Radiohead - In Rainbows (2007)

Label: XL

1. 15 Step (3:57)
  2. Bodysnatchers (4:02)
  3. Nude (4:15)
  4. Weird Fishes / Arpeggi (5:18)
  5. All I Need (3:48)
  6. Faust Arp (2:09)
  7. Reckoner (4:50)
  8. House of Cards (5:28)
  9. Jigsaw Falling into Place (4:08)
  10. Videotape (4:39)
  11. Mk 1 * (1:04)
  12. Down Is the New Up * (4:59)
  13. Go Slowly * (3:48)
  14. Mk 2 * (0:53)
  15. Last Flowers * (4:27)
  16. Up on the Ladder * (4:17)
  17. Bangers + Mash * (3:20)
  18. 4 Minute Warning * (4:06)
Over de eerste cd was ik niet echt enthousiast. de vonk sloeg niet over.
Woensdag echter de box binnengekregen.
Heel mooi, hoewel het fotoboek wel heel erg vaag is en niet iets wat je twee keer inkijkt. Een beetje erg overbodig dus.
De tweede cd vind ik wel heel erg goed, en de cd's klinken veel beter dan de downloadversie.
De totale beoordeling gaat nu meteen naar de 5.0
Bangers & Mash is wel de echte topper.
en de prijs is relatief,
mooie muziek mag wat kosten.
En als je het vergelijkt met de kaartjes voor het concert, € 60, van 1-7-8 valt het nog mee.

Zeg, als de cd in de winkel uit komt, zal hij dan ook als dubbelcd verschijnen? Of zal de 2de cd nooit in de winkel komen, maar alleen online?

khonnor
enkel als je de diskbox koopt krijg je de 2de cd in bezit...

avatar van lebowski
T.A. schreef:

Ik zou zeggen uploaden dat plaatje.

Gebeurd.

Musicguru
Erg fraai de box. In Rainbows sowieso plaat van het jaar!!!

avatar van T.A.
Is er iemand die de Bonus disc niet goed vindt? Dan wil ik hem wel kopen voor 10 euro.

In de Metro van gisteren staat dat de 2e cd samen met de eindejaars-release uitkomt? Tegengestelde berichten tot nu toe...

avatar van rien
Waverick schreef:

Dat zou wel een naaistreek wezen, heb net die discbox besteld :s

En ik heb mijn ticket binnen

avatar van Cloud
Op de lp staat een geheime boodschap.
Op lp 1 kant a staat ripples
Op lp 1 kant b staat on a
Op lp 2 kant a staat blank
Op lp 2 kant b staat shore

Ripples on a blank shore

Dat stukje tekst is van het nummer reckoner. Het staat ingegraveerd in de lp`s zag ik net, er staat ook een nummer op, dat zal wel een serie nummer zijn.

de bonus cd vind ik ook steeds beter:)

Nicci
het kenmerk van een geheime boodschap is, dat hij geheim is. hoe geheim kan het zijn als jij er in geen tijd achter bent?
"ripples on a blank shore"?
ik denk dat ze stiekem lid zijn van de KKK.

avatar van Cloud
tsja, wat moet ik anders zeggen.

Cloud schreef:
Op de lp staat een geheime boodschap.
Op lp 1 kant a staat ripples

Kant A: eeny
Kant B: meeny
Kant C: miny
Kant D: mo

eeny - meeny - miny - mo (het Nederlandse ienemienemutte). Misschien bedoelen ze daarmee dat het wat hun betreft geen bal uitmaakt in welke volgorde je de LP-kanten afspeelt?

(Ik twijfelde even of ik dit bericht bij OKC of bij IR moest zetten. Cloud begon hiermee bij IR, dus vandaar dat ik het hier plaats. Als men het er niet mee eens is, plaats ik het wel bij OKC, ik merk het wel)

Verhoogd naar 5 sterren, zelfs de bonus CD is briljant!! Qua vormgeving is de box ook nog eens fantastisch. Echt een 5 sterren album.

@ Waverick
Ooh cool, bestaat er ook een geheime boodschap op kid A?

Op ok computer staan nog meer geheime boodschappen; waaronder deze: (staan ook op vinyl)

- I'm an important person. Would you like to come home with me?
- I'll be happy to help you
- I like you, you are a wonderfull person

Op Kid A staat op het vinyl (voor zover ik weet, heb hem nu niet bij de hand, hij ligt thuis)
- Le chien-loop

Die bonus CD ga ik steeds meer waarderen. Ik vind 4 minute warning steeds beter worden! Het is zo mooi warm opgenomen. Oh jah, en hij duurt precies 4 minuten.

avatar van Cloud
4 minute warning vind ik ook erg mooi.

avatar van Jeanneman
Reckoner vond ik altijd iets minder, maar groeit uit tot één van de favorieten. Heerlijk nummer...

avatar van rien
Btw, hoe lang duurde het ongeveer voordat de box bij jullie binnen was?? Ik heb het vorige week vrijdag besteld en ik heb grote problemen wat betreft geduldigheid

avatar van Rainmachine
Niet zo goed als The Bends maar voor het eerst wel weer een die ik helemaal uit kan luisteren zonder continue op de skip knop te drukken. Nog iets meer peper in het recept en het kan weer los gaan wat mij betreft...

avatar van Tegid.mzk
rien schreef:

Het ligt er natuurlijk aan wanneer die verstuurd wordt. Hij is bij mij op maandag 3 december verstuurd en op woensdag 12 december aangekomen. En volgens mij stond op de site van W.A.S.T.E. dat ze probeerden 'm voor kerst te laten aankomen, maar dat ze niks beloofden. En ik snap dat geduldig zijn moeilijk is.;) Maar dan heb je ook wat!

avatar van Montorsi
Heb nu CD2 een paar keer gehoord, en volgens mij vind ik die beter dan 1. Ik moet hem echter nog wel vaker horen, want 1 begon eigenlijk ook relatief snel lichtjes te vervelen. Er op uitgekeken wil ik nog niet zeggen, maar ik heb met de eerste cd van In Rainbows maar zelden zo'n moment van 'Ja die moet ik nu luisteren' als ik in de trein zit.

avatar van DikkeDarm
Zal wel weer de beste plaat van 2007 worden, iedereen is lyrisch over deze.Ben alleen nog aan het uitvinden wat er nou zo goed aan is.Ik zoek nog ff verder.

WernerGSF
als dit album was uitgebracht door een andere artiest dan Radiohead, was dit nooit zo populair geweest als dat het nu zou zijn

avatar van starsailor

Wat een klinkklare nonsens.

avatar van meyer
Wat mij is opgevallen bij het luisteren van dit album is de manier van zingen van Thom yorke. Naast zijn gewone zanglijnen gebruikt hij zijn stem meerdere malen ook als "instrument". Bijvoorbeeld bij Videotape vind ik dat erg geslaagd. Dit soort dingen maken Radiohead voor mij interessante muziek om naar te luisteren.

avatar van orbit
Net de plaat een paar keer geluisterd, overwegende indruk is positief. Ik hoor nog geen echte uitschieters zoals bij The Bends, OK PC of Kid A wel het geval was na een paar keer. Het lijkt allemaal wat kalmer, afgewogener en vooral wat minder uitgesproken. Maar niks klinkt slecht of vervelend. De clip Jigsaw steekt er wat betreft uitgesprokenheid nog net iets meer uit en ook het nummer Weird Fishes / Arpeggi is nu al een beter nummer wat mij betreft. Duidelijk iets dat verder bezinkt en dan een heel goede plaat kan worden of juist een plaat die je na nog een keer of 5 draaien steeds minder opzet totdat hij op de stapel kan. Ik kan het nu nog niet met zekerheid zeggen. Slecht is het geenzins. Ik zet maar even voorzichtig in op 3,5*, dat kan zeker meer worden, meer rotaties gaan het uitwijzen.

Berg onzin verwijderd.

Zigstar
De nieuwe radiohead...

Ik stond er lichtjes sceptisch tegenover, omdat - hoewel thom yorke en co door jan en alleman de hemel wordt ingeprezen - ze in mijn ogen er toch niet in geslaagd zijn na OK Computer nog eens een sterke plaat op de markt te brengen.

Nu, bij het horen van de eerste geluiden van het eerste lied vreesde ik alweer voor het ergste - immer pretentieuze drumsynths en Thom's zagerige stem die daarboven zweeft. Maar, het tegendeel werd bewezen toen bleek dat 15 step openbloeide tot een melodieuze, wel gearrangeerde popsong.
Dit geldt eigenlijk ook voor de rest van het album - goed gearrangeerde songs, een beetje rock, goed in het oor liggend, niet overdreven veel bleeps en beeps maar net voldoende.
Probleem: de songs zijn niet sterk genoeg! Het mag dan allemaal nog zo mooi uitgewerkt zijn als maar kan, als de song te min zijn doet het er allemaal weinig toe. Nergens enig spoor van een climax, je luistert en luistert, maar op het einde van het album blijf je over met een teleurstellend gevoel in de trant van 'is het gedaan ofwa?'.

Dit werk kan nérgens tippen aan The Bends of Ok Computer en is in mijn ogen een subtopper, de vierde in een serie van matige platen. Nu, ik ga het album nog niet helemaal afschrijven, en het nog onderwerpen aan een aantal luisterbeurten, maar ik denk niet dat er meer zal inzitten dan 3.5 sterren waarmee ik nu start.

haveman
Verhoogd naar 3,5