Arcade Fire - Pink Elephant (2025)

Canada
Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Open Your Heart or Die Trying (3:12)
  2. Pink Elephant (4:44)
  3. Year of the Snake (5:10)
  4. Circle of Trust (6:05)
  5. Alien Nation (3:24)
  6. Beyond Salvation (1:20)
  7. Ride or Die (4:08)
  8. I Love Her Shadow (5:29)
  9. She Cries Diamond Rain (1:21)
  10. Stuck in My Head (7:23)
geplaatst:
'Vroeger' is niet altijd beter. Als 'Pink Elefant' het eerste album geweest zou zijn, dan zou de rest van de volgende albums voor het gevoel weer steeds matiger worden.

avatar van Bert Wasbeer
geplaatst:
Ik ben er nog niet aan uit voorlopig. Eerste indrukken zijn niet geweldig, maar het is ook minder erg dan gevreesd. En ik houd hierbij in m'n achterhoofd dat ik the suburbs de eerste vijf luisterbeurten ook maar lang en een beetje saai vond. Dus het kan nog komen...

avatar van SilverGun
geplaatst:
Het kabbelt een beetje voort en het stoort nergens, maar er is ook geen enkele uitschieter te ontdekken of ook maar een passage die echt even de aandacht trekt. Butler lijkt ook definitief te zijn gestopt met z'n kenmerkende emotionele uithalen. Ik krijg de hele speelduur vooral sterk de indruk dat men er weinig zin in had.

avatar van Minneapolis
SilverGun schreef:
Het kabbelt een beetje voort en stoort nergens, maar ook geen enkele uitschieter te ontdekken of iets dat echt even de aandacht trekt. Mogelijk volgt nog eens een luisterbeurt maar ik vermoed dat ik er al wel klaar mee ben zo.

Ik zou Alien Nation geen voortkabbelen noemen. Niet dat het een favoriet is maar toch.. (jammer dat het onder water is opgenomen).

avatar van Roxy6
davevr schreef:
Aiaiaiai dit had ik niet verwacht. Ik ben al een koele minnaar van de band maar dit klinkt als de plaat te veel. De laatste van Blondie. De laatste van The Clash. De laatste van The Pixies. Die waar het vuur uit is verdwenen. Spijtig, want ik had nu zelf wel meer verwacht.

Pardon Me! De laatste Blondie : Pollinator uit 2017 is fantastisch en wordt door de band en de followers gezien als wellicht de beste release sinds de re-groupping…het bracht de band weer naar de grote MainStage van Glastonburry voor een geweldig concert.

En het allerlaatste -nog uit te komen- album heeft nog niemand gehoord, maar is al wel een tijd af.

avatar van SilverGun
Minneapolis schreef:

Nee voortkabbelen doet die track inderdaad niet perse, maar is dan wel weer monotoon genoeg dat ik 'm opnieuw moest opzetten om te achterhalen om welke het ook alweer gaat.

avatar van davevr
Roxy6 schreef:

Als Blondie fan : niet akkoord.

avatar van Snoeperd
geplaatst:
Album klinkt alsof Win Butler voor de beschuldigingen van seksueel wangedrag meer geprikkeld was om spannende muziek te maken.

avatar van vinylbeleving
Snoeperd schreef:
Album klinkt alsof Will Butler voor de beschuldigingen van seksueel wangedrag meer geprikkeld was om spannende muziek te maken.

Moet het woordje 'niet' voor meer. Of begrijp ik toch goed dat je dit wél een spannende plaat vind? Kan natuurlijk, zoveel muziek, zoveel meningen.

geplaatst:
Het vet is nu toch echt wel van de soep. Enige momenten die een beetje de aandacht trekken zijn "Circle of Trust" en "Alien Nation", al klinkt die tweede wel als een slechte demo. Ik las dat Daniel Lanois voor deze plaat speciaal uit pensioen is gekomen, had hij beter niet gedaan als dit het resultaat is.
Voor de rest kabbelt het wat richtingloos voort.
Derde slechte plaat op een rij + de beschuldigingen tegen Win Butler die intussen het discours over Arcade Fire domineren. Je hebt niet de indruk dat dit nog goed gaat komen.

Morinfen schreef:
Voor de rest kabbelt het wat richtingloos voort.
Lijkt mij het beste als ze ermee stoppen. Zo goed als hun debuut en de plaat erna wordt het noooooooit meer.

geplaatst:
Ik vond ze eigenlijk best goed tot en met Reflektor. Reflektor vind ik eigenlijk zelfs wat onderschat, klonken op dat album verrassend vitaal en namen een paar geslaagde risico's. Daarna heeft Arcade Fire wat mij betreft echter nooit meer echt hongerig geklonken. Achja, 95 % van de bands die lang genoeg meegaan komen vroeg of laat wel op dat punt uit.

avatar van Minneapolis
geplaatst:
Misschien is het een nachtkaars?

geplaatst:
Pijnlijk dieptepunt van een ooit geweldige band.

1,0
geplaatst:
Reflektor is inderdaad een heel goed album. Nooit gedacht dat toen al het begin van het einde was.

avatar van Juul1998B
geplaatst:
Oei, dit is niet best nee. Een flinke stap terug na het geweldige WE (waar ik blijkbaar de enige in ben).

avatar van Chameleon Day
geplaatst:
Oei, die cijfers. Ik durf niet te luisteren. Vond WE net zoals mijn bovenbuurman nog prima.

avatar van laboomzaa
geplaatst:
Nou, ik vind deze toch eigenlijk niet zo verschrikkelijk, moet zeggen wel pas één keer beluisterd.

avatar van vivalamusica
geplaatst:
Ga dit niet beluisteren, resultaten uit het verleden ga ik niet bederven.

avatar van Scorpion_21
geplaatst:
Arcade Fire heeft het niet meer helaas. Album na album is het minder geworden sinds Reflektor. Ik hoop dat ze zelf het licht uitdoen voordat het wat zielig begint te worden

avatar van vanwijk
Juul1998B schreef:

Ik vind WE nog altijd een prima album dus je bent niet de enige hoor.
Deze pas een keer gehoord, in de zit via Apple, Circle of Trust bleef even hangen, niet in positieve zin. Maar nog te vroeg om al te (ver)oordelen.

avatar van DargorDT
geplaatst:
Ik ben pas bij Arcade Fire ingestapt met Reflektor en dat is nog altijd mijn favoriete album van ze. Everything Now vind ik nog steeds heel leuk en We wilde nooit echt bij me beklijven. En nu... Ik weet het niet. Een keer luisteren zorgde nog niet voor blije oortjes. Er bleef ook weinig hangen, wat wél bij de eerdere albums het geval was. Het zegt nog niet alles, maar ik ben niet enthousiast geworden. Had het op basis van de eerste recensies ook niet verwacht, om eerlijk te zijn. Dan maar terug naar het vroege werk, wat uiteraard helemaal niet erg is.

aERodynamIC schreef:

Tip: maak de quote wat kleiner

Ik kreeg het idee bij dit album de opdracht was, jullie mogen zingen, maar niet te uitbundig, anders gaan de buren klagen.

avatar van Geert V.
geplaatst:
Snap de lauwe reacties niet. Ieder zijn goesting natuurlijk. Voor mij alweer een prima plaat van de Canadezen.

geplaatst:
Omdat ik het album voorbesteld heb en compleet wilde blijven heb ik het vandaag binnen op vinyl en dat klinkt wel wat beter. Bijzonder dat verschil.
Het album komt ook wat beter binnen nu, maar voorlopig hou ik het nog op mijn 3,5*. Wie weet gaat mijn waardering op termijn alsnog omhoog. Ik ben benieuwd.....

avatar van Dance Lover
geplaatst:
''Alien Nation'' is vooralsnog een puik nummer!

''Circle of Trust'' dig ik ook wel.

avatar van LucM
geplaatst:
Voor mij een serieuze tegenvaller. Ik mis de bezieling en vooral sterke melodieën die hun eerste 3 albums kenmerken. Dit album ben je tijdens het beluisteren al vergeten.

avatar van SirChenque
geplaatst:

Neem nou "Circle of Trust", ruim 6 minuten.....begin is lekker, maar daarna gebeurt er echt niets meer. Kap zo`n nummer dan af ná 3 minuten en het is een fijne track, nu vind ik het echt véél te lang duren en wordt het gezapig (eigenlijk een gedrocht van een nummer). Of ben ik de enige die zo denkt? "Year of the Snake" vind ik ook veel te lang................

avatar van Chameleon Day
SirChenque schreef:
Oké, vooropgesteld, ik ben geen componist, heb nog nooit een nummer geschreven of gemaakt, maar.......ik vraag me geregeld af waarom nummers zo lang moeten duren als er niets bijzonders gebeurt? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Wanneer besluit een componist of componisten om een nummer een bepaalde lengte mee te geven? Of heb je een hele belangrijke, inhoudelijke boodschap? Dan snap ik het, anders niet..

Het genre ‘ambient’ zal niet aan jou besteed zijn, vermoed ik. En meer in het algemeen: ‘verstilde’ muziek mss ook niet?