menu
zoeken in:
avatar van meneer
iggy schreef:
"I lost my shoe".

“Ohw, Do, Do, Do...” . Geweldig hoe Mercury daar de Diva uithangt.

Ik had hem ook al eerder gezien maar nu kwam het wat scherper naar binnen. Ergens zie je nog wel een paar zeer jonge gasten die de wereld aan het veroveren zijn. Op de grens van ‘gewoon’ naar supersterren status. Je ziet al aan Taylor (op het feestje waar die enorme ‘taart’ oid omver word gegooid) dat het arrogante begint op te komen. Ook mooi om te zien hoe Deacon in feite het financiële gedeelte in de gaten houdt. En nog mooier vind ik de verbale opname van de ruzie waar ze zich als een stel kinderen gedragen.

De studio opnames zijn fabuleus. Lekker met z’n allen om die mix tafel heen en maar spelen met het geluid. Alhoewel je aan de blikken van Mercury kan zien dat hij precies weet wat hij wilt. De scène waar May, Taylor, Mercury en Stone (was het Mike Stone ?) met z’n vieren bezig zijn is pure creatie.

Kijkend naar het sluitend gedeelte sta ik mij nog altijd af te vragen of ik ooit naar een Lambert + Queen concert zal gaan. Natuurlijk, de mannen spelen 2 x zo langzaam als in de jaren 70/80 en ik denk niet dat Taylor nu nog eens even zijn T-shirtje spontaan zal uit trekken voor de camera’s zoals tijdens de NoTW Tour. Maar het zijn juist de nostalgische woorden die May uitspreekt tegen het publiek zoals (“Do You Remember...?”. “Back in those Days” oid) wat mij tegenhoudt om dat nog eens te gaan zien. Benieuwd of iemand van jullie wel eens naar de Queen + Lambert of Paul Rodgers zijn geweest en dat ervaren hebben ?

Edit: inmiddels al wat berichten bij ‘gisteren gezien’ gelezen.

avatar van bikkel2
Ik dacht in 2006 heb ik Queen + Paul Rodgers gezien in Ahoy.
Ik werd niet echt omver geblazen, maar het was een goed concert. De meerwaarde zat 'm in de combi van Queen, Bad Company en Free materiaal.
Rodgers bleef zichzelf en wist redelijk tot goed raad met het Queenmateriaal. May en Taylor lieten horen dat ze het nog steeds kunnen.
Ik heb echter niet meer de behoefte gehad om het weer te gaan aanschouwen. Ik had ook niet verwacht dat er nog vervolgen zouden komen eerlijk gezegd.
Adam Lambert is een technisch prima zanger en past waarschijnlijk beter dan PR bij de band. Maar hij doet mij niet veel. Hij is wel heel erg over de top en ik mis wat diepgang in zijn stem. Iets wat Freddie, maar ook Paul wel overtuigend hebben.
De behoefte om het live nog te gaan zien, heb ik geenszins.

avatar van iggy
Ik heb juist helemaal niks met Queen + Rodgers. Lambert vind ik veel beter passen.
Ben het wel met Bikkel eens dat Lambert behoorlijk over de top is. Freddie was dat natuurlijk ook,he he. Maar die kwam daar weer ruimschoots mee weg. Uiteindelijk is het allemaal behelpen. Iedereen weet inclusief Queen dat Mercury onvervangbaar is. Daarover bestaat geen discussie.
Ik heb Queen slechts een keer live gezien in de klassieke bezetting. Maar voel geen need om ze nog ooit een keer te zien.

avatar van bikkel2
Gelukkig ook 1x de originele bezetting kunnen zien. Nog nipt een concert uit de 70's zelfs. Januari 1979. Eerste concert wat ik ooit zag.

avatar van iggy
1979 was net iets te vroeg voor mij. Toch jammer dat ik niet naar hun begin jaren 80 tournees ben gegaan. Kansen genoeg. Maar ja toen was mijn interesse in Queen behoorlijk gezakt. Terwijl ze live nog altijd sterk waren.

avatar van FrodoK
Queen zonder Freddie is voor mij geen Queen. Lambert is een knap zanger, maar mist het charisma van Fred. Ik heb wel eens getwijfeld om te gaan, maar ben bang dat ik me enorm ga ergeren aan Lambert zijn arrogantie. Freddie had die op het podium natuurlijk ook, maar daar prikte je heel gemakkelijk doorheen, het was echt een act met een dikke knipoog. Bij Lambert voel ik dat zelfrelativerend vermogen helemaal niet en is het wel ZO over de top allemaal, dat het vervelend wordt. Hij lijkt me een onsympathieke drol...

avatar van iggy
FrodoK schreef:
Freddie had die op het podium natuurlijk ook, maar daar prikte je heel gemakkelijk doorheen, het was echt een act met een dikke knipoog.


Daar moest ik ook zo om lachen bij die docu. Backstage was hij op en top homo. En even later staat hij als een stoere arrogante macho het publiek te vermaken. Het contrast kan niet groter.
avatar van gigage
Onder de naam Queen? (Zie logo)

avatar van vigil
Nee onder zijn eigen naam, zal wel onder het zelfde Queenlabel zijn denk ik.

Overigens best een goed nummer

avatar van Bonk
vigil schreef:
Nee onder zijn eigen naam, zal wel onder het zelfde Queenlabel zijn denk ik.

Overigens best een goed nummer


Ik ben ook wel heel aangenaam verrast door dit nummer. Kan er nog steeds na inmiddels flink aantal beluisteringen nog heel behoorlijk van genieten Toch niet verwacht met al zijn bezigheden met zijn 70+.
Ook mooi hoe hij verschillende passies aan elkaar weet te koppelen.

Hij brengt het trouwens uit op zijn eigen label (Duck Productions Ltd.) waar hij eerder solowerk ook op uitgebracht heeft.


avatar van bikkel2
Ik heb deze foto al eerder gezien en schrok er toch wel een beetje van.
Erg oud geworden en het deert Deekie niet zo veel heb ik het idee.
Ik hoop dat ie gelukkig is.

avatar van FrodoK
Dat hoop ik ook.
Ik schrik toch het meest van zijn buik, eerlijk gezegd...

avatar van Juveniles
FrodoK schreef:
Dat hoop ik ook.
Ik schrik toch het meest van zijn buik, eerlijk gezegd...


Tja, het is ook maar een mens van vleesch en bloed...
Ik denk trouwens dat de buikomvang van Roger Taylor nog iets rigoreuzer is, maar dit volledig ter zijde en off topic.
Heb Deacon altijd zeer gewaardeerd om na het overlijden van Mercury, een postume cd daargelaten, de band ook voor gezien te laten. Hij begreep heel goed dat Queen zonder Mercury geen Queen meer is.

avatar van bikkel2
John Deacon was sowieso dé persoon in Queen van wie al die aandacht niet zo hoefde.
Ik heb best veel interviews gezien met de band in de loop der tijd en John zegt alleen iets als hem iets wordt gevraagd.
De stille bassist, echt een teamplayer.
Waar May en Taylor kennelijk geen genoeg krijgen van de bühne en hun bestaan als rocksterren, trok Deekie zich idd terug.
Respect.

avatar van FrodoK
Voor alledrie eigenlijk wel, hoor. Wat mij betreft dan toch. Ook voor May en Taylor, die gewoon zeggen: luister, wij zijn rocksterren en muziek maken is wat wij doen en wat ons drijft. Dat blijven wij doen, anders worden we echt ongelukkig. En dan schijt hebben aan iedere Queen-purist (no offence) die vindt dat ze dat niet meer mogen doen, omdat het volgens hen geen Queen meer is.
Los van mijn persoonlijke idee daarvan, vind ik het toch stoer dat ze dat gewoon doen, omdat hun hart ze dat ingeeft.
Maar ook respect voor Deacon, die daar een ander gevoel bij heeft, en dat dan ook gewoon volgt. Sowieso een heel ander soort mens, de rockster tegen wil en dank. Maar wel een rasmuzikant, die weet hoe de boel werkt en in elkaar steekt. En dan zeggen: het is mooi geweest, ik trek me terug. Er is leven na Queen.

avatar van bikkel2
Er is ook wel een bepaalde gunfactor t.a.z van May en Taylor.
Natuurlijk cool dat ze op hun leeftijd nog kunnen doen wat ze leuk vinden.
Maar ik heb toch wat moeite dat ze geleidelijk aan toch weer met Queen aan de slag zijn gegaan.
Freddie was de beste frontman ooit en met Deacon er bij had Queen tot Freddie's dood, een stabiele bezetting.
Natuurlijk hebben May en Taylor sterke ego's en zijn zonder discussie ook heel belangrijk geweest voor de band. Zowel in muzikaal als in compositorisch opzicht.
Met Adam Lambert, waar ik bepaald geen fan van ben, proberen ze de naam Queen alsmaar gaande te houden en dat lukt ze natuurlijk heel aardig.
Maar voor mij is er maar één Queen en dat is natuurlijk in de bekende samenstelling.
Wat dat aangaat begrijp ik Deacon heel goed. Hij besefte dat het zonder zijn betreurde zanger het nooit meer zou worden als het was.

avatar van FrodoK
Ik zie ze meer als een echo uit het verleden. Ze schrijven ook niks nieuws meer, daar kijken ze wel voor uit. Ze houden de boel levend, en van mij mogen ze. En volgens mij vindt Freddie het allemaal ook helemaal prima.
Ik snap je punt wel, hoor. Voor mij is het ook geen Queen meer. En Adam Lambert is een knap zanger, maar niet passend voor mij. Vind het gewoon geen prettige entertainer. En eerlijk is eerlijk: als ik vroeger de kans had gehad om Queen (met Freddie) live te gaan aanschouwen, was het vooral om de meester aan het werk te zien en te horen.

avatar van vigil
Juveniles schreef:
(quote)


Tja, het is ook maar een mens van vleesch en bloed...
Ik denk trouwens dat de buikomvang van Roger Taylor nog iets rigoreuzer is, maar dit volledig ter zijde en off topic.

Is dat zo? Dat is mij eigenlijk nooit opgevallen (als het echt zo is)

avatar van bikkel2
Roger Taylor doet er wat meer moeite voor om het te verbergen dan John Deacon. Die is toch met pensioen
De drummert is wel wat steviger geworden in de loop der jaren.

avatar van meneer
Ik zat eerst een foto te zoeken van Taylor anno 2019 maar ik begon mij steeds meer af te vragen: “Hoe is het eigenlijk met jullie postuur 2019 beste FrodoK, vigil en bikkel2 ?

Mij kan het eigenlijk niet zoveel schelen hoe de mannen er nu uit zien. Gezien de levensstijl die ze in de jaren 70/80/90 zullen hebben gehad zullen ze blij zijn dat zij er nog wel steeds zijn. Ik moet wel lachen om Deacon die (nog steeds) lekker een pafje doet en erg zichzelf staat te zijn op dat plekkie daar uit de wind. Heerlijk !

Waar ik steeds meer moeite mee heb is dat ‘mijn helden’ echt oud aan het worden zijn op dit soort foto’s.
Want als ik hun muziek nu beluister zijn zij een stel muzikanten die in mijn beleving weer die jongens van de clips en de optredens zijn. En ik weer de tiener die op zijn puber zolderkamer, liggend op zijn bed, naar de plaat op zijn pick-up luistert. Gone Bye Days.. Er gaat ooit een einde aan komen.

En, als ik dan die foto van Deacon zie, besef ik dat die tijd eigenlijk al heel lang voorbij is.

avatar van vigil
Met mijn figuur is weinig mis beste meneer, maar ik ben dan ook nog maar slechts 43 lentes jong

Taylor heeft nog steeds die guitige kop en dat vind ik idd belangrijker dan een paar kilo buik meer of minder

avatar van haythijs
Brian is hooguit meer Grey dan May inmiddels, toch vind ik hem nog zeer vitaal overkomen voor een 70+-er. Zowel onstage maar ook tijdens interviews. Welbespraakt overwegend zijn statement makend.
En die Red Special horen kreun en/of grommen blijft toch een genot voor je oor.
De opening van de Oscars was toch wel majesteus. Ook ik ben niet echt Adam fan ( niks negatiefs over hem trouwens, maar gewoon niet mijn cup of tea) maar bij het outro krijg ik toch wel kippenvel. Dat vette Queengeluid tijdens dat outro doet het deels maar vooral door King Freddie die vanaf scherm toekijkt.
Queen and Adam Lambert 2019 Oscar Opening Performance - YouTube

avatar van vigil
Goed gedaan hoor, niet dat ik daar maar ook 1 moment aan twijfelde overigens.

Ik mag die Lambert wel, natuurlijk nog een stapje verder over the top dan Fredje maar bij hem kan ik het wel hebben. Ik ben ook zo'n type die vind dat een band maar moet stoppen omdat 1 bandlid weg is of is overleden.

avatar van meneer
vigil schreef:
Ik ben ook zo'n type die vind dat een band maar moet stoppen omdat 1 bandlid weg is of is overleden.

Was er niet ene Fish en een bandje genaamd Marillion die...


avatar van meneer
Rogerrrrrr Taylorrrrr.... Nieuwe single ?
Doet mij trouwens ergens een beetje denken aan Roger Waters maar dan een soort ‘light’ versie.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:08 uur

geplaatst: vandaag om 06:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.