Charli XCX - brat (2024)

Pop / Electronic
Label: Atlantic

1. 360 (2:13)
  2. Club Classics (2:33)
  3. Sympathy Is a Knife (2:31)
  4. I Might Say Something Stupid (1:49)
  5. Talk Talk (2:41)
  6. Von Dutch (2:44)
  7. Everything Is Romantic (3:23)
  8. Rewind (2:48)
  9. So I (3:31)
  10. Girl, So Confusing (2:54)
  11. Apple (2:31)
  12. B2b (2:58)
  13. Mean Girls (3:09)
  14. I Think About It All the Time (2:15)
  15. 365 (3:23)
  16. Hello Goodbye * (3:39)
  17. Guess * (2:22)
  18. Spring Breakers * (2:22)
avatar van Mausie
Ik zou toch wel erg verbaasd zijn als dit uiteindelijk echt de officiële albumhoes is. Spuuglelijk in ieder geval. Muzikaal is het tot nu toe ook minder mijn ding dan de vorige plaat.

Mausie schreef:

Het lijkt er wel op dat dit de hoes wordt:
Charli Xcx - Brat -black Ice- kopen? | platomania.nl

Overigens lijkt de plaat zelf dat dan weer deels te compenseren..

avatar van Koenr
Ik vind de hoes wel tof eigenlijk.

avatar van coldwarkids
Prima hoes. Eerste paar nummers nog niet best.

avatar van Juul1998B
Ik vind de vibe van de eerste 2 singles juist heel nice!
Erg benieuwd naar dit album.
En jij dan, Koen St

avatar van coldwarkids
Ik mis helaas de melancholische vibe in d'r nummers, waar ze zo bekend om stond in eerdere albums (Charli en How I'm Feeling Now). Het mist nu wat inhoud. Het kan zijn dat de uitgegeven nummers beter passen als geheel van het album.

avatar van Koen St
Juul1998B schreef:
Ik vind de vibe van de eerste 2 singles juist heel nice!
Erg benieuwd naar dit album.
En jij dan, Koen St

Het is anders dan mijn favs pop 2 en how im feeling now maar ik kan alsnog niet wachten tot het uitkomt, klinkt goed tot nu toe

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik omschreef von Dutch eerder als "een cocktail van één deel moderne pop, twee delen Perfect (Exceeder) en één deel Looking at Your Pager", en een goede zes weken later draai ik die track nog steeds met veel plezier. Ik ben wel benieuwd of er nog meer van zulke bangers op dit album staan, al doet B2b me helaas vrij weinig.

avatar van ni slecht
panjoe schreef:
Ik ben wel benieuwd of er nog meer van zulke bangers op dit album staan

Ja dus, en dat maakt samen met von Dutch toch alweer twee geweldige nummers. Helaas krijgen we er ook twee matige nummers bij (Club classics en B2B); het is toch altijd een beetje alles of niets bij Charli XCX.
Tiebreaker op 7 juni.

avatar van voskat
Eerste helft geluisterd… en ik kan alvast bevestigen: de singles waren zeker NIET het sterkste materiaal hierop.

Speciale vermelding voor Sympathy Is A Knife.

coldwarkids schreef:

Die melancholie is zeker aanwezig, geen zorgen.

avatar van SilverGun
Een 8.6 van Pitchfork, noemt het één van de beste popplaten van het jaar. Zin in. De singles waren stuk voor stuk (erg) lekker sowieso.

avatar van ni slecht
365 , afsluiten met een banger heet dat dan. Openen doet ze trouwens ook niet verkeerd met 360. Met alles daar tussen weet ik het nog niet zo goed, maar komt wel goed denk ik.

avatar van Juul1998B
I might say something stupid is gewoon radiohead on autotune steroids, heerlijk!
Verder is dit echt een verslavend album met vele hoogtepunten en eigenlijk maar weinig minpuntjes.
Electropop op zn best en zeer, zeer uniek!

avatar van 123poetertjes
Geweldig! Op how om feeling now heeft ze haar extaseïntrovertpersona al tot in de perfectie uitgespeeld, dus ben ook wel weer blij dat ze het nu over een andere boeg gooit. Dit is zo onbeschaamd trashy en bratty vol met viesranzige goedkope electroclash en toch weet ze het tegelijkertijd classy, intelligent en totaal eigen te maken. Bravo

avatar van niesiehey
ik wil dansen van deze shit

avatar van hoi123
Ach, ontroerende ode aan SOPHIE op So I. Ik denk dat Charli hiermee haar status als mijn favoriete mainstream popgirlie in de game gaat bevestigen - ervanuit gaande dat Caroline niet telt.

avatar van Dance Lover
''365'' is echt alles wat ik zoek in muziek.

hoi123 schreef:

Caroline is al even geen girlie meer.
Charli heeft het rijk alleen. Pitchfork heeft het voor een keer bij het juiste eind: een 8,6 tussen de 6,6-jes.

avatar van AstroStart
Erg sterk album met kans om verder te groeien. De sterren staan op dit moment bij het ontroerende So I, de geweldige single Von Dutch en albumbanger 365. De Uffie-achtige nummers - zoals Girl, so confusing en Apple - zijn ook sterk.

avatar van Tha)Sven
Een 10! Tijd om Charli weer eens te herontdekken.

AstroStart schreef:
De Uffie-achtige nummers - zoals Girl, so confusing en Apple - zijn ook sterk.

En het aller Uffste moest nog komen: Guess.

avatar van AstroStart
voskat schreef:

En het aller Uffste moest nog komen: Guess.

True. Alle drie bonustracks zijn trouwens raak!

avatar van SilverGun
Een 10 van Anthony Fantano hiervoor. De laatste die hij uitdeelde is alweer van een tijd geleden (2021).

AstroStart schreef:

True. Alle drie bonustracks zijn trouwens raak!

Nu nog het remix-album afwachten, want Easyfun gaat daar helemaal los op.

avatar van vinylbeleving
Ff iets anders. Waarom staat hier Verenigde Staten bij? Ze is toch Brits?

avatar van Grizzly Bear
Ik snap OOR niet helemaal in deze, ligt dat aan mij?

"Perfect geproduceerde clubclassics van een openhartige popster." aldus de weekmail.

Om vervolgens te lezen:
"Brat gaat op het eerste gehoor verder waar Charli op Crash (2022) gebleven was; het is een plaat die behalve een verwaande popsterimitatie weinig om het lijf heeft."

vervolgens feitelijke beschrijvingen om dan te eindigen met: "Crying at the discoteque in optima forma. Dansen, huilen en weer doorgaan."

wat is het nou?

vinylbeleving schreef:
Ff iets anders. Waarom staat hier Verenigde Staten bij? Ze is toch Brits?

eens. bij Crash staat ook gewoon "Verenigd Koninkrijk"

"Verder leuk ding voor in de sportschool dit plaatje. Maar zo bijzonder als dat sommige er nu van maken is het toch ook niet? Ik hoor redelijk catchy liedjes, met veel synths en stemvervorming. Maar dat is zo'n beetje alles wat de klok slaat qua populaire pop muziek. Niet slecht in z'n soort, maar snap de hype niet helemaal."

Op het eerste gehoor ben ik het met je eens. Maar ik vind dat Charli wel wat meer rafelranden laat horen en blijf er daarom vaker naar terugkeren dan naar andere pop.