Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
avatar van Yamato
Mooier vinden? Mooier qua wat? Muzikaal gezien of betreffende de lay-out? Nouja ik heb al die bonus tracks niet gehoord maar zonder vind ik het een erg goed album, ik ga vooralsnog voor 4,0* met optie tot 4,5*

WernerGSF
Yamato schreef:

ja ik bedoel de lay-out, ik vind dat persoonlijk veel betekend over een album. bijvoorbeeld of een hoes licht of donker is of iets dergelijks

avatar van djarend
HiLL schreef:

De normale versie is al vooruit te bestellen bij cdwow voor €11.99.

cd-wow is altijd goedkoper, zitten op Jersey, een belastingparadijs, als ik geen belasting hoefde te betalen kon ik hem ook voor 11,99 verkopen. (dus kan je nagaan hoeveel belasting er op cd's zit, 19 % dus) Maar als je hem daar besteld, je doet maar, heb je hem pas na 31 december en ik kan je garanderen dat je hem in de winkel al voor kerstmis zult zien (is publiek geheim)
Laatste woord over de cover, zoals ie op deze site is afgebeeld klopt, zo ziet het boekje eruit, maar die gaat in een doosje en daar zit een sticker op met de bekende letters die we al eerder zagen, zo zit dus de vork in de steel

avatar van T.A.
Bij Bol staat de CD op 28 december.

avatar van djarend
bol 28, prima, bij anderen zeker een week eerder, maar ja, bol is duits bedrijf, lopen altijd achter, kom maar bij mij kijken op `21 december

(verwijderd)
Jihie! Nog maar 3 dagen tot de Discbox !

Berichten over komende optredens verplaatst naar Radiohead

avatar van weasel
Onlangs gereserveerd bij de Sounds in Rotterdam. Daar kost 'ie 13.99 en krijg je (als je vóór 15 dec. reserveert) een gratis A 0-poster erbij..

avatar van Yamato
WernerGSF schreef:

Ik vind dat helemaal niet zoveel zeggen over een album eerlijk gezegd. Ik vind het wel leuk als een album een mooie cover heeft maar ik kan nou niet zeggen dat ik het gevoel heb dat albums met een mooie hoes doorgaans betere muziek bevatten.

weasel schreef:

Een wat poster..?

heeft er iemand al de fatsoenlijke versies gehoord van tracks als down is the new up of up on the ladder

waar zijn die te horen

avatar van Koston
nieuwe nummers zijn te vinden op het forum van greenplastic.
Grtz

avatar van rien
De omslag in Bodysnatchers is echt geweldig

avatar van KampF
CD2 klinkt ook wel aardig

(verwijderd)
CD2 is wel duidelijk een BONUSdisc. De nummers zijn goed, maar weten meestel niet het niveau van Disc 1 te halen. DITNU en UOTL uitgezonderd.

Sterker nog, ik denk dat Up On The Ladder bij mijn favo tracks gaat horen

avatar van KampF
Go Slowely vond ik direct wel aardig, alleen wel een echt bonus nummer

Last Flowers is erg zuiver en teder, alleen zal wat meer luisterbeurten moeten kosten. Een pareltje dat nog ontdekt moet worden.

Bangers & Mash was het nummer was ik nog op gehoopt had, iets woest, wilds, net als Bodysnatchers.

Up on The Ladder heeft een lage beat en een smerig gitaartje, het komt de sfeer ten goede. Mooi nummer. Thom zingt: I'm Stuck in the Tardis, iets dat hij ook op zijn website heeft gezegd met al die vage puzzeltjes. Het geknetter in het midden van het nummer vind ik wel fijn.

Down is The New Up vind ik nou een typisch Radiohead nummer. Raar dat ik het momenteel niet beter kan omschrijven met het is zoals Radiohead is, het klinkt zoals Radiohead klinkt. Zou nog het best op HTTT passen. Mooi als Thom opeens zo hoog uithaalt..

4 Minute Warning begint prachtig, een mooie warme drone die in en uitfade, de rest moet ik nog aan wennen.

Misschien wel een 4,5* binnenkort.

avatar van SirNoodle
KampF schreef:

Mooi, Thom Yorke houdt ook van Doctor Who

Vraag naar illegale downloads verwijderd.

avatar van VanDeGriend
SirNoodle schreef:
Mooi, Thom Yorke houdt ook van Doctor Who
En van de Justified Ancients of Mumu

Down is the New Up vind ik een hemels nummer en dat gaat ook wel voor Last Flowers op.
Het zal meerdere draaibeurten nodig hebben om te kijken of ik dit zelfs tot favorieten ga bestempelen.
Het zou me zelfs niet verbazen als deze nummers mijn waardering voor In Rainbows zouden gaan opschroeven.

avatar van lebowski
aERodynamIC schreef:

Wanneer heb je dit album ontvangen?

aERodynamIC schreef:

Misschien al een uitgerechercheerde vraag, maar gaat die bonus CD ook nog op de markt komen?

avatar van xalibertofislak
In ieder geval niet op het album dat eind december in de winkels te koop is.

avatar van THEMARSVOLTA
Ik denk wel in de box.

avatar van xalibertofislak
Dat klopt.

avatar van HiLL
Die clip

WernerGSF
welke grapjas heeft dat gedaan?
het is toch niet de echte videoclip, dus waarom zet iemand die er dan bij?

_2M
Volgens mij is het wel de echte videoclip.

Volgens mij is het ook de originele video. Ik vind hem ook behoorlijk briljant.

djeffibrelich
er is er ook 1 van bodysnatchers, btw.