Daft Punk - Alive 2007 (2007)

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Virgin

1. Robot Rock / Oh Yeah (6:28)
  2. Touch It / Technologic (5:30)
  3. Television Rules the Nation / Crescendolls (4:51)
  4. Too Long / Steam Machine (7:02)
  5. Around the World / Harder, Better, Faster, Stronger (5:43)
  6. Burnin' / Too Long (7:12)
  7. Face to Face / Short Circuit (4:55)
  8. One More Time / Aerodynamic (6:11)
  9. Aerodynamic Beats / Forget About the World (3:32)
  10. The Prime Time of Your Life / the Brainwasher / Rollin' & Scratchin' / Alive (10:22)
  11. Da Funk / Daftendirekt (6:37)
  12. Superheroes / Human After All / Rock 'n Roll (5:41)
  13. Human After All / Together / One More Time / Music Sounds Better with You * (9:58)
gemaster schreef:
Overigens zijn het niet allemaal losse tracks zoals hier staat, dus dat moet ff gecorrigeerd worden.
Het zijn wel losse tracks, althans mijn computer erkende de 1 cd versie wel allemaal als losse nummers. CD inmiddels terug gebracht naar de winkel, niet omdat ik de nummers heb overgenomen maar omdat ik toch maar de 2-cd op inter heb gekocht.

Tevens staat ook op de hoes alle losse delen vermeld zoals hier op de site.

-Brent- schreef:

WAT?! ik heb mn longen uit mijn lijf lopen schreeuwen als een 14 jarig tmf meisje

Misschien komt het ook wel omdat HMH natuurlijk niet zo verschrikkelijk groot is.

Ik ook .
Het klopt wel wat ze zeggen, en ook wat wij zeggen.... Nederlanders zover ik heb gezien zijn wat nuchterder en gaan niet zo snel totaal uit hun dak als ze in Frankrijk bijvoorbeeld kunnen. Aan de andere kant heb ik zelden zo'n goede sfeer bij iets in Nederland gezien als bij Daft-Punk....

Ow en gezien ik de CD en alle bootlegs incl de bonus toegift wel nu ken en stiekem toch al wil stemmen....5*, misschien wel het meest interessante werkje van ze tot nu toe.... Ga ik over de andere twijfelen....

De manier waarop ze hun eigen nummers mixen is echt fantastisch... Heb een hoop van hun optredens online zitten bekijken en niet onregelmatig werd ik overvallen door pure euforie. Het is goed dat ze een live-album hebben uitgebracht! Ik ben benieuwd wat de heren nu gaan doen. Albumsgewijs zouden ze zich flink moeten revancheren na het zwakke Human After All, anders kunnen ze zich beter toeleggen op optredens geven en af en toe een EP uitbrengen.

avatar van davidov
Human after all was als los album zeker zwak, maar het is een speeltuin voor de heren om mee te mixen.... Het is de vraag of je dat mag meetellen voor de vraag "goed album of niet". De heren zeggen zelf van wel, ik ben het er een beetje mee eens... maar kan ook goed begrijpen als iemand zegt "bullshit, het is gewoon een kut album dat toevallig lekker weg draait met hun oude nummers"

avatar van gemaster
Van jou begrijp ik echt helemaal niks. Eerst vond je 'Human After All' beter dan 'Homework' en nu zeg je dat het eigenlijk een kutalbum is. Daarnaast heb je, om de verwarring nog groter te maken, 'Human After All' nog eens op 5* staan. Leg even uit aub.

avatar van davidov
Als ik puur kijk naar het album zelf en hoe dat klinkt dat is human after all nogal wat eentonig en vlak. Hoewel ik het op den duur ben gaan waarderen vond ik het eerst niet echt geweldig nee. Dan is homework zeker interessanter.
Echter als ik ook laat meetellen wat er allemaal mogelijk is met een album, aan remixes en of het goed past bij vorig werk (zoals daft punk eigenlijk wil beweren) dan scoort human after all een stuk hoger.
Ik was erg onder de indruk van de combinaties die men wist te maken met HAA en had het idee dat ik nu pas snapte wat de bedoeling van het album was. Niet zozeer een geweldig album maken wat je op kan zetten voor een avondje lekkere muziek, maar een tracklist toevoegen aan hun huidige arsenaal om nog leukere combinaties te maken.
Echter nu Alive 2007 uit is kan ik misschien beter die geweldige combinaties zelf de hemel in prijzen dan alle losse onderdelen waar ze uit samengesteld zijn. zal die 5* bij HAA idd even aanpassen.

Is het zo iets duidelijker? Vond het namelijk niet echt bepaald makkelijk dit in woorden uit te drukken

avatar van gemaster
Het is ietsjes duidelijker, maar ik snap het nog steeds niet helemaal. Maar bedankt voor het proberen

avatar van davidov
In't kort: HAA is puur op zichzelf niet erg interessant, maar samen met het vorige werk is het een geweldige toevoeging aan Daft Punk. Zonder HAA was bijv Alive 2007 denk ik niet erg spetterend geworden maar een herhaling van Alive 10 jaar geleden.

De vraag is dus, moet je een album puur op het album zelf beoordelen zoals gebruikelijk, of kan je ook rekening houden met andere factoren? Bijv een soundtrack van een film kan erg saai zijn om te horen, maar in combinatie met de film waar het voor geschreven is kan het geniaal zijn. Zo ook met HAA. Zelf is het niet zo bijzonder, maar in combinatie met het andere werk is het een erg interessant en belangrijk album voor Daft Punk. Tenminste....vinden zijzelf en ik kan me er ook wel in vinden

Ben benieuwd trouwens wat ze na deze paar drukke jaren (film, tour, verlengde tour, album) gaan doen. Zal me niks verbazen als ze weer een paar jaartjes stil zijn

avatar van KampF
Ben nou niet echt de eerste beste DP fan, maar dit is toch wel één héle grote kwaliteitsmix. Net als Herman, heb ik met een warm/euforisch gevoel wat live optredens bekeken op YouTube, en verrek, daar had ik best bij willen zijn... 5 sterren vind ik net iets te 'legendarisch' voor een cd als deze, dus ik plak er 4 sterren aan vast.

Wat een gemiddelde

Davidov: je bedoelt denk ik dat Human After All niet zo'n goed album is, maar wel een leuk bouwpakket. Dat vind ik het ook wel, maar dan nog is mijn stem daar vrij laag, omdat ik gewoon weinig plezier beleef als ik die plaat opzet...

avatar van gemaster
Zo denk ik er dus ook over. De afzonderlijke ideeen voor de songs op HAA zijn best goed. Ze worden alleen tot in den treure herhaald, waardoor je een ontzettend saaie plaat krijgt. Vandaar dat ik hem ook op een onvoldoende heb staan.

Tijdens de liveshow worden de HAA goed in het oude werk gemixed, maar eerlijk gezegd blijft het oude werk dan nog steeds leuker om te horen. ' Television Rules The Nation' wordt bijvoorbeeld pas interessant als ' Crescendolls' er doorheen komt.

avatar van bver
gemaster schreef:

Volledig mee eens!

Over "Alive 2007" dan: mooie registratie van een prachtige show. Hij krijgt van mij een 4. Eén punt eraf owv een dipje in de helft van de plaat en omdat de lichtshow er niet op staat.

avatar van judgepaddy
Hee, te gek!
FF Luisterpalen

Herman een 5? , ga deze nog snel een checken

Misschien dat daar nog een halfje vanaf gaat binnenkort. Maar ik vind Daft Punk live echt wel heel tof. Heb ze ten tijde van Homework gezien en dat optreden staat in mijn top 10 allertijden... En ze zijn alleen maar beter geworden sindsdien (live dan, albumsgewijs niet).

herman schreef:

Zal ik zeker eens checken!

avatar van -Brent-
Hmmm ik wacht nog totdat het cd'tje op de deurmat valt

Tijd geleden dat ik me zo in heb kunnen houden

avatar van Benji87
deze CD is gewoon een prachtige samenvatting van het geweldige werk wat Daft Punk nu al bijna 15 jaar levert . Keep up the good Electronic Work and don't stop surprising your Fans !!!

avatar van mkrake
Buitencategorie!!!! 5*
Wat een mix zeg, werkelijk fantastisch..... Daft Punk stond al hoog op mijn lijst om eens naar toe te gaan maar stijgen nu toch echt naar de 1e plaats. Lijkt me echt gaaf om dit live mee te maken!

Briljante artiesten, briljante liveshow en brilante opname zo met dat publiek erbij.. Show in de HMH was het vetste optreden wat ik ooit bijgewoond heb! 5 sterren

avatar van nuf
nuf
wat een 5en worden hier rondgeslingert zeg, ook maar eens luisterpalen

edit: klinkt goed, geweldig wat een mix

ze hadden alleen aliveletters van de cover af mogen halen, was het een stuk mooier.

Heerlijk gewoon heerlijk.

avatar van douwens
D-ark schreef:
Heerlijk gewoon heerlijk.

Een loze kreet die weliswaar oh zo waar is! Vandaar dat ik er deze loze kreet maar aan toe voeg.

Na het zien en luisteren van Around The World/Harder, Better, Faster Stronger overgehaald deze te downloaden. Dat ga ik dan ook heeeeel snel doen. Ook aan het gemiddelde te zien...

avatar van catdog
Is dit een live-album of een remix album ?
Ben er opzich wel benieuwd naar .. Daft Punk boeit mij altijd wel

avatar van davidov
Een live-remix album dus.
Opgenomen tijdens een concert in parijs van hun tour, voornamelijk veel nummers van hun 3 albums gemixed maar af en toe ook nummers van anderen (bijv stardust).

Stardust is een project van Thomas Bangalter, dus niet van Daft Punk, maar ook niet per se "van anderen".

avatar van davidov
I know, but I couldn't be arsed to look it up

Vandaar de vage omschrijving.

Heb verdikkeme nogsteeds niet de dubbel cd binnen... ruim 2 weken te laat nu bah

Hopelijk ziet onderhond het gemiddle niet

Ja, stel je voor dat het nog tweetiende zakt. Je moet er toch niet aan denken.

avatar van davidov
Hmm? Ik volg het niet echt. Een # in een toplijst?