menu

Muziek / Toplijsten en favorieten / In with the Ladies: top 100

zoeken in:
avatar van zaaf
jaja Mju kent ook bekende vrouwen


avatar van herman
Ik was dit topic compleet uit het oog verloren, goed dat ie werd genoemd in het topic '3 Fijne Dingen'.

Vanochtend de lijsten van aERo en Jordi doorgenomen en een paar fijne herontdekkingen gedaan.

Nu die van Mju aan het luisteren. Wat indrukken:

100. Slits. Fantastisch begin. 5*-materiaal. Silence is a rhythm too! Ooit een stukje live van gehoord in het voorbijlopen aan een podium, eeuwig spijt dat ik niet een kijkje ben gaan nemen, want vlak daarna was Ari Up hemelen.

099. Connie had ik wel aan zien komen, mooie schlager. Volgens mij heeft mijn moeder hier nog wel een LP van staan...

098. Moodswings. Jeugdsentiment. Fijne plaat en samen met I'll Stand By You het eerste wat ik van Chrissie Hynde/The Pretenders kende. Als ik hier nog eens een lijst post komt zij er zeker in, want ik vind haar stem geweldig. Ook een mooie moderne song die door de jaren heen in verschillende hoedanigheden langs is gekomen.

097 t/m 095 mij onbekend. Maria Callas me nooit echt in verdiept, maar wat een stem. Verder fijne pop van Firefox AK, op de een of andere manier hoor ik meteen dat het Scandinavisch is. Zola Jesus doet me minder.

094: Vicki Leandros' Après Toi kwam me niet bekend voor. Aardig nummer wel (maar lang geen L'Amour Est Bleu), maar het verhaal is leuker.

093: Black Box: Ride On Time. Een van de beste commerciële househits uit die jaren, heeft de tijd echt goed doorstaan wat mij betreft. Nooit geweten dat het opnieuw ingezongen is door Heather Small.

092: Passions: fijn nummer. De latere cover met Pet Shop Boys in de remix bij Jürgen Paape is mijn favoriete versie. Maar daar is weinig vrouw meer op te horen.

091: Seinabo Sey: andere nummers van haar vind ik fijn, deze kende ik nog niet. Maar ik ken dan ook weer andere nordic noir series. Geboren in de fraaie wijk Södermalm lees ik.

74. https://www.youtube.com/watch?v=9PWz-NubVpM]Angie Stone - Wish I Didn't Miss You (Official Video) - YouTube

[url=https://www.musicmeter.nl/album/3451[/url]

I can't eat, I can't sleep anymore
Waiting for love to walk through the door
I wish I didn't miss you anymore


Bekende woorden die menigeen na een verbroken relatie zal (kunnen) herkennen. Het verschil met de vorige eeuw zit 'em dan hierin dat het tegenwoordig ook via een app of een sms kan gebeuren, net als ontslag trouwens - zo las ik vanochtend in de krant.

Een van de latere keren dat ik naar NSJ ging was de programmeur zo slim geweest om Jill Scott en Angie Stone ongeveer parallel te programmeren. Sprak m'n onvrede uit tegen mijn buurman, en die reageerde verbaasd: hoezo, Angie Stone is toch veel zoetsappiger, ongeveer de André Hazes van de nu soul.

Dan nog, als je er toch staat, wil zo veel mogelijk van een optreden meenemen. Dit is echt een heerlijk meeslepend nummer dat fijn voortdrijft op de essentiële sample van The O'Jays (Back Stabbers) en ja, Philly Soul is misschien wel een beetje glad, so what - ik vind het een fijne track om terug te denken aan een bepaalde (geheime?) liefde.

avatar van catchup
Sinds Rip Rig and Panic stiekem verliefd op Neneh (zie ook The Slits) en dan komt hier dat suffe duet, Koeman maakt het een klein beetje goed.

avatar van Johnny Marr
Minneapolis schreef:

De Franse mevrouw, ook nooit gehoord, vond ik ook leuk.

Jo Lemaire is Belgisch.

That's the Way Love Goes en 7 Seconds

catchup schreef:
Sinds Rip Rig and Panic stiekem verliefd op Neneh (zie ook The Slits) en dan komt hier dat suffe duet, Koeman maakt het een klein beetje goed.


Ouch, dat deed een beetje pijn. Dit was een typisch compromisgeval. Voor mij was het klip en klaar dat Neneh erin moest: Buffalo Stance vond ik te easy, Manchild niet sterk genoeg; het liefste had ik deze gedaan Neneh Cherry & The Thing "Dream baby dream" (Suicide) - YouTube - maar ik dacht dat die niet bekend genoeg zou zijn. En anderzijds had ik ook een beetje de intentie de kaart te spelen van duetten met omkering van rolpatronen, maar wie weet ....

73. Elizabeth Fraser - Moses - YouTube

https://f4.bcbits.com/img/a0540037918_10.jpg

Hier is ie dan, de eerste song met Liz Fraser; samen met Damon Reece, haar echtgenoot, en Jake Drake-Brockman, o.m. drummer van Echo & The Bunnymen. Dit nummer, uitgekomen begin 2010 is opgedragen aan Jake, die in sept. 2009 bij een motorongeluk om het leven kwam.

Zag feb '19 (Massive Attack) - na zowat 37 jaar - Liz Fraser voor de tweede maal live; stond volledig perplex. Heel bijzonder, where angels sing, silence governs.

avatar van Minneapolis
Mjuman schreef:
(quote)


Ouch, dat deed een beetje pijn. Dit was een typisch compromisgeval. Voor mij was het klip en klaar dat Neneh erin moest: Buffalo Stance vond ik te easy, Manchild niet sterk genoeg; het liefste had ik deze gedaan Neneh Cherry & The Thing "Dream baby dream" (Suicide) - YouTube - maar ik dacht dat die niet bekend genoeg zou zijn. En anderzijds wilde ik ook een lijn te trekken van duetten met omkering van rolpatronen, maar wie weet ....


"Woman", het antwoord op JB's Man's world, had me toepasselijk geleken in dit topic.
Buddy X vind ik ook een leuk nummer (met Sam & Dave sampletje als ik het goed hoor).

72 Wallander - Anna Ternheim - Quiet Night - YouTube

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Anna_Ternheim%2C_Le_Cargo_interview%2C_2009.jpg/1280px-Anna_Ternheim%2C_Le_Cargo_interview%2C_2009.jpg

Quiet night, thought becomes a whisper
Not a word you say could ever hurt me
Screaming streets are so quiet now, they are sleeping
Just like we're about to


De eerste twee albums van Anna Ternheim heb ik aangeschaft, meteen bij release. Bij de derde heb ik het even aangezien en vervolgens ben ik afgehaakt. Deze song is de leader van een van de latere Wallander-series en als zodanig ook te vinden op
Fleshquartet - Wallander - The Music (2012, Vinyl) | Discogs en niet op een van de albums van Anna Ternheim zelf.

Wallander - zou bijna willen vragen wie is er niet groot mee geworden? Wallander is in zekere zin wel het archetype van de Zweedse crimi-series. Toen we in 2005 in Ystad waren, hebben we rondgewandeld door de met kasseien belegde straatjes, de haven en de omgeving bekeken, de beelden van die serie teruggehaald en koffie gedaan met een taartje in de konditori waar Wallander ook wel kwam.

Tja, door het droevige einde van Johanna Sällström, dochter van Wallander in de eerste serie, moest je moeite doen om in de nieuwe serie te komen (al vergoedde het acteerwerk van Ola Rapace, ex van Nomi, veel). Henning Mankell was zozeer aan Johanna gehecht dat hij het niet kon opbrengen om de geplande trilogie over Linda Wallander af te ronden.

Anyway, door de nieuwe serie Wallander vond ik ook de weg terug naar Anna Ternheim, Anna met haar melancholieke stem en liedjes vol berusting en beteugeld verlangen. Songs voor 's avonds om te mijmeren met een glas wijn.

71. https://www.youtube.com/watch?v=56gpwl6cohc]Sheila E - A Love Bizarre (1986) ♫ - YouTube

[url=https://www.musicmeter.nl/album/10476[/url]

The moon up above, it shines on upon our skin
Whispering words that scream of outrageous sin
We all want the stuff that's found in our wildest dreams
It gets kinda rough in the back of our limousine


Laten we dit setje een beetje leuk, dansend, afsluiten met Sheila E, Prinses Percussie, onderdeel van de hofhouding van His Royal Badness Prince in de Galgenwaard, juni 1987. Heel fijn concert en dit
blijft een heel fijn nummer- oja, en Prince doet ook nog meer

avatar van aERodynamIC
Deze live versie van A Love Bizarre is en blijft opwindend:


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=Cj-2n5PQUWo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van Minneapolis
aERodynamIC schreef:
Deze live versie van A Love Bizarre is en blijft opwindend:

(embed)

Met af en toe Sheila hoorbaar, maar wie maalt er om. Dit soort shows mis ik. Dat even anders dan een band die een coupletje, refreintje van de plaat naspeelt. Hoeveel entertainment kunt je krijgen voor de prijs van een kaartje? Sheila E. in de 80's trouwens.. Pfjuw..

Mjuman schreef:

Zag feb '19 (Massive Attack) - na zowat 37 jaar - Liz Fraser voor de tweede maal live; stond volledig perplex. Heel bijzonder, where angels sing, silence governs.


Met of zonder Liz. Massive staat toch wel bovenaan mijn lijstje van concerten die ik nog eens wil zien.


69. https://www.youtube.com/watch?v=1Z9G8BdnFGs]Patti Smith - Dancing Barefoot

[url=https://www.musicmeter.nl/album/7541[/url]

I'm dancing barefoot
Headin' for a spin
Some strange music drags me in
Makes me come up like some heroine


Patti Smith moest op de lijst, dat stond vast; alleen welke song, dat was een vraagteken. Uiteindelijk gekozen voor deze, wellicht iets minder krachtig dan bijv Horses, Rock 'n Roll Nigga of People Have the Power - en de Springsteen-cover, al zit daarin wel veel emotie - maar hierin zit wél poëzie en mysterie; gewoon een mooie poëtische song.

avatar van GrafGantz
Mjuman schreef:
En a propos bekende vrouwen - ik ken minstens drie MuMe'anen die stiekem verliefd waren (zijn?) op Rachel Goswell (Slowdive, Mojave3)


Schuldig.

Mjuman schreef:
Anna Ternheim (...) met haar melancholieke stem en liedjes vol berusting en beteugeld verlangen.


Maar Anna is mijn palindroomvrouw

avatar van Broem
Leuke verrassingen in dit topic. Anna Ternheim ook een van mijn favorieten. Het nummer van Liz Fraser vind ik niks. Dan hoor ik haar toch liever Teardrops zingen. Carry on @Mjuman en maak er meteen een mooie playlist van in Tidal

68. https://www.youtube.com/watch?v=vjXPMvlWNu8]Maya Jane Coles - Blame Ft. Nadine Shah - YouTube

[url=https://www.musicmeter.nl/album/356555[/url]

Downtempo electronic: Maya Jane Coles - album Comfort uit 2013, div. gastbijdragen; in dit geval een feature van Nadine Shah. Prettige gevarieerd (qua tempo) album van een UK dj die regelmatig als een van de betere newcomers van na 2010 wordt gezien, niet zo überhip als releases op bijv Hyperdub.

Van de mid-tempo tracks wil ik Easier to Hide noemen - fijn album om onderweg te draaien

avatar van zaaf
GrafGantz schreef:
(quote)


Schuldig.

(quote)


Maar Anna is mijn palindroomvrouw
dat komt goed uit want ik denk dat Mju zijn huiswolvin ook nog wel langskomt

67 https://www.youtube.com/watch?v=mOZPRm5BW0Y]Blondie - Call me (Theme from American Gigolo)

[url=https://www.musicmeter.nl/album/25846[/url]

Muziek, fijne auto's en een mooi landschap om doorheen te rijden - wie wil dat niet? American Gigolo is eigenlijk een vrij flauwe film, veel draait om uiterlijk en aankleding en een niet zo sterk verhaal, maar dat openings-shot, achterkant van de auto, Richard Gere die langzaam in beeld wordt gebracht - achter het stuur van een Mercedes 450 SL cabrio, rijdend over de 1 bij Big Sur met Blondie - Call Me tja da's wel een jongensdroom.

Toen ik in '96 voor een korte periode in Silicon Valley, was gestationeerd, wilde ik zelf dat stuk ook eens rijden. Toen een T-bird cabrio gehuurd (San Mateo) om over de 1 te gaan rijden, maar Big Sur was echt te ver - je verkijkt je snel in de afstanden daar.

Overigens was ik 10 jaar eerder met een iets lichtere versie van die Mercedes cabrio (de 350 SL) met een Zweedse maat in de auto van diens pa een paar dagen door Zuid-Zweden getourd (met o.m. Springsteen, Chic en Prince als begeleiding); autorijden en goede muziek go well together


avatar van Johnny Marr
Mjuman schreef:
en Jake Drake-Brockman, o.m. drummer van Echo & The Bunnymen.

Was dit niet de keyboardspeler van the Bunnymen? Onofficieel lid ook, vaak "the fifth Bunnyman" genoemd.

avatar van ArthurDZ
Ja kom, dat weet toch iedereen?

Johnny Marr schreef:
(quote)

Was dit niet de keyboardspeler van the Bunnymen? Onofficieel lid ook, vaak "the fifth Bunnyman" genoemd.


Vergissing: partner van Liz, Damon Reece, is drummer. Heeft trouwens ook bij Echo gedrumd.

65. https://www.youtube.com/watch?v=80J2YroXH3g]Jorja Smith – The One

[url=https://www.musicmeter.nl/album/718912[/url]

Need someone
I don't want to need no one
I'm not tryna let you in
Even if I've found the one


Toen Jorja Smith werd genomineerd voor op zich prestigieuze Mercury Award (sep 2018) was mijn interesse gewekt. Al geeft een nominatie of zelfs het winnen van de prijs geen enkele garantie voor succes: Speech Debelle is een goed voorbeeld van het laatste.

Even naar https://www.mercuryprize.com/previous%20shortlists gaan om een beetje te spitten en je vindt allerlei namen.

Maar goed, toen het album opdook in meerdere jaarlijsten, werd de interesse serieus. Album aangeschaft in digitale vorm en regelmatig gedraaid. Het is een fijn album, beetje hip-hop, vleug R&B, wat nu soul en Jorja heeft hetzelfde aarzelende, lijzige in haar stem dat Amy ook had.

Heb gekozen voor The One, omdat daar er een heel fijn bruggetje in zit.


63. https://www.youtube.com/watch?v=vjncyiuwwXQ]Agnes Obel – Riverside

[url=https://www.musicmeter.nl/album/202283[/url]

Down by the river by the boats
Where everybody goes to be alone
Where you won't see any rising sun
Down to the river we will run


Bij dit eerste album vann Agnes Obel was het meteen raak en in zekere zin is The Riverside voor mij wel haar signature song. Het tweede en derde album, bevielen ook goed en zijn daarom nog aangeschaft als grote schijf; dat deed ik niet meer bij het laatste album, dat me toch een beetje tegenviel, te veel getweak. Bij nader inzien spreekt haar debuut me het meeste aan.


61. https://www.youtube.com/watch?v=0V9cZhGgdiU] Lizzy Mercier Descloux - Mais ou sont passées les gazellesLizzy Mercier Descloux wisselde geregeld van stijl: ze debuteerde met [url=https://www.musicmeter.nl/album/88635]Lizzy Mercier Descloux - Press Color (1979)
op het ZE label (USA); dat label had veel no wave artiesten en dit eerste album ligt redelijk in lijn daarmee. Haar tweede album voor ZE maakte ze op Nassau - veel Caraïbische invloeden en dit derde album is opgenomen met veel Afrikaanse musici (veelal uit Soweto) in Johannisburg. Je zou kunnen zeggen dit album is een mix van Franse 80's pop met Afrikaanse muziek en in deze song, in 1984 een hit in Frankrijk, klinkt aardig wat muziek uit Soweto door. In 2006 verscheen het album voor het eerst op cd met 6 bonustracks en kreeg toen als titel Zulu Rock.

60. https://www.youtube.com/watch?v=eb1Bnk6USRI]Roxette - Listen to Your Heart

[url=https://www.musicmeter.nl/album/2073[/url]

Op 9 december 2019 overleed Marie Fredriksson - en dat was een aardige shock, omdat ik geen idee had dat ze een re-lapse had gehad; altijd bewondering gehad voor hoe ze haar ziekte overwonnen leek te hebben, was gaan schilderen een eigen album had gemaakt en voorzichtig weer was gaan optreden met Per en hoe dat toch weer werd afgeblazen; zo ging het optreden op Bospop bijv (helaas) niet door.

Toen ik herfst '87 zo'n 5 weken op een flat in Östermalm zat, kocht ik van de vorige bewoner de radio/cd-speler over en daarin zat Pearls of Passion van Roxette; helaas ging het klepje niet open en omdat de Zweedse radio nou ongeveer net zo leuk is als radio 3 had ik ruimschoots de tijd om aan Roxette te wennen
Uitgerekend op de laatste dag dat ik in Stockholm zat, kreeg ik het klepje gefikst. Toen zat Roxette al in mijn ROM.

In juli '89 ging ik terug voor een 'audit' van fase twee van het project en mijn Zweedse kompis had me al gevraagd hij hem in Norrköping langs te komen - en dan zouden we ook een paar dagen gaan zeilen langs de scherenkust met allerlei kleine eilandjes.

Had hij - Roxette-liefhebber - dus kaartjes geregeld, we hadden beiden wat te vieren - voor het concert van Roxette in de kasteelruïne van Borgholm, op Öland op 25 juli - het concert waar deze clip is opgenomen. Het was heel bijzonder, geloof me.
Lang gedacht dat ze het na het overwinnen van haar ziekte rustig aan was gaan doen.

Geloof dat we elkaar wel een uur hebben gesproken die trieste maandagavond december vorig jaar. Kärleken till Livet - De liefde voor het leven - heet haar autobiografie (geschreven met Helena von Zweigbergk), verschenen in 2015 - een tijd uitverkocht, maar wil het nog steeds lezen. Tack sa mycket, Marie.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:09 uur

geplaatst: vandaag om 01:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.