Beyoncé - Cowboy Carter (2024)

Alternatieve titel: Act II

Pop / Country
Label: Parkwood

1. Ameriican Requiem (5:25)
  2. Blackbiird (2:11)

met Tanner Adell, Brittney Spencer, Tiera Kennedy en Reyna Roberts

3. 16 Carriages (3:47)
  4. Protector (3:04)

met Rumi Carter

5. My Rose (0:53)
  6. Smoke Hour ★ Willie Nelson (0:50)

met Willie Nelson

10. Jolene (3:09)
  11. Daughter (3:23)
  12. Spaghettii * (2:38)

met Linda Martell en Shaboozey

13. Alliigator Tears (2:59)
  14. Smoke Hour II (0:29)

met Willie Nelson

15. Just for Fun (3:24)

met Willie Jones

16. II Most Wanted (3:28)

met Miley Cyrus

17. Levii's Jeans (4:17)

met Post Malone

18. Flamenco (1:40)
  19. The Linda Martell Show * (0:28)

met Linda Martell

20. Ya Ya * (4:34)
  21. Oh Louisiana * (0:52)
  22. Desert Eagle (1:12)
  23. Riiverdance (4:11)
  24. II Hands II Heaven (5:41)
  25. Tyrant (4:10)

met Dolly Parton

26. Sweet ★ Honey ★ Buckin' (4:56)

met Shaboozey

27. Amen (2:25)
avatar van Bobbejaantje
m@rcel_a schreef:

Nu ja, dubbele bodem: ze heet Beyoncé Giselle Knowles-Carter, ze zit op een paard en het album heet Cowboy Carter.

Waarom neemt ze niet haar eigen naam? Cowboy Knowles? Carter is country royalty. Da's volgens mij de spielerei. Maar ik kan er inderdaad ook gewoon naast zitten. Al zou het me verbazen.

avatar van m@rcel_a
Het kan ook beide zijn.

avatar van Bobbejaantje
Ja vandaar dat ik het heb over dubbele bodem.

goldendream schreef:
Dus echt een poging ondernomen daarnaar te luisteren. Man man man.

Een poging is niet genoeg om te mogen stemmen. Je hebt zo te lezen vast niet de complete 70 minuten beluisterd? Alleen dan mag je stemmen.

Je gaf gelijk ook maar één van de beste hiphop albums een 0,5*? Zelfde verhaal?

avatar van Mark17
Onbegrijpelijk dat dit album hier zo wordt neergesabeld. Alleen het openingsnummer is al een knap staaltje muzikaliteit en als je een goeie set boxen hebt staan, dan blaast ze je echt omver. Ben helemaal geen fan en toch kun je hier onmogelijk omheen dit jaar.

Mark17

Geheel mee eens, op Tyrant na is Cowboy Carter een uitstekende plaat. Ook voor muziekliefhebbers die normaal gesproken niet tot de luisteraars van Beyonce behoren.
Neem alleen al 'Bodyguard'; daar zou Fleetwood Mac trots op zijn.
Voor mij zijn Cowboy Carter en de nieuwste Jessica Pratt LP de toppers van dit jaar tot dusverre.

avatar van Minneapolis
Marjet schreef:
Mark17

op Tyrant na is Cowboy Carter een uitstekende plaat..

Die twee daarna hoeven van mij ook niet. Wel fijn dat ze deze 3 bij elkaar en aan het eind hebben gezet. Verder inderdaad een plezierig album.
Desert Eagle is een leuke vreemde vogel.

avatar van Lontanovicolo
Van de week heb ik dit album twee keer geluisterd, nou kan ik niet zeggen dat ik geheel oordeelvrij ben want ik ben absoluut geen liefhebber van wat zij tot nu toe uitgebracht heeft of die gelikte shows die ze geeft maar de recencies hadden mij wel nieuwsgierig gemaakt. Helaas kon ik me er niet in vinden, ik vond en vind het helemaal niets dit album. Niet mijn cup of tea, ik geef daarom ook geen cijfer hiervoor. Ieder het zijne .

Lontanovicolo schreef:

Als je geen liefhebber bent, niet luisteren. En vooral geen (gelikte) live optreden bezoeken.
Want daar zie en hoor je pas wat voor geweldige artiest dit is.

Gelukkig dat smaken verschillen.

avatar van remcodurez
Kevinski79 schreef:

Want daar zie en hoor je pas wat voor geweldige artiest dit is.

Gelukkig dat smaken verschillen.

Het omgekeerde is waar. Het is juist goed om af en toe iets te beluisteren wat buiten jeje comfort-zone valt. Anders roest je nog vast in één bepaald genre...

remcodurez schreef:

Klopt helemaal, was ook cynisch en niet zo een aardige opmerking.

Maar als je absoluut geen liefhebber bent dan snap je deze artiest niet.
Ze krijgt veel media aandacht...dan gaan ze luisteren en hun mening geven wat nergens op slaat.

Mark17 schreef:

Waar!! Of een goede koptelefoon.

avatar van Lontanovicolo
Kevinski79 schreef:

Waar!! Of een goede koptelefoon.

Ik ben geen liefhebber van haar muziek en als er veel media-aandacht is of “reclame” omtrent een nieuw album ga ik gewoon luisteren (sorry hoor)

Stel je voor dat je eens wat anders gaat luisteren dat is pas echt dom hé?

Verder is het misschien voor jou niet duidelijk maar op een forum mag je, je mening geven omtrent een album, ik vind dit gewoon niet bijzonder. Sterker nog helemaal niks en daar valt voor mij niets aan aan te “snappen” Ik geef ook bewust geen cijfer omdat ik er geen reden toe zie om een gemiddelde van het album naar beneden te halen. Gevoelige “fan-boys” als jou raken daar n.l. van de kook van.

Lontanovicolo schreef:

Stel je voor dat je eens wat anders gaat luisteren dat is pas echt dom hé?

Ja joh je hebt helemaal gelijk, als deze muziek je niet pakt snap je het niet...(mag ik het zo wel zeggen?)

Kan het toch knap gemaakt zijn.
Horen dat er veel werk in zit, dat ze een eigen stijl heeft waar weinig artiesten in deze tijd nog aan doen.

Vroeger, Michael Jackson, Tina Turner en Witney Housten
deden dat ook.

Nogmaals sorry voor mijn opmerking.

Ps: Goed dat je geen cijfer geeft!
Ps: Luister nog een keer, duurde bij ook wat langer alvorens ik dit ging waarderen.

avatar van vinylbeleving
Cowboy Carter heeft de Grammy voor het beste album van het jaar gewonnen, en daar kan je het mee eens zijn of niet. Blijft wel bizar hoeveel haat Beyonce over zich heen krijgt met dit album. Argumenten als: Het is niet country genoeg, ze heeft minder streams dan Billie (alsof je kwaliteit van muziek moet meten aan de hand van het aantal streams...) tot aan Jay -Z heeft de Grammy's omgekocht. Maar laat ons eerlijk zijn, dit was toch een van de betere en vooral ook leukere popalbums van 2024?
Misschien was het album van Billie ietsje sterker als geheel, een ook Charli had een knaller van een album, maar wel gericht op een bepaald publiek, maar album of the year....euhm nee.

Na de Grammy's geniet ik weer extra van Cowboy Carter, en inmiddels kan ik van alle nummers wel genieten al zijn er duidelijk wel een paar echte uitschieters: Texas Hold 'Em, 16 Carriages, Protector ( zo mooi klein mag Queen B het wel vaker houden ) Bodyguard, II Hands II Heaven, en de klapper Ya Ya.

Ik vind het gemiddelde van 3, 28 ook echt debiel laag voor dit album. Terwijl het gros lekker naar Indie geneuzel blijft luisteren hier op Mume, blaas ik liever Cowboy Carter en geef het album nog 0,5 * erbij.
'Don't be a bitch come take it to the floor now'

avatar van MetalMike
remcodurez schreef:

Volkomen mee eens. Ik zat vroeger voor 90-95% vast aan een bepaald genre (met subgenres), sinds een aantal jaren is dat flink veranderd. Kon vroeger R&B niet uitstaan, maar achteraf kennelijk met name ook omdat ik a: niet goed luisterde (lees stront eigenwijs was) en b: voornamelijk alleen singeltjes hoorde... en die werden nog doodgedraaid ook. Doordat ik toch uit verveling ging rondsnuffelen bij andere muziekstijlen kwam ik erachter hoe goed R&B nu eigenlijk bij mij past, sterker nog het is mogelijk zelfs mijn favoriete muziekstijl geworden. In ieder geval veruit mijn meest gedraaide muziekgenre de laatste 5 à 6 jaar.
Nu wil ik binnenkort toch ook deze plaat eens gaan beluisteren, zal misschien niet 100% Country zijn, maar dat hoeft ook niet, ik laat me gewoon lekker verrassen.