menu
zoeken in:
avatar van musician
Maar zoveel nieuw werk ligt er toch (helaas) niet om af te schrijven?
Het is (schijnbaar) vooral live dat er minder wordt gepresteerd. Ik vind Crosby's nieuwe single What's broken trouwens prima.

Ja, het klinkt meer als CPR dan als Crosby & Nash maar ik vind CPR toch ook niet onaardig. Vocaal vind ik ook niet dat Crosby hier onderuit gaat.

Stijn_Slayer
Dat er nooit iets nieuws verschijnt, is eigenlijk al reden genoeg om ze artistiek af te schrijven. Ik hoef ook niet meer van elke tour een bootleg te horen zoals voorheen. Ze doen toch steeds hetzelfde kunstje en als er een nieuw nummer of arrangement tussenzit, kom ik daar vanzelf wel achter.

Heb gisteren naar Looking Forward geluisterd en het viel me erg op dat Crosby als harmoniezanger al een stuk minder goed uit de verf kwam. In zijn latere jaren was hij vooral als leadzanger erg gegroeid, maar dat ging wel ten koste van zijn harmonie (HMH 2009 idem).

Ik heb er ook wel vrede mee zolang er albums als Israel Nash Gripka - Israel Nash's Rain Plans (2013) en Fleet Foxes - Helplessness Blues (2011) uitkomen. Zij vullen de leegte meer dan perfect in en CSN zie ik dat soort albums eigenlijk niet meer maken.

avatar van DBL
DBL
Hmmm, die Gripka is wel aardig maar is voor mij net als Fleet Foxes láng geen vervanger voor CSN. Jonathan Wilson komt dan meer in de buurt, maar ook hij weet mij niet zo te raken als de helden van weleer. Nu ben ik het met je eens dat de echte hoogtijdagen redelijk ver in het verleden liggen, maar op Bospop dit jaar werd ik ondanks een 'Greatest Hits-show' toch weer aangenaam verrast door de puike uitvoeringen. Als Crosby (Stills) & Nash in vorm zijn (dus niet zoals in de HMH in 2009 of met Young tijdens het Bridge School Benefit) kan er voor mij nog steeds weinig tegenop.

avatar van musician
Ik vond Crosby & Nash in Amsterdam in 2011 ook geweldig. Die dvd van een vergelijkbaar concert is toch ook prima?
Ik vind Fleetfoxes maar weinig aan, Gripka ken ik verder niet.
Maar Jonathan Wilson is natuurlijk geweldig, al zie ik hem verder niet echt als iemand die in het gat stapt dat CSN&Y zouden achterlaten. Hij zingt natuurlijk meestal alleen. Maar wat hij doet op Fanfare met C & N is natuurlijk machtig.

Stijn_Slayer
Ja, de 2011 tour was wel weer genieten. Alleen het is geen toeval dat ze toen juist weer nieuwe arrangementen aan hun nummers gaven. De huidige solo tour van Nash bevalt me om die reden ook beter dan de CSN(Y) shows van de laatste jaren.

Gisteren ook naar Crosby's show tijdens de Slick Aguilar Benefit geluisterd. Wel aardig, maar niet echt bijzonder.

In iets mindere mate vind ik dit Midlake - The Trials of Van Occupanther (2006) ook een hele behoorlijke plaat met wat lichte CSN invloeden. Hij haalt het natuurlijk niet bij hun debuut of Déjà Vu, maar ik vind 'm wel beter dan Daylight Again of After the Storm.

Het zou wel wat zijn als Jonathan Wilson een nieuw Crosby & Nash album zou produceren. Mag hij af en toe meespelen en zingen. Kan David Gilmour ook gelijk 'de favor returnen'. Wishful thinking, maar het is wel een mooie gedachte.

avatar van musician
Ik denk dat ze het nog heel aardig zouden kunnen, als ze inderdaad de inspiratie zouden mogen gebruiken van zo'n muzikant als Jonathan Wilson. En niet in hun eigen kleine kringetje blijven ronddraaien. Wellicht dat ze een beetje door hun creatieve ideeën heen zijn, wat op zich niet zo verwonderlijk zou zijn.

Wat geeft het, dat hij eventueel schrijft, speelt en produceert? Als ze maar mogen zingen en als het maar goede nummers betreffen.

Met de techniek van deze tijd, kun je ook veel bereiken om iets optimaal te laten klinken. Zelfs als het spontaan moet zijn!



Stijn_Slayer
Als ze daadwerkelijk de beste versies hebben genomen, zal het best een goed live album worden. In werkelijkheid was het een hele wisselvallige tour. Je hoort hier in 'Almost Cut My Hair' ook al dat Crosby best wel schor is. Sowieso een beetje een trage, ongeïnspireerde versie. Volgens mij heb ik deze ook vanuit een bootlegbron.

Het geluid vind ik niet zo bijzonder, maar soundcloud en pc-speakers zijn geen goede graadmeter. Neil Young heeft Graham Nash genoeg achter de broek aangezeten, dus dat zal op zich wel goed komen.

Veel supersterren crashten rond 1973/1974: o.a. CSNY, John Lennon (weliswaar meer privé), Eric Clapton, George Harrison, Bob Dylan en Traffic. Best opmerkelijk, ook omdat de meesten elkaar kenden.

avatar van harm1985
Tja, wat is dan de beste versie, vraag je je af? Bovendien heeft elke artiest zelf besloten welke versie het moet worden.

Afgaande van het Wembley Concert (en nog een andere die ik bijna nooit beluister) hoop ik dat ze kritisch geweest zijn. Nash zingt tijdens de elektrische set erg vaak vals, Stills is niet te verstaan en Crosby is hees. De Wembley DVD kent dan ook nog eens een erg slechte mix.

Wil niet zeggen dat er geen pareltjes tussen zitten, als het hele album zo is, dan gaat dat hoge waarderingen opleveren.

Maar ach, hoeveel mensen gaan dit nu echt kopen? Ik denk dat ze max. 20,000 exemplaren gaan slijten. DVD ben ik wel benieuwd naar. Zal met name Wembley zijn, maar ik vraag me af of de bootlegs die we allemaal hebben het enige is, of dat de mastertapes ook ergens rondzwerven en nu wel goed gemonteerd zijn.

Trouwens: geen Carry On? Wel een beetje jammer, al zijn de 4 minuten voorafgaand aan de Jam wel echt bar slecht gezongen.

Stijn_Slayer
Tja, was met Manassas ook al toen ze 'Carry On' speelden. Stills neemt vaak niet eens de moeite om te articuleren of hij schreeuwt maar wat.

avatar van henk01
Zit er geen beeld bij?

Stijn_Slayer
Jawel, een dvd van verschillende bronnen. Ik zou Wembley denk ik ook niet integraal durven uitbrengen. Episch moment als Stills het ene moment laveloos lijkt en ineens helemaal opgewekt en actief weer het podium opkomt. Too far gone om te beseffen dat er wel een camera draait.

avatar van henk01
Is de exacte releasedatum ook bekend?

avatar van harm1985
Plus Neil vond dat zijn haar stom zat. Daarbij is het gros van het concert ook niet al te best en audio van een ander concert gaat ook niet.

Wel jammer dat Star of Bethlehem er ook niet opstaat.

Release ergens begin juli, 6 of 7 juli.

avatar van henk01
Dank u!

avatar van Ducoz
Wat is dit trouwens een suffe registratie zeg..



Stijn_Slayer
Bertolf zei het al bij een optreden van Her Majesty. Crosby heeft iets over Nash' nieuwe vriendin gezegd. We have all been here before.

avatar van henk01
Hahaha

avatar van harm1985
Jammer. Zo zal Nash niet snel geneigd zijn die video beelden van Fillmore East 1970 te bewerken tot een mooie blu ray.

avatar van musician
Je denkt wel eens dat oudjes iets minder snel op hun teentjes getrapt kunnen worden.
Maar uiteindelijk verandert er weinig in al die jaren. Alleen duurt het steeds langer voordat ze het weer hebben bijgelegd.

Misschien kan Nash het dragen van schoenen worden aanbevolen.....

Het is buitengewoon jammer. Hoewel ze nu nog alle vier nog in staat zijn tot (prima) musiceren, echt jong zijn ze niet meer dus de kans dat het nog eens een keer wat wordt loopt steeds meer terug.

avatar van bikkel2
Crosby en Nash ruzie ?
Had ik toch niet meer verwacht.
Wellicht toch te lang op elkaars lip gezeten.

Het is natuurlijk wel zo dat juist Nash er altijd was voor Crosby in zijn moeilijke verslavingstijd.
Cros leeft ook al in onmin met Young.

Je zou er wat gaan van denken.
Toch zonde dat dit gebeurt op deze leeftijd.

Stijn_Slayer
Als Nash boos wordt, en dan ook nog op Crosby, dan zal hij het er ook wel echt naar gemaakt hebben. Anderzijds kan ik er niet echt mee zitten. Het biedt kansen om ieder nog wat eigen werk te maken en te touren. De stemmen kleuren toch al niet meer zo fraai bij elkaar; solo gaat het ze beter af.

avatar van Bonk
Voor de liefhebbers; Hier wordt de CSNY-KO gespeeld! Een ieder is uiteraard van harte welkom om mee te komen spelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:58 uur

geplaatst: vandaag om 16:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.