Arcade Fire - Pink Elephant (2025)

Canada
Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Open Your Heart or Die Trying (3:12)
  2. Pink Elephant (4:44)
  3. Year of the Snake (5:10)
  4. Circle of Trust (6:05)
  5. Alien Nation (3:24)
  6. Beyond Salvation (1:20)
  7. Ride or Die (4:08)
  8. I Love Her Shadow (5:29)
  9. She Cries Diamond Rain (1:21)
  10. Stuck in My Head (7:23)
avatar van chevy93
Slechts zes nummers. Lange nummers of kort album?

avatar van Juul1998B
Aangename verassing!

avatar van Johnny Marr

avatar van Arno
chevy93 schreef:
Slechts zes nummers. Lange nummers of kort album?
Ik hoop 6 nummers van 13 minuten. AF goes progrock.

avatar van Arno
Johnny Marr schreef:
Arno en ArthurDZ, letten jullie op?
Wow die zag ik ff niet komen.

avatar van WhoAmI
WhoAmI (crew)
Daar was zojuist bij het toevoegen iets mis gegaan. Nu staan de tien titels er allemaal!

avatar van Johnny Marr
Arno schreef:
Wow die zag ik ff niet komen.

Nou, best zeker? Je hebt gatverdamme twee kinderen .

avatar van ArthurDZ
Johnny Marr schreef:
Arno en ArthurDZ, letten jullie op?

Een nieuwe AF, spannend! Ik hoop op weer eens een echte topper, is toch ook alweer twaalf jaar geleden.

avatar van dix
dix
WhoAmI schreef:

Oh ik dacht juist 'Hè, gelukkig, een EP'

avatar van Juul1998B
Year of the snake klinkt verfrissend!
Het laatste album ''WE'' vond ik één van Arcade fire's beste.
Hoop dat ze op dezelfde voet volgen met deze

ArthurDZ schreef:

Haha, exact! In 2013 mijn favoriete band.
Ik reken er niet meer op. Was zeker geen fan van WE.

avatar van KKOPPI
Vind het nummer oké , geen vertegenwoordiging van een top album dat moet nog blijken uit de andere nummers. De hoes vind ik niet zo & de andere bandleden zijn nergens te bekennen?

gerre schreef:

Haha, exact! In 2013 mijn favoriete band.
Ik reken er niet meer op. Was zeker geen fan van WE.

Ik vind WE de slechtste van heel hun oeuvre maar die scoort opvallend hoog op MuMe. Op RYM is het ook de slechtste volgens mij.

1,0
Ook gewoon een veredelde EP. Plus vond herhaling van zetten. Voor het eerst.

avatar van chevy93
KKOPPI schreef:

Toch significant lager dan de rest van hun oeuvre m.u.v. Everything Now.

avatar van Red33
geplaatst:
Vet!! Ik ben erg benieuwd naar deze! WE was voor mij het begin van mijn ontdekking van Arcade Fire en deze vond ik erg fijn. Suburbs, Neon Bible en Funeral zijn gevolgd en ook hier werd ik blij van. Ik kijk hiernaar uit!

De prijzen zijn trouwens wel weer waanzinnig... €40 voor de zwarte LP uitvoering en €50 voor de gekleurde... Man, man, man...

geplaatst:
Magere single. Voor mij klinkt dit niet spannend of relevant meer.

Valt op dat jongere mensen die pas bij WE zijn gaan luisteren wel enthousiast lijken hier.

Arcade Fire ,awesome till 2013..Gettin' old.

avatar van Lars Muziek.
geplaatst:
Inmiddels ook bevestigd als uitgebracht in eigen beheer niet meer via Columbia zoals de laatste albums uitkwamen. Dat vind ik ergens wel interessant maar kan ik ook weer ergens volledig begrijpen. Als (oud) fan moet ik mij hier toch ook over de streep zien te halen weer te gaan luisteren naar hun muziek en zo ook dit album, want ik ben ergens wel nieuwsgierig. Ook opvallend... vele releases duren lang maar deze is echt een maand van tevoren aangekondigd. Zal wel met de eigen rechten te maken hebben denk ik.

gerre schreef:

Viel mij ook op. Waar AF eerst een rebelse sound had omdat ze juist wilden loskomen van het saaie standaard-bandje-van-4-leden concept, en zo allerlei toeters en bellen uit de kast haalden, is daar anno 2025 echt helemaal niks meer van over.

Ze zijn dus langzaamaan samengesmolten met de mellow-norm, "wees vooral niet te luid want dan ben je raar en pas je niet bij de jonge generatie."

Rinse & repeat dus. Tijd voor een nieuwe generatie die deze geestdodende trend weer openbreekt. Ik heb de nieuwe equivalent van AF 2004 nog niet gespot, jullie?

gerre schreef:
Arcade Fire ,awesome till 2013..Gettin' old.

Dat kan ik bevestigen. Was destijds erg fan van de eerste drie albums. Het moet rond 2011 zijn geweest dat ik naar een concert in Amsterdam ben geweest. Denk dat ik daar getuige was van de omslag.... Wat een futloze koude kermis was dat zeg. Het succes was de frontman destijds al flink naar het hoofd gestegen, die stond daar te egotrippen, terwijl de rest van de band zich duidelijk niet senang voelde en een plichtmatig nummer opvoerde.

De jaren daarna begon de frontman ook nog eens eindeloos te prediken wat er allemaal mis is met de wereld en hoe het allemaal zou moeten, terwijl hij zelf de kat kneep in het donker. Arcade Fire bleek helaas een sekte te zijn geworden en helemaal te passen in deze tijd vol new speak.

geplaatst:
Ik was wel nog grote fan van Reflektor,niet in het minst het nummer zelf!

geplaatst:
De nieuwe equivalent van AF. Black Country New Road sowieso toch?

avatar van RuudLangezaal
geplaatst:
Ook ik werd weggeblazen door de eerste plaat, daarna werd het eigenlijk al vrij snel minder
De platen direct na het debuut vond ik nog wel goed, maar de laatste twee vond ik niet om aan te horen, een enkel nummer daargelaten
Deze single vind ik ook niks, dat gedoe met die app en dat marketing-sfeertje irriteert mij ook mateloos
Zal vast wel weer een diepe gedachte achter zitten, maar ik ben bang dat de plaat weer bagger wordt

gerre schreef:
De nieuwe equivalent van AF. Black Country New Road sowieso toch?

Ik vind totaal van niet. En ik heb het goed beluisterd — het omhulsel is vergelijkbaar (en volgens henzelf ook geïnspireerd door AF) maar het stuk "fire" dat zo fundamenteel en rauw aanwezig was bij AF, zit daar totaal niet in.

RuudLangezaal schreef:

Toch wel door Lanois geproduceerd, misschien een lichtpuntje voor jou..

avatar van RuudLangezaal
geplaatst:
Ja inderdaad, al is hij weinig actief meer als producer( voor zover ik weet), maar het kan een interessante combinatie zijn. Ik laat mij graag verrassen

KKOPPI schreef:

BCNR klinkt minder groots maar ook een stuk fijnzinniger. Minder lompe rock,meer kamerpop. En muzikaal veel inventiever..

Dat rauwe is BCNR idd wat kwijt. Maar als ik muzikaal moet kiezen tussen hen en dit dat gewoon na WE alweer een herhaling van zetten is..dan weet ik het wel. Het AF verhaal lijkt me uit. Net als dat bands als U2 overkwam.

gerre schreef:

Oh ja zeker eens, de "Fire" is er voor AF ook allang uit , qua nieuw materiaal.

En het is ergens nog wel mogelijk maar ze blijven kiezen voor veel te gladde producties. Nummers als Year Of The Snake zouden zo veel beter zijn met een prominentere gitaarpartij & strings, zoals bij The Suburbs het geval was. Het gebrek aan die grootsheid drukt ze de kop in.

avatar van Roxy6
geplaatst:
Toch nog wel nieuwsgierig of ze de muziekminnende medemens nog wete te verrassen….

KKOPPI : ik zag jouw toptien, waar veel in staat wat mij ook aanspreekt, ik ben benieuwd wat jij vindt van bijvoorbeeld Roxy Music - For Your Pleasure, een album dat destijds ook revolutionair was, vernieuwend en verkwikkend met tijdloze tracks, super lyrics. en wat mij betreft de tand des tijds ruimschoots doorstaan.

De groep maakte destijds een vergelijkbare avantgardistische start als Arcade Fire in hun beginperiode.