The Rolling Stones - Sticky Fingers (1971)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Brown Sugar (3:49)
  2. Sway (3:52)
  3. Wild Horses (5:44)
  4. Can't You Hear Me Knocking (7:15)
  5. You Gotta Move (2:33)
  6. Bitch (3:37)
  7. I Got the Blues (3:55)
  8. Sister Morphine (5:34)
  9. Dead Flowers (4:05)
  10. Moonlight Mile (5:57)
  11. Brown Sugar * (4:07)

met Eric Clapton

12. Wild Horses [Acoustic Version] * (5:47)
  13. Can't You Hear Me Knocking [Alternate Version] * (3:24)
  14. Bitch [Extended Version] * (5:52)
  15. Dead Flowers [Alternate Version] * (4:17)
  16. Live with Me [Live at the Roundhouse, 1971] * (4:22)
  17. Stray Cat Blues [Live at the Roundhouse, 1971] * (3:48)
  18. Love in Vain [Live at the Roundhouse, 1971] * (6:42)
  19. Midnight Rambler [Live at the Roundhouse, 1971] * (11:26)
  20. Honky Tonk Women [Live at the Roundhouse, 1971] * (4:14)
  21. Jumpin' Jack Flash [Live at University of Leeds, 1971] * (3:59)
  22. Live with Me [Live at University of Leeds, 1971] * (4:21)
  23. Dead Flowers [Live at University of Leeds, 1971] * (4:02)
  24. Stray Cat Blues [Live at University of Leeds, 1971] * (4:14)
  25. Love in Vain [Live at University of Leeds, 1971] * (6:28)
  26. Midnight Rambler [Live at University of Leeds, 1971] * (13:09)
  27. Bitch [Live at University of Leeds, 1971] * (5:24)
  28. Honky Tonk Women [Live at University of Leeds, 1971] * (3:20)
  29. (I Can't Get No) Satisfaction [Live at University of Leeds, 1971] * (5:31)
  30. Little Queenie [Live at University of Leeds, 1971] * (4:26)
  31. Brown Sugar [Live at University of Leeds, 1971] * (4:44)
  32. Street Fighting Man [Live at University of Leeds, 1971] * (4:52)
  33. Let It Rock [Live at University of Leeds, 1971] * (3:13)
avatar van marco straaten
klopt, maar ja je kan alles wel sparen. Ik heb al zo veel en het kost genoeg als je het een beetje bij wil houden
ettettummu schreef:
als je echt wil, kom je 'm wel aan (heb 'm zelf ook)

avatar van avdj
Het kost inderdaad een paar centen. Voorlopig hou ik het ook bij CD's. Originele platen(hoezen) komt misschien ooit nog wel.

avatar van marco straaten
heb je ook veel bootlegs van de stones (zowel live uitvoeringen, als rarities ?
avdj schreef:

avatar van avdj
Ik heb geen 'originele' bootlegs, om het zo maar te noemen. Wel wat downloads en een site met een goed overzicht. Eerst wil ik de originele (live-) albums sparen en dat zal tijd genoeg kosten. Bovendien is al die bootlegs sparen zo goed als onbegonnen werk.

avatar van Thunderball
Sticky Fingers is inderdaad fantastisch, maar het gekke is dat ik de laatste tijd steeds meer EXILE nog beter ga vinden en dat had ik vroeger niet.

Wisten jullie trouwens dat Sway voor het eerst tijdens de huidig tour live wordt gespeeld, ik heb 't op een of twee bootlegs staan, echt te gek!!

avatar van avdj
Zelfs voor een fan als ik is dit onbekend.
Zou je die uitvoering van Sway misschien kunnen mailen?

avatar van Thunderball
ik heb geen idee hoe dat moet, heb pas sinds een week of 4 een computer. sorry.

Sway is gespeeld in ieder geval tijdens het concert in Columbus, Ohio en staat ook als bonustrack van MSG NY, op de cd van CHicago.

Ze hebben trouwens ook al een keer As tears goes by gedaan. Echt gaaf!

avatar van marco straaten
welke aparte nummers spelen ze nog meer tijdens de nieuwe tour? ik als fan ben wel nieuwsgierig
Thunderball schreef:
ik heb geen idee hoe dat moet, heb pas sinds een week of 4 een computer. sorry.

Ze hebben trouwens ook al een keer As tears goes by gedaan. Echt gaaf!

avatar van marco straaten
heb je get yer ya ya's out al? die moet je hebben. ook de dvd van four flicks is een aanrader
avdj schreef:

avatar van Paalhaas
Marco, zet je reactie op een quote de volgende keer eronder. Het is hier geen Outlook.

avatar van Thunderball
Als echte fan zou je dat wel moeten weten en ook bootlegs in huis hebben, maar goed oa spelen ze deze tour:

nieuwe nr's:
rough justice, back of my hand, rain fall down, oh no not you again, this place is empty, infamy(gek genoeg geen enkele keer de single streets of love!).

oude nr's:
worried about you, bitch, get off my cloud, 19th nervous breakdown, sway, ruby tuesday, as tears goes by, she's so cold, hearbreaker, waiting on a friend, ain't too proud to beg, rocks off, dead flowers.

covers:
night time is the right time, get up stand up, mr pitiful.

oh en miss you is weer terug als vast onderdeel in de setlist, voor de rest de gebruikelijke classics,
ze openen met of Start me up, of JJF, of Brown sugar.

avatar van marco straaten
Beadnkt voor deze informatie. De setlist ziet er dus goed uit, alleen hoeven ze voor mij miss you niet te spelen, dat nummer heb ik live iets teveel gehoord. Ik ben wel heel nieuwsgierig naar de live uitvoeringen van Rough justice en oh no, not you again (toch wel de twee beste nummers van a bigger bang) Ga jij trouwens ook naar de concerten in de arena deze zomer?

nieuwe nr's:

oude nr's:

covers:
night time is the right time, get up stand up, mr pitiful.

ze openen met of Start me up, of JJF, of Brown sugar.

avatar van Thunderball
ja heb kaartjes voor allebei de concerten, was ook zoooooooo lekker goedkoop. Echt niet normaal: 120 Euro per kaartje, dat was vroeger, 10 jaar geleden, in guldens al niet normaal geweest!

Mijn favo nr is She saw me coming, ik houd echt van die stevige gitaarnr's met typische Keef riff.

avatar van marco straaten
die kaartjes zijn inderdaad belachelijk duur, maar ik begreep dat het in de usa nog veel gekker was met de prijzen. Inderdaad is she saw me coming ook een heel goed nummer, bigger bang is uberhaupt weer een zeer sterk album.

avatar van beruk
Rokol schreef:
Ik heb hem nu wel flink vaak gedraaid,
You Gotta Move is een leuk deuntje een beetje bluesachtig. Dat mag ik wel.

Ben zeer benieuwd.

Ooohhh : You Gotta Move is onvergetelijk gemaakt door mississippi fred mcdowell, een naam die de stones uit eerbied alleen mogen fluisteren.... Ik zal me verder inhouden in dit stones fan hoekje.

avatar van avdj
Dat hoeft niet hoor. Zulke songwriters verdienen toch gewoon de credits voor zulke foutloze bluesnnummers? Misschien dat ik eens op zoek moet gaan naar meer werk van hem.

avatar van Music4ever
Foutloos bluesnummer?
Verreweg de zwakste van de plaat.

Music4ever schreef:
Foutloos bluesnummer?
Verreweg de zwakste van de plaat.

Maar dus niet door de Stones zelf geschreven.
Ik vindt er niet veel mis mee, I Got the Blues is inderdaad beter.

Ik ben nu sinds 4 jaar fan van de Rolling Stones, (eigenlijk meer van Keith Richards ) en dit is toch wel mijn favo album die ik tot nu toe gehoord hebt (ja mensen ik moet nog heel veel albums kopen ) elk nummer is geweldig op dit album, alleen vindt ik "You Gotta Move" een beetje uit de toon vallen t.o.v. de rest van het album. Maar toch een super-album 4.5*.

Zal me meteen voorstellen want ben namelijk nieuw op dit forum: Ik ben Mitch 18 jaar oud, enorme fan van de Rolling Stones en dan met name Keith Richards.
Mijn muziek smaak is toch meer de jaren 60 rock (The Who, The Stones, Jimi Hendrix Experience enz.)

avatar van psychonaatje
Keef Riffhard schreef:

Heel erg welkom! Maar jezelf voorstellen kan beter hier, dan kan je gelijk rekenen op allerlei reacties.

avatar van avdj
You Gotta Move is een cover Keef. Het is geloof ik geschreven door McDawell halverwege '60, in het boekje staat het ook.

avatar van Dielie
vorige week vrijdag sigaren gerookt en Bockors gedronken op den terras met deze plaat op de achtergrond, wa wilde nog meer rock'n'roll

Fantastische plaat! Ik heb vandaag zowel "Sticky Fingers" als "Exile On Main Street" binnen gekregen, en "Sticky Fingers" heb ik nu beluisterd. Mijn favorieten na de eerste luisterbeurt zijn de eerste 3 nummers (Brown Sugar, Sway en Wild Horses), maar ik vind alle nummers op dit album hartstikke lekker. 5 *****. Morgen "Exile On Main Street" maar eens aandachtig beluisteren...

avatar van Thunderball
Veel luister plezier dan!!

E
wie kent 'm niet uit z'n kop?

E
beruk schreef:

jammer! en goed zo...beetje blues-achtig...haha!

Toplaat! Een voor een goede nummers. Heerlijk!

Enigste minpuntje vind ik het einde van 'I got the blues'...
Kheb er al vele malen naar geluisterd en iedere keer vind ik dat het net iets te abrupt eindigd.
Dit is dan hoe ik erover denk. Jammer....

avatar van Marty McFly
Ik vind dat overdreven Amerikaanse accentje op "Dead Flowers" zo MEGA irritant... Jagger flikt hetzelfde (maar dan in mindere mate) op het titelnummer van "Let It Bleed", maar daar kan het m.i. nog net door de beugel...

Davez
Degelijke plaat, ik begrijp wel niet waarom ze steeds goede recensies krijgen. Ze zijn niet half zo goed als the beatles, the kinks of the byrds vind ik.

Voor mijn part is er 1 album dat een must is en dat is 40 licks want ze hebben wel ontelbare sterke hits gescoord. de albumsongs zeggen me veel minder.

3 sterren

avatar van fabrice
Davez schreef:

3 sterren

Ten eerste : ieder zijn eigen mening.

Na vele jaren ben ik er uiteindelijk achtergekomen ... ik heb alleen mijn twintigtal cd's van de Stones nodig.
Blues, rock 'n roll, slow, ...... het zijn allemaal parels !
Die sterke hits van 40 licks blijven goed maar uiteindelijk ontdek je met de tijd steeds mooiere nummers op hun cd's .. jig saw puzzle, let is loose bvb
Mijn voorkeur gaat uit naar de 70-jaren Stones, die muziek kun je niet met die beat.., the k.. of the by... vergelijken, toch?