Mr. Lif - I Phantom (2002)

Label: Definitive Jux

1. Bad Card (2:09)
  2. A Glimpse at the Struggle (3:28)
  3. Return of the B-Boy (7:35)
  4. Live from the Plantation (3:58)
  5. New Man Theme (3:23)
  6. Handouts (0:40)
  7. Status (4:00)

met Insight

8. Succes (4:16)

met Aesop Rock

9. Daddy Dearest (0:57)
  10. The Now (3:48)
  11. Friends and Neighbors (2:34)
  12. Iron Helix (2:41)

met Insight

13. Earthcrusher (3:46)
  14. Post Mortem (4:00)

met El-P, Jean Grae en Akrobatik

avatar van Jordy
Beste hiphop-album van dit decennium tot nu, en maar weer 's een bewijs dat Def Jux dé plaats is waar nog spannende, vernieuwende hiphop wordt gemaakt.

I Phantom vertelt in 14 tracks de levensloop van een naamloze hoofpersoon. Van (weder) geboorte, een vervelende baan, werkloosheid, zonder geld zitten, een nieuwe baan, een succesvolle carrière en een verwaarloosd gezin raakt ie uiteindelijk in discussie met een oermens over de hedendaagse maatschappij... die in de laatste tracks niet lang meer blijkt te hebben.

De productie is fantastisch, zeer afwisselend... het album begint met heerlijke oldschool beats, en eindigt met futuristische post-apocalyptische beats die een perfecte sfeer neerzetten. Mr. Lif heeft een geweldige flow en heerlijke punchlines.

Geniaal album, gaat dat luisteren

Aha, ben erg benieuwd.

avatar van BoordAppel
Het eerste album dat ik blind heb gekocht door MuMe! Wat een primeur . Nu zal het ook niet snel gaan tegenvallen aangezien het van Def Jux is.

Aargh.. The Pressure..

veel plezier ermee

avatar van BoordAppel
Ik heb m geluisterd en ik kan iig al melden dat de beats dik in orde zijn. Naar de teksten moet ik nog maar eens even goed luisteren want dat gaat zo, al toevoegend, niet echt achter de pc. Sowieso groeien al die Def Jux albums naarmate je ze vaker luistert... that reminds me . Voor nu een 4.

Ben ook maar 's begonnen. Nu bij de geweldige track 3

De man heeft zeker skills, zoveel is al zeker. Nu de rest maar eens rustig beluisteren.

Kos
Dat 'return of the B-Boy' is echt geniaal..

Die bas-geluidjes die het tweede gedeelte komen

Geniale beats, geniale teksten, ik kan niet anders zeggen. Van storytelling tot abstracte rap, Mr Lif kan het allemaal perfect. Ook met de humore zit het goed op deze plaat. Ik moet nog altijd lachen om Live from the Plantation en die track waar ie uit n club wordt gegooid ('Status' als ik t goed heb).

Kos
Ook dit album de laatste tijd veel beluisterd en ik moet zeggen: zeer goeie tip.

Geweldige rapper die Lif, zeer fijne stijl. Pruduktie is af en toe echt geniaal en ook qua beats dik in orde.

avatar van BoordAppel
Eigenlijk is mijn enige probleem bij dit album dat de geniale productie af en toe van de teksten afleidt. Ook kan ik Mr. Lif af en toe niet al te goed verstaan. Anyhow, verder een erg fijn album met leuke teksten, voor zover ik ze kan verstaan. Jammer dat het zo kort duurt. 4,5*

BoordAppel schreef:

Ook kan ik Mr. Lif af en toe niet al te goed verstaan.

Da's erg jammer! De teksten (het verband tussen de verschillende nummers) maakt deze cd juist zo goed.

avatar van BoordAppel
Je sais. Maar gelukkig hebben we dit nog . Overigens staat er in het boekje veel info waarover de nummers gaan.

Geweldige skits ook.

But I gotta eat Dog

avatar van BoordAppel
Weten jullie waarschijnlijk toch wel maar ik post het toch maar even: clip van Live From the Plantation. Op de Def Jux site zijn trouwens nog meer clips te vinden.

avatar van BoordAppel
De hiphopfans die dit album nog niet hebben, allemaal snel naar deze winkel rennen en goed zoeken in de bakken, misschien vind je deze cd dan wel voor 7,99. Totaal geen geld voor dit geniale album. Zag m toevallig gisteren bij de FRS in Nijmegen Dukenburg.

avatar van Gyzzz
Inderdaad een heel erg goed album. Naast de goede beats die prima variëren, heeft Mr. Lif ook nog eens een opmerkelijk goede flow. Verder heeft het album niet te veel gast-artiesten, maar toch een paar op goede punten die voor weer een beetje afwisseling zorgen.
Voor nu een kleine 4,5*.

Relax
Perfect album, lekkere beats, heerlijke raps, goede rijm, fijne stem, leuke skits, alles goed verzorgd.
Gewoon een 4,5 v:D

avatar van Conway Twitty
Had hem al eerder maar daar zat een promo-stem doorheen dus dat heb ik niet lang volgehouden.
Nu ik gewoon de goede heb ben ik pas echt onder de indruk van dit alum. Zeer goede producties en erg lekker sfeertje over het hele album.
4.5*

avatar van Conway Twitty
Vandaag hem ik deze mijn halve werkdag aan laten, zo'n 5 a 6 keer in zijn geheel beluisterd en hij gaat maar niet vervelen.

van 4.5 naar 5*

Die Stem is bitje irritant, maar je went eraan. De teksten zijn van topkwaliteit, en de beats zijn bijna allemaal zeer goed, en goed passend bij deze Artiest. Ik stem nog NIET. Inhoudelijk heb je de tijd nodig om deze cd op je in te laten werken.

avatar van Seedorf
iemand een tipje waar ik dit album kan bestellen? heb geen creditcard

Seedorf schreef:
iemand een tipje waar ik dit album kan bestellen? heb geen creditcard
Free Record Shop

avatar van Osiris Apis
Bij de FRS bij mij verkopen ze dat echt niet. Ik hoor weleens vaker dat andere plaatsen een breder assortiment hebben. Zoals Murs, Non Phixion, Atmosphere etc.
Online zag ik dit album trouwens ook niet staan.

Bij http://www.hhv.de zijn alle cd's erg goedkoop. Tussen 13 a 15 euro. I Phantom is daar 12.95.
Ik bestel dan 5 cd's ofzo tegelijk, omdat de (dan) verzendkosten 6 euro zijn.
Wanneer je maar 1 cd wil bestellen, is http://www.nlstore.nl een alternatief.

Mr. Lif staat za. 28 oktober in de Melkweg. Ik ben aanwezig.

Osiris Apis schreef:

Mr. Lif staat za. 28 oktober in de Melkweg. Ik ben aanwezig.

Klinkt als een datum in de herfstvakantie, zal eens kijken...

Relax
Klinkt als gister.. hoe was het ?

avatar van Osiris Apis
Dope show . De stem van Lif klinkt live wel heel anders dan op cd.

avatar van thomzi50
Ik blijf dit een erg leuk album vinden, goeie raps, geweldig en gevarieerd productiewerk, maar ik let eigenlijk zelden op de teksten. Ik weet, door Musicmeter, wel dat er een heel verhaal in te ontdekken is, maar omdat ik de muziek eigenlijk altijd luister als ik ondertussen iets anders doe kan ik me nooit geheel op het verhaal focussen

avatar van Chrisseh
Inderdaad een erg goed album. Moest even aan de stem van Mr. Lif wennen, maar als je eenmaal daaraan gewend bent komt het allemaal goed. Goede flow, lekkere beats en erg goede lyrics. En de liedjes sluiten inderdaad lekker op elkaar aan.

avatar van waxs
Geweldige CD, doet qua teksten absoluut niet onder aan El-P, veel sterke rhymes met maatschappij kritische teksten, de flow van Mr. Lif staat me wel aan en is wat minder extreem dan een Aesop Rock en een El-P. De producties sluiten aan bij het industriele imperium van vandaag de dag die veelal in z'n teksten navoren komt. Kortom een 4,5, maar die 5 zit eraan te komen!

raffael77
Dit is een super album van Mr. Lif met lekkere beats en flows waar je stil van word. Ik vind dit ook 1 van zijn beste dingen die hij heeft gedaan.