menu

Daft Punk - Alive 2007 (2007)

mijn stem
4,22 (586)
586 stemmen

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Virgin

 1. Robot Rock / Oh Yeah (6:28)
 2. Touch It / Technologic (5:30)
 3. Television Rules the Nation / Crescendolls (4:51)
 4. Too Long / Steam Machine (7:02)
 5. Around the World / Harder, Better, Faster, Stronger (5:43)
 6. Burnin' / Too Long (7:12)
 7. Face to Face / Short Circuit (4:55)
 8. One More Time / Aerodynamic (6:11)
 9. Aerodynamic Beats / Forget About the World (3:32)
 10. The Prime Time of Your Life / the Brainwasher / Rollin' & Scratchin' / Alive (10:22)
 11. Da Funk / Daftendirekt (6:37)
 12. Superheroes / Human After All / Rock 'n Roll (5:41)
 13. Human After All / Together / One More Time / Music Sounds Better with You * (9:58)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 1:14:04 (1:24:02)
zoeken in:
4,5
Manuel schreef:
Waarom is dit album eigenlijk niet digitaal opgenomen, zodat je het publiek niet hoort? Moet dit iets extra's geven ofzo?


Voor mij voegt het zeker sfeer toe. Zeker als je er ooit bij bent geweest, iets wat ik helaas bij Daft Punk niet kan zeggen, voegt het veel toe aan een live album.


Ook moet ik toch maar weer eens de aandacht laten richten op de Sublieme overgang in de bonustrack. Wat een prachtnummer blijft dat. Keer op keer weer, een van de weinige electro-songs die mij ooit kippenvel hebben bezorgd.

avatar van Dorstlesser
3,5
Liveplaten zonder publiek zijn gewoon geen liveplaten. Ik heb liveplaten teruggebracht naar de winkel omdat ze het publiek eruit hadden gefilterd. Gewoon kut als je de sfeer in de zaal niet meekrijgt.

avatar van UmindC
Als je, zoals ik, zelf een keer bij een Daft Punk concert bent geweest dan voegt het publiek op de plaat zeker wat toe. Soms zelfs tot kippenvel aan toe.

avatar van wisselstroom
4,5
Na tijden deze cd weer eens opgezet, toch weer genieten. Ik weet nog wel hoe blij ik was toen deze cd uit kwam, een paar maanden na hun concert in de HMH wat tot een van de beste concerten behoort die ik bezocht heb. Uiteraard ging ik voor de luxe editie incl. boekje met een boel foto's: een mooie herinnering van een geweldige avond.

Deze live-plaat is meer dan een mooi overzicht van het werk van Daft Punk, wat door het live-effect nog extra bruisend wordt. Het vette is vooral hoe de nummers van de 3 cd's samenkomen tot een geheel dat de losse cd's overtreft. De 'electropop' (of hoe je het ook wilt noemen) van Discovery wordt subliem afgewisseld met of juist ondersteund door de housebeats van Homework. De (in mijn ogen wat te kale en dus mindere) nummers van Human After All worden prima gebruikt om het geheel aan elkaar te mixen en komen op die manier veel beter uit de verf dan de reguliere versies. Alles komt samen en dat pakt verrassend goed uit.

Hoe de setlist wordt opgebouwd is ook gewoon zo vet, telkens weer golvend van rustig naar hoogtepunt, om uiteindelijk tot een geweldige climax te komen. Het is dan niet moeilijk om de bijbehorende lichtshow voor de geest te halen: startend van gloeiende neonbuizen, steeds verder uitgebreid tot het moment dat de mannen hun verlichte robotpakken in een pyramide van licht de toegift staan te spelen. Episch!

Minpuntje op de cd is Prime Time Of Your Life/Brainwasher/..., duurt me wat te lang. Misschien komt het ook omdat het Discovery-materiaal niet vertegenwoordigd is in dit stuk, waardoor het bij mij een beetje overkomt als een lang intermezzo. Liefhebbers van Homework zullen hier ongetwijfeld anders over denken.

Samengevat 4,5*; deze cd brengt nog steeds dat gevoel van totale euforie in mij naar boven...

avatar van Pepino
4,5
Schitterende cd! Een fantastisch dance-album! 4,5*, dik verdiend!

4,5
Nóg steeds vre-se-lijk goed!

Kan me nog goed herinneren toen ik deze voor het eerst opzette, werd echt compleet weggeblazen. Dat zelf niet-dance-liefhebbers dit kunnen waarderen zegt ook een hoop.

avatar van Booyo
4,0
Tja, daar had je dan toch graag bij willen zijn.

LeroyK
Ik ben alleszins geen van dit soort muziek, maar dit is me een bazenplaat van jewelste.

avatar van Nakur
5,0
Normaliter luister ik helemaal niet naar elektro of dance, wel naar wat 'moeilijkere' IDM, noise en techno, maar dit album is gewoon perfect. De tracks, de opbouw, de mashups., ik heb geen enkel zwak punt kunnen ontdekken en luister dit album al 3 jaar op rij met regelmaat. Wat dat betreft is de 5* die een tijd geleden opgaf nog immer geldig. Geweldige release, en nog eens 10* beter dan de studio-albums. Waarom? Omdat op Alive alles op zijn plek valt.

avatar van kobe bryant fan
4,5
, heerlijke Live plaat van Daft Punk, waar heel wat nummers worden samengemixed.
Het levert een plaat op, die buiten dat het soms net wat te lang duurt bijna geen minpunten bevat.
Het publiek gaat uit z'n dak, en terecht ook.
Op naar de volgende Daft Punk plaat!

avatar van Don Cappuccino
4,5
Alive 2007 is de dancehemel, ik kan serieus niks aanmerken aan dit album. Daft Punk zorgt ervoor dat een livealbum compleet anders is dan de studioalbums. De nummers worden geniaal in elkaar gemixt met maximaal resultaat. Alles is beter dan op de studioalbums. De volle mep!

avatar van kobe bryant fan
4,5
Mee eens, voor zoer ik de studioversie's ken natuurlijk. Al vind ik de normale versie van Harder Better Faster Stronger wel de live versie evenaren, omdat de "stemsolo" wat meer opvalt.

avatar van Carolaah
5,0
Freekje schreef:
Je bent vrij lovend Carolaah, maar waarom dan geen 5 sterren, als ik vragen mag?


Carolaah schreef:
Ja ik heb een tijdje geleden wel een keer 5,0 sterren aan deze plaat uitgedeeld.. maar ik ben altijd een beetje voorzichtig met het uitdelen van de perfecte score.. Gezien perfectie bijna nergens te vinden is..

Ik vind dit een enorm goede plaat en voor mij is een score van 4,5 al aardig hoog. Misschien komen die 5,0 sterren ooit wel weer, maar ik vind dat een plaat daarvoor moet rijpen.. en dat heeft deze bij mij nog niet genoeg gedaan.

Edit: Hij zit overigens wel sterk bevestigd in mijn top 10 en is langzaam opgeklommen naar een derde plek tegenwoordig.


Zo, ik denk dat ik nu wel mag zeggen dat de plaat lang genoeg gerijpt heeft.. Ik gooi hem er weer bij.. 5,0 sterren en een plekje omhoog in de top 10!

avatar van Screenager
4,0
Lekker luid afgespeeld: wat een overweldigend album.
Ook voor mij draagt het publiek zeker bij tot de sfeer, ook al heb ik ze (nog) niet live gezien.
Nog héél wat beter dan de studioversies, ondanks dat die al niet mis zijn.
Ik ben amper thuis in dance-muziek, maar veel beter dan dit zie ik het op dat vlak niet worden.

5,0
Dit is dus zo'n plaat, misschien wel DE plaat, die je knijterhard op moet zetten in de cabrio op een mooie zonnige dag ... ik kan hier zo blij van worden. Hoewel ik in 1e instantie toch wat baalde van de crappy geluidskwaliteit, moet ik nu toch onderkennen dat de "ambiance" veel toevoegt. Beste uitgave van DP wat mij betreft ... 1 grote happening met al hun al geweldige platen, soms wel 3 of 4 nrs door elkaar gemixed tot de ultieme orgy

avatar van JVT
4,5
JVT
KIPPENVEL bij bij sommige nummers. Wat een plaat. Zeker de mix van Around the world en Harder better faster stronger, echt genieten. Wat wil ik die gasten graag eens live zien...

poontan64
Wow! Vooral eerste twee nummers van dit allbum wisten mij meteen te bekoren, hoewel ik eigenlijk geen liefhebber ben van dit soort muziek. Nee, dit is Daft Punk! Nu al 4 sterren na 2 volledige luisterbeurten. Vooral live-albums van artiesten in het algemeen scoren bij mij snel hoog wanneer het energetisch en bezielend over komt op mij.

avatar van Thestrals
Geweldige live plaat. Het enthousiasme van het publiek, de muziek die je op een andere manier te horen krijgt dan thuis via de cd zorgt ervoor dat je bijna het gevoel krijgt dat je ook in de zaal staat en danst samen met nog duizend man.

Helaas zit ik in mijn woonkamer en heb ik nog niet het geluk gehad om ze live te zien.

4,5
Absoluut het beste op dancegebied.

avatar van west
4,0
Voor de vinylliefhebber een tip: de net uitgebracht 2LP is momenteel maar 20,99 bij Bol.com

avatar van i am marco
4,5
Vandaag de limited edition samen met Alive 1997 op vinyl binnen gekregen. Man man man zo'n goede plaat dit!

5,0
Iedereen die dit album geweldig vindt en beschikt over een degelijke geluidsinstallatie met platenspeler raad ik aan de pas gereleasete vinyl te kopen. Het verschil in geluidskwaliteit is zó groot dat je de CD meteen in de vuilbak kiepert. De bas op de vinyl is prachtig in balans, en niet compleet overstuurd zoals op de CD.

Al ga ik de CD wel nog bewaren... om mensen die langs komen, en beweren dat een vinyl niet beter kan zijn dan een CD, even met hun neus op de feiten te drukken.

avatar van Eis-T
4,0
Toentertijd ongekend: één grote mashup van drie compleet verschillende albums die op magische wijze ineens 1 geheel vormen, live gespeeld vanuit een piramide. Ongetwijfeld zou ik dit 5 sterren gegeven hebben toen het uitkwam. Nu ik zelf ook wat met ableton loop te spelen hoor ik vooral dat deze plaat erg leunt op gimmicks zoals het lekker rotzooien met de beat-repeat plugin en het veel te ver timestretchen zodat je van die ruige artifacts krijgt.

avatar van Obscure Thing
4,5
Ik hoor geruchten over Alive 2017, als het ook maar half zo goed als dit gaat worden heb je mij al binnen.

5,0
Het beste wat House muziek te bieden heeft. Fantastisch live gemixt door Daft Punk, Alive 2007 was het beginpunt van de EDM-boom van de afgelopen jaren.

avatar van VanDeGriend
4,0
west schreef:
Voor de vinylliefhebber een tip: de net uitgebracht 2LP is momenteel maar 20,99 bij Bol.com
Nu een eurootje of 15. Tijdelijk zegt men.

Heb weinig met de studio output van Daft Punk en al helemaal niks met RAM maar dit is wel andere koek zeg. Heerlijk sfeervol en energiek album.

avatar van Lambchop
Vroeger ging ik stappen met vrienden in Amsterdam, toevallig draaide die avond 1 van de 2 leden van Daft punk in hotel Arena. Was echt een prachtig mooie avond vol drank etc.

avatar van jordidj1
5,0
jordidj1 (moderator)
Lambchop schreef:
Vroeger ging ik stappen met vrienden in Amsterdam, toevallig draaide die avond 1 van de 2 leden van Daft punk in hotel Arena. Was echt een prachtig mooie avond vol drank etc.


Zuiplap.

avatar van Snowblood
4,5
Voor 15 euro heb je wel waar voor je geld.
Hoog herbeluistergehalte. Strakke lifemixes , heerlijke beats, lange speelduur.
Enkel het nummer "One More Time" vind ik niks.

avatar van james_cameron
3,5
Lekker live-album, waar op vernuftige wijze een enorme stoet tracks in elkaar is gemixed en prettig voorbij dendert. Alle hits zijn uiteraard van de partij, maar waar de studioversies vaak na een paar minuten gaan vervelen is men hier zo slim geweest om veel sneller over te schakelen naar een ander deuntje. Het klinkt live allemaal ook nog eens uitstekend.

avatar van Darkzone
3,0
Voor 2,50 euro de gesealde cd bij de kringloop van Zwolle Zuid meegenomen, uit de Legendarische Live Albums serie.
Wat een takkeherrie soms. Heel erg energiek ook. Moet je echt voor in de stemming zijn. Maar alles behalve vernieuwend, of subtiel. Een gevalletje "too much"?

avatar van aerobag
4,5
1,5 uur lang pure extase. Anderhalf uur inderdaad, want het bonus nummer met Music Sounds Better with You moet je er echt bij pakken. Ik had deze op 3,5* staan maar ik blijk vroeger dus echt nergens verstand van te hebben gehad, dit is een ijzersterk live album. Het samenbrengen van de individuele nummers is briljant en geven een fenomenale draai aan de bekende tracks. Ook de registratie van het publiek geeft dit album een fijne dimensie, zeker als je het publiek los hoort gaan als de heren van Daft Punk vakkundig de nummers aan het opbouwen zijn tot een omvangrijke drop, Trouwens ook een echt FOMO album dit, de pijnlijke herinnering dat je in levende lijve bij dit magistrale robot house festijn had kunnen zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:21 uur

geplaatst: vandaag om 02:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.