Beth Gibbons - Lives Outgrown (2024)

Folk
Label: Domino

1. Tell Me Who You Are Today (3:55)
  2. Floating on a Moment (5:26)
  3. Burden of Life (3:35)
  4. Lost Changes (5:41)
  5. Rewind (4:47)
  6. Reaching Out (4:15)
  7. Oceans (3:43)
  8. For Sale (4:25)
  9. Beyond the Sun (3:54)
  10. Whispering Love (6:10)
avatar van Dim
Dim
Natuurlijk (?) ga je haar solowerk vergelijken met dat van Portishead, en bij de eerste luisterbeurten besloot ik nog in het voordeel van laatstgenoemde. Maar inmiddels heb ik mijn mening mogen bijstellen: wat een plaat, zo rijk, zuiver en gelaagd en vooral gewoon heel erg mooi.

avatar van meneer
Vanochtend het jaarlijkse 1 december mailtje gehad met de vraag voor de jaarlijkse top 10. Moest ik echt even denken hoor ! Op zich vond ik 2024 niet een echt sterk jaar. Okay, Fontaines D.C. zeker leuk maar die lopen de Coldplay val in . Big Big Train ook zeker sterk, The Smile vind ik teveel in te korte tijd maar verder was het echt schrapen van de albums die afgelopen jaar zijn uitgekomen.

Toch werd dit album van Beth Gibbons mijn nummer 1. Had het een tijdje niet beluisterd (staat nu - as I type - weer op) maar ik vond dit album verfrissend, relaxed en een heerlijk vol geluid.

avatar van vinylbeleving
meneer schreef:

Herkenbaar. Ik vond 2024 vooral het muziek jaar waarin ik heel veel goede platen uit 2023 ontdekte. Verder zijn er wel leuke dingen uitgekomen, maar voor mij niet memorabel. Er zitten geen albums bij die echt een diepe indruk bij me achter hebben gelaten. Deze Beth Gibbons komt in de buurt, maar ik heb er uiteindelijk maar weinig naar geluisterd. Hoewel het erg goed is, is het voor mij iets te donker en somber.
Zodoende maar geen top tien lijstje voor mij dit jaar. Het kan niet elk jaar feest zijn.

avatar van XQCmoi
geplaatst:
Faalhaas schreef:

Huh? Heb ik iets gemist?

En ligt het aan mij of is Floating on a Moment echt het prijsnummer en kabbelt de rest maar wat voort?

Floating on a Moment kabbelt ook. Triphop has become kabbel music.

Gibbons: "Vind je het wat?"
Producer: "Nee niet echt. Laten we een koortje er tegen aangooien, misschien wordt 't nog wat.
Gibbons: "Ja goed idee. Wat dacht je van de Pontarddulais Male Choir?"
Producer: "De wie?"
Gibbons: "Dat male voice choir op de Tide is turning van Roger Waters."
"Nah, veel te duur joh. Ik vraag wel effe die kinderen in de speeltuin om de hoek. Nog effe m'n niggie erbij, klaar."

avatar van XQCmoi
Heb 'm onlangs nog eens een kans gegeven, maar nee. Het was nee, het blijft nee. Als je al op voorhand geen depressie had, heb je die wel na afloop van de plaat. Wat een muzikale treurwilg, die mevrouw Gibbons.