Mr. Lif - I Phantom (2002)

Label: Definitive Jux

1. Bad Card (2:09)
  2. A Glimpse at the Struggle (3:28)
  3. Return of the B-Boy (7:35)
  4. Live from the Plantation (3:58)
  5. New Man Theme (3:23)
  6. Handouts (0:40)
  7. Status (4:00)

met Insight

8. Succes (4:16)

met Aesop Rock

9. Daddy Dearest (0:57)
  10. The Now (3:48)
  11. Friends and Neighbors (2:34)
  12. Iron Helix (2:41)

met Insight

13. Earthcrusher (3:46)
  14. Post Mortem (4:00)

met El-P, Jean Grae en Akrobatik

ik weet niet wat ik me bij dit album moet voorstellen, klinkt allemaal een beetje spacy die thema's enzo. maar eens downloaden

SinX
Is er echt geen gelijksoortig album dit hieraan kan tippen? Ik vind dit zo'n geweldig album, dus als iemand tips heeft...

Return of the B-Boy

eazyfan
Het beste album van na de milleniumwisseling Beter wordt het niet vind ik Maarja probeer andere dingen van Def Jux zou ik zeggen.

avatar van waxs
Precies, Aesop Rock - Labor Days, El-P - Fantastic Damage en Cannibal Ox - The Cold Vein zijn allen ook aanraders.

Gekkenhuis
Dit album wil bij mij nog steeds niet echt. El-P zijn producties zijn voor mij vaak heel moeilijk om doorheen te komen. Ook op The Cold Vein heb ik dat probleem al produceert hij daar meer dan hier.

avatar van Reijersen
Best aardig album, maar lang niet zo verheffend als velen hieronder melden. De rapstijl is best aardig en veel producties klinken gewoon goed, maar heb nergens het gevoel te luisteren naar iets buitenaards goeds. Het is gewoon een lekker album, niet meer, niet minder.

3,5 ster.

avatar van waxs
Volgens mij onderschat je het allemaal een beetje, heb je de afgelopen dagen al de hele top 10 van de "KO van de '00 jaren" zien aflopen en telkens zie ik je niet hoger dan een 3,5* komen. Bovendien heb je hier ook stuk voor stuk met albums te maken die absoluut namate de tijd vordert wat duidelijker zullen overkomen. Als jij dit niet als buitengewoon goed beschouwd moet je het nog maar eens (beter) gaan (be)luisteren. Vooral de onderwerpen, het levensverhaal en de lyrics op dit album steken met kop en schouder uit boven het andere werk van de afgelopen 6-7 jaar.

eazyfan
Reijersen moet dit toch niet opnieuw of beter beluisteren, hij heeft het gedaan en is tot zijn persoonlijke conclusie gekomen...

Ieder zijn mening toch? Ik bedoel ik vind deze plaat ook briljant, later herluister ik hem nog eens en dan gooi ik er 5* op, maar dat moet je toch niet gaan verwachten van iedere user hier.

Wat voor mij dit album zo goed maakt is het hele thema in het album, prachtige beats en vette teksten, ***** verdient dit zeker en vast. (Naar mijn standaards).

handsome_devil
Overigens ben ik ook erg benieuwd naar deze plaat. Tot op heden ben ik erg blij van Definitive Jux platen geworden.

avatar van hiphopmaster
En weer een strakke plaat van het label Definitive Jux. Alhoewel ik die niet de sterkste Def-Jux release vind, staan er toch genoeg geniet-momentjes op (Live from the Plantation, Post Mortem en Return of the B-Boy). Eerst genoemde behoort zelfs tot 1 van mijn favoriete hiphop-tracks ooit, echt vet!
De overige tracks hebben allemaal lekkere beats, zijn strak geproduceerd, daar is niets mis mee. Ik mis alleen wat! Ook vind ik de stem van Mr. Lif op den duur wat eentonig klinken, kan soms eens gaan vervelen. Goed voor een ruime voldoende (3,5*)!!!

tuktak
owww wat een vette cd weer ontdekt door middel van musicmeter. thanx.

avatar van Urbanoetang
Deze moet je zeker heeeeeeeel vaak draaien voordat ie gaat wennen? Mij overtuigt het niet echt.

2,5 zou ik nu geven

9 maanden geleden was ik zo van
Nu ben ik zo van
Geweldige teksten die me aanspreken én vernieuwende producties zoals ik die nog nooit heb gehoord.
Dit is zeker me favoriete Def Jux album, ik vind dit vele malen beter dan Cannibal Ox.

Waarom eerst ?
Want dat is precies wat ik nu heb

Teksten die hem aanspreken

Wel misschien moet je eerst een rotbaan doorstaan, een rapcarrière beginnen die nergens naartoe leidt, rotbaan heroppakken om gezin te onderhouden dat je achteraf verliest, lange rehabilitatie doorstaan in een gekkenhuis, een nieuw gezin stichten, en verder kan hij nog niet zitten lijkt me? Anders waren we nu allemaal overlevenden van de nucleaire holocaust -

Dit album moet ik dringend nog eens herluisteren en de volle mep geven.

avatar van Chrisseh
Hé hé Eazyfan, waar zijn die spoiler-tags?

En ik moet dit album ook nog dringend eens herluisteren, te lang al niet meer gedaan.

eazyfan
Ah, die spoilers moeten toch niet? Je kan die info zo aflezen van Wiki (zie link). Nee dat verhaal in combo met de raps die het erg goed brengen, ondersteund door de sterke producties met als kers op de taart de gastartiesten, dát maakt dit album zo goed .

avatar van Rhythm & Poetry
In een woord: geweldig. Wat een sterk hiphop album met geweldige lyrics, producties en gastartiesten. Heb hier lange tijd aan moeten wennen. Een van mijn favoriete albums en de nummer 2 van Def Jux (na Cannibal Ox). Maar ook het album van Ox duurde even voordat ik het kon waarderen. Deze plaat is alleen maar gegroeid in mijn achting.

avatar van Chrisseh
eazyfan schreef:
Ah, die spoilers moeten toch niet?
Zie de " " .

eazyfan schreef:
Teksten die hem aanspreken

Dit album moet ik dringend nog eens herluisteren en de volle mep geven.

Normaal gesproken zou ik hierom lachen. Maar de profetie heeft zich al voltrokken, in de vorm van een mini-kernramp in mijn harde schijf (met alle muziek erop). Ironisch is het niet?

Urbanoetang schreef:
Waarom eerst ?
Want dat is precies wat ik nu heb

BEGIN ER NIET AAN,

- Als je er toch plezier van wilt hebben, laat em dan staan totdat je hem vergeten bent, en hem toevallig een keer tegenkomt en in bent voor iets nieuws en fris. Je moet vooral niet jezelf forceren er naar te luisteren, It's entertainment after all

Ik ga branden wat er te redden valt, later!

GarnalenPeller schreef:

BEGIN ER NIET AAN,

Ik ga branden wat er te redden valt, later!

Duidelijk
Ga wel even verder op de MF DOOM-tour dan

avatar van Mind shocker
dit album kan gewoon niet beter. 5* verdiend.

avatar van hiphopisntdead
Heel apart en vernieuwend album, net zoals alles van Definitive Jux.
Ik moet em nog een paar keer luisteren, maar ik denk dat dit zo mn favoriete album kan gaan worden.
Mooi en apart verhaal, die ik zeker drie keer heb moeten lezen om em echt te kunnen begrijpen.
4.5*

avatar van hiphopisntdead
O ik had nog eeen vraagje....
kan iemand mij t verhaal ff uitleggen
ik weet niet of ik het helemaal begrepen heb.
bijv. wat is een nucleaire holocaust?

avatar van GarnalenPeller
Nuclear holocaust refers to the possibility of nearly complete annhilation of human civilization by nuclear warfare.
Wikipedia

okee....
ik ben 14
en ik snap dat eigenlijk niet helemaal...

eazyfan
Komt er simpelweg op neer dat we allemaal (of velen van ons) dood kunnen zijn door dom gebruik van nucleaire wapens. Atoombomen e.d. dus.

avatar van MJ_DA_MAN
Iemand van 14 die Engels niet als moedertaal heeft snapt normaal nooit in één of een paar keer het verhaal van deze plaat (niet vervelend bedoeld hoor, ik weet trouwens ook al niet meer goed wat het verhaal inhoud op dit album ).

avatar van GarnalenPeller
Je word wel extreem goed in Engels als je dit op je 14e luistert volgens mij.

edris.
Het valt best mee qua moeilijkheid hoor, met enige hip-hopervaring moet dit als 14-jarige wel te doen zijn hoor. Het verhaaltje komt erop neer dat Lif droomt dat ie een winkel gaat beroven, doodgeschoten wordt en terugkomt als hip-hopmessiah, wakker wordt, gaat studeren, rastafari met een hoop idealen wordt, die idealen laat varen als hij gaat trouwen en een kind krijgt, steeds meer gaat werken voor z'n gezin maar het eigenlijk verwaarloost daardoor, gaat scheiden, een mental breakdown krijgt, eroverheen komt, gaat trouwen met een ander vrouwtje, nieuwe kindjes krijgt, een van die nieuwe kindjes zelfmoord pleegt, hij opeens ergens een oermens vandaan tovert en dan is er de apokalips.