Mr. Lif - I Phantom (2002)

Label: Definitive Jux

1. Bad Card (2:09)
  2. A Glimpse at the Struggle (3:28)
  3. Return of the B-Boy (7:35)
  4. Live from the Plantation (3:58)
  5. New Man Theme (3:23)
  6. Handouts (0:40)
  7. Status (4:00)

met Insight

8. Succes (4:16)

met Aesop Rock

9. Daddy Dearest (0:57)
  10. The Now (3:48)
  11. Friends and Neighbors (2:34)
  12. Iron Helix (2:41)

met Insight

13. Earthcrusher (3:46)
  14. Post Mortem (4:00)

met El-P, Jean Grae en Akrobatik

avatar van waxs
Gruwelijk album, hij wordt met elke luisterbeurt nog beter dan hij al was. Die 5* is dubbel en dwars verdiend.

Social_Mask
Heb het al een aantal keer beluisterd. 5 keer denk ik. En telksen klinkt het beter en beter. Wat zo mooi is aan dit album, dat het echt een prachtig geheel is. Net als Ready 2 Die van B.I.G. Maar het verschil is, dat in dit album het over een bepaald persoon gaat. Niet over Mr. Lif zelf. Het vertelt een 'verhaal' over een man die van goed naar slecht gaat. Prachtige skits, met name Daddy Dearest. Dat kleine jongentje heeft erg veel gevoel in zijn stem als hij tegen zijn vader praat. Mooi gedaan.
Mr. Lif heet geweldige teksten, en erg harde punchlines. Goede producties. Erg afwisselend ook. Maar vooral een aanrader door de teksten en het mooie geheel.

Elk nummer is geweldig. Maar mijn favorieten zijn:
Return of The B-Boy
New Man Theme
Earthcrusher

Ook goede gastoptredens. Met name op Status.

Nog 1 stem en dan...weten jullie wel

Social_Mask
Heb nu al andere favorieten:

Return of The B-Boy
Status
Live from the Plantation

Dead boss, somebody call Red Cross
I guess he got caught up in my mental holocaust
How much did it cost?
Just a little piece of my mind for peace of mind
"But he's bleeding!"
Oh no, leave him. He'll be fine
He'll heal on his own
if you just give him some time
Considering the fact that his face is misaligned
His legs are over there lying right next to his spine

Zo geweldig gerapt !!

Echt een heerlijk album dit. Wil het steeds verhogen naar 5*. Want dit album is toch wel zeker 4,75* waard. Maar het mist dat kleine detailtje voor 5*, maar ik weet niet wat. Maar dat zal toch niet kunnen wegnemen dat dit een heerlijk album is. Behoort tot de beste van dit decennium. Heerlijke punchlines!

avatar van waxs
We zijn nog wel wat stemmen nodig om hem in de Top Hip-Hop te krijgen

avatar van Osiris Apis
1tje toch? echt hoog gemiddelde...

avatar van FunkyMonk
Ja heel hoog gemiddelde! Ik breng mn stem binnekort uit; moet hem nog een aantal keer beluisteren.

Social_Mask
Geweldig album is dit, ben blij dat het wat meer aandacht krijgt. En als hij zijn 20ste stem binnenhaald, en op nr 1 komt in de top hiphop, krijgt het nóg meer aandacht. En dat verdient dit album echt.

Prachtig album, deed me denken aan The Streets, met het verhaal dat het hele album doorgaat. Verveelt daardoor geen enkel moment.

4.5/5 *

Maarten||
Hee ! een nieuwe binnenkomer,, moet ik maar es een keer zien te checken

Maarten|| schreef:
Hee ! een nieuwe binnenkomer,, moet ik maar es een keer zien te checken

Jup hij staat nu op No #1!

"The purpose of our life is just to serve the economy
They misinform our minds to paint a picture of harmony
But if you listen then you know that shits out of tune
Cuz the function of our life is just to work and consume
"

Zeg ik ook altijd

avatar van Osiris Apis

Osiris Apis schreef:
Kijken veel mensen naar die toplijsten?

Blijkbaar wel.

waxs schreef:

Jup hij staat nu op No #1!

"The purpose of our life is just to serve the economy
They misinform our minds to paint a picture of harmony
But if you listen then you know that shits out of tune
Cuz the function of our life is just to work and consume
"

Zeg ik ook altijd

Live from the Plantation, geniaal nummer

avatar van Chrisseh
En wie zette hem op 't lijstje bij het topic 'Albums die meer aandacht verdienen'?

Dank u, dank u.

Maar serieus, ik vind dit een fántastisch album. Gaat wellicht nog hoger in mijn top-10 komen. Ben blij dat hij lekker hoog staat, al hoewel ik niet denk dat hij lang op nr.1 blijft staan. Al hoop ik van wel.

avatar van Statiegeld
Kijken veel mensen naar die toplijsten? Ik kijk er af en toe naar.

Ik kijk er ook af en toe naar maar een album op plek 1 grijpt natuurlijk direct je aandacht. Als ik dit cd'tje voor een gunstige prijs zie liggen koop ik hem waarschijnlijk wel.

Chrisseh schreef:

Dank u, dank u.

Ja allemaal even applaus voor Chrisseh

avatar van J.M.
Egt baluh dat ik de goede versie ,zonder dat iemand de hele tijd promo etc. zegt , kan krijgen.
Want het klonk erg goed allemaal maar door dat promo gedoe is het moeilijk om deze goed te luisteren.
Maar het klonk wel allemaal heel goed. Als ik de goede versie nog een keer krijg dan zal ik stemmen.
MAar dit is cker wel 4* waard.

avatar van waxs
Ik heb wel het gevoel dat dankzij het feit dat deze plaat de Toplijst is in gedoken zijn gemiddelde drastisch gaat afnemen.

Relax
Ja hoor ene Peter Kaper die dit album niet eens kent.. rock liefhebber.. geeft dit album een 2,5.. dag gemiddelde

I told ya.

avatar van J.M.
Maja, dat is met bijna alle andere albums uit de top 50 ook.

Ik heb hem al gePM'd.

avatar van psychonaatje
Hoezo? 2,5 sterren is voldoende. Bovendien heeft hij niet een hele lijst met hip-hopalbums die 'ie laag heeft gestemd. Misschien heeft 'ie er echt naar geluisterd.

avatar van waxs
Ik weet niet op welke school jij zit, maar bij ons kun je met alleen 5en op je rapport niet over.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik snap het probleem niet. Is het nou zo moeilijk om te accepteren dat er iemand wat lager stemt dan de rest? En het is ook helemaal geen haatstem, een 2,5. Anders had ie wel een 0,5 gegeven. Ik weet bijna 100% zeker dat ie het album ook daadwerkelijk heeft beluistert.
psychonaatje schreef:

Idd.

avatar van Niek
Kijken veel mensen naar die toplijsten? Ik kijk er af en toe naar.
Nou, door die toplijsten klikte ik weer eens op de plaat om te kijken wat mijn stem en tot mijn verbazing zag ik dat ik nog niet gestemd had, en ik ken hem toch al geruime tijd. Niet dat ik hem vaak luister, want zo goed als iedereen hem hier vind, vind ik hem bij lange na niet. Met 'hem' bedoel ik overigens het album, en niet Mr.Lif, want dat is wel degelijk een fantastische rapper. Het is vooral de productie die me niet aanstaat. Ik ben toch duidelijk meer iemand die van de klassieke stijl hiphop houdt kennelijk. Natuurlijk zijn er bij mij ook uitzonderingen op die regel, maar dat is deze plaat duidelijk niet. Verder kan ik er eigenlijk weinig over kwijt behalve dat ik het jammer vind dat Mr.Lif niet gewoon over chille basloopjes rapt. Dit heb ik ook met Cannibal Ox, ook heerlijke rappers - vooral Vast Air - maar producties die mij niet liggen. Cold Vein kreeg nog wel een dikke 3,5*, maar hier kan ik helaas maar een nipte voldoende voor geven. En dat is dus geen 2,5* maar een 3*.

Edit: eigenlijk is het meer dat ik geen onvoldoende kán geven aan een plaat waar zo sterk gerapt wordt.

avatar van BoordAppel
Het zou natuurlijk wel leuk zijn als peter kaper zijn stem ook toelicht.

Niek