Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van KapiteinClaus
Radiohead is geen geëxperimenteer om het geëxperimenteer. Kid A en Amnesiac zijn verdorie subliem. Maar blijkbaar wordt dat als moeilijk ervaren..

Uhm Treefingers, Fitter Happier en Hunting bears? Ik weet niet in welke categorie je die wil plaatsen maar dat kun je moeilijk conventionele rocksongs noemen. Leuk of goed zijn ze ook al niet. Dit album heeft gelukkig niet van dat soort wazige nummers.

avatar van everto
een baby in de glijbaan van een zwembad, maar dan in de ruimte...

avatar van douwens
hedgehog schreef:
Voel me toch een beetje teleurgesteld. Dat krijg je als je overal leest dat dit de nieuwe OK computer of The Bends is.
Na zo'n 15 keer luisteren haalt het daar wat mij betreft nog lang niet bij. Nummers staan niet genoeg op zichzelf. Geen kop en staart, lijken in elkaar over te lopen. Radiohead is mijn favoriete band ondanks dat Thom Yorke één van mijn minst favoriete zangers is. Op deze CD stoort zijn stem me ineens extra.
Ik geef 3 sterren en hoop dat de plaat nog blijft groeien (heb onlangs, na 10 jaar luisteren naar "Sulk" van The Bends ook pas ontdekt dat het niet gewoon een goed nummer is maar echt geweldig). Er is dus hoop.

Ik denk dat je voordat je naar een nieuw album van een artiest gaat luisteren ook niet uit moet gaan van bij wijze van spreken een nieuwe versie van een voorgaand album. Daarbij krijg je dan altijd de tendens van herhaling en dat draagt nou ook niet bij aan de kwaliteit van een band.

Wel grappig dat je de stem van Thom Yorke storend vind, terwijl Radiohead je favoriete band is. Ik vind dat de stem van Yorke nogal een stempel drukt op de muziek van de band in zijn totaliteit.
Kortom, wat mij betreft is Yorke zijn stem een sterk bepalende factor voor het wel al dan niet waarderen van Radioheads muziek.
Althans, bij mij is dat zeker het geval. Het was namelijk de rede dat ik Radiohead lange tijd links heb laten liggen... uiteindelijk is het kwartje bij mij wel gevallen. Dat komt vooral omdat ik de stem van Yorke in combinatie met de muziek juist geniaal vind.

avatar van KampF
Ja ik weet 99,9% zeker dat ik de goede hoes heb toegevoegd. Op http://www.greenplastic.com/ staat een link naar het complete boekje: http://boneykingofnowhere.com/index.php?id=3 Heb je ook direct de lyrics.

En mocht je nog een mooie wallpaper willen:

Goed album. Héél goed album. Alleen staan er geen wereldnummers op zoals Pyramid Song of National Anthem. Het is gewoon een verzameling van 10 betrekkelijk 'eenvoudige' tracks. Klinkt bijna als een compilatie, zo zonder tussennummers of vullers.
Nude is het beste nummer, gevolgd door Videotape.

en btw: een nieuwe OK Computer hoef ik niet. En al zeker geen nieuwe The Bends want daarvoor zijn er al bands genoeg.

Douwens schreef:

Ik bedoelde niet dat ik zat te wachten op een nieuwe versie van OK computer/The Bends maar op een cd die ik net zo zou waarderen qua sfeer/gevoel/kwaliteit. Heb OK computer ook al zoveel gedraaid dat ik er geen nieuwe versie van nodig heb, eigenlijk.

Nieuwe cd met zelfde kwaliteit kan ook best met "experimenteer-muziek" en hoeft niet te klinken als OK computer. Ik vond Kid A en Amnesiac helemaal niet zo verkeerd als vele anderen op dit forum, bijvoorbeeld.

Douwens schreef:

Ja inderdaad, ik vind de stem van Thom Yorke niet mooi. Desondanks is Radiohead al meer dan 10 jaar mijn absolute favoriete band. Wil wel wat zeggen over de kwaliteit van composities. Die zijn dus zo goed (mijn mening!) dat het compenseert voor de stem van Thom. Goh, wat klinkt dat gemeen, eigenlijk. Love you Thom!

Anyway, thanks voor de observatie.

avatar van douwens

Op zich vind ik Radiohead een groot experiment, de een vind het een geweldig experiment in zijn totaliteit. De ander vindt slechts bepaalde albums goed en de ander vind het experiment een totale mislukking.
Hoewel In Rainbows misschien hun meest veilige en dus minst experimentele album is, behalve het weinig vernieuwende Pablo Honey daargelaten dan.
Voor mij persoonlijk is de nieuwste Radiohead een subtiele combinatie van al het voorgaande werk.

avatar van HiLL
Jezus die hoes.

Dit mag van mij de officiële hoes wel worden, i.t.t. de vorige vind ik deze erg mooi.

Edit: Heh, op hetzelfde moment geplaatst, smaken verschillen blijkbaar.

avatar van djarend
T.A. schreef:

Ik heb wel gedownload/niks betaald, omdat ik de cd later wilde kopen. Heb dat nu ook gedaan, aangezien hij bij bol te reserveren is. Ik vind 160 kbit ook niet veel euris waard eigenlijk.

Waarom bij Bol reserveren?? gaat gewoon in de winkels liggen voor 14,95 en heb je hem al voor de kerst als je goed zoekt

avatar van djarend
KampF schreef:

En mocht je nog een mooie wallpaper willen:

Dan is het toch niet de hoes, maar het booklet. Mij is verteld door de platenmij dat als je de hoes uitvouwt het een kruis vormt, zie ik niet op deze plaatjes, het is een digi met 4 panelen die dan een kruis vormen dus

avatar van Ploppesteksel
gerre schreef:
Geweldig nummer die Jigsaw. Ik heb de cd in het begin ook heel wat geluisterd en het deed me zo goed als niets. Een maandje iets laten liggen helpt! Want nu sijpelt het allemaal door, passen de puzzelstukjes harmonieus in elkaar. Op een manier zoals alleen geniale unieke bands als deze kunnen.

Heb hem nu weer 2 keer al beluisterd en inderdaad. van 3,5* zou ik zo maar plots naar 4,5* willen gaan maar ik hou het nog maar bij 4*.
Moet OK Computer ook nog maar eens beluisteren dan, die vond ik ook eerst goed maar kan enkel nog de toppers er maar weer van herinneren.

avatar van ZERO
Big_Apple schreef:

Bands zijn er inderdaad genoeg, maar Bends zouden er gerust wat meer mogen zijn!

avatar van Selustarius
De cover verandert ook elke week?

Spijtoptant
De cover wordt steeds mooier. Deze is echt heel mooi! Petje af!

avatar van HiLL
djarend schreef:

De normale versie is al vooruit te bestellen bij cdwow voor €11.99.

4,5 Voor In Rainbows.
Ik vind het zowiezo het beste Radiohead album na OK Computer.
De meeste nummers zijn echt geniaal, though ik wel eerst erg moest wennen.
Het is gewoon echt Radiohead.
Ook heb ik nu al ontzettend veel zin in de meer donker gestemde CD2 van In Rainbows.
De sounds is gewoon uniek, ook wel 'n beetje anders dan ik van Radiohead gewend ben.
Though enkele nummers echt Radiohead nostalgie doen oproepen hebben anderen dit helemaal niet.
Voor mij zijn de meest geniale nummers ''15 Step'' en ''Bodysnatchers''.

Hierbij mijn 4,5!

Spijtoptant
Mwoah.... Videotape is toch wel heel goed. Vanavond weer een paar keer gehoord.

Doe er een halfje bij, toch wel. Wat een prachtig stukje muziek!

WernerGSF
dit is de eerste cover maar dan zonder al die IN RAINBOWS ervoor

avatar van Paalhaas
Halfje eraf. Pure middelmaat. Reckoner en Jigsaw falling into place redden wat er te redden valt.

Helemaal blij dat ik de 500ste stem heb uitgebracht op dit album...
Eigenlijk best weinig stemmen voor dit album (alleen Pablo Honey heeft er minder - nog niet eens zoveel minder zelfs), terwijl ik dacht dat dit album juist veel beter wordt ontvangen dan bv. HttT en Amnesiac en behoorlijk wordt gehyped op MuMe.

Maar goed, over het album. Het was even wennen de eerste luisterbeurt, maar het is naar mijn mening een (voor Radiohead-begrippen) toegankelijk album, met een fijne sfeer. Ik weet nu alleen niet of ze nou hun best hebben gedaan in één sfeer neer te zetten, of dat ze hun experimenteerdrift hebben losgelaten en hier de uiteindelijke Radiohead-sound is komen boven drijven. Ik vind wel dat het middenstuk (Nude tot Faust Arp) minder is dan de zéér sterke twee openingsnummers en de laaste nummers. Verder geen bezwaren over loslaten van experimenteerdrift of een "minder" middenstuk, het is gewoon wat me opviel.

Jesse schreef:

Dit album is dan ook nog geen 2 maanden uit he. Er komen ongetwijfeld nog veel meer stemmen bij.

Aurum schreef:

Maar aangezien de hype rondom dit album, de gratis verkrijgbaarheid van het album en mijn gedachten, dat dit album zoveel beter is ontvangen dan HttT en Amnesiac (dat laatste kan ik ook fout hebben), vind ik een stemmetje of 800 wel haalbaar, niet?

De nieuwe cover is zeer mooi

avatar van Jochempie
Jesse schreef:

Werkelijk? Ik vind het Stukje van Weird Fishes tot aan Reckoner juist het hoogtepunt van het album en 1 van de mooiste nummer sequences ooit gemaakt.

ik vind dit album waarschijnlijk beter dan OK (de tijd zal het leren).

avatar van Nightrider
Jesse schreef:

Heb een maandje geduld. En over een half jaar heeft dit album er net zoveel als OK PC.

zo jammer dat die 8 bonustracks op MuMe zijn toegevoegd, verpest het een beetje

(verwijderd)