David Bowie - I Can't Give Everything Away: 2002-2016 (2025)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Sunday (4:45)
  2. Cactus (2:54)
  3. Slip Away (6:05)
  4. Slow Burn (4:41)
  5. Afraid (3:28)
  6. I Ve Been Waiting for You (3:00)
  7. I Would Be Your Slave (5:14)
  8. I Took a Trip on a Gemini Spaceship (4:04)
  9. 5:15 the Angels Have Gone (5:00)
  10. Everyone Says ʻHiʼ (3:59)
  11. A Better Future (4:11)
  12. Heathen (The Rays) (4:16)
  13. Sunday [Live at Montreux Jazz Festival] (6:50)
  14. Life on Mars? [Live at Montreux Jazz Festival] (4:50)
  15. Ashes to Ashes [Live at Montreux Jazz Festival] (5:55)
  16. Cactus [Live at Montreux Jazz Festival] (3:12)
  17. Slip Away [Live at Montreux Jazz Festival] (5:43)
  18. China Girl [Live at Montreux Jazz Festival] (4:23)
  19. Starman [Live at Montreux Jazz Festival] (4:44)
  20. I Would Be Your Slave [Live at Montreux Jazz Festival] (5:50)
  21. I Ve Been Waiting for You [Live at Montreux Jazz Festival] (5:19)
  22. Stay [Live at Montreux Jazz Festival] (6:17)
  23. Changes [Live at Montreux Jazz Festival] (4:11)
  24. Fashion [Live at Montreux Jazz Festival] (4:09)
  25. Fame [Live at Montreux Jazz Festival] (4:20)
  26. I'm Afraid of Americans [Live at Montreux Jazz Festival] (5:18)
  27. 5:15 the Angels Have Gone [Live at Montreux Jazz Festival] (5:16)
  28. Heroes [Live at Montreux Jazz Festival] (6:03)
  29. Heathen (The Rays) [Live at Montreux Jazz Festival] (6:08)
  30. Everyone Says ‟Hi” [Live at Montreux Jazz Festival] (5:07)
  31. Hallo Spaceboy [Live at Montreux Jazz Festival] (5:26)
  32. Let's Dance [Live at Montreux Jazz Festival] (6:35)
  33. Ziggy Stardust [Live at Montreux Jazz Festival] (4:45)
  34. Warszawa [Live at Montreux Jazz Festival] (6:25)
  35. Speed of Life [Live at Montreux Jazz Festival] (2:54)
  36. Breaking Glass [Live at Montreux Jazz Festival] (2:35)
  37. What in the World [Live at Montreux Jazz Festival] (3:29)
  38. Sound and Vision [Live at Montreux Jazz Festival] (4:30)
  39. Art Decade [Live at Montreux Jazz Festival] (4:04)
  40. Always Crashing in the Same Car [Live at Montreux Jazz Festival] (3:42)
  41. Be My Wife [Live at Montreux Jazz Festival] (3:06)
  42. A New Career in a New Town [Live at Montreux Jazz Festival] (3:37)
  43. Subterraneans [Live at Montreux Jazz Festival] (7:32)
  44. New Killer Star (4:40)
  45. Pablo Picasso (4:06)
  46. Never Get Old (4:25)
  47. The Loneliest Guy (4:11)
  48. Looking for Water (3:38)
  49. She'll Drive the Big Car (4:35)
  50. Days (3:19)
  51. Fall Dog Bombs the Moon (4:04)
  52. Try Some, Buy Some (4:24)
  53. Reality (4:23)
  54. Bring Me the Disco King (7:45)
  55. Rebel Rebel [Live from a Reality Tour] (3:30)
  56. New Killer Star [Live from a Reality Tour] (4:59)
  57. Reality [Live from a Reality Tour] (5:08)
  58. Fame [Live from a Reality Tour] (4:12)
  59. Cactus [Live from a Reality Tour] (3:01)
  60. Sister Midnight [Live from a Reality Tour] (4:37)
  61. Afraid [Live from a Reality Tour] (3:28)
  62. All the Young Dudes [Live from a Reality Tour] (3:48)
  63. Be My Wife [Live from a Reality Tour] (3:15)
  64. China Girl [Live from a Reality Tour] (4:18)
  65. The Loneliest Guy [Live from a Reality Tour] (3:58)
  66. The Man Who Sold the World [Live from a Reality Tour] (4:18)
  67. Fantastic Voyage [Live from a Reality Tour] (3:13)
  68. Hallo Spaceboy [Live from a Reality Tour] (5:28)
  69. Sunday [Live from a Reality Tour] (7:56)
  70. Under Pressure [Live from a Reality Tour] (4:18)
  71. Life on Mars? [Live from a Reality Tour] (4:40)
  72. Battle for Britain (The Letter) [Live from a Reality Tour] (4:55)
  73. Fall Dog Bombs the Moon [Live from a Reality Tour] (4:11)
  74. Ashes to Ashes [Live from a Reality Tour] (5:46)
  75. The Motel [Live from a Reality Tour] (5:44)
  76. Loving the Alien [Live from a Reality Tour] (5:17)
  77. Breaking Glass [Live from a Reality Tour] (2:27)
  78. Never Get Old [Live from a Reality Tour] (4:18)
  79. Changes [Live from a Reality Tour] (3:51)
  80. I'm Afraid of Americans [Live from a Reality Tour] (5:17)
  81. Heroes [Live from a Reality Tour] (6:58)
  82. Bring Me the Disco King [Live from a Reality Tour] (7:56)
  83. Slip Away [Live from a Reality Tour] (5:56)
  84. Heathen (The Rays) [Live from a Reality Tour] (6:24)
  85. Five Years [Live from a Reality Tour] (4:19)
  86. Hang on to Yourself [Live from a Reality Tour] (2:50)
  87. Ziggy Stardust [Live from a Reality Tour] (3:44)
  88. The Next Day (3:27)
  89. Dirty Boys (2:58)
  90. The Stars (Are Out Tonight) (3:56)
  91. Love Is Lost (3:57)
  92. Where Are We Now? (4:08)
  93. Valentine's Day (3:01)
  94. If You Can See Me (3:15)
  95. I D Rather Be High (3:53)
  96. Boss of Me (4:09)
  97. Dancing Out in Space (3:24)
  98. How Does the Grass Grow? (4:33)
  99. (You Will) Set the World on Fire (3:30)
  100. You Feel So Lonely You Could Die (4:37)
  101. Heat (4:25)
  102. Atomica (4:05)
  103. Love Is Lost [Hello Steve Reich Mix by James Murphy for the DFA] (10:24)
  104. Plan (2:02)
  105. The Informer (4:31)
  106. I'd Rather Be High [Venetian Mix] (3:49)
  107. Like a Rocket Man (3:29)
  108. Born in a UFO (3:02)
  109. I'll Take You There (2:41)
  110. God Bless the Girl (4:11)
  111. So She (2:31)
  112. (9:57)
  113. 'Tis a Pity She Was a Whore (4:52)
  114. Lazarus (6:22)
  115. Sue (Or in a Season of Crime) (4:40)
  116. Girl Loves Me (4:52)
  117. Dollar Days (4:44)
  118. I Can't Give Everything Away (5:47)
  119. Lazarus (6:24)
  120. No Plan (3:40)
  121. Killing a Little Time (3:46)
  122. When I Met You (4:09)
  123. Slow Burn [Single Edit] (3:56)
  124. Wood Jackson (4:50)
  125. When the Boys Come Marching Home (4:48)
  126. Safe (4:45)
  127. Sunday [Moby Remix] (5:12)
  128. A Better Future [Remix by Air] (4:59)
  129. Slip Away [SACD Mix] (6:14)
  130. Slow Burn [SACD Mix] (5:05)
  131. I've Been Waiting for You [SACD Mix] (3:18)
  132. 5:15 the Angels Have Gone [SACD Mix] (5:25)
  133. A Better Future [SACD Mix] (3:55)
  134. Safe [SACD Mix] (5:54)
  135. Everyone Says 'Hi' [Radio Edit] (3:30)
  136. Sunday [Tony Visconti Mix] (5:00)
  137. Everyone Says Hi [Metro Remix Radio Edit] (3:41)
  138. Heathen (The Rays) [Live in Berlin, 22/09/02] (5:57)
  139. Hop Frog (1:47)

met Lou Reed

140. Saviour (5:25)

met Kristeen Young

141. Isn't It Evening (The Revolutionary) (4:57)

met Earl Slick

142. Bring Me the Disco King [Loner Mix] (6:10)

met Maynard James Keenan en John Frusciante

143. New Killer Star [Radio Edit] (3:43)
  144. Love Missile F1-11 (4:15)
  145. Fly (4:10)
  146. Queen of All the Tarts (Overture) (2:52)
  147. Never Get Old [Single Edit] (3:41)
  148. Waterloo Sunset (3:30)
  149. Rebel Rebel [2003 Re-Recording] (3:10)
  150. New Killer Star [Sessions @ AOL Live Version, 23/09/03] (4:49)
  151. Days [Live] (3:22)
  152. 5:15 the Angels Have Gone [Live] (5:25)
  153. Rebel Never Gets Old [Radio Mix] (3:26)
  154. (She Can) Do That (3:16)

met BT

155. Life on Mars? [Live at Fashion Rocks, 08/09/05] (4:45)
  156. Wake Up [Live at Fashion Rocks, 08/09/05] (6:18)

met Arcade Fire

157. Five Years [Live at Fashion Rocks, 08/09/05] (3:51)

met Arcade Fire

158. Arnold Layne [Live at the Royal Albert Hall, 29/05/06] (4:03)

met David Gilmour

159. Love Is Lost [Hello Steve Reich Mix by James Murphy for the DFA Edit] (4:09)
  160. Sue (Or in a Season of Crime) [2014 Version] (7:26)
  161. 'Tis a Pity She Was a Whore [2014 Version] (5:26)
  162. Lazarus [Radio Edit] (4:07)
  163. I Can't Give Everything Away [Radio Edit] (4:25)
avatar van Lontanovicolo
Zo uit Iman d'r melkkoe

avatar van Pitchman
Voegt denk ik helemaal niets toe.
Misschien een paar titels op vinyl. Maar het meeste kun je gewoon overal kopen. Weinig interessants.
Deze sla ik zeker over.

Dit is inderdaad een box waar dat we allemaal al alles van hebben. Maar als deze nu niet uitkwam? Dan zeiden wij onze Bowie verzameling is niet compleet en uitmelken stop met dat gezaag!!

avatar van dix
dix
Ging David naar de dameskapper?

avatar van Pitchman
Ik zei in mijn vorige bericht dat ik deze box zou overslaan , maarja , ik verzamel alles van Bowie..
Ik denk toch dat ik weer voor de bijl ga.
Dan ga ik toch voor het vinyl.

avatar van musician
dix schreef:
Ging David naar de dameskapper?

Dat zou kunnen, hoewel ik een mannelijke kapper heb die ook het haar aan de voorkant lang laat. Het is de bedoeling dat je die dan opzij schuift en dan krijg je van die lange zijkanten die elke keer voor je ogen gaan hangen. Heel irritant, maar ja, het is beter dan kaal. David Bowie ziet er op deze foto ook nog best jeugdig uit. Een mens moet voor schoonheid wat over hebben.

En die foto is vermoedelijk het belangrijkste van deze verzamelaar: het lijkt mij dat wie ooit alle studioalbums in de periode 2002-2016 al eens in huis heeft gehaald hier aan een herhalingssessie gaat beginnen.
I can't give everything away, wat heet. Ik kan mij niet herinneren dat genoemde albums ooit al eens gratis waren aangeboden, maar de titel lijkt me een gotspe als je juist alles dubbel wilt verkopen.

avatar van Roxy6
Toch als ik het op de Steve Hofman fora lees is er wel sprake van box baits hier.

Het -uit de tijd van Heathen- opgenomen Live album, David Live op het Montreux Jazzfestival schijnt een 'must have' te zijn voor de ware Bowieliefhebber. Op deze live versie wordt bijna het volledige Low album integraal live gespeeld, er zijn volgens zeggen drie extra tracks op de Reality Live cd en de kers op de taart zouden de drie Recall cd's zijn met 41 tracks, die bijzonder zouden zijn.

Verder is alles behalve Blackstar en No Plan volledig geremastered, en dan is er natuurlijk nog het 128 pagina tellend boekwerk met liner notes en bijzondere foto's.

Wat mij opviel mis dat de prijs van deze box in aanvang 'vriendelijker is dan bij het vorige Brilliant Adventures (de laatst genoemde was 11cd's voor € 149,99 en den nieuwe worp 13 cd's voor 129,99.

Voor de liefhebber van de soort een buitenkansje

PS. Mensen die verwachten dat hier allemaal zaken uit de Bowie-kluis worden toegevoegd zullen moeten wachten op de jaarlijkse anniversary boxsets, deze worden aangevuld met demo's en unreleased tracks.

avatar van musician
Had dan iets uitgegeven dat nog niet was uitgegeven (hoewel de spoeling dun aan het worden is)!
En ook aan live-opnames hoeft geen enkele Bowie-fan inmiddels gebrek te hebben.....

avatar van RonaldjK
...wat er dan op neerkomt dat er praktisch NIETS zou worden uitgebracht. Dan is een box als deze toch veel leuker?

avatar van Lost
Voor 95 euro besteld bij bol.com… ca va toch?

avatar van gaucho
Lost schreef:
Voor 95 euro besteld bij bol.com… ca va toch?

Natuurlijk, het kon erger, want hij was kort na release nog een stuk duurder. Maar ik ben geen dusdanige Bowie-fan - hoewel ik de meeste reguliere albums uit zijn oeuvre wel bezit - dat ik zo'n bedrag hiervoor uit ga trekken. Dan moet-ie toch echt nog link wat goedkoper worden. Maar om de voor de hand liggende link naar de titel maar even te leggen: David - of liever gezegd: de erven-Bowie en/of de platenfirma - kan natuurlijk niet alles voor niets weggeven, toch?

avatar van davevr
Ik heb bijna alles van Bowie, maar zeker alles van na 2000 (Alles van na 2000 in UK 1st press btw, even 'stoefen"). Dus dit is voor mij een beetje nutteloos om te kopen. Ik ga de box niet kopen voor 400€ voor die paar nummers, of eens een andere master te horen. Dat boekje is leuk, maar je leest dat één keer en dan kan dat weg voor de volgende 10 jaar.

avatar van IntoMusic
Cool, deze box en de vorige 5 boxen met zijn albums. Gelijk allemaal in de Apple stream toegevoegd. Geluid is top en ondanks dat het voor de die hard fans overbodig is, is het voor mij een mooie manier om veel meer bekend te raken met zijn muziek dan alleen een verzamelaartje.

IntoMusic schreef:

Het is een verzamelaar, gewoon een grote

davevr schreef:

Ach, zo dacht ik er ook over ... aanvankelijk; nou ook even stoefen: na veel zoeken, onderhandelen alle albums op lp, originele persing - jazeker incl de lastige; op 1 counterfeit na (Man Who Sold the World) begon het op een bepaald moment - H3, u kent dal wel - te 'jeuken' en ben ik begonnen de boxjes met cd's aan te schaffen. Nu ook deze dus, anders valt er een lelijk gat na Brilliant Adventure. Inderdaad: H3, in optima forma - de enige 'cure' is de aanschaf

Toegegeven er zijn bij mij niet veel artiesten/bands, waar het zo tot uiting komt

avatar van Roxy6
Ook ik bezweek op de dag van de aankondiging. de Era boxen zijn dan ook prachtig uitgevoerd.
Een must voor de liefhebber van de soort

Mjuman schreef:

Ik heb geen enkele cd en hoed mij ervoor nog iets te beginnen verzamelen. Ik denk dat ik stop met Bowie te kopen, behalve als "ze" Buddha of Suburbia uitbrengen in een goede remaster op vinyl.

avatar van Darkzone
Roxy6 schreef:
Een must voor de liefhebber van de soort

Dat zijn ze zeker. Straks word deze cd-box bij ons thuis geleverd (prachtige prijs bij Bol). De vorige twee boxen heb ik ook op cd, maar ook op vinyl, en vooral daar komt alles goed tot zijn recht en dan vooral ook het boekwerk. Dat is dan met de cd-boxen wat behelpen. Ze hadden dan misschien moeten kiezen voor een box á la Sign O The Times, Diamonds And Pearls (Prince) of Abbey Road. Dan heb je het boekwerk ook op lp-formaat en dat leest toch wat fijner.

avatar van Roxy6
Dat was voor de Bowie followers inderdaad een aardig gebaar geweest. Maar dan hadden ze daar bij aanvang van de serie *de eerste boxset Five Years mee moeten beginnen en vervolgens zo doorgaan..

Nu wacht ik ook op de Bol-koerier die hier vandaag komt, ik heb ermee leren leven dat de boekwerken bij de boxsets kleiner zijn. Maar er is in de loop van de laatste 20 jaar zo ongelofelijk veel mooi boek- en bladwerk (MOJO-Uncut) over Bowie uitgekomen. Dat compenseert wel een beetje.

Nu afwachten wat de laatste Era box brengt….

avatar van Darkzone
In de Era boxsets zitten ook mooie digipacks, om denk ik de originele cd releases in ere te houden. Inclusief boekwerkjes. Dat had dan in 12" formaat weer niet mogelijk geweest. Dit is ook goed zo.

Overigens is het optreden op het Montreux Jazz Festival écht fantastisch. Bowie op zijn best als je het mij vraagt. En A Reality Tour heb ik eerlijk gezegd ook nooit beluisterd, maar wordt ook heel goed gewaardeerd volgens mij. En met de langere SACD mixes op Re:call 6 misschien ook maar op zoek naar de SACD albums van Bowie.

avatar van Mjuman
Vandaag de 2cd Live in Montreux gedraaid en als er één ding is dat als een paal boven water staat, is dat wel het simpele feit dat door zijn verscheiden ons een buitengewone performer is ontvallen. Opvallend hoe hij naadloos/vlekkeloos songs uit verschillende periodes als één strak vormgegeven geheel brengt. Toegegeven de band met o.m. Mike Garson, Earl Slick en Gail-Ann Dorsey - haar vocale bijdragen wil ik expliciet noemen - vormt een heel stevig, fijn spelend, fundament.

Those of you die terugdeinzen voor de aanschaf van deze box in cd-vorm, zullen zich ongetwijfeld de vraag moeten stellen of dat wel wijs is gezien de kosten van de - ongetwijfeld te verwachten - vinylistische release van deze 2cd.

Mjuman schreef:

de vinyl is al te bestellen aan 400€; Ik heb gewoon geen cd speler dus dat is geen optie.

davevr schreef:

Het ging mij erom dat je die Live in Montreux alleen zou bestellen geen weldenkend mens met alle lp's in originele versie zou het in zijn hoofd moeten halen deze box in lp-versie aan te schaffen, tenzij als beleggingsobject of ultimate H3

Die Re:Call items zijn aardig, maar bereiken imo nimmer de status van must-haves. Just in case: het prijsverschil tussen de cd-versie en de lp-versie is zodanig dat je daarvan een cd-speler of loopwerk alleen (de Engelsen noemen dat "transport") kunt betalen.

Zelf aantal jaren geleden een betaalbaar transport aangeschaft, omdat ik tóch bepaalde cd's wilde houden. Sindsdien heb ik toch weer een 20-tal cd's gekocht - gewoon omdat vinyl te duur is geworden. Voorbeeldje: laatste Beirut, cd 15, lp 38.

Mooie box.

avatar van Roxy6
Deze laatste Era box is adembenemend mooi uitgevoerd.

Er zijn diverse wijzigingen ook in de lay-out ten opzichte van de oorspronkelijke cd's in mijn geval

In 2015 nam ik afscheid van het grootste deel van mijn vinyl collectie ( de Bowie LP's-en enkele andere helden als Roxy Music e.d.) uitgezonderd. Ik was toen al jaren gestopt met het kopen van vinyl en zag ook her en der de prijzen hysterisch oplopen, zonder dat dit ook direct een kwaliteitsverbetering inhield.

Dus de laatste Bowie's had ik enkel op cd.
Van Heathen had ik de limited edition met een cd-ep daarbij, de lay out van boekje en binnenkant van het uitvouwbare cd-hoesje verschillen.

Er zijn meer wijzigingen, bijvoorbeeld de volgorde in de tracklist van de Reality Live cd's e.d.

Al met al vind ik het als recht geaard Bowie volger wel verantwoord om deze box aan te schaffen, het fraaie boekwerk, de Recall cd's en anderdaad het Live in Montreux concert op dubbel cd.

Wat mij wel verbaasd is alleen al hier in Nederland de enorme prijsverschillen. Ik had de boxset bij Plato in bestelling staan voor €129,99 tot ik zag dat Bol.Com hem op deg van release gratis zou thuisbezorgen voor €95,99 een verschil van bijna 30 euro's, dan zijn er ook nog ander zaken die de cd boxset voor €149,99 verkopen. Kun je nagaan wat voor winsten er op gemaakt worden.

Wanneer er kwalitatief heel goede cd speler / versterker en luidsprekers aanwezig zijn kan er naar mijn idee in dezelfde mate genoten worden van de muziek als bij vinyl beluistering is mijn ervaring, én geen tikken-krassen-overslaan-bobbels etc.irritaties, laat staan iedere 20-25 minuten opstaan om de plaat te draaien ….
In mijn beleving bepalen met name de luidsprekers hoe warm-koel-helder-dof etc. een album klinkt.
Dat is dan weer zeer smaak en persoonsgebonden.

Na het van de hand doen van het overgrote deel van mijn vinyl collectie ben ik overgestapt op een geluidsinstallatie in het hogere segment met een heel goede cd speler en heb er nog geen dag spijt van gehad. Het enige dat ik soms mis is het grotere art-work bij een vinyl album.

Door de hogere vinyl prijzen neemt de vraag naar cd's -gelukkig- weer toe. En het blijkt dat veel jongere muziekliefhebbers toch ook overstappen van streamen naar meer de fysieke aanschaf cd/v omdat ze zo meer betrokken een heel album kunnen beluisteren en niet in verleiding komen om steeds na een halve minuut te jumpen naar het volgende nummer.

Iedere keer dat er een schijf uit deze prachtige box de cd lade in gaat wordt het genieten...

avatar van Mjuman
Roxy6 - omdat het off-topic is om hier nader op de cd vs lp-discussie in te gaan, verwijs ik je graag naar dit topic Het Grote Audio-topic - MusicMeter.nl

Een van de meest recente posts daar heeft een link juist ovet die discussie. En feitelijke gegevens over de - nog steeds dalende verkoop van cd's - vind je terug op de site van NVPI. Wellicht zouden die voor dit jaar stijging een lichte kunnen vertonen, omdat ik naar - mijn inschatting - niet de enige zal zijn niet de enige zal zijn die weer een enkele cd is gaan kopen puur door de prijs van lp's - laatste Beirut 15,- (cd) vs 38,- (2lp).

Heb zelf daarnaast nog een apart topic over streaming opgezet, waar veel nuttige info te vinden is Streaming - hoe doe je het en wat heb je nodig - MusicMeter.nl

avatar van Roxy6
Dank Mjuman, zal eens gaan kijken bij dat forum.
Wat betreft cd prijzen, die zijn in Duitsland en vooral Engeland een stuk lager.

avatar van lennon
Prachtige box weer, met de minst interessante inhoud, Toch zijn al die andere boxen ook in huis, en Bol had m een tijdje voor (een redelijk) schappelijke prijs, dus toch maar gekocht.

Wat ik wel heel vervelend vind, is dat Montreux en ReCall in van die dikke enkevoudige hoezen zijn gestopt, waar ze in de vorige boxen nog enigzins in normale hoezen waren gedaan (of gatefold) nu zullen ze zonder beschermhoes los in de kast moeten (de box doos gaat ergens anders opgeslagen worden) Maar goed, luxe probleem, ik zal me maar eens op de inhoud gaan storten, waarbij deze 2 genoemden als 1e aandacht krijgen, want de rest heb ik al en volgen dus later wel.

avatar van larco
gedeelte Montreux vandaag geluisterd. top