menu

De Site / Gebruikers / Stemgemiddelden

zoeken in:
avatar van Toon1
Ik hoop dat mensen lage stemmen blijven geven, anders kunnen we gewoon stoppen met stemgemiddeldes te laten zien bij albums, want dan hebben alle albums op MuM toch gewoon een score van hoger dan 3.5. Wat voor zin heeft stemmen dan nog?

Wat ik persoonlijk belachelijk vind is als mensen opzettelijk niet stemmen op een plaat omdat het genre hen gewoon niet ligt. Als je niet houdt van bijvoorbeeld metal, rap of nederlandstalig werk, en je hoort toevallig of niet een plaat uit dat genre, dan belissen sommige mensen gewoon niet te stemmen omdat het genre hun niet ligt. Ik vind dat je bij het stemmen gewoon moet kijken naar het album op zich (en niet naar het genre). En als iemand dan honderd albums luistert uit een genre dat hij niet zo graag hoort, en al die albums lage stemmen geeft, dan zie ik daar niets mee. Mensen gaan er van uit gaan dat je alle genres evenwaardig en gelijk zijn aan elkaar moet vinden, en dat je daarom niet mag stemmen op een album van een genre dat je niet zo graag hebt. Zo las ik onlangs bij een Britney Spears album dat iemand geen score gaf aan het album omdat het zijn soort muziek niet is. Dat snap ik niet. Gewoon stemmen zou ik zeggen (als je de plaat helemala gehoord hebt natuurlijk), alhoewel ik vroeger ook een zestigtal 0.5-stemmen had, op Hitzone-cds en allerlei tienerpop en die nu heb weggehaald. Ik vond dat mijn stem daar niet echt nodig was. Nu heb ik nog maar één 0.5-stem, en mijn stemgemiddelde is ook best hoog (3.57), want aan echt slechte albums luisteren kom ik nu eenmaal niet toe. Dingen waarvan je weet dat je het toch niets gaat vinden laat je nu eenmaal links liggen (en nee dat zijn geen vooroordelen ).

fredpit
platedraaier schreef:
Fredpit: Nog heb ik het idee dat iemand anders hier op deze site geintreseerd is in wat ik troep zou vinden.

Toch wel, er zijn bepaalde users (in ieder geval 1) waar ik altijd naar de lage stemmen kijk, want dat zijn meestal plaatjes die mij wel liggen.


Dan wil ik de naam van die user wel eens weten want als ik jouw 4,5* en 5* bekijk komt onze smaak wel enigszins overeen.

avatar van Tribal Gathering
OK, we nemen een willekeurige user.

998 stemmen, gemiddeld 3,48

opgedeeld

3 * 0,5
2 * 1,0
7 * 1,5
28 * 2,0
110 * 2,5
205 * 3,0
268 * 3,5
250 * 4,0
100 * 4,5
25 * 5,0

De drie maal 0,5 is voor 3 verzamelaars van goede artiesten die ik om verschillende redenen verfoei.

De 2 maal 1 ster zijn voor de 2 albums in mijn collectie die ik brandhout vind (Cure - Pornography + Alanis M. - Junkie). Vooral bij die van the Cure vind ik dat men ook wel een (serieuze) tegenstem mag horen i.p.v. het alleen maar ophemelen van het album.

Bij de 7 maal 1,5 stem zitten twee albums van artiesten die behoren tot mijn favorieten. Landing on Water van Neil Young is echter een uiterst slecht album en Painted from Memory van Elvis Costello (en Burt Bacharach) kan ik gewoon niet afluisteren zo saai vind ik hem.

Mijn 25 vijf-sterren albums zijn die sterren gewoon waard.

Verder lijkt mijn stemgedrag redelijk normaal. Wellicht dat mensen vinden dat ik over het algemeen wat hoog stem.

De enige reden dat er zo weinig echt lage stemmen zijn, is dat ik sommige genres gewoon niet beluister en artiesten waarvan ik weet dat ik ze slecht vind niet opzoek. De lage stemmen worden zo dus gewoon toevalstreffers. Maar ik geef ze wel als ik vind dat ze het verdienen.

Sheplays
@de willekeurige user

Het is eigenlijk best leuk om de gedachte erachter te lezen!

neo
fredpit schreef:
A Wie zegt dat ik nog nooit een "tekenfilm" heb gezien
B De reden waarom ik geen lage stem geef is duidelijk lijkt me..ik zie de meerwaarde voor de site, medeusers, eigen mening, gewoon niet.
C 2,5 = 5 = onvoldoende..veel onvoldoende of weinig onvoldoende vind ik niet belangrijk. Nu kan ik het een 0,5 geven omdat ik het echt zwaar "kut" vind maar het enige wat ik daar mee bereik is de irritatie van liefhebbers van de desbetreffende plaat...daarvoor zit ik hier niet op de site.
D Het zou voor mij ook ZO makkelijk zijn 100den albums " een 0,5 of 1 te geven. Maar nogmaals..WAT IS HET NUT voor een site als mume?


Vind het prima dat je er voor kiest om niet bepaalde cijfers geven omdat je het nut er niet van in ziet, maar laat dan moet je je ook niet gaan irriteren als andere er wel het nut van inzien en veel lage stemmen geven. Dat is het punt waar het eigenlijk om ging. Ik kies er ook voor om toch praktisch enkel in mijn genre ook 0.5 uit te delen. Maar zou ik een brede smaak hebben en alles willen dekken, zou ik niet schromen om lekker 0.5 uit te delen, zoveel als ik maar wil. Wat zou het dat andere dat irriteert dan? Moet ik dan sociaal zijn en maar niett stemmen? Wat een nonsens. Zolang ik het netjes 1 of meerdere malen heb geluisterd, mag ik stemmen wat ik wil.

Sheplays
deric raven schreef:
En nooit een waarschuwing gehad??



(afbeelding)
Nou ja...

avatar van deric raven
Dan kom je ook op de zwarte lijst

Ik heb een hele simpele logica mbt stemmen: ik stem alles wat ik luister, zo hoog als ik 't waard vind .

Enige regel die ik mezelf heb opgelegd: een album minimaal 2 keer luisteren, omdat je dan toch vaak een stuk beter beeld heb van een album. Bv. Iron&Wine vind ik zo ongelooflijk saai, dat ik het niet kan opbrengen om het album nog een keer te luisteren. Dan gaat het album m'n mediabibliotheek uit, zonder stem.

Een 0,5* is voor mij gewoon het slechtste van het slechtste, dus die zal ik vermoedelijk nooit uitdelen, omdat het me niet eens zou lukken om zo'n album helemaal te luisteren.

Sheplays
deric raven schreef:
Dan kom je ook op de zwarte lijst



O jee, weer een erbij....

avatar van deric raven
Net 2 Sesamstraat albums 0,5 stemmen gegeven

En nu ga ik BZN doen

Sheplays
deric raven schreef:
Net 2 Sesamstraat albums 0,5 stemmen gegeven

En nu ga ik BZN doen


Ik heb al K3 op mijn CV

avatar van orbit
Tribal Gathering schreef:

Vooral bij die van the Cure vind ik dat men ook wel een (serieuze) tegenstem mag horen i.p.v. het alleen maar ophemelen van het album.


Zal best, maar zo serieus nemen we je stem niet hoor.. het is gewoon je smaak niet. En de plaat wordt allerminst alleen maar opgehemelt.. Je bent niet de eerste met een proteststem bij die plaat namelijk

avatar van deric raven
Sheplays schreef:
(quote)


Ik heb al K3 op mijn CV


K3 ligt wat gevoeliger nu ik papa wordt.

avatar van orbit
K3 en Piet Piraat..

avatar van deric raven
Toch even snel Samson & Gert eventjes een 0,5 geven.

Zo, nu zit mijn gemiddelde niet meer zo hoog, dan kom je betrouwbaarder over.

Sheplays
deric raven schreef:
(quote)


K3 ligt wat gevoeliger nu ik papa wordt.


He zeg, die baby meteen goed voer geven hoor!

avatar van deric raven
Ik heb de Rockabye Baby cd's van U2, Metallica en The Cure op de PC staan.
Die krijgen van mij wel een hogere beoordeling.


avatar van HammerHead
Koenr schreef:
(quote)

Weinig raars aan. Er zit ook nuance binnen jouw 3,5 of 5*-rijtje neem ik aan, of is je top 10 gewoon een willekeurige selectie uit je 5* rijtje en is elke 3,5* precies even goed?


In mijn stemmen zitten uiteraard nuanceverschillen, maar toevallig niet in m'n 0,5* lijstje.

avatar van grovonion
deric raven schreef:
Net 2 Sesamstraat albums 0,5 stemmen gegeven

En nu ga ik BZN doen
Mag ik, puur uit interesse, vragen waarom je deze verschrikkelijke albums beluisterd?? Misschien omdat je, als aanstaande vader, een marktonderzoek pleegt naar CD's die je je spruit kunt laten beluisteren zonder hem/haar en trauma voor het leven te bezorgen?

avatar van Oldfart
T' is ook nooit goed;
stem je wel overeenkomstig je mening en geef je een Jan Smit een 0,5 ( zou nauwkeuriger een 0,005 moeten zijn): dan valt iedereen over je heen, want je begrijpt "het volk" niet meer en ben je elitair,

stem je niet "uit respect" zo van "laat ze" en waarom zou ik uberhaupt naar die meuk luisteren, en laat je het volk lekker het volk, dan is het ook niet goed.

Stoer doen misschien dan maar door lekker hier en daar 0,5-jes rond te strooien ( kijk ik durf...) ??

avatar van Paap_Floyd
Wat is er mis met K3 en Sesamstraat?

avatar van Onderhond
Oldfart schreef:
T' is ook nooit goed

Dat is het inderdaad nooit, omdat de ene groep dit vindt, en de andere groep dat.

Gewoon stemmen naar je eigen waarden, heeft niks met stoer doen te maken.

avatar van grovonion
Mijn standpunt is dat je een 0.5 mag geven zolang je het kunt onderbouwen. Zomaar 0.5 rondstrooien heeft geen zin. Indien je zo sterke gevoelens over een plaat hebt dat je ze 0.5 denkt te moeten geven leg dan ook aub uit waarom. Je hebt tenslotte de moeite genomen ze te luisteren dan kan een korte toelichting toch ook nog?

Trouwens snap ik inderdaad de mensen niet die overal een 0.5 aan geven zonder nuances van 1* en 1.5* toe te passen. Dat ik muziek slecht vind, tot daar aan toe maar er bestaan gradaties van slecht.

even een analogie met eten:
Als ik bv. eten punten zou geven dan zou ik 0,5 pas geven als ik er echt braakneigingen of zelfs voedselvergiftiging van zou krijgen. Is het gewoon vies maar heeft het nog een of ander nutritieve waarde dan kan er ook wel een 1.0 of 1.5 vanaf. Verder zou ik nog een erg lage score overwegen indien het gebodene niet in overeenstemming met de verwachting is. Bv. een teleurstelling bij een duur restaurant zou wel eens 1* beoordeling kunnen opleveren. Of maw: een slechte CD van Neil of U2 0.5 of 1 geven als ik de rest van het oeuvre hoog (hoger) inschat kan nog wel. Maar alle McDonald vestigingen (lees: alle CD's van U2) 0.5* geven lijkt me een beetje dom. Als ik 2x bij McDo ben geweest zal ik wel erg debiel moeten zijn om bij ze alle eens te gaan eten. Behalve als ik het beroepshalve zou moeten doen natuurlijk (er zijn altijd uitzonderingen...).

avatar van Paap_Floyd
Waarom zou je een 0,5/1,0 wel "moeten" onderbouwen en al het andere niet?

avatar van grovonion
Paap_Floyd schreef:
Waarom zou je een 0,5/1,0 wel "moeten" onderbouwen en al het andere niet?
Moeten is misschien wat te sterk uitgedrukt. Laat ik het afzwakken in: "zou best...". Wat ik hiermee bedoel is dat extreme stemmen (ook 5* bedoel ik hiermee) zeldzaam zouden moeten zijn. In het dagelijkse leven is toch ook niet alles perfect goed of perfect slecht? En iets dat zeldzaam is verdient wat extra aandacht, dus wat meer uitleg. Tuurlijk is dit geen regel die toegepast kan worden maar personen die eerlijk zijn met hun stemmen zouden dit kunnen overwegen, ten slotte is mume een discussiesite en bijomende uitleg bij extreme stemmen lijkt me altijd stof voor discussie.

neo
Bij muziek ligt het nu eenmaal wat anders als in eht dagelijks leven met dingen beoordelen. Zelfde geld voor films beoordelen. Ik vind elke 5 sterren cd speciaal, of dat er nu 10 of 300 zouden zijn. En bovendien is niet enkel voor extreem hoog of laag meer voor de hand liggend dat je er wat over zegt, dat lijkt mij van toepassing op elk cijfer.

avatar van grovonion
neo schreef:
Bij muziek ligt het nu eenmaal wat anders als in eht dagelijks leven met dingen beoordelen. Zelfde geld voor films beoordelen. Ik vind elke 5 sterren cd speciaal, of dat er nu 10 of 300 zouden zijn. En bovendien is niet enkel voor extreem hoog of laag meer voor de hand liggend dat je er wat over zegt.
Voor 5* is er een nuance verschil met 0,5* qua "uitzondering". Ik vind (zoals beneden al eens vermeld) extreem positief stemmers wel kunnen. Men kan het niemand kwalijk nemen erg positief te zijn (zeker niet over muziek). Maar met personen die gemiddeld normaal stemmen maar er een enorme berg 0,5 * bij voegen zonder nuanceringen naar 1 of 1.5* heb ik wel een probleem.

avatar van Lukas
orbit schreef:
(quote)


Zal best, maar zo serieus nemen we je stem niet hoor.. het is gewoon je smaak niet. En de plaat wordt allerminst alleen maar opgehemelt.. Je bent niet de eerste met een proteststem bij die plaat namelijk




Gelukkig ben je als muziekliefhebber alleen serieus te nemen als je Pornography wél goed vindt.

neo
grovonion schreef:
Maar met personen die gemiddeld normaal stemmen maar er een enorme berg 0,5 * bij voegen zonder nuanceringen naar 1 of 1.5* heb ik wel een probleem.


En als die ook een hele berg 5.0 * hebben zonder nuanceringen?

Gast
geplaatst: vandaag om 17:22 uur

geplaatst: vandaag om 17:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.