Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van rkdev
Karl schreef:
Als je met verkrijgen 'downloaden en op een cd'tje branden' of 'per toeval op eBay tegenkomen en kopen' bedoelt, dan wel. In alle andere gevallen: nee.

Hoopte inderdaad op 'per toeval op eBay tegenkomen en kopen'. Hou graag van een tastbaar product, ipv downloads.

avatar van lowieke
Paranoid Android schreef:

Het is de bedoeling dat je een leeg cd hoesje neemt die je toch eigenlijk niet meer gebruikt en daar alle stickers op plakt... Een soort van 'save our planet' gevoel krijg ik erbij.

Haha ok, thanks. Maar vind het het kartonnen 'envelop hoesje' mooier denk ik . Stikkers gaan mooi op mijn drumstel denk ik...

RTF
Het maakt niet uit bij welke gemoedstoestand, op welke plaats, op welk tijdstip, of onder welke invloed ik dit album draai, de muziek sluit er ALTIJD op aan.
Daarom is dit voor mij het beste album dat ooit is gemaakt.

avatar van Lepel
Father McKenzie schreef:

Op zekere leeftijd heb je het wel gehad en grijp je toch eeuwig terug naar je helden uit lang vervlogen tijden, ik noem ze niet meer, wie me kent kan ze zo opsommen.
Zo, ik heb me nog maar eens lekker zitten ergeren, nu ga ik badmintonnen, voor elk van U nog een prettig weekend!

Dank je Vader. Jij ook een fijn weekend in huize 'Rust en Vree'. Ik kom volgende week wel weer eens langs, gaan we samen naar jaren 50 plaatjes luisteren op je grammofoon. En pas op voor je broze knieen bij het badmintonnen!

avatar van Kronos

avatar van aerogp1
Father McKenzie schreef:

Als mijn generatie (+/- 20 jaar oud) een plaatje afzeikt wat van vóór 1990 is, is het forum te klein, en word je uitgemaakt voor nitwit, maar de oudere garde mag ongestraft recente albums afbranden zonder goede onderbouwing.

Waarom wordt van onze generatie verwacht dat we wel onze 'klassiekers' kennen, en mogen de 50-plussers mopperen over de 'inhoudsloze' muziek van tegenwoordig?

Althans, dat is de indruk die ik af en toe krijg...

avatar van Boris1
Dat is nou de beroemde generatiekloof..... trek het je niet aan, accepteer het en ga ervan uit dat jij op die leeftijd ook gaat mopperen over die 'inhoudsloze muziek van tegenwoordig'. (probeer je daar wel zo lang mogelijk tegen te verzetten).

Ik ben blij dat mijn vader nog altijd met veel plezier nieuwe muziek probeert, niet dat altijd het een succes is, maar hij kan in ieder geval nog zonder moeite inzien dat Radiohead vele mijlen boven veel zogenaamde "klassiekers" van vroeger staat.

En deze plaat is voor mij toch echt hun beste. Zeker met een aantal van de bonusnummers erbij is de plaat meer dan compleet.

avatar van Teunnis
Ik heb weer het aantal punten berekent; In Rainbows heeft alweer 1038 punten! Deze plaat staat aan het eind van het jaar zeker wel ergens in de top 10.

Opvallend is dat hij, van de 163 keer dat hij in een Top 10 staat, 33 keer op de eerste plek staat!

Aantal berichten over 'top 40'-muziek verwijderd.

Overigens groeit het aantal punten dat deze plaat krijgt niet zo snel. Denk dat ie de top 10 nooit zal halen, misschien de top 20. Maar goed, de top 250 wordt in het daarvoor bestemde forumtopic besproken.

avatar van tinus,@
Wat een geweldig album, prachtig melodieen verweven met mooie zang !.

avatar van Ceriel
Ik ben al zo'n beetje sinds de release een fan van In Rainbows. Elke track is briljant. De voorkeur verandert met de tijd en nu is het voor mij vooral Down Is The New Up. Ik word gewoon wakker met dat nummer in mn hoofd. Zo duister, zo zieltogend mooi. Vooral als de eenzame gitaar er in komt na de 'chorus'. Wat een balans. Daar zijn wat mij betreft geen woorden voor. En het groteske geluid aan het einde van de track dat de rest van de partijen even opslokt. Rillingen.

haveman
aerogp1 schreef:

Althans, dat is de indruk die ik af en toe krijg...

Daar heb je wel een punt.

Had alleen een beetje een andere top 10 bij jou verwacht.

avatar van aerogp1
haveman schreef:
Daar heb je wel een punt.

Had alleen een beetje een andere top 10 bij jou verwacht.

Soms ben ik tegenstrijdig. Het was ook meer een signalering, dan dat ik er persoonlijk mee te maken heb, of last van heb.
Mijn oor ligt op het moment ook meer in de 60s en 70s.

avatar van SirNoodle
en nog wat verlaagd... dit is street spirit (fade out), maar zonder alle street spirit schoonheid

als je het album op zich beluistert valt het soms nog mee, dan hoor je wel wat leuke dingen, maar zet die songs tussen de rest van hun catalogus en dan is het voor mij echt huilen met de pet op.

avatar van dANTE G
Die is inderdaad hilarisch

avatar van dANTE G
Dit lijkt wel een beetje de lenteplaat van Radiohead.

Naarmate de liedjes vorderen komen er meer elementen bij en vormen ze meer en meer een totaal plaatje (net als de natuur in de lente niet? ) Af en toe komt er ook een donkere onweersbui voorbij (als de climax in Weird Fishes). En er is vast en zeker plaats voor opvolging (het kinderkoor van 15 step). En zo zijn er nog voorbeelden..

De sterkte ligt vooral in de ingetogenheid. Het klinkt nergens geforceerd, waar dat bij de vorige plaat wel wat aanwezig was.

Maar erg jammer van Videotape, die ik absoluut niets vind en dan ook meestal niet beluister. Misschien ligt het aan die drums of aan dat monotoon pianoriedeltje, ik weet het niet.

4,5*!

avatar van daftpunk
Radiohead, een godsgeschenk. Mijn favoriete band. Kid A heb ik op één gezet, maar dat is een hele lastige keuze want kiezen welk Radioheadalbum het beste is is zware keuze. Hoewel ik niet lang moet nadenken over hun eerste Pablo Honey en Amnesiac, die overigens beide ontzettend sterk zijn (PH misschien in mindere mate) maar wel 'de mindere'.

Maar het gaat hier om In Rainbows. Een prachtig album, hemels.
15 Step begint meteen al goed, met een hyperactieve beat en dan begint Thom Yorke te zingen (niemand heeft een mooiere stem dan hij). Fantastisch al meteen al die emotie. Was op het eerste gezicht mijn favoriete nummer van dit album, maar dat veranderde later.

Bodysnatschers rockt stevig door en is ook geweldig vooral, omdat er een paar keer prachtig uitgehaald wordt en het gitaarspel is lekker rauw. En ja, die stem, die stem... Krijg bij dit nummer altijd de neiging om keihard te gaan dansen.

Nude kabbelt heerlijk voort en ik zou eerlijk gezegd ook niet weten wat ik hier voor de rest over moet zeggen. Ook prachtig.

Weird Fishes/Arpeggi is één van de hoogtepunten, wat een onwaarschijnlijk mooi nummers. Er wordt over oceanen gezongen en zo voelt het ook wel een beetje, alsof je onder water aan het zwemmen bent. Als Thom 'your eyes, they tell me' zingt kan ik maar één ding denken: wouw³. Wat een prachtige opbouw heeft dit nummer.

All I Need, heel rustig, steeds dezelde beat, maar dan; de climax. De climax is een uitbarsting zoals alleen Radiohead dat kan (We Suck Young Blood is ook een perfect voorbeeld). De emoties hierbij zijn zo hoog en toen ze dit nummer vorig jaar op Werchter speelden moest ik stiekem wel een klein beetje huilen, zo ontzettend mooi.

Daarna Faust Arp, een mooi nummer, maar als ik noodgedwongen het 'minste' nummer van dit album zou moeten aanwijzen, is het deze. Ik zou het dan eerder het minst geweldige noemen.

En dan... het hoogtepunt. Reckoner. Thom Yorke zoals ik hem nog nooit gehoord heb, Thom Yorke zingt in mijn ogen soms tegen het valse aan maar het is zo onwerkelijk mooi, ik kan er nog steeds niet onder uit. Bij dit nummer laat hij dat heel goed zien. Sowieso één van mijn favoriete Radioheadnummers (misschien vind ik deze zelfs wel de mooiste, maarja, kiezen is zo lastig). De rus, het ritme en de engelenzang maken dit echt buitenaards goed. Vooral als Yorke nog eens uithaalt na het rustmoment als hij 'reckoner' zingt.; overal kippenvel.

House of Cards, prachtig atmospherisch en heerlijk rustiek. Een heerlijk nummer.

Jigsaw Falling into Place, nog een hoogtepunt, prachtig gitaarwerk en wederom fantastische zang. Geen rust maar drukte, uithalen en snelheid, maar dit alles bomvol gevoel.

En de afsluiter, Videotape, heel mooi. Geen hoopvol nummer. Met die prachtige melodie die ook afzonderlijk terug te vinden is in MK. Geweldige afsluiter die op magische wijze wegebt.

Ik kan er eeuwig naar blijven luisteren, naar Radiohead. Amen.

jonas-dewaele
Misschien wel de beste van Radiohead deze, ookal denk ik dat na elke CD van hen...
Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat deze plaat mij het beste en het warmste gevoel heeft tijdens en na beluistering. Waar zeker de vorige 3 CD een beklemmend sfeertje creëren, voelt deze plaat echt warm aan. Ik wordt hier zowaar gelukkig van tijdens het beluisteren!! Een aanrader: na een leuke avond en een paar biertjes deze plaat beluisteren met koptelefoon in bed. Meest intense luisterervaring die ik ooit gehad heb.

No matter what happens now
You shouldn't be afraid
Because today
Has been the most perfect day i have ever seen

Heb trouwens geen favoriet, vindt elk nummer even goed.

jonas-dewaele
[quote]Teunnis schreef:

Nu heeft hij alweer 100 punten meer: 1133 punten, op dit moment al goed voor een 26ste plaats

avatar van BeatHoven
Ik heb gemengde gevoelens bij dit album. Ik heb al beter werk van RadioHead gehoord. Aan de ene kant kan ik niets aan de songs afzonderlijk opmerken. Ze zijn allemaal goed gebracht, de tekst wordt zoals gewoonlijk al kreunend gezongen, het ritme en de sound liggen goed.
Aan de andere kant vind ik de muziek wat saai, alles is te veel van hetzelfde. Ofwel ben ik gewoon geen liefhebber van het genre, want ik kan best begrijpen dat dit album geliefd en populair is.
Toch nog 3 sterren voor de moeite.

Misterfool
goed gezegd beathoven snap je volkomen

Misterfool schreef:
goed gezegd beathoven snap je volkomen

Maar uw rating ligt hoger?

avatar van Arrie
Hij zegt dat ie je snapt, niet dat ie het er mee eens is.

avatar van BeatHoven
Laat ik er 2,5* van maken. Het album verveelt me gewoonweg.

pretfrit
BeatHoven schreef:
Laat ik er 2,5* van maken. Het album verveelt me gewoonweg.

goed gedaan...ik zou nog wat lager gaan. ik geef zelf altijd 2* als het mij verveelt

tijnio
Dit is weer een wonderschone plaat van radiohead,ik vind deze nog beter dan ok computer. met het mooie nude en house of cards. ze hebben op you tube de hele plaat op video opgenomen, de moeite waard om een te bekijken.

Berichten over nieuw album verplaatst naar Radiohead

avatar van juventino
In 1 woord geweldig ..