Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Feeder
Effe meedoen

1. Kid A
2. Hail to The Thief
3. The Bends
4. Amnesiac
5.OK Computer
6. In Rainbows (al zal hij nog wel wat stijgen in de toekomst)
7. Pablo Honey

4. The Bends 4*
5. In Rainbows
6. Amnesiac
7. Pablo Honey 3,5*

Dus ach, het scheelt allemaal niet erg veel

En idd, ik zie In Rainbows nog best stijgen in de toekomst.

DonDijk
1 HTTT
2 OkC
3 KA
4 TB
5 A
6 PH

Denk dat In Rainbows uiteindelijk driede, vierde of vijfde wordt...we shall see

avatar van musicfriek
Allemaal even hier heen

avatar van jovad
Ok Computer is voor mij nog altijd de beste plaat van de jaren 90 (en uit mijn cd-collectie), en ook The Bends staat ergens in die top 10 beste platen ooit, maar Ik heb sinds Kid A (en vooral Amnesiac) Radiohead niet meer zo erg gevolgd. Tja, een mens is snel verwend en vanaf dan alleen nog maar met het beste te paaien, zeker
HTTT ook beluisterd en vond ik al een stukje beter. In die periode radiohead een aantal keer gezien (werchter, pukkelpop, vorst) en vond wel dat de nummers er live beter uitkwamen.
Ben nu bezig met mijn eerste inrainbows luistersessie, en ja, dit bevalt me ineens weer wel. 4 is op dit moment wat te veel maar deze plaat heeft alleszins alles om een groeiplaat te worden. Het zou alles mijn nummer 3 kunnen worden in het rijtje van beste radioheadplaten (en hopelijk komt hij snel in gewone CD-versie uit)

avatar van bloempje24
Pinsnider schreef:
Vind trouwens dat gedoe om de release een beetje jammer: bied het gewoon meteen op drie manieren aan: CD, vinyl en download.

Hier zie je iets over het hoofd!

Jouw tactiek houdt feitelijk in:
- materiaal naar platenmaatschappij
- plaat lekt uit op internet
>>>> 3 maanden wachten
- aanbieden download
- aanbieden cd
- aanbieden eigen beheer

Zou de plank flink mis slaan...

avatar van Pinsnider
bloempje24 schreef:

Hier zie je iets over het hoofd!

Jouw tactiek houdt feitelijk in:
- materiaal naar platenmaatschappij
- plaat lekt uit op internet
>>>> 3 maanden wachten
- aanbieden download
- aanbieden cd
- aanbieden eigen beheer

Zou de plank flink mis slaan...

Hier heb je op zich wel een punt natuurlijk...
Maar zou het risico van lekken niet tot het 0-punt gedaald zijn als je iets in eigen beheer uitbrengt..??

Als Radiohead liefhebber heb ik vijf dagen de tijd genomen om dit nieuwe album eens goed op mij in te laten werken. Dit in de wetenschap dat de platen van Radiohead meer dan eens als 'groeiplaten' bestempeld worden. Wat mij opvalt is dat In Rainbows de meest ingetogen cd tot nu toe is. Thom Yorke heeft het album 'sexy' genoemd hetgeen ik zeker terug hoor in Reconer en House of cards. Dat laatste nummer is tot nu toe mijn absolute favoriet. In het begin deed het nummer mij niet zoveel, maar waardering is bij Radiohead aan verandering onderhevig. Verder ben ik erg te spreken over de songs Arpeggi en All I Need. Minpuntje blijft natuurlijk Videotape. Opzich een goede track, maar mensen die de live versie kennen zullen waarschijnlijk met mij van mening zijn dat de studio versie een stuk minder is.

In Rainbows laat zich qua sound misschien wel het beste vergelijken met HTTT en OK Computer. Ik ben een klein beetje afgehaakt bij Amnisiac en Kid A. Neemt niet weg dat ik van mening ben dat de nummers live wel heel goed tot hun recht komen. In Rainbows is wat mij betreft een echte groeier wat versterkt wordt door de samenhang. Voor mij is de nieuwe Radiohead het beste album van 2007 geworden. Radiohead lijkt de goede mix te hebben gevonden tussen de electronische elementen van hun laatste drie albums en het organische van de eerste drie. Of het een klassieker wordt moet de toekomst uitwijzen. Het album verdiend wat mij betreft vijf sterren!! Overigens ben ik van mening dat dit album niet kan tippen aan OK Computer.

avatar van Kaaasgaaf
Op dit moment:
07. Pablo Honey (7/10)
06. Hail To The Thief (8.5/10)
05. Amnesiac (9.5/10)
04. The Bends (10/10)
03. In Rainbows (10/10)
02. Kid A (10/10)
01. OK Computer (10/10)
Nrs 4 - 1 schelen dus nauwelijks in kwaliteit. Hun positie wordt slechts bepaald door lichte voorkeur en sentiment.

In Rainbows heeft hetzelfde stemgemiddelde als zijn tien jaar oudere broer...

avatar van aerogp1
Wat vinden jullie van de cover? Die foetussen zijn populair op het moment

avatar van ZERO
Radiohead, towering high above the rest:

Top Artist for last week:

Top Tracks for last week:

Vooral die laatste is echt hilarisch eigenlijk.

avatar van Freggel
Radiohead – All I Need
Up 41620%

Prachtig! Dit was te verwachten natuurlijk..

Sietse
Wat ik er wel mooi aan vind is dat in de top50 toch totaal 25 nummers van radiohead staan.
Echt bizar gewoon.

avatar van nuf
nuf
ot nu toe ben ik niet zo verkocht aan de plaat als de rest hier... ik kan er geen gevoel bij creëren zoals bij al het andere (geniale) werk van radiohead. vooral Kid A en OK computer hebben een plekje in mijn hart veroverd. Iets nieuws moet ik dus wel vele malen luisteren om het zo'n effect te geven, of niet. anyway, het lijkt wel steeds meer electronisch te worden ofzo? meer zoals thom yorke's solo-album?

anyway, nog geen cijfer van mij dus, die volgt nog wel.

en die lastFM charts

nuf schreef:

Uhm, volgens mij is dit het Radiohead album met de minste elektronische invloeden sinds OK Computer.

avatar van hadiederk
Normaal gesproken had ik mij van commentaar onthouden maar zoveel kritiekloze adoratie vraagt om een tegengeluid. Als je toch al niet erg gecharmeerd bent van z'n zang wordt een kleine drie kwartier navelstaren met Thom Yorke geen plezierige aangelegenheid. Afgezien van de zang vind ik veel nummers ronduit onaangenaam klinken en de indringende sfeer die ik dan wel weer ervaar wordt vaak effectmatig verkregen. Naar het eind toe wordt het allemaal iets beter maar de uitvoering van Videotape is dan weer een lelijke domper. Dit nummer kende ik al in een best wel mooie verstilde uitvoering maar wordt in de albumversie behoorlijk verknald.
Maar ja, dit is slechts mijn mening en ik wens een ieder die In Rainbows wel kan waarderen veel luisterplezier.

hadiederk schreef:

Geef eens een voorbeeld, want ik heb geen idee waar je op doelt.

(verwijderd)
Hij bedoelt dat de doordringendheid van de muziek wordt verkregen via handige productiemaniertjes (effectmatig). Ik merk ook die indringendheid, maar dat is juist het sterke punt van Radiohead! Melodieen die doordringen tot op het bot en teksten die je bij de keel grijpen en je niet meer willen los laten.. en jah de een kan dit op vatten als een stel vliegen die maar als een plaag om je hoofd blijven heen vliegen, maar ik laat ze erg graag binnen moet ik zeggen.. Ik luister deze cd zeker 2 a 3 keer per dag en wil mijn collega's er zelfs al mee lastig vallen op kantoor, maar gelukkig kan ik deze aandrang nog onderdrukken. Zometeen maar weer lekker mijn koptelefoon op en genieten van die oase aan indringdheid

avatar van hadiederk
(verwijderd) schreef:

Zoiets ja. De klankkleur van de drums die per nummer wisselt, het toevoegen van echo's, de bliepjes, krakjes en joeltjes, de overstuurde gitaren. Ik bedoel dat niet per definitie negatief, ik hoor het ook bij veel artiesten die ik wel kan waarderen maar als geheel trek ik dit niet. Ik zou alle nummers wel eens willen ervaren met alleen een triplexje of piano als begeleiding

avatar van T.A.
aERodynamIC schreef:
Ik ga hem dan juist wél halen omdat ik denk dat het op cd allemaal veel mooier gaat uitkomen dan nu het geval is.

Ja, dat is inderdaad precies wat ik bedoel. Ik wil hem nu hebben zodat ik hem met hoge kwaliteit naar me pc kan rippen. Ik zal hem uiteindelijk ook wel kopen ja.

yoeridedeygere
3 luisterbeurten achter de rug, de hooggespannen verwachtingen getemperd. Het kan me nog niet pakken, het klinkt me soms ietsje te druk (vooral All I Need). Het stemgeluid van Yorke in Reckoner doet me dan weer denken aan Citizen Erased van Muse

Net als Hadikerk heb ik het gevoel dat de gebruikers van MuMe, die anders wel een mondje kritiek kunnen leveren nu dit album slikken met de ogen toe

Normaal gezien leg ik nu zo'n cd aan de kant en zal ik hem niet snel meer beluisteren. Maar jullie zullen heus wel verstaan als ik voor Radiohead een uitzondering maak.

3*, deze score kan nog alle kanten op

avatar van itchy
Deze plaat doet meer met me dan alle voorgaande Radiohead-platen. Ik ben bepaald geen fan van de band die naar mijn mening een aantal aardige platen (Vooral Amnesiac, Hail To The Thief en, jawel, Pablo Honey) heeft gemaakt maar waarnaar ik zelden luister. Maar op deze plaat zit iets in de muziek wat me veel meer aanspreekt dan het werk tot nu toe. Wat ik waardeer aan deze plaat is de overkoepelende sfeer. Is de plaat nu depressief of opbeurend? Ik zou het niet kunnen zeggen. Van allebei zit er wel iets in. En wat me bij deze plaat voor het eerst opvalt is wat voor geweldige ritmesectie ze hebben. Het is allemaal zó ingehouden en doeltreffend, maar steekt stiekem geweldig goed in elkaar. De ritmesectie treedt niet onnodig op de voorgrond maar de nummers krijgen ongemerkt een geweldige drive en push mee. Heel knap vind ik dat. 4* dan maar.
Beste nummers: Bodysnatchers en het afsluitende trio.

avatar van Joy4ever
Nude, All I Need, House of Cards en Videotape vind ik tot het beste behoren wat Radiohead tot dusver gemaakt heeft. Echt prachtige nummers. Thom zingt schitterend en het geluid is kristalhelder. Ik worstel alleen nog met Jigsaw . Maar die zal ook wel op zijn plaats vallen na meerdere luisterbeurten. Alle lof voor Radiohead. Het ziet ernaar uit dat ik straks twee albums van de heren in mijn Top 10 heb staan

ps. prima verwoord Itchy

avatar van bloempje24
Ik zie dat Nude nog steeds gezien wordt als één van, zo niet dé beste track op dit album. Mis ik iets, of heb ik té lang uitgekeken naar dat nummer op cd... Wie zal het zeggen? Voor mij blijft Nude (voorlopig) een nummer uit 3 a 4 losse stukken die met wat synthetische strijkers en geluidseffecten a la Exit Music aan elkaar gelast is en heb ik bij lange na niet het gevoel dat ik wel ervaar bij Motion Picture Soundtrack, How to disappear en Exit music. Voor mij is Nude momenteel de zwakste track op de cd, tussen 9 pareltjes.

avatar van corn1holio1

De titel...

avatar van SilverGun

Daar kan ik me totaal niet in vinden. Die 'productiemaniertjes' verrijken het geluidspalet wel, maar zetten niet de sfeer neer. Dat doen de composities, teksten en melodieën zelf.

avatar van rien
Nude vind ik ook prachtig, hij lijkt in zijn opbouw idd op Exit
Music en haalt bij lange na ook het niveau niet vind ik, maar het is een beeldschone track vind ik

Wat is er zo mooi aan Nude?

Ik ben het geheel met je eens. Voor mij is Nude nog steeds het enige nummer wat ik niet 25 keer op een dag achter elkaar kan luisteren. 't Is niet slecht, maar goed vind ik het ook niet...
Ik denk dat Nude de CD bij mij van de 5* af houdt.

btw... In Rainbows begint Ok Computer-achtige trekjes te krijgen in de rotatielijst...

Ga nou eerst eens een 5 tot 6 keer luisteren naar dit album, voordat je het meteen al 4 of 4,5 sterren geeft ....
Vandaag voor het eerst geluisterd en dus een paar pondjes betaald voor het downloaden ...