Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van T.A.
Spijtoptant schreef:
'Faust Arp' is ook door het ijs gezakt. Ster eraf, ga terug naar anderhalf.
Alleen 'Videotape' blijft nog over. Sorry, niet genoeg meer om de 2 te halen.

Toch bedankt voor die 1,5. Een 1 had de score wel erg bedrukt.

Ik vind het een beetje een tegenvaller, kheb nu zo'n 5 maal naar het album geluisterd en er zijn maar 3 nummers waar ik echt wild van wordt nl 15 step, nude en videotape. De rest kan mij vooralsnog niet bekoren. IK hoop op beterschap, maar ik vrees er voor....

(verwijderd)
Wat een plaat!

Ik zal niet zeggen dat ik mijn interesse verloren had. Misschien mijn hoop. Ik was zeker niet kwijt van HTTT. Amnesiac vond ik geweldig, maar Hail was voor mij een flinke, onsamenhangende teleurstelling. Begrijp me niet verkeerd, er staan schitterende nummers op. Maar het album was onsamenhangend, de cohesie was er niet.

En dan duikt Radiohead heel erg lang de studio in. Ik vreesde dat de nummers kapotgeproduceerd zouden worden.

En dan komt In Rainbows. Een eerlijk album, met de pakkendste songs sinds OK Computer. Radiohead ontroert met nummers als Nude, All I Need, Reckoner, Jigsaw en Videotape zoals ze dat lang niet gedaan hebben. Radiohead is terug, en ze hebben het nog steeds.

Het drietal OK Computer, Kid A en Amnesiac beschouw ik gelijk in kwaliteit. En als het beste wat popmuziek anno 2007 te bieden heeft. Aan dat lijstje kan een nieuw album toegevoegd worden.

In Rainbows.

p.s: Wat een waanzinnige hoes! Credits aan Stanley Donwood!

avatar van ZERO
Bouke, hoe komt het dat HTTT in je top 10 staat en Amnesiac niet? Als ik de redenering in je berichtje volg, is die top 10 wat gedateerd ofzo?

(verwijderd)
ZERO schreef:

Is dat zo?

Ik heb er inderdaad al meer dan een jaar niet naar gekeken... Ik zal 'm 'ns veranderen

avatar van thetinderstick
Met In Rainbows heeft Radiohead wederom een hele fijne plaat afgeleverd. Weliswaar ontbreekt hier de expirimenteerdrift die op de vorige albums zo nadrukkelijk aanwezig was, maar dat maakt de nummers er niet minder mooi op. Bovendien bevatten sommige nummers een bijna soul achtig sfeertje (bv House of Cards) wat ik nog niet eerder bij Radiohead heb gehoord. Ik merk wel dat dit album mij (voorlopig) minder pakt dan OK Computer, The Bends of Kid A, maar wel beter is dan het soms wat wisselvallige Hail To The Thief. Maar met prachtige nummers als '15 Step', 'Weird Fishes/Arpeggi, en 'Reckoner' is dit album mij toch een 4,5 waard. Ben ook zeer benieuwd naar die extra cd!

In Rainbows vind ik echt geweldig! Eigenlijk weet ik geen plaat die betere nummers en een betere samenhang tussen de nummers heeft (kan ook euforie zijn aangezien hij nog relatief nieuw is)

Radiohead weet me goed te raken met In rainbows. Genoeg gelult, ik ga verder met luisteren

avatar van lebowski
Internet monitoring company Comscore found the average price paid for the album was $6 (£2.90).
American fans were the most generous, paying on average $8.05 (£3.85), compared with the $4.64 (£2.22) paid by those outside the US.

Of those who were willing to pay, the largest percentage (17%) paid less than $4 (£1.90). However 12% were willing to pay between $8-$12, (£3.80 - £5.71).

Comscore said an estimated 1.2 million people visited the In Rainbows site in the first 29 days of October, but it is not clear how many downloads were made.

Hele artikel op BBC-site

lebowski schreef:

Hele artikel op BBC-site

dat was toch ook al in het Nederlands duidelijk gemaakt?

Vast wel, maar dat maakt verder niets uit. Uiteindelijk is Comsore toch de nieuwsbron.

Ik vind het wel interessant. Zou ook wel wat uitgebreidere statistieken willen zien (bv. het percentage mensen dat flink doneerde), maar die vind je dan weer nergens. Op de site van Comsore zag ik ze ook niet zo 1-2-3.

avatar van lebowski
Oei als ik dubbele dingen post dan excuses. Wat mij opvalt is dat een Amerikaan gemiddeld bereid is bijna 2x meer neer te leggen dan een album als een ander (hoewel voor het gemak de andere groep maar even 'Niet-Amerika' is, daarbinnen kunnen ook nog veel vrschillen per continent zitten). Maar toch: wat kan daar achter zitten?

avatar van Nautilus
Ik heb er geen moeite mee om te bekennen dat ik nul Euro betaald heb voor de download. Maar ik betaal wel het volle pond voor de fysieke release! Nu jullie weer.

Nautilus schreef:

Niemand hier die daar iets tegen heeft denk ik. Nou jij weer

lebowski schreef:

dat had te maken dat in Eurpoa het downloaden van muziek (via LimeWire bijvoorbeeld) populairder is dan in de USA, en dat daardoor Europeanen niet gewend zijn om te betalen voor hun muziek, integensttelling tot de Amerikanen.

Bericht over Karma Police verwijderd (ik zou hem hebben verplaatst naar OK Computer, ware het niet dat ie daar ook al stond).

avatar van wvv89
WernerGSF schreef:

dit is omdat Amerikanen een grotere koopkracht hebben dan andere werelddelen...

WernerGSF
De Amerikanen die wél betaalden voor In Rainbows gaven gemiddeld $ 8,05 uit. Bij niet-Amerikanen lag dat bedrag op $ 4,64. ComScore denkt dat de verklaring ligt in het feit dat p2p populairder is buiten dan in Amerika.

Voel me toch een beetje teleurgesteld. Dat krijg je als je overal leest dat dit de nieuwe OK computer of The Bends is.
Na zo'n 15 keer luisteren haalt het daar wat mij betreft nog lang niet bij. Nummers staan niet genoeg op zichzelf. Geen kop en staart, lijken in elkaar over te lopen. Radiohead is mijn favoriete band ondanks dat Thom Yorke één van mijn minst favoriete zangers is. Op deze CD stoort zijn stem me ineens extra.
Ik geef 3 sterren en hoop dat de plaat nog blijft groeien (heb onlangs, na 10 jaar luisteren naar "Sulk" van The Bends ook pas ontdekt dat het niet gewoon een goed nummer is maar echt geweldig). Er is dus hoop.

avatar van T.A.
WernerGSF schreef:

Ik heb wel gedownload/niks betaald, omdat ik de cd later wilde kopen. Heb dat nu ook gedaan, aangezien hij bij bol te reserveren is. Ik vind 160 kbit ook niet veel euris waard eigenlijk.

avatar van Alainmestreech
Nude een van de mooiste die ik ooit heb gehoord van radiohead!

EVANSHEWSON
Gezien zovéél positieve boodschappen en besprekingen hier, zal ik Radiohead toch nog niet afschrijven, want na hun 2 vorige platen was ik echt wat moedeloos gworden en hield ik dit redelijk over het paard getilde bandje voor bekeken, maar kijk, ik krijg de indruk dat ze het toch eens kunnen waarmaken, gewoon een sterke plaat met sterke songs, en geen geëxperimenteer om het geëxperimenteer meer, Meneer!

Ik zal hem dus trachten te beluisteren, wordt iets voor de feestdagen, denk ik.
Laat ik hopen dat ze terug de vorm van Ok Computer of The Bends te pakken hebben, halelujah!

Radiohead is geen geëxperimenteer om het geëxperimenteer. Kid A en Amnesiac zijn verdorie subliem. Maar blijkbaar wordt dat als moeilijk ervaren..De plaat heeft tijd nodig gehad maar dat zijn de beste. Verdorie, het begint nu allemaal op zijn plaats te vallen. Wat een steengoeie band toch.

gerre schreef:

en dan een 3* ?

en dan een 3* ?

Geef hem nog wat tijd. Het licht begint voor hem al te dagen, nu wachten tot de zon in z'n ogen brandt

Idd, zal nog aangepast worden.

avatar van Ploppesteksel
Na een week van niet luisteren naar dit album blijft bij mij enkel de intro van 15 Step & het hele Bodysnatchers-gebeuren hangen.
Waarom had ik Jigsaw Falling Into Place aangevinkt alweer ?
Het blijft niet hangen bij mij momenteel..

Geweldig nummer die Jigsaw. Ik heb de cd in het begin ook heel wat geluisterd en het deed me zo goed als niets. Een maandje iets laten liggen helpt! Want nu sijpelt het allemaal door, passen de puzzelstukjes harmonieus in elkaar. Op een manier zoals alleen geniale unieke bands als deze kunnen.

avatar van Jochempie
Ziet er erg mooi uit eigenlijk, die letters vind ik maar vaag.

WernerGSF
Wordt dit de Officiele Hoes?