The Cure - Songs of a Lost World (2024)

Label: Universal

1. Alone (6:48)
  2. And Nothing Is Forever (6:53)
  3. A Fragile Thing (4:43)
  4. Warsong (4:17)
  5. Drone:Nodrone (4:45)
  6. I Can Never Say Goodbye (6:03)
  7. All I Ever Am (5:21)
  8. Endsong (10:23)
Ik weet niet of ik nog 2 weken kan wachten
Door de uitgegeven singles en commentaren van NME en The Guardian ben ik echt heel, heel erg hyped!
Ik verwacht zeker geen disintegration maar wel een album die in de buurt zal komen van Bloodflowers!

avatar van RonaldjK
In de tussentijd werk van tijdgenoten als Buzzcocks of The Stranglers of Wire beluisteren, er is zóveel moois verschenen door de jaren heen!

avatar van jeanmaurice
Ik weet niet of ik nog 2 weken kan wachten

Mooi toch dat je je zo kan verheugen op een nieuw album. Ook al voldoet het niet aan de verwachtingen, dat hoeft toch ook niet. The Cure heeft zich allang bewezen.

avatar van Chameleon Day
The Cure levert, op het eerste nieuwe album in 16 jaar, weer een grandioze omlijsting van nostalgie, angst en desolate gevoelens - NRC

En 17scs wordt betiteld als een “enigszins vrolijk album”….tja.. heeft de recensent enig idee waar de albumtitel voor staat?

Psychocandy
Seventeen seconds is inderdaad een melancholisch album. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht wat hij met "seventeen seconds, a measure of life" bedoelde. Heeft hij dat ooit uitgelegd? Op internet vind ik negatieve en positieve betekenissen.

Psychocandy schreef:

Wat ik ooit ergens gelezen heb, is dat 17scs verwijst naar het aantal seconden dat het duurt voordat iemand bij op/verhanging “out” is….

[PS: kan mijn bewering zo snel niet terugvinden op het net, dus het kan een false claim zijn]

avatar van Premonition
Volgens mij heeft Smith ooit eens uitgelegd dat de titel refereerde aan de dood en geboorte, maar kan het nergens terugvinden. Maar de songtekst van het titelnummer gaat meer over het einde.
Een vrolijk album is Seventeen Seconds natuurlijk niet.

avatar van Chameleon Day
Volgens Smith wordt dit het meest ‘gloomy’’ album van The Cure…ik zet me schrap….sometimes I dream away, but all the other people don’t.

Gloom = Faith
Doom = Pornography
Deze? Ik denk dat deze meer gaat aanschurken tegen Disintegration qua gevoel.
Charlotte Sometimes heeft meer een Faith gevoel dan Porn, hoewel de single gelijktijdig met de demo's van Porn werd opgenomen.

Premonition schreef:
Deze? Ik denk dat deze meer gaat aanschurken tegen Disintegration qua gevoel.

Op basis van wat ik gehoord heb, denk ik dat ook. Al zal het niveau van Disintegration niet gehaald worden. Denk ik op basis van wat ik gehoord heb.

Ben wel lekker in de sfeer aan het komen voor de release van dit album. Luister nu veel live-werk van The Cure over de jaren heen. Live waren/zijn ze sterk! Het oude werk is echt heerlijk…nu schalt hier Killing an Arab (hoe fout).

Premonition schreef:
Charlotte Sometimes heeft meer een Faith gevoel dan Porn, ..

Staat imo ook los van Faith. Een eenling. Fraaie dream pop ‘avant la lettre’. Erg fijn nummer.

avatar van WesleyX16
Psychocandy schreef:

Ik heb het aan Chat gevraagd. Hierbij zijn antwoord.

De titel Seventeen Seconds van The Cure symboliseert het vluchtige karakter van tijd en de vergankelijkheid van het leven, thema's die in de hele plaat doorklinken. Robert Smith verkent hierbij gevoelens van isolement, nietigheid en existentiële angst. De nummers op het album, zoals "At Night" en "In Your House," brengen een onheilspellende, stilstaande sfeer over, waarbij de aanwezigheid van tijd subtiel voelbaar is. Dit album markeerde ook een belangrijke stijlverandering voor de band richting gothic rock en minimalistisch post-punk, wat de introspectieve en sombere thematiek versterkte.

Als je op ChatGPT "17 Seconds, a measure of life" intoetst, krijg je dit:

Seventeen seconds—brief, almost too brief to measure but enough to carry weight, to contain both the tiniest spark of possibility and the shadows of loss. In 17 seconds, you can close your eyes and feel the rhythm of your own heart or catch a memory flickering at the edge of thought. It's enough time for a child’s laugh to echo, a smile to pass between strangers, or a touch to linger.

In such a span, the world continues as always, indifferent to this flicker of human time. A heartbeat, a breath, a moment gone. In 17 seconds, a measure of life itself can slip through, marking moments we didn’t know would matter until they became memories.

avatar van WesleyX16
Ik heb deze vraag gesteld: Waar staat de titel Seventeen seconds van The Cure voor?

Wel een heel mooi fylosofisch antwoord zeg.

avatar van Castle
Het gepubliceerde stukje Warsong heeft Untitled, 100 years etc.. idd in zich.
Klinkt belovend

avatar van Gringo_m
Het stukje "Warsong" klinkt inderdaad ook erg veel belovend. Had het geluk om 1 kaart te kopen voor concert as vrijdag in Londen (Troxy) waar The Cure het nieuwe album live gaat spelen. (Live te zien op YouTube). Verwacht er veel van met "Endsong" als fenomenale afsluiter.

avatar van Castle
Okee lucky you Gringo_m.
Veel plezier, ik was minder gelukkig maar ga zeker YT volgen

avatar van Juul1998B
Ik kijk nu al uit naar deric raven zijn recensie (de 5 sterren)

avatar van Rainmachine
Chameleon Day schreef:

Robert Smith noemde Charlotte Sometimes destijds "the perfect pop single". Ik heb het nog ergens op een live opname staan. Ik zou de dozen met radio live opnames op cassette weer eens tevoorschijn moeten toveren.

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
Net het album kunnen beluisteren! Meerdere keren kippenvel gehad bij nummers als And Nothing Is Forever & I Can Never Say Goodbye. Mijn persoonlijke favoriet Endsong is echt een waanzinnige afsluiter van dit prachtige album.

avatar van YouWillNeverWorkInTelevision
De hype is meer dan terecht hun beste werk sinds Disintegration.

YouWillNeverWorkInTelevision schreef:

Bij mij springt Warsong er bovenuit, Drone:Nodrone spreekt mij het minste aan, maar zelfs dat nummer overstijgt de laatste platen.

avatar van vivalamusica
Ik ben eigenlik geen Cure-fan maar als ik alleen maar al het nummer Alone hoor kom ik de rest van de dag er niet meer vanaf, in m8n hoofd dan. De tekst draagt daar zeker ook aan bij, het zegt voor mij ook alles over het heden. Dus, ik ben ook wel zeer benieuwd, misschien wordt ik dan alsnog fen.

avatar van jordkaka

jordkaka schreef:
Waar hebben jullie het al kunnen beluisteren?

Ik heb een persoonlijke luisterlink om over de plaat te schrijven.

avatar van Mjuman
Als je op ChatGPT "17 Seconds, a measure of life" intoetst, krijg je dit:

ChatGPT - een bekend pseudo-user op deze site die zijn teksten put uit een zgn LMM (large language model) en ze vervolgens genereert met een grote mate van gelijkvormigheid - zoals een vulmachine steeds allerlei verpakkingen vult met minimale afwijkingen, standaard dus.

Ik ken twee verklaringen voor die "17 seconds". De eerste is dat het zo'n beetje de tijd beslaat voor een mens het bewustzijn verliest bij death by hanging; de tweede is - van een hapiness profeet/postive thinker - dat als je een bepaalde positieve gedachte 17 seconden kunt vasthouden dat je bewustzijn in a positive frame of mind brengt.

Robert Smith kennende heb ik wel een idee op welk nummer ik m'n fiche moet zetten.

Dit album nog niet gehoord - ben ik benieuwd, niet echt, al laat ik graag bekende OW'ers me overtuigen.

jordkaka schreef:
Waar hebben jullie het al kunnen beluisteren?

Goeie vriendin van mij is eigenaar van een platenzaak daar is het album al geleverd.

avatar van Deren Bliksem
Als iemand een link voor mij heeft, je krijgt 1000 kudos

Nog eem twee dagen wachten. Be like The Cure. Be patient.

avatar van Rudi S

17 uur en 54 minuten.