The Cure - Songs of a Lost World (2024)

Label: Universal

1. Alone (6:48)
  2. And Nothing Is Forever (6:53)
  3. A Fragile Thing (4:43)
  4. Warsong (4:17)
  5. Drone:Nodrone (4:45)
  6. I Can Never Say Goodbye (6:03)
  7. All I Ever Am (5:21)
  8. Endsong (10:23)
avatar van coldwarkids
Man wat blaast Alone me omver! Wat een sterke single! Die distorted bass is ook erg vet!

avatar van vielip
Chameleon Day schreef:

Doe ik dat dan? Omdat ik vind dat die twee nummers die ik beluisterde mij nog (niet) overtuigen. U is lid van de “Cure” politie?

Zeker niet! Sterker nog; ik vind hun laatste reeks albums niet bepaald geweldig. Ging me er meer om dat als iemand enthousiast is, ik het jammer vind dat dat gelijk de kop in wordt gedrukt. Laat iemand lekker energie putten uit een nieuw album dat in aantocht is. Ik wou dat meer mensen daar 'last' van hadden. Was de wereld een stuk(je) leuker wellicht

Juul1998B schreef:
Ik verwacht dat dit album echt een combi gaat worden van disintegration en wish.
Ik mag het hopen.. De verwachting is in ieder geval hoog gespannen!

Ontgoochelt op eerste gehoor absoluut niet, integendeel. En dat is al veel voor een oude band die een comeback maakt.

avatar van Rudi S
Juul1998B schreef:

Wish als in wishful thinking?

OMIT
Dit gaat makkelijk het beste worden sinds Bloodflowers, maar dat is dan ook hoogspringen over een middenlijn; dat kan zelfs een rolstoeler nog.

Ik denk wel dat dit het beste sinds de tweede helft van Disintegration wordt, en als je die niet meerekent, dan wordt dit het beste sinds Pornography.

Poles Apart schreef:
A Fragile Thing

16 jaar. Dat is net zo lang als van The Top tot aan Bloodflowers (dan wel Seventeen Seconds - Wild Mood Swings). Benieuwd wat er met het tweede (en derde?) album gaat gebeuren dat ze opgenomen zouden hebben in de tussentijd.

Opgericht (als The Easy Cure) in 1976. Dan hoort Bloodflowers (2000) nog tot de eerste helft van het bestaan van deze groep.
Deze groep is echt een dinosaurus, en het komende album klinkt ook zo, en dat vind ik prachtig.

avatar van vielip

avatar van jeanmaurice
Interview met Robert Smith over dit nieuwe album, beetje rommelig maar toch.
Interview Robert Smith

jeanmaurice schreef:
Interview met Robert Smith over dit nieuwe album, beetje rommelig maar toch.
Interview Robert Smith

Hij heeft wel nog een heel mooi gebit. Dat is ook wat waard.

I Can Never Say Goodbye.

Ook een parel. Ik ken nu bijna alles al op dit album, maar niet de albumversies. Hoe dan ook is dit een mijlpaal in het oeuvre van The Cure. Hun laatste album, dat lijkt me zeker. Maar wat een eindknaller.

Ik houd me nog in, maar als het ding hier eenmaal is... oh, oh, oh.... smullen

avatar van MarkS73
I Can Never Say Goodbye.

Ik las juist ergens dat er nog twee in de pijpleiding zitten en dat de eerstvolgende al grotendeels geschreven is...je kunt dus nog even vooruit:)

avatar van Castle
MarkS73 schreef:

Robert Smith heeft inderdaad in meerdere interviews aangegeven een opvolger in de pijplijn zit.
Afgelopen paar jaar had the Cure 26 nummers opgenomen, waar nu de eerste 8 op dit album staan.
OF het klopt, geen idee dat zal de tijd leren
Ik herinner me nog steeds een OOR artikel over 10 jaar The Cure met titel, 10 jaar fabeltjeskrant.
En zo zie ik meneer piekhaar nog steeds

MarkS73 schreef:

Als dat net zulke gestroomlijnde bevallingen worden als deze, dan komen ze in 2034 en 2042 nog wel met twee albums, wellicht.

OMIT
"I can never say goodbye" is voorlopig mijn favoriet, maar oh, wat wacht ik met smart op het hele album. De kerst wordt al geweldig, want Jan Smit gaat een nieuw kerstalbum uitgeven, maar dan komt dit nog eens extra daarbij. Heerlijk.

OMIT
"There have been big periods of The Cure’s history where some of the songs mattered and some of them didn’t. On this album they all matter."

rebjuh schreef:
Ha, jawel. Alleen vind ik The Cure zoveel meer dan alleen postpunk. Ik begrijp ook wel dat een band geen genre kan zijn

De Einstuerzende Neubauten is dat natuurlijk wel gelukt.

OMIT schreef:
De vraag die ik mijzelf dan stel: zijn die albums in de Hemelse Heerlijkheid ook te koop of te streamen? In 2034 leef ik misschien nog wel maar in 2042 ben ik al lang vertrokken uit het aardse tranendal.

Deranged
Dat ga je dan ondervinden Hans Brouwer.

Deranged schreef:
Dat ga je dan ondervinden Hans Brouwer.
Inderdaad, maar het moet wel heel raar lopen wil ik "Songs of a Lost World" op vrijdag 1 november 2024 niet ophalen bij Plato Utrecht!

Deranged
Het kan soms raar lopen dat wel.

In een oogwenk op een andere plek dan je aanvankelijk gedacht had.

Maar we zullen zien nietwaar.

Vind het wel spannend allemaal.

Deranged schreef:
Vind het wel spannend allemaal.
Het is zeker spannend, na 16 jaar wachten een nieuw album van The Cure. "Vol verwachting klopt mijn hart!"

Dat ook.

OMIT
Geef mij de koek maar. De gard mag door de bomen schijnen of zoiets.

OMIT
Fear of Ghosts weer eens gedraaid. Dat is wel heel erg in lijn met wat ik van dit album gehoord heb.

Ik hoef niet te veel te analyseren. Fragile Thing is er gevoelsmatig gewoon boenk op. Klaar.

Of dit vernieuwend is? Nee, maar is dat nog nodig? Nee.