. lyrisch gezien best goed.. idd jammer van het opscheppen.. hij kreeg het daardoor hard te voorduren met ether.. waar nas zegt: eminem killed you on your own shit!.. whaha.. gruwelijk gwoon

tonyalmeida

tonyalmeida schreef:
0,5
Nas - Illmatic en Wu-Tang Clan - Enter the Wu-Tang (36 Chambers) geef je ook al een 0,5

Als je niet van Eastcoast Hip-Hop houd dan kan je er beter gewoon niet naar luisteren denk ik.

avatar van Niek
tonyalmeida schreef:
slecht album

Ik wil je graag bedanken voor deze bijdrage op deze site. Zonder dit soort comments zou de site niets waard zijn. Jij zorgt altijd voor voldoende voer voor een degelijke discussie. Echt heel erg bedankt!

avatar van MJ_DA_MAN
Hahaha en dan stemt ie Kaye Styles een 5 .

avatar van J.M.
Dit album van Jay-z bevalt me ook erg goed.
De producties van Kanye West vind ik ook erg goed. Sowieso zijn de producties op dit album sterk.
Soms ben ik niet altijd even te spreken over de teksten, maar het klinkt allemaal zo lekker in het gehoor. Erg goede cd van Jay-z. `

avatar van MJ_DA_MAN
O damn, ik heb dit album nog niet eens in zijn geheel beluistert (schaam schaam). Heel snel maar eens doen.

avatar van MJ_DA_MAN
Sterk album van Jay-Z. Misschien wel zijn beste plaat, de andere die dat kan zijn is The Black Album (en nee, GEEN Reasonable Doubt). Hij opent echt fantastisch met The Ruler's Back, en zit zich voort met Takeover (als diss niet zo sterk maar wel gewoon als nummer), Izzo en mijn favo Jay-Z -nummer Girls, Girls, Girls. Dat is voor mij echt een persoonlijke alltime-klassieker. Al vanaf het nummer op TV kwam in N.L. vond ik dat nummer echt helemaal geweldig en nu dus nog steeds. Daarna wordt het absoluut wel wat minder, maar zo'n beetje alle nummers liggen nog wel op een hoog niveau. De een is wat beter dan de andere, maar allen liggen ze wel lekker in het gehoor. Enige smetje vind ik Renegade, wat een saai nummer is dat . Dat vond ik al vanaf de eerste keer dat ik het nummer luisterde (wat al een tijd geleden is), en dat zet zich nu gewoon voort. De ''hidden tracks'' zijn ook nog best wel aardig. 4* voor deze plaat.

MJ_DA_MAN schreef:

Wel grappig dat ik precies Girls, Girls, Girls de slechtste track van dit album vind,
en Renegade vind ik één van de beste nummers van het album.

Ik vind deze, The Black Album en Reasonable doubt duidelijk de best van Jay-z, alleen vind ik Reasonable doubt de beste van Jay-z

J.M. schreef:

en Renegade vind ik één van de beste nummers van het album.

Grappig ja.

Nóg grappiger .

avatar van FunkyMonk
[quote]MJ_DA_MAN schreef:

Waarom? ik vind Reasonable Doubt ook de sterkste Jay-Z hoor.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik doel meer op zijn uitleg.

avatar van FunkyMonk
Hola, even te snel gelezen...Ach, hij bedoelt het goed maar, welk album vind hij nu het beste?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik lach hem dan ook niet uit, ik lach alleen om dat .